Benden yaşça büyük olan ablam kendisini bana rakip görüyor, söyledikleri ile bugün beni mahvetti. Ne yapmalı?

İki yıllık depresifliği tam üzerimden atmıştım ki, tam "tam anlamı ile" kendimle verdiğim mücadeleyi sonlandırmış ve kendimle barış içinde hissetmiştim ki, bugün yeniden yıkıldım.

Bugün o karanlık his beni yeniden buldu. Yeniden ölmek istedim bugün.

Annemi almak için ablamlara gitmiştim. Ablam (29 yaşında)yok yere konuşmadığı kuzenlerimle neden facebookta arkadaş olduğumu sordu, sanki ona açıklama yapmak zorundaymışım gibi. Ben de onlarla bir sorunumun olmadığını söyledim.

İpler burada koptu, "peki benimle sorunun ne" diye sordu "ben neden ekli değilim".

"Seninle de bir sorunum yok, benimle sorunu olan sensin" dedim. Ve en son tartışma esnasında attığı mesajı ima ettim.

Tek niyetim oradan annemi alıp eve gelmekti, ama o tartışmayı büyüttü, bana onu kıskandığımı söyledi. Ben de bu esnada onun benden dokuz yaş büyük olduğunu hatırlattım.

"Yaşın yirmi ama benden daha yaşlı görünüyorsun" dedi. Burada koptum, ne diyeceğimi bilemedim. Aslında bir bakıma haklıydı. Beni o kadar üzen bir durumla iki yıl baş etmek zorunda kalmıştım ki, bu beni fizyolojik olarak da tüketmişti.

"İnsanlar beni beğeniyor" dedim, hiçbir şey sezdirmek istemez bir biçimde.

"Minicik etek giyersen tabii gelirler" dedi. Sorun şuydu ki, ben mini etek giymiyordum. Geçenlerde, bir elbise giyip arkadaşımın ablasının nikahına gitmiştim. Üzerimde bir ceket vardı ve bir fotoğraf çekildik. Bu olay olmadan önce, facebookta herkese açık paylaştığım fotoğraflarımı kurcalamış olmalı. Bu da her şeyi açıklıyordu. Beni kendisine her nedense rakip gören evli iki çocuklu ablam, sahip olamadığı hür bir yaşamdan dolayı kıskanmıştı beni.

O cümleler bundan dolayı döküldü ağzından belki de.

Bilmiyorum. Bu satırların her biri ağlayarak dökülüyor parmaklarımdan. Kendimi kötü, hiçbir şekilde düzelemeyecek gibi hissediyorum. Hiçbir amacım yok gibi. Kendimle yeniden o savaşın içinde gibi hissediyorum.

Elimde bir bıçak var ve bileğime dayayıp buna son vermemek için kendimi sınıyorum.
Benden yaşça büyük olan ablam kendisini bana rakip görüyor, söyledikleri ile bugün beni mahvetti. Ne yapmalı?