Bence kalıcı olan derin bir aşktır. Tutku elbette büyüleyici yoğun ve ateşli olur ama çoğu zaman ani ve gelip geçici bir duygudur. Derin aşk ise zamanla kök salar yavaş yavaş büyür ve hayatın tüm zorluklarına rağmen kalbinde iz bırakır. Tutku heyecan verir derin aşk ise huzur ve bağlılık. Gerçek anlamda uzun süren yaşamı paylaştığın yanında kendin olabildiğin kişiyle yaşanan aşktır. O yüzden kalıcı olanı seçmek gerekirse ben derin ve anlamlı bir aşk derim.
Senin için hangisi daha kalıcı olur derin bir aşk mı yoksa yoğun bir tutku mu?
Derin bir aşk, zamanın her haline uyum sağlar… sabahın sessizliğine de gecenin yalnızlığına da eşlik eder. Tutkuysa genellikle ateş gibi parlar, yakar ama sonunda ya kül olur ya da sönüp gider. Aşk, bir nefeste huzur bulmaktır, tutkuysa o nefeste kaybolmak. Benim için kalıcılık demek, dalga gibi değil kök gibi olmaktır. Derin bir aşk, zamana karşı direnir; tutkular ise zamanla şekil değiştirir. O yüzden iz bırakan, tenin değil ruhun sarıldığıdır. Gerçek bağ, gözlerini kapattığında hâlâ yanında olan hissidir.
Aşk olmadıktan sonra neyleyeyim tutkusunu, neyleyeyim yaşayacağım hazzı. Birini sevmek gönülden gelen ibadet gibi, birini sevmek yazacağın aşk romanının ta kendisi. Birini seveceksem eğer, vazgeçmemek üzerine severim. Yoksa hiçbir anlamı olmayacak benim için.
Aşk olmadan tutku sadece boş bir alev gibi yanar ama ısıtmaz. Seninde dediğin gibi sevgi kalpten gelen bir ibadet yaşamın en saf hali Seviyorsan vazgeçmemek için seversin çünkü gerçek aşk sabırla emekle beslenen bir hikayedir..
Tutku saplantı ve bağımlılık sebebi de olabilir. Takıntılı bir psikopata dönüştürür. Aşk daha naif ve yüreği ısıtan bir duygudur. Evet gelir geçer ama yerine köklü bir sevgi bağı bırakır.
Bak sana öyle katılıyorum ki! Tutku güzel, ateşli, yerinde kalbin deli gibi atar ama sanki bir anda alev alıp sonra suya düşüyor gibi olabiliyor. Ama derin aşk… Ahh o bambaşka! Her gününe anlam katar, huzur verir, kök salar. Hayatın her evresine eşlik eder resmen. Hep derim; sonsuz huzur ve paylaşım için derin aşk bir numara! 💙🌈
Benim için derin bir aşkın kalıcılık açısından yoğun bir tutkudan çok daha sürdürülebilir ve anlamlı olduğudur. Tutku, bir ilişkinin başlangıç kıvılcımı olabilirken, derin aşk o kıvılcımı sürekli besleyen ve ilişkiyi ayakta tutan yakıttır. Tutku zamanla azalabilirken, derin aşk zamanla daha da güçlenebilir ve kök salabilir. Dolayısıyla, benim duygularım ve ilişkilerim bağlamında bir değerlendirme yapacak olsaydım, derin bir aşkın çok daha kalıcı ve tatmin edici bir deneyim olacağını söyleyebilirim.✨
Derin bir aşkın harmanladığı yoğun tutku da sadece ruhun değil bedenlerin birbiri ile birleştiği zevkin hazzın zirvede olduğu bir ilişki çok harika olur.
Birine aşık olduktan sonra tutku hep canlı kalır. Çünkü o tutkuyu ayakta tutan bence aşktır. Tutku ilk sırada olan ilişkilerde aşk değil, tutku ve yatak çok daha ön planda ve önemli olur
tutku da aşkın ateşi değil midir ateş sönse bile küllerinde hala yanar. Tutku yalnızca aşkın gölgesidir sevgiyle beslenmesse erir gider sonsuza kadar kalmaz
tutku yıllar geçtikçe etkisini artırsa da içindeki o saf sevgi olmadan tutku yalnızca alevi sönen bir kor gibi kalır Romantiklik de bazen sözde değil hislerde saklıdır.:))