Bırak engelli bireylerle evlenmeyi, daha onlara saygı bile göstermiyor bir çoğu.
Örnek:
Kör arkadaşların yürüyüş yoluna araba park etmiş.
https://i.hizliresim.com/zYNaG4.jpg
Engelli arabası yoluna ya araç çekmişler ya da yapmamışlar.
https://i.hizliresim.com/d098N7.jpg
İlk önce toplumsal bir ders verilmeli. İlk önce engelli bireylerinde olduğu halka gösterilmeli. Onlarında yaşama hakkı olduğu bilinmeli.
Her sağlıklı birey engelli adayıdır, neydim değil ne olacağım diyeceksin.
https://i.hizliresim.com/B4jvLM.jpg
Gelelim evlilim mevzusuna.
Sağlam bir birey olarak sen düşünsen bile onunla evlenmeyi, o kabul etmez.
Çünkü o kendi gibi engelli biriyle yaşamak, kendi eksikliğini karşı tarafın eksikliği ile tamamlayıp bir bütün olmak ister.
Onların yüreği bizden daha büyük, boşuna kafanızı bu soruyla yormayın..174 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Tam Bencelik olmuş. Size katılıyorum
En İyi Cevaplar
İnsanin kalbi dilsiz sagir kor olmasin geri kalan hersey teferruat
485 Yorumla- +1 yıl
Helal.
- +1 yıl
bu yorumun önünde çeket iliklenir
bir kitap okudum. Oradaki genç karakter trafik kazası geçiriyor ve tekerlikli sandalyeye mahkum kalıyor ellerini doğru düzgün kullanamıyor, sevgilisi onu terkedip adamın en yakın arkadaşıyla evleniyor. Ben kitabı okurken o tekerlekli sandalyedeki adama aşık olabileceğimi düşünmüştüm. Tabi ilk görüşte olmaz. Ama diğer insanlardan nasıl etkileniyorsam kalbini, iyiliğini tanıdıkça ona acımadan onu sevebileceğimi düşünmüştüm. Aynı şey konuşamayan, duyamayan biri içinde geçerli onun için vücut dili öğrenirdim gerekirse yani ne var:)
33 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Cok dramatik olmaya luzum yok. Sagir ve dilsiz birini sevip asik olacak kac kisi var? Herkes birbirinin ustun yonlerini ariyor, kim duyguyu tanimaya ozen gosterecek allasen.
305 Yorumla- +1 yıl
Bende bunu düşünerek sordum. Kesinlikle haklısın
- +1 yıl
Çok doğru söyledin bir de ergenler seversem olur demiş ; sen ilk konuşmaya başladığından onu sevmeyeceğini anlayacaksın ki. Çirkin erkekleri sevmiyorlar dilsiz, sağır insanı nasıl sevecekler.
- +1 yıl
Ben varım o insan değilmi onun kalbi yokmu?
- +1 yıl
26 yildir Empati kurmayı öğrenemedin mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
253Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılbilmiyorum olabilirdi belki. basıma gelmedigi icin hicbir fikrim yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer insanlar, şu dünyanin fani dünya olduğunu bilseler, akıllarından çıkmasa hiç kotü insan olmaz, boyle bir soruyu bile sormaya gerek kalmazdi diye dusunuyorum. Ya düşünebiliyor musunuz, birak duymayi konusmayi, iki dakika sonra õlmeyecegimizin garantisi yok. Ama herkes kendini kaptirmis gidiyor. Anca yasayan anliyor, sonra yine oda devam ediyor hayatina.
Soruna gelince, neden evlenilmesin? Kimse dort dortluk degildir. Kimsenin her zaman yuruyeceginin garantisi yok. Nice yuruyen iki ayakli insan gorunumlu yaratiklar var. Allah onlari musallat etmesin omrumuze. Bu lafi soylemekden hoslanmiyorum ama mecburum şu an , engelliler insan degil mi?
Herkes dis gorunus diye tutturmus gidiyor..
Halbuki karakteri guzel olan birisini sevmenjn daha hos oldugunj kimse bilmiyor. Sonra vay efendim, adam dedik soyle cikti boyle cikti. Sen insani disina kanip, oyle omrune hayatina alirsan afedersinde biyerine scar. Sen ilk karakterini sev sonra bak, bj nasil o insan sana dunyanin en guzeli geliyor..
Keske Allah herkesi hayatinda iki gunlukde olsa engelli yapsaydi.
Cunku kimse anlamaz. Herkes ne derse desin.
Açın halinden, ancak aç anlar..10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 335 cevap paylaştı. Seven insan için engel yoktur ki gerçekten bir düşün hangi kiz sevdigini evde atletle donla otururken hayal eder ya da hangi erkek o guzeller guzelinin uyurken horladigini dusunur? ama bunlar hayatın gerçekleri Sevgi anlayışı her insana gore farklıdır ama mevzu evlilik ise tek gercek ruhsal uyumdur varsın konuşmasın gözlerine baktığında duyarsın zaten bağıra bağıra seni seviyorum dediğini veya görme engelli olsun koy ellerini kalbine sevgi kalp işidir. Yâni yürek ister ama o yürek yoksa da hic girmeyin hayatına sen acabalarla dusunurken zaten çırpınan bir yüreği yakmaya gerek yok ,
30 Yorumla
+1 yılEn buyuk engel kalplerdeki engellerdir ne yazikki cogu insan kalbinden engelli
130 Yorumla... ya aşkı marketten turp seçmeye benzetmeyin... aşk diyorsunuz bunun konuşma duyma... ne alakası var ya seversin ya sevmezsin karakterdir bu sen sevdiğini duyamıyor diye istemeyeceksen... sevgi kelimesini ağzına alıp küçültmeyeceksin... insan sevdiğinin ayakları olmasa sırtında taşır... ne kadar kolay ya insanlara
15 Yorumla- +1 yıl
Ne atarlanıyon a. q soru sorduk evet ya da hayır de geç. Aşkın ne olduğunu senden öğrenecek de değilim. Bana burada edebiyat yapma şimdi sanalda söylemesi y dışarda kendi zevkine hitap etmeyen birini görünce dalga geçmesini biliyosun ama
- +1 yıl
:D sen beni tanıyor musun... sen benim kime ne yaptığımı nerden biliyorsun... herkesi kendinle karıştırmamanı tavsiye vericem ve keşke sizin gibi insanlara bunu öğretebilsem... sevmenin gördüğün kadar olmadığını o gözüne girecek ufacık bir cam parçası kadar kısa süre içinde neleri kaybedebileceğinin bilincine vardırabilsem... keşke işte
- +1 yıl
Bana diyorsunda sen nerden biliyosun beni? Her şeyin bilincindeyim ayrıca ben. Soruyu sorarken yaptığın yorum daki hiç bir düşünce geçmedi aklımdan. Sen anlamak istediğin gibi anlamışsın. Ve şu dünya üzerinde dış görünüşe zerre önem vermeyen tek tük insanlardan biriyim ben. Yaptığın eleştirilerin hiçbirini kabus etmiyorum
- +1 yıl
ha bak yanlış anladıysam gerçekten özür dilerim ben yargılamak değil yazılanlardan olabilir şeyler yapan insan çok fazla ve bu tip insanlardan haz etmiyorum bu ön yargılardan... ama cidden yani sadece soru ve düşüncen değilse gerçekten yaptığım her eleştiri için açık yüreklilikle senden özür dilerim hakkını da helal et günahına girmiş oldum burada
- +1 yıl
Engelli insanlar konusunda hassasım. Kalpleri engelli insanlar tarafından dışlanmaları dünya üzerindeki en berbat şey. Helal olsun ne diyim küfür ettim bende istemeden de olsa. Bende özür dilerim
bursaya gittiğimde isitme engelli bir kaç kız gördüm hepsinin yüzünde nur vardı sanki ama özellikle biri çok mahsumdu emin ol seven insan sevdiği ne halde olursa olsun her türlü kabul eder ilerde başımıza ne gelecek hiç belli değil. hor görmemek gerek yarın onlardan beter olabiliriz buna göre hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum.
60 YorumlaAçıkçası işaret dilini öğrenmek istiyorum isteyen istediğini desin ama gerçekten bu şehirde çok görüyorum o durumda olan bir çocuğu çok saf temiz geliyor bana duymaması ya da konuşamaması bir insanın her ne kadar bir eksi gibi gözükse de insanın kelimelerinin ruhunun temiz olmasına yol açıyor bana gore ben öyle bir ayrım yapmam düsünürüm tek farkı duymaması ya da konuşamaması ama bu farklı gorenlerinin kafasında ve kalplerinde ki engel kadar büyük birşey değilsin öğrenir işaret dilini anlasirsin ama peki aşağı gören birinin karakterindeki engel ne olacak o engel asla ortadan kalkmaz
10 YorumlaValla ben evlenirim çünkü benim gözümde engelliler eksik insan değildir, heleki konuşma ve duyma engelliler hiç değildir ama maalesef günümüzde insanlar artık herşeye maddi ve materyal baktığı için sevgi aşk sadakat gibi kavramlar dillerde kalîyor gönüllere inmiyor.. o kadar vahşileştiler ki artık para tip ve şekil üçlúsünden dışarı çıkamıyorlar. Bu kadar düştü insanlık. Ayrıca bu konuşan dili olan ve konuştuğu zaman ağzından yalan dolan kötülük dökülen insanlardan kat kat iyidir ne güzellikler gördük içi 5 para etmez. Herşey şehvet ve madfiyat değildir hiçbir zorlukta olmaz efendim sevdikten sonra gülü dikeni isterse delsin geçsin benim için zulüm değil zevktir :)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılAynı ortamda denk gelip sevgili olmadan önce biraz davranışlarını gördüysem ve ondan etkilendiysem olabilirdi yanlış anlamayın bu acıma değil, bir nevi çıkar ilişkisi çünkü güzelliğine bakıcam. Belki sesini kullanamayıp gözlerinin konuşması fazlasıyla çekici olabilir. Şu var ki bu çok az bir ihtimal. Böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum. Engelli olan bir kızla tanışma ortamı kovalamam ama engelsiz biriyle aynı ortamda olmasamda tanışırım. Çünkü bende acı çektim güzel zamanlar yaşayanlar birlikte olsunlar hayata -1 ile başlayanlara.
10 Yorumla İlişkide iletişim gerçekten önem verdiğim bir şey. Sevginin önünde bir engel olacağını sanmıyorum. Fakat gerçek olan o durumda kalmadan atıp tutmak değildir. O durumu yaşamak gerçek seçimimizi ortaya çıkarır. Mesele sadece işitme engeliyse bildiğim kadarıyla işitme cihazları var artık. Yani iletişim bir şekilde kurulabilir. Aynı şeyi görmeyen biri yahut fiziksel engelli biri için söyleyebilir miyiz? İşin daha çok sorumluluk boyutu var. Mesela Stephen Hawking'in "Her Şeyin Teorisi" filmini izleyin. Gerçek hayattan alıntı olduğundan bunun olabilirliğini kanıtlar nitelikte. O sorumluluğu almak ve eşine bakabilmek herkesin yapabileceği bir şey değildir. Yarı yolda bırakmak daha çok zarar verir.
https://www.youtube.com/watch?v=FYer5aXhaMo10 Yorumla
+1 yılBedensel engeller hiç bir zaman engel olmamalı insan hayatına, ve kalp tüm engelleri alt eder zaten. Hoşgörü, nezaket ve sevgi varsa ortada engel yoktur. Hepimiz birer engelli adayıyız iki dakika sonrasının garantisi yok. Benim için hiç sorun olmadı, olmazda.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılSeviyosam bu nasil engel olabilir ki imkansz... hatta onun icin cabalayip ugrasip anlasmayi ogrenmek cok guzel olur du. yani tam bir ask olurdu. simdikiler gbi cikar olmazdi. dusunsene tamamen temiz bir ask... ayrica bagirmayan bir adam fena olmazdi😂saka bir yana benm annem babam sevdigim insana saygi duymak zorunda. ama zaten kesinlikle karsi cikmazladi
30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı. şu an saglikliyix ama hic birimizn yarin icin bir garantisi yok :( saglikli evlenirsin evlndikten sonra bsy olur allah korusun gøzlerini kaybeder :/ bunlar engelmi dersenz aska bilmiyorum hic øyle bsy yasamadim zatn ask dye bsyin varliginada inanmam gecici bir heves ;)
20 Yorumla
+1 yılKalplerde sagır ve dilsizdir ama baska bir kalple rahatlikla iletisim kurabilir
Yukardakida yazmis sagir ve dilsizi kac kisi sever ki diye kendisi gibi dusunmus baskalarinida cunku kendi nefsine sahip cikamayan birisinin sozleridir bu. Falza buyutulcek bisey degil konusarak anlasamadigimiz insanlar varken konusmadan anlasmanin tadi ayridir20 Yorumla
+1 yılNe olursa olsun. Önemli olan ahlakı, iyiliği, terbiyesi, beraber yaşadığımız sürece daha kötü engellerimiz olmadığı sürece neden evlenmeyi düşünmeyelim ki. Hiçbir şekilde aşka engel olmaz önemli olan sana karşı olan duygusu, sana karşı olan en iyi yardımları. Neden olmasın ki aşkın seçimi konusunda hiçbir ayrımcılık yorumları yapılmamalı. Dediğim gibi önemli olan sana olan öz güveni ve iyiliği.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet bence bu bir engeldir hemde büyük bir engel öyle bir engelki Başımıza gelmeyene kadar hiç birimiz anlayamayız karşımızdakini hep Zayıf görürüz çok az insan bunu anlayabilir ve Doğan'ın düzenine karşı Çıkabilir ama bence sağlıklı bir insanın engelli bir insanla Yaşaması doğru değildir birbirlerini anlamayacaklar birbirlerinin isteklerine Karşılık veremeyecekler sonuçta hem mutsuz olacaklar hem mutsuz edecekler çoğu kişi Aşkın önünde engel yok diyor bence Aşkın önündeki tek engel toz pembe rüyalar
10 YorumlaAşk tesadüfleri sever filminden olamaz mıı olabiliir sözünü alıp, başka dilde aşk filmini tavsiye ederek gidiyorum. İyi günler.
42 Yorumla- +1 yıl
İzledim
- +1 yıl
Birde şöyle düşünmek lazım. Birini sevdin evlendin, aşıksın ona deliler gibi. Derken bir kaza sonucu bu durum vuku buldu yine. Terk mi edeceksin? ya da sevmeyecek misin artık? iyi gün tamam da kötü günde yanında olmayacak mısın? bunları çoğu insan kabul etmez eminim aynı şekilde öncesinde böyle bir durumun olması da fark etmez, etmemeli diye düşünüyorum.
- Aşk İlişkileri konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılSeversem olur neden olmasın , o dilsiz bende olabilirdim sonuçta ayrıca işaret diliyle konuşurken onun o sessiz ve tatlı gülümsemesi binlerce kelimeye bedel olur. Sabahları sesi ile değil belki ama öperek veya yanağına dokunarak uyandırır. Senin duyduklarını belki duyamaz ama sen onun içinde duyarsın onun kulağı dili olursun bir süre sonra konuşmaya bile gerek kalmaz zaten.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBnmde işitme kaybım var %35 lerde cihaz kullanıyorum görme problemim var yani buna dayalı konuşma problemide var bubyüzden sosyal biri değilim tabi bu demek değil ki geri zekayım sosyal manada sıkıntılıyım toplumda öyle kimse kinsenin kusurunu anlamıyo yeri geldimi en yakınların bile biliyolar ama ya üff tamam sana bişi anlatana kadar ben yaparım dedikleride olmuştur bu benim hep korkum o yüzden pek konuşmam herkes beni çok sessiz bilir az çok onlar da anlıyolardır nedenini milletin acır gibi bakmasıda yeri geldimi bunu sana karşı kullanmasıda en az duyma rahatsızlığı kadar kötü. Bazen diyorum ben böle güzel bir kızla çıkamam halbukü müh. Memurum dindarım aile geçindirebileceğime 10 kişiden 9 u kefil olur ama genede insanın kendini ifade edememesi..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 331 cevap paylaştı. Ne desem bilemedim tercih meselesi ama hayat zor biraz daha zorlaştırmış olursun çok seviyorsan aşarım diyorsan tabi başka ama evlendikten sonra dikkatini başkaları çrkebilir bu durumda onu çok fazla üzmüş olursun sadece kendini düşünme gelecege olumsuzluklara onuda koyarak düşün
10 YorumlaŞimdi açık olalım eğer böyle engelli birinün hayatına daha önce bir yerlerden dahil olmamışsanız yani ne bir arkadaşınız bir akrabanız emgelli değilse bu olguya insan biraz uzak bakabiliyor. Mesela ben işitme engelli biriyle evlenmeyi açıkçası sağlıklı birine oranla daha çok evlenmemekte düşünürüm. Ancak aşk bu nerde ne zaman kime olacağı belli olmuyor kesin evlenmem demem asla mert fıratin oynadığı öyle bir film vardı tavsiye ederim ayrıca. ANlamak önemli olabilir tabiiki
11 Yorumla- +1 yıl
Başka Dilde Aşk izledim mükemmel bir film
+1 yılAnnenizin karşı olmasının sebebi bu evlilikteki yaşanacak sorunlar belki olabilir. Bu önemli öte yandan hayırsız bir damat karşına çıkarsa ne yapabilirsin.
Bence annenize şunu söyleyin. Aynı durumda ben olsaydım ve beni seven kişinin anneis karşı çıksaydı ne düşünürdün?
herşeyin hayırlısı olsun...10 YorumlaKeşke benim sevdiğim sağır veya dilsiz olsaydi benim yakinda nisanlancagim çocuk hasta psikoz diyorlar sizofren diorlar genede vazgecemem beni sakin brakma diye aglattigi günleri unuttamam kiyamam ailemde karşı cikdi ama sevgime yenik dustuler pess ediler ve razi oldular ve yakinda nisanlaniorum onunla ayrilsam da olurum aYrilmasamda olurum ruh hastalarinla baş etmek g. t ister
10 Yorumla
+1 yılSon kiz ark. im işitme engelliydi galiba cunku dedigim hic biseyi anlamıyordu. Aklinda rezidansta oturma ve borabora da balayi yapmak vardi. Neyse beni duyabilen degil anlayabileni istedigim icin ona mutluluklar diyip yol verdim. O yuzden bli kizin benim sesimi duymasina gerek yok, duymasada olur beni anlasin yeter.
10 YorumlaBurdaki yazanlara sonsuz saygim var ama sunu bilmeni isterim ki neyazziki hayat acimasiz... Benim icin engel olur ama Soyle bir durum da bar egerki sevgilim tanistik ettik sorunu yok ve de benimle iken bu sorun oluyor yani engel ben hic bir sorun yapmam diye dusunuyorum ama buyuk ihtimal sorun olur
10 Yorumlakız kardeşimin nişanlısı da bariz engelledir.. ancak geldi adam gibi ALLAH'ın emri ile istedi bizde verdik. Nisanda evlenecekler nasipse. Baba olmadığı için başımızda ailenin büyüğü ve erkeği pozisyonunda, kardeşimde bana danışmak için gelmişti, engelli birisi abi dedi, karşıma çıkıp evlenmek istediğini söyledi :) Kızkardeşime verdiğim cevabın aynısını size de vereyim... :)
Adamlığında bir sakat olmadıktan sonra gerisi mühim değil... ;)12 Yorumla- +1 yıl
Adamsın reıss
Aşık olursam evlenirim. Acıma ve aşık olma duygusunu ayırt edebilirim herhalde. Ailemin de ben kabul ettikten sonra bir şey diyeceğini sanmıyorum. Onlar da insan sonuçta. Hepimiz engelli adayıyız. Peki ya evlendikten sonra biz kaza olsa ve sağır olsa? O zaman da boşanır mısınız. Bence arada gerçek bir sevgi varsa engel yoktur. Asıl engelli bunun tam tersini düşünen insanların beynidir.
10 Yorumla
+1 yılbunu dusunmeye gerek yok gonuller bır olduktan sonra nıye olmasın kı cevremızde ıllakı vardır böle evlenp cok mutlu olanlar buna ınsanlar karar veremez bence tamam sevmek secmek belkı elımızde ama yazımızda böle bı sekılde evlenmek varsa kı kaderın yaznın onune gecemez kımse bence olr
00 Yorumla
+1 yılBence onemli olan adamin sorunu hastaligi degil senin ona karşı olan duygularin dusun o adam hayati boyunca sorunu var diye kackere terslenecek itilecek ama karsisina elbet biri cikicak ve onu en mutlu insan yapicak sevabida var onemli olan goz kulak degil kalp beyin ne hissederse o
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey aşka engel değil... seviyorsan bence evlen önemli olan o kişinin yanında mutlu olmandır.. engeller ise aşılır her türlü ve bazen engel engel değildir.. o da insan sonuçta.. sen de işaret dili öğren ( ya da biliyorsundur zaten) asıl öyle insanlar dünyanın en güzel insanlarıdır.. bence seviyorsan bu senin için bir problem olmamalıdır.
10 Yorumlaburada sımdı bazı kardeslerımız elbette evlenırım dıcek ben onların samımıyetıne ınanıyorum cunku bende oyle dusunuyorum fızıkı durumumuz degısıcek ama kalbı hep ıcerde kalıcak sımsıcak bı sekılde onemlı olan onu sıcak tutmak zaten gerısı teferruat hakkaten öyle :)
10 YorumlaKim yarinin garantisini verebilir saglikli tam bir vucut olabilirmiyizki. bir baskasinin engelini kinayanilsin. ayni durumda sen olmiycagin ne malum.
12 Yorumla- +1 yıl
Kendim için demedim zaten. Genel konustum. Yorumlarken genel düşünün
+1 yılHiçbir şekilde ön yargısı olmayan biriyim ve evleneceğim kişiyi asla severek evlenemiyeceğim çünkü ben kesin olarak mantıktan yana biriyim. Eğer ki düşüncelerimiz uyuyorsa ve ALLAH'ta bu evliliği onaylıyorsa hiçbirşey engel olamaz benim için ve herşeyin üstesinden de ALLAH'ın izniyle geliriz işitme engelli olması hiç problem değil ben yeni dil öğrenirim sadece.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı. Burada bol keseden sallayanlara kıçımla gülerim.. Hiç biri gerçek hayatta öyle birini istemez..
Ben de istemem..
Çünkü ben engelli olsaydım karşımdaki kişi de beni istemezdi..
İsterdim diyen yalan söyler..11 YorumlaAz çok kendine bakabiliyorsa.. ve bende de gnelde böle bir sahiplenme duygusu hep vardır... ben kabul ederim ama göze almak lazım bütün ömrü bunuda unutma şikayet etmeden incitmeden katlanabilceksin herşeye..
10 Yorumlane kadar güzel yalan duymaz konuşmaz giybet etmezz dedıkodu yapmaz kalbın ışık sacıyordur bıdakka bile düşünmeden evet derım
50 YorumlaKolay cevap verilebilecek bir soru deyil lakin agzi dili olupta hayir konusmayip kalp Kiran okuzler ozursuz de ne oluyor? Su yorumlarada kesinlikle katiliyorum sonradan ozurlude oluna bilir be o zamanda hayatin gercekleri diye kacar bu tipler
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 573 cevap paylaştı. öyle birini seviyorsan evlenmenize engel değil sen ona kulak sen ona ağız olursun eli ayağı tutuyorsa duymamış konuşamamış fazla etkilemez sizi kalbini dinle söyleyecek çok şeyi vardır kısmetinse geri çevirme
10 Yorumlaben bu konuda hiç bir ayrım olduğunu düşünmüyorum. eğer aşıksam evlenirim. bence burada kısıt engeller değil aşk olmalı. insanlar uzakta oldukları için atıp tutabiliyorlar.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYok öyle bir dünya ne demek istememek o da insan değil mi onun da canı yok mu? Ne yani engeli var diye insan yerine koymayalım mı? Böyle düşüncesiz insanlara çok kızıyorum. Git sor o engelli dediğin kişiye kendisi mi sağır ya da dilsiz olmak istemiş. Ayrıca hayatın bize ne getireceğini bilmiyoruz onu aşağılarken bir bakmışsın ondan daha da aşağıya düşmüşsün
01 Yorumla- +1 yıl
Aşağılamadım zaten genel düşün
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bilmiyorum ama gerçekten aşıksam hiç sorun olmaz gibi acıma duygusu mu değil mi onu zaten insan anlar bilir kendisi ama zaten açınacak bir durum da yok bence herkes zaten tam değil ki herkes te mutlaka bir eksiklik var amaan ben sevdikten sonra ister felç olsun ister dilsiz
00 YorumlaKonuya çok duygusal yaklaşmak istemiyorum, önemli olan anlaşmaktır. Bazen birinin gülüşüne bile hayran olunabilir. Evet çok zor olacaktır ama eminim ki çokeğlenceli geçecektir. bir kere sıkılmaya fırsatı olmaz insanın sürekli geliştirmek zorunda kalır kendisini...
00 Yorumla
+1 yılHerkes evlenirim diyor , kaç kişinin sağır, dilsiz, gözleri görmeyen, yürüme engeli olan arkadaşı var? Acımaktan öteye kaç kişi geçe bildi?
61 Yorumla- +1 yıl
Çirkin insanlar bile sevilmiyor, engelliyle evlenirim demek yalancılıktan, iki yüzlülükten başka bir şey değil.
+1 yılAllah kulunun bir güzelliğini alınca yerini daha güzeliyle doldururmuş...
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİşitme , konuşma engelli bir arkadasim var
Ve onunla evlenmesine üzülüyorum sebebi ise hani sözlere kanar , inanirsin o sözler yalan olması en çok inciten olur insani
Sadece gozlerle işaretlerle anlaşmak güzel daha sicak daha samimi
Ve sözler yalan olacaksa duymamayi tercih ederim yeter ki yaptiklari , yasattiklari mutluluklar gerçek olsun
Duymuyorsun konusmuyorsun sansalarda beden duyuyor , konusuyor iki kişinin bildiği gizli bir dil :)))11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılE o baskasi ile evlendi mutlu olsun da
+1 yılBen aksine öyle birini istiyorum çok duyarlı oluyorlar bende aileme sormuştum tepkilerine beni çok mutlu etmişti
30 YorumlaEvlenmek istermisin bı görecelidir mantık konuşur burada ama aşkk öyle bişeyki ecel gibi geldimi asla karşı koyamazsın ve yarında ne olcagımuz belli degildir...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılIstemem.
Sağlıklı bir insanla engelli bir insandan olacak cocuk engelli olur.
O yüzden.
Saglikli insan sağlıklı bireyle evlenmeli.
Şimdi size saçma gelebilir ama aile Planlamasında olan seyler bunlar.20 Yorumla
+1 yılbence değil. sevdiğim insan felç geçirse nolacak terk mi edeceğim? hayat arkadaşı oluyorsunuz sonuçta. önemli olan yanyanayken huzuru bulmak mutlu olmaktır geri kalan herşey boş.
10 Yorumla
+1 yılAşiksam evlenirim, neden olmasin. Ortada sorun yokki. Sadece senin de dediğin gibi duygularimdan emin olmak biraz zor olabilir. Acima duygusu ve aşki kariştirabilirim.
10 Yorumla
+1 yılHayir engel degildir. Ama aile de istememekte haklidir cunku bakima muhtactirlar kimse evladinin zorluk cekmesini istemez sonuc olarak. Ama seviyorsa insan her sekilde katlanabilir diye dusunuyorum.
10 Yorumla
+1 yılŞimdi büyük konuşmayı hiç bir zaman sevmem ama evlenmezdim heralde yargıladığım için kimseiyi küçük gördüğümden değil tabii sağlıklı bir bayanla evlenmek isterim ilerde onun içinde benim için zor olacağını düşünüyorum başka türlü üzülmesine dayanamam çocuk gibiyim bende sinirim bozulur baya bir iletişim kopukluğu olacağı için çok zor ya teşekkür ederim
00 YorumlaSevmek her haliyle kabullenmek değil mi dokunmadan sevebilmek masumca içten bence doğru insan olduna inanıyorsam hiçbir masuru yok sevmek engel tanımaz ya kendimden örnek veriyim eski zamanlarda birine çok değer vermiştim çok hatalar yaptı ve beni terk etmişti eski değeriyle olsaydı bitmeseydi bir kaza sonucu böyle olsa bile kabul ederdim yazı yazabiliyor sonuçta ne olucak :)))
00 Yorumla
+1 yılneden olmasin... isitme engelli bir kizdan hoslaniyodum bir zamanlar cok guzel cok masum geliyodu bana
16 YorumlaSeviyor muydun gerçekten yoksa o acımak mıydı?
- +1 yıl
hayir asla acima falan degildi cok temiz geliyodu bana kalbi falan ayrica cok da guzeldi belliydi yuzunden masum oldugu
- +1 yıl
Bende de oldu aynı şey gerçekten çok sempatik çokta yakışıklıydi ama duygularımdan emin olamadım
- +1 yıl
olabilir tabi... ben emindim fakat onun ailesi kizin engelli biriyle birlikte olmasini istiyomus o bakimdan bende yalan oldum oyle ama cok isterdim kim bilir simdi nerededir... :)
- +1 yıl
Allah hayırlısını versin de gerisi önemli değil bu engelleri kötü niyetlede kullanılabiliyo
- +1 yıl
amin... evet malesef oyle
+1 yılAllah kimsenin başına vermesin ama ben şahsen istemem. Kimse burada şimdi acitasyon yapmasın isteyen olsa bile 1 2 kişi cikar ama masallah herkes yaparim demis
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılseviyorsam evlenirim neden olmasın. benim eşimin de bir kulağı duymuyor ve yarın bir gün diğerinin de bu yetisini kaybetmeyeceğini kimse garanti edemez.
10 Yorumla Seviyorsam, isitme ve konusma engelli diye, evlenmem diyemem. Tam tersi. Zaten sevdigim biriyse, yanimdan bile ayirmam.
20 Yorumla
+1 yılben düşünürüm duymadığı için sölediklerimi yanlış anlama ihtimali yok ve konuşamadığı için dır dır yapıp kendindende bıktırmaz daha ne olsun mutlu bir evlilik için bir kandı olmaması gereken herşey var öyle birinde :D
20 Yorumla
+1 yılBöyle bir durumda anne veya babamın ne diyeceği pek umursamam. Ben seviyorsam bitmiştir, sevgi için kelimelere ihtiyaç yok.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYarın öbür gün bir kaza sonucunda, daha büyük sorunlar yaşanmayacağı ne malum. Beterin beteri var. Bugün birini o şekilde hor görür yadırgarsan Allah vergisi ki bu her insanın başına gelebilecek şeyler. Allah kimseye göstermesin.
20 Yorumla- Devamını Gör (337)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat