Erkekler neden evlenmek istemiyor? Kendimce fikir yürüttüğüm bişeyden bahsedicem , erkekler bayanlara göre daha rahat ve özgür , bir sürüde istediklerini vericek eğlenicek bayanlar var , hergün aynı kuşun eti yenmez mantığındamısınız? O yuzdenmidir bu evlenmekten kaçmalar?
Cevabın nedir?
+1 yılVallahi şu anda bunu Erkek kadın diye ayırmak mümkün değil netice olarak bugün geliri olan bir kadın evlenmeyi kesinlikle düşünmüyor 1 yeni nesil kızlar da böyle bir sorun var genelleme yapmıyorum Ama benim abim nereden baksan 10 tane kızla görüştün belli bir süre sonra evlenmeyi düşünmüyorum evlilik bana göre değil ya da Elektrik alamadım gibi cümleler kuruluyor kadınların birçoğu uygun bir işe sahip olduktan sonra evliliği gereksiz görüyor ve günümüz şartlarında da ben erkeği Yemek yapamam ben kimsenin Bandıra altına giremem ya da koca derdi çekemem düşüncesiyle evlenmek istemiyor genç yaşta Ama yaş 38 40 olduğu zaman aile kaybetme korkusu başlarken evlenmeyi düşünüyorlar O saatten sonra da ister istemez evlenemiyor lar Aslında insanların evlilik denildiği zaman eski tip koca akıllarına geliyor televizyondaki çıkan haberleri de göz önüne alacak olursak hiçbir kadın evlenmek istemiyor yani bu sadece erkek için değil Çoğunlukla kadın tarafında oluyor Çünkü evlilik sorumluluk gerektiren bir iş normal sevgiliye de flört hayatı bir de olmuyor şimdi kızlarda rahatına düşkün olduğu için evlenmeyi düşünmüyorlar erkeklere gelince onlar da bazı sorumluluklarının olmadığı için evlenmeyi düşünüyorlar
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGenel bakarsak eğer şöyle ki. Erkeğe bu konuda baskı çok büyük.
1- Evin büyük çoğunu erkek düzüyor fakat iş bunla da bitmiyor ev düzme parası kadar da düğün masrafı çıkıyor erkeğe. Bu maddi yön bile erkekleri evlilikten soğutabiliyor. Şahsen ben şöyle düşünüyorum ev düzmeye şikayet ettiğim yokta düğün nedir. Zaten erkek tarafı olarak masrafa giriliyor bide düğün çıkıyor. Düğün aslında tek masraf değil yapmacık buluyorum çok sıkıcı. Bunun yerine 50 küsür bin lira düğüne harcama yapılması yerine evine daha kaliteli eşyalar alınması daha doğru. Ya da ne diyeyim 50 bine araba alınır en basitinden.
2- Evlenilecek kızın pek bulunmaması. Günümüze bakarsak eğer çoğu kız yalancı, çıktıklarıyla yatıyor, büyük çoğunluğu yemek yapmayı bilmiyorlar, ev işlerini bilmiyorlar.
3- Kızların belli bir süre sonra boşanıp erkekten nafaka, tazminat vs. almalarıdır. Mal bölünmesi vs. de cabası.
Böyle gider.
Tabi ki bu ülkemizde ki erkekleri masum yapmaz buna benzer şeyler de erkekler için yazılır kısacası bu ülke de evlenilecek erkekte kızda bulmak samanlıkta iğne aramak gibidir (eli yüzü düzgün kişiler için diyorum).20 Yorumla
+1 yılVallahi, evlilik niyeti gelenleri hep geri çevirdim. Çünkü korkuyorum. Bağlanmak, sorumluluk almak, anlayışlı birine denk gelmemek vs bunlar korkutucu ://
15 Yorumla- +1 yıl
Korkularımın yersiz olduğunu düşündürecek biri çıkmadı belki de :) söylediklerin çok doğru :)
- +1 yıl
Allah razı olsun, amin cümlemiz inşallah ❤
- +1 yıl
Neden geri çeviriyorsun evlen işte aile ol
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kadınlar ilk aylardan adamların yatağına giriyo buna özgürlük diyo. Bişey diyene yobaz diyo. Sonra neden evlenemiyorum diyo peh.
60 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
80Cevap
evlilik ticari olarak düşünürseniz kârsız hatta çok büyük zarar. evliliğin size verecekleri sizden alacaklarından çok daha az. tonla sorumluluk + kısıtlı bir yaşam + dırdır + gelinin ailesinin verdiği sıkıntı + geçim sıkıntısı + düğün esnasında herşeyin erkeğe kitlenmesi + boşanma sonrasında erkeğin hayatının içine s. çılması vs vs. bir erkek evleniyorsa ya karşısındaki insandan çok emindir ve mutlu olacağını düşünüyordur ya da çocuk büyütme isteği vardır. belki bir ihtiman abazadır ama günaha girmek istemiyodur. bunlardan biri yoksa evlenmez.
10 Yorumla
+1 yılkadınların evlendikten sonra seviliyken yaşattıklarını yaşatmaması..
ve sucu bastırmak için evlendikten sonra sen tam bir öküz oldun cevapları..
aşırı detaycı tavırlar takınması çok detay az mutluluk..
saçma sapan istekler aileleride dahil..(yoktan yere uydurulan adet töre cart curt)
artık yok denecek kadarda az olması doğru düzgün kızların akılları bir karış havada bir evde kadın olduğunu hiisetirecek yapısı olan kız varmıdır daha bilinmez..
aslında sabaha kadar sayarım..
2 defa bişan atmış biri olarak :D20 Yorumla
+1 yıl"erkekler bayanlara göre daha rahat ve özgür , " Hayaller aleminde yaşıyorsun sen. Erkekler özgür falan değil, hiçbir hakkı bile yok. Bayanlar özgür ve hatta bir sürü ayrıcalıkları var.
Erkekler neden evlensinler, süresiz nafaka ödemek için mi evlensinler, sadece erkeklere uygulanan hadım işkenceleri ile yargılanmak için mi, "kadın beyanı esastır" gibi ayrımcı, erkek düşmanı kanun ve hükümlerin olduğu bir ülkede iftiralara uğrayıp hayatının geri kalanını hapiste geçirmek için mi evlensin. Bir erkek neden evlensin, neden sevgili yapsın. Bir erkek için en güvenli seçenek mgtow dur.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılSorumluluk sahibi olmak istemeyen önceki yaşantısında da rahata alışan her insan evliliği istemeyebilir. Kadınlar da aynı şekil. Herkesin evlilikten karşısındakinden beklentileri farklı. Her gün aynı kuşun eti yenmez mantığını benimseyen erkeğin zaten ruhu o. dur. Birine bağlanmak kötü birşey değil. Herkesle beraber olmanın bir anlamı değeri yok bana göre. Bir kişiye ait olmak daha anlamlı diye düşünüyorum. O kişi de sevdiğim anlasabildiğim doğru kişi olmalı tabi
21 Yorumla- +1 yıl
Bir de maddi sıkıntılar olabilir. Erkeğin üstüne genel olarak çok şey düşüyor. Sürekli bir gelir olmalı yuvayi geçindirmek için artı gereksiz pahalı düğün masrafları var. Herkes altından kalkamaz ki bunun. Ha diyince evlenilmiyor ne kadar istersen iste kendinin çocuğunun ve eşinin geleceğini de düşünmek lazım
- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılbenim ilk önceliğim temiz kız bulmak ki oda bu ülkede zor bende çünkü temizim hiç sevgilim olmadı evleneceğim kişininde öyle olması lazım ki yok denecek kadar az makyaj sigara kullanan kız istemem ki bu da kızların yüzdesini baya düşürüyor ev işini ve yemeği iyi yapan bir kız bulmaya da çalışsam ortada bunların hepsini sağlayacak kız yok bir yerden patlak veriyor onun için evlenmek benden çok uzakta
20 Yorumla
+1 yıl1.) saçma sapan evlilik masraflarına girmek istemiyor.
2.) boşanma sonrası erkeği soyup soğana çeviren cinsiyetçi/erkek düşmanı yasalarla muhattap olmak istemiyor.
3.) evlilik özgürlüğü ciddi şekilde kısıtlıyor arkadaşlarınla kafa kafaya tatile bile gidemiyor çoğu erkek.
4.) evleneceğine vaktini/enerjisini daha işe yarar şeylere ayırmak istiyor.
Bir erkeğin evliliğe karşı olması için çok neden var anlayacağın.10 YorumlaNiye evlenmek istesin, karı dırdırı çekmek için mi, bu da yetmezmiş karının anasının ve baldızlarının çenesini çekmek için mi, kız babası denilen vatandaşın kızını mal gibi satarken babasına para ödemek için mi, kadının bitmek bilmeyen masraflarına sürekli mali kaynak bulmak için mi, kadın milletinin geçimsizliklerine katlanıp kendi annesine ve babasına laf söylemesini seyretmek için mi? Bu ülkede kız aileleri şirret kadınlar yetiştirirken erkek neden evlensin?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 971 cevap paylaştı. Yani normal duzenli bir iliskim var ama evlenmek istemiyorum 35 ten once... Sebebi de neden erken evleniyim abi gencligimi yasiyorum yani.. genc yasta evlilik bayar... Ki bitane kagida imza atmak mi kurtariyo seni? Evlenince anlasamazsan bosanma derdi var vs.. once evlenmeden bir sure birlikte olcaksin.. ayni evde yasicaksin vs sonra baktin oluyo evlenirsin
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 715 cevap paylaştı.
+1 yılYalan söyleme, genel olarak evlenme amacıyla yaklaşan birçok erkeğe günümüzde kızlar hep bahanecidir. Okul, kariyer, yaş vs. burada sayılmayacak bahaneleriniz mevcuttur. Evliliği geçtim, bir sözlenmeyi bile külfet haline çevirip insanı bıktırana kadar "ben hem öğröncö hem sözlö olamam" gibi saçma sapan bahanelerle erteler durursunuz. Sonra da Erkekler evlenmek istemiyor dersiniz. Geçiniz bu işleri...
00 Yorumla
+1 yılÇoğu kişiye göre değişir. Genel olarak seçicilik ve evliliğin maddi manevi sorumluluğuna hazır olup olmama durumu söz konusu. Erkeklerde iyi biliyor ki hayatının sonuna kadar gezip tozamassin. Evlenmeye karar verdiğinde de karşına iyi biri cikarmi belli değil
01 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeye kalktığında artik nişanı bile erkeğin üstüne yıkma derdinde olan mezarcı aç aileler var. Biz kiz veriyoruz gerisi bizi bağlamaz zihniyeti. Sanırım maddi külfet cidden göz korkutacak büyüklükte.
her erkeğin farklı sebebi vardır, bu işi bir genellemeyle çözemezsin, kimi sorumluluk almak istemez kiminin parası yoktur kimi çok eşlidir kimi aynı evde biriyle yaşamak istemez yalnızlığına önem verir falan filan...
00 Yorumla
+1 yılTers psikoloji yap evlenmeyi düşünmediğini bizzat sensoyle bazen soğuk bazen ilgili sıcak davran ben böyle yapıyorum ne nezaman evlencez diyo sevgilim yni şimdiye kadar üç kişiye yaptım onlar tutuştu ama ben gerçekten evlenmeyi dusunmuyorum
00 YorumlaValla saçmalamışsın.
Kız arkadaşım sırf onunla ciddi düşündüm diye benden ayrıldı. Siz kızlarda anca sızlanırken öyle ama işler ciddiye gelince kaçıyorsunuz10 Yorumla
+1 yılBenim karsima cikan erkeklerin buyuk cogunluguda evlenmek istiyordu ben istemedim diye yollarimizi ayirdik bende kendime hep erkekler neden evlenmeyi kafaya takmis diye soruyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı. Simdi burada kendi cevrende ki erkekleri ornek gostermeni umuyorum..
Zira bu soyledigin dusuncenin tersini dusunen cok fazla insan var..
Evlenip bir yuva sahibi olmak istiyen..00 Yorumla
+1 yılEvlenmek istiyorum ama korkuyorum üzülmekten. Bağlanmak ilerde beni üzmesi. Bunlar benim kaldıramayacağım şeyler. Ben bağlandım mı tüm sadakatim onadır. Ama beni üzerse bir daha toparlanamam.
00 YorumlaBence alakası yok sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer kendim için söylüyorum tabi bunu ama yananlarda yanmayanlara tavsiyelerde bulunur onlarda o yüzden evlenmez heralde😬
00 Yorumla
+1 yılTürk adetlerine göre erkeğe yıkılan düğün masrafı altında soygun olması. Ve günümüzde temiz kız yok. Trip dırdır yaşanmaz bir ömür
20 YorumlaEmin olsa bir dk düşünmez, bir ömür geçireceği insanın kendi kafasına göre olmasını ister, aynı şeylere gülüyorsalar düşünmez evlenmek ister.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılBen evlenmek istiyorum alakası yok.. sadece doğru kadını arıyorum bulamıyorum
Heyacan dolu tutkulu gezmeyi seven
herkes yapmacık00 Yorumla Evet ve o bedeninden dolayı evlilik yaşı artık çok daha ileri yaşlara atılıyor... 30 dan sonrası evlilik kararları başlıyor... Erkeklerde...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılValla kendim için konuşayım asla emin olmadığım ve güvenmediğin biri ile evlenmem. Ancak karşıma cıkar düşünürüm
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılevlenmekten kaçardım bir süre öncesine kadar artık olması gerektiğini düşünüyorum biraz sorumluluktan kaçmak herhalde
00 Yorumla
+1 yılAksine evlenmek istiyorum. Güvendiğim an kazık yiyorum sebebi bu.
10 YorumlaCanim istemiyor evlenmek illa bir sebebe gerek yok bence
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılkimse sevmeyi ve fedakarlık yapmayı bilmiyo sevgiden bihaber bir toplum oluşuyor fedakar ise sadece bir kedi adı
00 Yorumla Düğün çilesi ve masrafları gözümü korkutuyor. 😅
Ayrıca daha çok gencim. 😂00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. aferin doğru bir nedeni budur. başka edenler de var tabi..
00 Yorumla
+1 yılBende evlenmeyi istemeyen biriyim istememe nedenimse evliligin verdigi onlarca sorumluluk bunlari tasimaya hazir oldugumu sanmiyorum
00 Yorumla
+1 yılGünümüzde her şeye ulaşmak çok kolay. Evlenmenin tek sebebi çocuk istemek/aşık olmak falan olabilir
00 YorumlaHer seyi bize yukluyorsunuz. Kendiniz para yersiniz...
00 YorumlaBana gore ozgurluklerinin sinirlancak ama bide su var gercekten seven zaten evlenmek ister emin ol
00 Yorumla
+1 yılErkekler diyipte her erkeği bir zannetme ben evlenmeyi istiyorum mesela kendime güveniyorum sorumluluk sahibi olan biriyim
00 Yorumla
+1 yılbence kadinlar istememeli resmen bakicilik yapıyorsunuz ya
02 Yorumla- +1 yıl
Sus kız! sen istemiyorsan isteme milleti ne kışkırtıyorsun
- +1 yıl
yalan mi
+1 yılKadınların sürekli değişmesi ve rutin hayatlarına bir erkek girdiğinde çekilmez oluyorlar bu kadar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 865 cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten de evlilik birinin sorumluluğunu almak demek ve çok ağır bir durum cidden korkutucu çünkü
00 Yorumla
+1 yılValla üniversite iki olmasam direkt evlenicez sevgilimle çok istiyorum
00 YorumlaErkekler evlenmek istiyor. İstememe söylemleri, sadece, maddi imkansızlıklara ve madden hazır olamama tehlikelerine karşı uydurdukları birşey.
00 Yorumla
+1 yılEvliliği genel itibariyle istiyorum lakin düğün masrafları belimizi çok büküyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖzgürlüğün kısıtlanması, maddi geçim, bir ömür sevememe korkusu...
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin bir cogu mastır okuyanlar ya da yüksek lisans okuyan onlar eglenmek ister
00 Yorumla ciddi düşünen birine denk gelmemişsindir. Kadınla da ilgili biraz bu
10 YorumlaKorkudur daha hazir degildir ya da takildigi ortami birakmak istememesidir
00 Yorumla
+1 yılIstedikleri kadar özgür olup aldatmak icın. ciddi düşünmezler lay lay lom.
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir dünya yok be canım hemen bağlamıssın aldatmaya
+1 yılOnca düğün masrafı..
Gelin saçı 2binliraymış anam ben öleeem😭00 YorumlaBakire bulmak zorlaştı. Bakireyim diyen arkadan yiyor
00 Yorumla
+1 yılÇoğu erkekteki mantık bir çok kadınla yatmak varken tek bir kadına bağlı kalmamak
00 Yorumla
+1 yılYok ya ben ćalişmayi sevmiyom para da yok yoksa bir kuş yeter 😂zina kötü günah len
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yılÖzgüvendir ya da yaşamının sınırlanmasından korkmasıdır:P
00 Yorumla
+1 yılHayırlı bir eş bulursam evlenmek isterim.
20 Yorumla
+1 yılBana göre en büyük neden düğün masrafı. Krediler, faizler... Sonra ailede huzur kalmıyor. Allah kimseyi bankaya, krediye, faize düşürmesin.
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden yatağa giriyosa kadın onla evlenmezler tabi gersini sen düşün
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yıldurup dururken kendimizi neden zincire vuralım dimi
00 Yorumla
+1 yılÖzgürlük severler her gün kurufasulye yenilir mi derdindeler
00 Yorumla
+1 yılhe erkek olarak sanki basimiza kari yagiyorda semsiye aciyoruz amk:-D
00 Yorumlakadını eşya olarak görmeleri nedeni
32 Yorumla- +1 yıl
Erkek feministler de hiç çekilmiyor. Gerçi sen erkek bile değilsin, orası ayrı. Şu konuya yaptığın şu alakasız feminist propaganda yorumuna bak.
+1 yılişssizlik sevgi olmayışı
10 YorumlaBen borctan korkuyorum düğün yapmak çok para cunku
00 YorumlaSorumluluk almak istemiyor birçok erkek.
00 Yorumla
+1 yılSorumluluk almak istememek.
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri