Evlilik konusunda kadınlar, erkeklere göre çok daha istekli. Ancak bu istek erkekleri evliliğe ikna etmek için yeterli olmuyor. Birçok erkek evlilik fikrinden korkar ama neden korktuğunu bile bilmez. Sizce erkekler evlilikten neden kaçar? #beyazorkidem😘
Akıllılar da ondan. Neden mi? Açıklayim; Evlilik ciddi bir sorumluluk. Bir anda hayatın bütün yükünü sırtlanıyorsun. Aşık olduğun o adamla yaşadığın onca heycan bir anda;
elektrik faturaları ödendi mi
bugün ne yemek yapsam
bebeğin bezi bitmiş!
Ev işleri ,.. gibi telaşlara dönüşüyor💭
Erkek tek çalışıyorsa durum daha da vahim. Adamın nefes almaya hakkı bile kalmıyor deli gibi ihtiyaçlara yetişmenin peşinde çünkü..
Oysa bekarlık böyle mi ye iç gez ve yattan ibaret bir hayat. Çalıştığında kendine çalışmadığında.
Not; Evliliğin olumlu yanlarıda var: çocuk sahibi oluyorsun, bir hayat arkadaşın oluyor tüm bunlar için bunca şeyi göze alırım diyen buyursun evlensin🙂
Birçok sebebi var bunun. Evlilik dediğimiz şey beraberinde sorumluluk getirir. Erkekler de bu sorumluluktan kaçınabilirler, endişe duyabilirler. Özellikle erkekleri sıkıntıya sokan ve evlilikten kaçıran şey benim nazarımda maddi durumlardır. Toplumumuzda kadınlar için her ne kadar tabular varsa erkekler için de var. Erkekler her zaman toplumdan sen ailene çocuklarına bakmak zorundasın, evi geçindirmek zorundasın sözleriyle büyütülüyor. Haliyle erkekler de şu dönemde, her şeyin pahalı olduğu şu dönemde böylesine büyük bir sorumluluğun altına girmekten korkuyorlar. Oysa evlilik dediğimiz şey hayatın birleşmesidir ve kadının da aile bütçesine katkı sağlaması gerekmekte, yalnızca bu yük erkek de olmamalıdır. Bir diğer şeyse sadık olma problemi. Evlilik sadık olmayı gerektiriyor ve tek başına yaşama kafasından kişiyi çıkarıp çift kişi adına düşünmeye itiyor. Hani erkekler ha diyince oraya gideyim ha diyince şunu yapayım durumuna kadınlar gibi bekarken de çok alıştığından evlendikleri zaman bu sadık olma problemi sıkıntı yaratıp erkekleri evlilikten uzaklaştırıyor. Son olarak da erkekleri evlilikten uzaklaştıran bir diğer şeyse diğer evlenmiş olan çiftlerden duydukları kötü deneyimler ya da daha önce evlenmiş olup yaşadıkları kötü deneyimlerdir. Hani insanlar kötü deneyimleri yaşadıktan sonra evlilik hakkındaki fikirleri epey sert ve sanki dünyanın en bela olayıymışçasına bahsediyorlar ve erkekler de bunları duydukça evlilikten uzaklaşıyorlar.
Benim tanıdığım ve hayatıma giren hiç bir erkek evlilikten korkmadı, daha çok istekli oldular. Ama şu büyük bir gerçek ki ülkemizde evlenmek özellikle vurgulamak isterim ki ekonomik yetersizlikler sebepli oluyor. Hatta yakın arkadaşlarım dahil bir çok erkek arkadaşlarım gelecek kaygıları ve elbette ki güvenebilecek bir kadın bulamadıkları için evliliğe sıcak bakamıyor. Günümüz şartlarında artık kadınlar da erkekler gibi düşünüyorlar. Yani bu tarz görüş ve düşüncelerin bu şartlarda cinsiyet farketmeksizin olumsuz olarak kara kara düşünen bireylere istemsizce kendilerine şu soruyu sorarlar; "Evlensek düğün borçlarını kapatabilir miyim? Eşim çalışmazsa maaşım ikimize yetecek mi? Mobilya, Beyaz eşya taksitlerinin üstesinden gelebilecek miyim? Ev de kira aynı zaman da kira yı ödeyecek bütçe kalacak mı? Kazayla çocuk olursa ne olacak? Gibi gibi soruları arrttırmak mümkün.
Hic bilinmeyen den gireyim oyleyse şimdi ki erkeklerin Cogunlugu kadina güvenmiyor hem Madii hem Manevi konuda eski kadınlar vefakar insnlardı Simdiki kızlar Vefa nedir bilmiyor saygi nedir sevmek asik olmak nedir bilmiyorlar her seyi kendi etraflarinda dönmek ile yükümlü zannediyor maddi durum ve evlilik masraflari ve genc kizlarin ailelerinin talepleri erkekleri Hep korkutuyor evlendilten sonra kiz tarafi pisman oluyor keske yapmasaydim simdi daha iyi yere sahip olurduk diyor ama nafile giden gitti geri gelmiyor tek kelime soylim zina 50tl evlilik sorumluluk masraflar = 100.000 tl sen olsan hangisini seçerdin ayrica da erkek ler kendilerine ait olan kiz isterler. Herksle yatip kalkani sindiremiyorlar Ya iyisi var mi var ama o da kotusune kotusu de iyisine denk geliyor cunkü genel insn olarak gosterise aldaniyoruz bir 25 yasinds bekar kızin Seksi ligine 25 yasinda bir erkegin yakisikli fizigine aldaniyoruz her iki cins icin gecerli bu durum ama 30 sene sonra bunlardan hic eser kalmıyor
Arkadsim evlilik icin derdi ne evliligi be mermi 2tl kardesim sen ne diyorsun 😂
Şimdi bekar halimle alışverişi hızlı yaparım birşeyi beğenir internette sipariş veririm beni yormaz kadın öyle değil seni avmlere sokacak akşam geç saatlere kadar ordan oraya dolaştıracak kolay kolay beğenmeyecek uzun uzadıya hem sıkılarak bekleme oluyor hemde çok kalabalık oluyor daralıyorsun ama kadına baksan keyfine diyecek yok sabahlayabilir ben şahsen bunu sevmiyorum internete hemen bulur sipariş veririm çok uğraşmam etrafı dağıtmam kadınlar gittikleri yeri dağıtıp almadan da çıkabiliyor erkekler çoğunluğu böyle değil oranın çalışanı çok yormaz sırf yordugu için bile alabilir kadınların umrumda olmaz en azında çoğunda bu bir ve ikincisi istediğin saate eve girer çıkarsın istediğin yerde takılırsın eve gelip kafanı ütüleyen etrafı kırıp döken bugün sana yemek yok diyen kaşı çatık bir kadın karşılamıyor hesap kitap soran yok huzur ve sessizlik mis huzur sakin bir ortamdan başının dibinde bağıran biri olan ortam istesin bilgisayar oyunları oyna onu bırak benimle hep ilgilen her Allah'ın günü romantik tavır takın süslü cümleler kur diyen biri var ve başka bir şeye yoğunlaştığı da beni sevmiyorsun yoksa beni aldatıyor musun durumlarda var daha çok varda az çok umarım anlaşılmıştır
1- Olası boşanma sonucu hukuki yaptırımlar. 2- Evliliğin devletin ve devletin en küçük yapı birimi olan ailenin devamlılığı için üretildiğini/yaratıldığını biliyor olabilir. (Ama merak etmeyin hanımlar çoğu bu durumun farkında olabilecektir kadar zeki değil) 3- Evliliğin gereksiz bir kağıt parçasından ibaret olduğunu bilir. 4- Rahatına düşkündür o kadından o kadına gideyim, 35'ime kadar düzenli seks hayatım olsun, erken evlenip de eşimden sıkılmayayım kafasında olabilir. (Evet hanımlar bunlar da maalesef çoğunlukta) 5- Yanlış seçim ve geçimsizlik çocuk bahanesiyle devam eden bir ilişkideki erkek bireye psikolojik açıdan zarar verebilir. 6- Ben eşimin çocuklarımın annesi olsun istiyorum ama yaşadığım bölgedeki çoğu kadınlarda henüz 19 yaşlarına rağmen zengin koca arayışında. Hamile kalayım boşanırsa zaten kendi bilir dava açarım kafasında. Diğer bir yandan hayatının geri kalanını evde çocuklarıyla geçirip ev işleriyle uğraşmaya da razı bir kadın kesimi de fazla. 7- Siz o kişi değilsinizdir çok da üzerine gitmemek lazım bu konunun. Çünkü benim ablam eşini üniversitede gördüğü ilk anda "ben bu adamla evleneceğim" demiş. O ilk an önemli. İnternette anca seks ya da arkadaşlık kurabilirsiniz. Gerçi ikinci şık heteroseksüel iki karşı cinsiyetteki bireylerin erkek olanı için biraz şüpheli ama olsun. İyi geceler.
Kadınlar çevre baskısını üzerlerinden atmak için evleniyor. Erkekler de düzenli bir hayatları olsun, bir şeyler paylaşabileceği ve her halinden anlayan bir karşı cinse ihtiyaç duydukları için evleniyorlar. Kadınlar evlenince üzerlerinde olan mahalle baskısını atıyor ancak erkekler maalesef ki daha farklı bir durumla karşılaşıyorlar. Kadın erkeği umursamaz oluyor. Bu da çevredeki erkeklerde "evlenip te ne yapıcam, ne diye kendime yük alayım" algısı oluşturuyor. Ha bir de, keşke evlenmek istemeyen erkekler çevresindeki bekarlara nedenini de açıklasa da yaşayarak tecrübe edilmese... Adam kardeşine diyor ki: "evlenme kafayı kullan." Kerdeş soruyor: "Neden?" Cevap: "Evlenme oğlum boşver, hayatını yaşa." Ve nedenini evlenerek öğreniyor...
Bireyselliğim yok olacak korkusu yaşıyor erkekler genel olarak. İstediğini istediği zaman yapabilme özgürlüğünün elinden alınacağına dair endişesidir. Evliliğin; eve ne zaman geleceği, iş çıkışı arkadaşlarıyla biraz vakit geçirmek istediğinde haber vermek zorunda olacağı, haftasonu planlarını yalnız yapamayacağı, tatil planları, hatta yeme içme alışkanlıklarının bile etkileneceği bir süreç olacağını düşünüyor genelde :)
İlişkilerde güven ve frekansların tutması önemli unsurdur. Günümüzde kadınların gerçek aşkı aramak ve doğru insanı bulmak yerine; kariyer ve maddi unsurlar daha ön planda tutulan, hızlı yaşanılan aşklar ve biten ilişkiler zincirine sıklıkla rastlanıyor. Dolayısı ile evlenecek insanı bulmak konusunda erkek veya kadın zorluklar yaşamaktadır. Aldatmalar çok fazla yaşanıyor, diyalog az olmakta. Benim düşüncem, güven temelli, hayatını birleştirecek insanı bulabilmek çok zor. Güvenin olmadığı hiçbir ilişki yürümez. Hayatına alacağın insan konusunda çok dikkat edilmeli. İlişkilerde kısa süreli değil; uzun dönemli düşünmek gerekir.
bu sorunun cevabı aslında çok basit 2 sebebi var 1. si sorumluluk almak istemeyip üstüne sevmiyordur yani başka kadınlarlada olmak istiyordur 2. si de ki bak birinci madde %60 içeriyor ise buda %40 gibi bir rakamı içinde barındırır sevgili olduğu kıza güvenmiyordur yani ne bileyim kızın hareketleri soğutuyordur ciddi düşünemiyordur o yüzden eğlenceye dalgasına alıyordur bir kızın etrafında cok erkek var ise kanka felan farketmez ya da yazana cevap veriyorsa veya ne bileyim herhangi birşey işte onu anladınız siz o erkek onla ciddi düşünmez sevse bile işini görür yoluna bakar :)
1-Maddi durumu yetersizdir kendini ezik hissetmesinden dolayı istemez. 2-Sorumluluk almaktan korkuyordur, yapamayacağına inanıyordur. 3-Doyumsuz erkektir tek bir kadınla olamayacağına inanır. 4-Hayatının hızından eksik kalacağına inanır. 5-Çocukla uğraşmaktan korkuyordur. Daha da sayarım
Çünkü karşımızda ne istediğini bilmeden evlenmek isteyen kadın cinsi var o yüzden evlenmek istemiyoruz. Sırf evde kalmayım diye evlenmek istiyorlar sonra ben sıkıldım diyip boşanıyorlar olan çocuklara oluyor ana ayrı baba ayrı çocuğun psikoloji berbat.
kendi modelini ve kültürünü oluşturamayan birlikteliklerde, evliliğe geleneksel yapımıza göre olan değerlerle bakış... kalıp olarak verilen bir yaşamı benimseyip, gerekliliklerini yerine getirme zorunluluğunun verdiği özgürlüğüm elden gidiyor korkusu...
Aile babası olmak sorumluluk ister. Yıllarca tek kişilik düşünüyordu. Artık iki ya da ilerde 4-5 kişilik düşünmek zorunda kalacak.. Aslında ne kadar erken evlenirse o kadar iyiymiş.. Keşke zamanında evlenseydim. Şimdi çocuklarım koca koca olurdu..;( Evlilik çağı gelen arkadaşlara derim ki zamanı geçirmeyin evlenin..
Aslında günümüzde sadece erkekler değil kadınlar da hemen evlenmek istemiyor artık. Çünkü hızlı şekilde evlenince günümüz evliliklerinin yürümediği belli oluyor. Boşanmak için sayısız sebep var ve günümüzde emin olmadan yapılan evlilikler en basit şeyden dolayı boşanma ile sonuçlanıyor. Bunu tecrübe edinmiş birisi olarak söylüyorum
Lüks bir arabam yok. Apartmanda en az 3+1 evim yok. En az 4-5 bin maaşım yok. Kariyer sahibi değilim. Makam mevki sahibi değilim. Kızlar bunları istiyor. Oldu da eğer birgün bu söylediklerime sahip olursam inadına gider yabancı bir kızla evlenirim. Türk kızlarının egosu çok yüksek. Çok kibirli.
Açıkcası ben evlenmek istiyorum eğer doğru insanı bulur isem. Ama şunu istemiyorum. Her tanıştığım insanı bir kaba sokmayı ve sanki onları daimi bir teste sokmayı istemiyorum. Birlikte olduğum kadınlar genelde bunu yapıyorlardı. Tabi ister istemez bu da beni korkuttu.
O kadına karşı niyeti ciddi değildir, kullanıp atmak istiyordur, çoğu erkeğin ev geçindirebilecek kadar maaşı yok, öyle kafelerde kızlara kahve ısmarlayın hava atanların ev kiralayıp, ev geçindirebilecek kazancı yok. Ülke kültüründen dolayı kadının bakire olmadığını öğrenen erkek ayrılıyor.
Sırtında taşıdığın insan tarafından bir yandan da kırbaçlanmak ister misin? İstemezsin. Erkeklerin durumu da buna benzer. Hem eşitlik hatta üstünlük taslayıp başına ekşiyecek, hemde çalış çalış çalış, para para para, şunu al bunu al şuraya gidelim bunu yapalım deyip sırtına binecek. Yapamadığında da başını alıp gidecek seni mal gibi ortada bırakacak. Neden evlenmek istesin ki?
Merhaba, Evlilik büyük bir sorumluluk. Bekar takılmak daha rahat kolay ve zevkli olduğu için olabilir! 😅
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
'Erkekler evlenmek istemez' diye bir şey yoktur. Erkekler tamamlanmak ister. Aslında kadınlar gibi... Mesela hayatı sadece yatak odasından ibaret görmezler. Bu yüzden evlenebilecekleri kadının da bu konuda onu tamamlayabilmesini beklerler. Sorumluluk almaktan değil, sorumlulukları tek başına yüklenmekten korkarlar. Bu yüzden onunla birlikte tüm sorumlulukları kaldırabilecek bir kadın beklerler. Yüksek bir beklenti gibi görüldüğü için de çoğu zaman umutlarını kesebilirler. Hepsi bu. Yani beklenilen kişi olmamak, o beklentiyi yok saymaz.
Valla karşıma lisede ve en sonda 4 sene önce adam akıllı düzgün kız çıktı onların dışında karşıma çıkan kızlar sevgilisiyle küsen kocası tarafından mutlu edilmeyen arabacı para yiyici kızlar çıktı bende bu yüzden hiçbir kıza güvenmiyorum en sonda sevgilisi askerde olan birisi sardı bana Allahtan ona yüz vermemişim
kadınlar hep beyaz gelinlik hayali kurar, aileden de bu yönde etkileşim alırlar.. erkekler ise hep çapkın olmaları konusunda.. birde tabi artık erkeklerin evlendiği zaman yaşayacaklarını, evlenmeden çok önce yaşadıkları için, bir özelliği kalmıyor..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Erkekler mağazada ne alacaklarını bilir alır ve çıkarlar, seçecekleri şeyi iyi bilirler ama eş seçiminde kararsızlık, çekingenlik yaşayabilirler. Bu psikolojinin en dipte yatan nedeni, bir kadına ait olup, tohumlarını, sperrmlerini istediği gibi her dişiye saçamayacağı fikrinidir. Tabiatta da böyledir, erkekler çok eşliliğe, kadınlar tek eşliliğe yatgınır. Bu nedenle evlenmek fikri erkeğe kabullenmesi zor gelebilir.
Kızlar evlenip maddi olarak rahat etmek ve mümkünse çalışmamak istiyorlar , erkekler de maddi olarak bu kadar yükün altına girmeye haklı olarak korkuyorlar
bence erkekler çapkın oldukları için evdendikten sonra öyle şeyler yaptıklarında neyle karşı karşıya kalacaklarını iyi biliyolar ve evlendikten sonra bazı hareketlerinin kısıtlanacağını biliyolar ve bişeylerin kesinlikle değişecegini anlıyolar bu durumda ne kadar isteselerde evliliği 3den fazla düşünüuolar 💜bence böyle
bu zamanda evliliği çok, az kişi yapıyor onlarda durumları, maddi açıdan iyi olanlar, çoğu dost hayatı, birkaçı maddi yönden mantık evliliği, diğer kısım ise daha tam tanımadan acele edilen evlilik ve sonu hüsranla biten, en iyi bekârlık gercekten sultanlık😉
Merhabalar sağlıklı günler dilerim Şu anda hiçbir erkek sorumluluk altına girmek istemiyor zaten gençlerin kazandıkları paralar bir evi geçindirecek şekilde değil orta yaşta kiler bağlanmak istemiyor evlenip boşananlar hiçbir şekilde yanaşmıyorlar sadece günübirlik ilişkilerle devam ediyorlar yani evlenme oranları gitgide düşüyor. Erkek ve bayan ilişkileri kişiye göre değişen cinsel beraberliklerle devam ediyor.
Çünkü evlilik erkek için tam bir sorumluluk yaşamıdır.. Başta maddi sonra koruyucu olarak ve iyi çocuk yetiştirerek kendini göstermesi gerekir.. Ancak bizde bu konular dışında evlilik çoktur cehalet ve dinsel ahmaklik sonucu.
Bunun nedeni sorumluluk özellikle de maddi açıdan sorumluluk erkekte oluyor.. Kimisinin anne babasi arkasinda oluyor benim gibi ama kimi anne baba sahip cikmiyor ve erkek onca borcla gecinmeye calisiyor
1. Kendine Bakamıyordur Kaçar 2. Ekonomik Özgürlüğünü Eline Almıştır biraz tadını çıkartmak istiyordur. 3. Bağlılığa gelemiyordur kaçar 4. Sorumluluğun nasıl bir şey olduğunu bilmiyordur ve bu korkutuyordur kaçar
Evlilik büyük sorumluluk 1+1=1 olmaktır birde çocuk olduğunda sorumluluk daha çok artar bu devirde de geçim sıkıntısı çok malum ekonomimiz bir kadın olarak ben bile evliliği düşünmüyorum hiç belkide yaşımdan ötürü evlenecek kız kalmadı ya da erkek diyenler için o size ve çevrenizdeki insanlara edindiğiniz arkadaşlıklara bağlı
benim gibi biri onları korkutmus olabilir... genelde yakmayın kendinizi derim. bir keresinde dugun salonun kapısında damadın kulagına vakıt varken kac buradan dedım. abı okadar masraf yaptık donus yok demıstı :)
Sorumluluk almak zor geliyo olabilir, bazı kadınlarda da vardır bu. Günümüzde evlilik kavramı çok basitleşmiş olarak görülse de aslında çok değerlidir, bir ömür boyu beraber geçireceğin insanı seçiyosun ki bir sebebi de bu olabilir doğru kişiyi bulabildiğine emin olamamıştır, onun dışında şartlar eskisi gibi olmaz, eşine karşı sorumlulukların olur çocuğun olur çocuğuna karşı sorumlulukların olur bu da göz korkutucu bir hâle gelmiş olabilir
Genel olarak düşünürsek evli değilken daha rahat olmak kafasına göre takılmak hesap vermemek denebilir heralde🤔 Ama ne bileyim yani bir insanı sevmişsen anlaşıyosan gelecek planları yapıyosan evlenirsin bence kaçmayı mantıksız buluyorum😏 Sevdiğim insan herzaman yanımda olsun isterim ki bu da evlilikle mümkün ne gerek var kaçmaya😅
Erkekleri evlilikten uzaklaştıran en önemli nedenler diğer kadınları kaybedecek olmaları maalesef ve eskisi kadar özgür olamayacak ol arı. Kızların evlenmek istemelerini sebeplerinden en önemlisi ise toplum baskısı, evde kalma korkusu, turşunumu kuracaz mantığı.
Evlenmek sorumluluk gerektirir. Evine bağlanacaksın. İşten eve evden işe. biraz geç kalsan hesap vereceksin. Erkekler tabi bazıları evlenince özgürlükleri elinden alınmış sanarlar. Ama bilseler ki Sevdiği birisiyle aynı yastığa baş koymanın, sevdiğine sarılıp uyumanın, hayatta bir şeyler paylaşmanın güzelliğini yanılıyor olduğunu göreceklerdir.
Aa bence tespit yanlış neden korktuğunu her erkek bilir evliliğin sorumluluk ve yükünün farkındadır her nekadar kadınlar daha zeki olsada biz erkeklerdede hayvani iç güdü devreye girio evlilik noktasında kurdun ateşten korkması gibş evlilikten korkuyoruz çünkü evlenmek başkası için hayatından vaz geçmektir o yüzden ne kadar geç o kadar ii
Merhaba, Ben evlilik için ciddi düşündüğüm de, bana verilen cevap ayrı ev veya evin var mı oluyor kız tarafından. Anlıyorum onlar da haklı kaynana ile bir yaşam sürmek istemiyorlar, ama ben kiracıyım durumum belli, bunu bilerek gelen olursa amenna. Bir kadın için ailemi değişmem, çünkü onlara ben bakıyorum, evlenemesem bile bu böyle, ev alma durumum da var ama yine ayrı ev isteyecek gelecek olan şahıs yani kadrolu bekarım :) durumumdan da şikayetçi değilim
Abi zaten sana o soruyu veya imada bulunan bir insanla bırak evlenmeyi arkadaş bile olmaman gerekiyor , bu ne cesaret ya ne demek evin vs vs var mı , babasının evinde yırtık donla gezsin sonra gelsin bizden yat kat saray araba vs vs istesin, yuvayı dişi kuş yapardı hani nerede , ee bunun neresinde sevgi var , bırak abi hepsi ama hepsi üçkağıtçı bu kadınların bir gün biriyle bir gün başkasıyla yatar yer içer , önce hadi oradan sonra diktir bul bir tane saf zaten amsalak çok çak kendini gitsin , bu devirde evlenen kusura bakmayın da ya aptaldır ya da yoklukta , bir kadın sana evin su bu var mı diye sormak yerine , ben sana yardım ederim sen yeterki sev sahip çık derse hee bak o zman tut elinden işte , İstanbul sozlesmesi varken evlenmek aptallıktır, nafaka için evlenenler var bu ülkede ve hiçte azımsanacak rakamlar değil, boşanma sayısı evlilik sayısını %700 oranında geçmiş , kadınların dini imanı para bu devirde , EVLENMEYİN LAN AKILLI OLUN 😂😂😂
evlilik bir kadın bir erkek ile oluyor :) dolayısıyla evlenmek istemiyor evlilikden korkuyor vay ciddi degil gibi kavramlar erkekler icin ne kadar soyleniyorsa kadinlar icinde o kadar soylenir :)
Ahahahh yoo aksine çok istiyoruz da. Herkesin dünyasında erkeklerin evliliğe yaklaşım tarzı bir diğer kadına göre farklı, kendi içinde sabittir. Aklın yolu bir.
beyazorkidem hnm ben evlenmek ıstıyorum aıle kurmak güzel bişey yalnızlık bir yerden sonra sıkmaya baslıyor evlılık sorumluluk demek elektrk su dogalgaz internet faturasu mutfak giderlerı kadının kıyafetlerı falan baya sorumluluk ıstıyor taş devrındede böyleydi :D güzel tarafı baba oluyon baba baba dıyor bebek pirimayıda unutmadım oda aylık masraf :D anlıcan erkek olmak baya zor :D
ne gerek var hanımlar evlilik sonrası çok değişiyor her haliyle hep sorun gelmedin gitmedin yazmadın anası ailesi bitmeyen çok bilmişlikleri bir zamandan sonra onsuz olmazmışları dünyayı kazanırsın herşeyin olur bir kadın sana hepsini zehir eder