Aşk daha çok ilişkinin başlarında olur yerini sevgi alır , aynı zaman da çok mükemmel bir uyumunuz ve dostluğunuz varsa ilişki rutine oturur, belki zaman zaman size sıkıcı gelir. Bu durumda hangisi daha çok mutlu eder varolan dostluğunuz mu , tutkulu aşk mı? Kendinize sorarmısınız biz dostmuyuz , sevgilimi?
Uzun süreli ilişkinizde , tutkulu bir aşk mı , mükemmel bir dostluk mu? Hangisi daha önemli?
Ben yazdığınızın tam tersini düşünüyorum. Aşıksan bir müddet sonra yerini sevgi alır ve sürekli canım cicim adamı bir müddet sonra yoruyor. Ama sen eğer dost kalabilirsen ve buna sevginide dahil etmeyi başarabilirsen. Yeri geldiğinde sırdaş yeri geldiğinde dost yeri geldiğindede eş olabilir karşındaki insan. Dostlar rutin şeyler yapmazlar. Aksine birbirlerinin kötü ve iyi huylarını bildikleri için her hâllerinden keyif alırlar. Yeni aktivite edinebilirler. En ufak bir gezmeyi bile sohbetleri ile çekici ve güzel kılabilirler. En önemlisi de eşini mutlu edebiliyor ve bundan haz alabiliyorsa bir müddet sonra sevgisini de dahil edebilirler. Sanırım ben dostluk tarafındayım :)
Ben inanıyorum ki karşılıklı iyi anlaşıp, dost olabileceğine inanan insanlar birbirine aşık olur. Anlaşamayan, uyuşmayan insanların birbirine aşık olabilme ihtimalini düşünemiyorum. Bence bir ilişkide olması gereken dostluk seviyesi ne kadar yüksekse aşk da bununla doğru orantılı. Tutku da bunun bir parçası..
Tutkulu bir dostluk kadar iyisi yok bence, Dostluğun boyutu yüksektir, arkadaşlık sa kısıtlı, dostlukta tutkuyla yaklaşım benimsemek sahiplenmek ve korumak kapsamında olur, aşk ve arkadaşlık çöpe... Yaşasın dostluk🌹😘🌹👍
Aşk dediğimiz durum geçici olduğu için zaman içinde yaşadığımız ilişkinin durumuna göre sevgiye alışkanlığa döner dostluk aşkla bir olamayacak bir kavram dostunla herşeyi paylasirsin ama aşkınla değil dostuna bugün bir çocuk geldi çok yakışıklıydı görüşmek istedi hayır dedim diyebiliriz ama aşkına asla :)) dost arkadaş değil sevgiliyle en iyi yaren olunur
Dostluk önmli tabiki. Hee zmn dertli olduğunda iyi olman için çabalaması lazım. Tutkulu bir askla dengede olmalı ki ben yasıyorum sorunum yok ok by :))))
En İyi Cevaplar