Toyota VVT-i motor genel olarak Opel’in Z16XE Ecotec motorundan daha sağlam ve uzun ömürlü kabul edilir. Özellikle Toyota’nın eski atmosferik VVT-i motorları düzenli bakım yapıldığında çok yüksek kilometrelere ciddi arıza çıkarmadan ulaşabiliyor. Motor içi toleransları, çalışma karakteri ve genel mühendislik kalitesi açısından Toyota bu konuda daha güçlü bir üne sahip. Z16XE motor da kötü bir motor değildir. Parçası bol, ustası yaygın ve tamir maliyeti genelde uygundur. Bakımlı kullanıldığında uzun yıllar sorunsuz çalışabilir. Ancak yaşlandıkça yağ eksiltme, sensör arızaları, boğaz kelebeği ve EGR kirlenmesi gibi problemler Toyota’ya göre daha sık görülebiliyor. Toyota VVT-i motorlarda ise kullanıcılar genelde daha az kronik sorunla karşılaşıyor. Özellikle yağ bakımı düzgün yapılırsa motorun ömrü oldukça uzun oluyor. LPG ile kullanımda da genelde daha stabil çalıştığı söylenir. Kısacası iki motor da dönemine göre başarılıdır ama dayanıklılık, sorunsuzluk ve uzun ömür açısından çoğu kişi Toyota VVT-i motoru bir adım önde görür.
Toyota vvt her zaman tercih edilmelidir diye düşünüyorum sebebi sağlamlığı dinamikligi ve satış sonrası hizmetleri ön planda tutulur ve yolda sürüş keyfi , opelin ise arıza teşhis ve satış sonrası konusunda Toyota ya göre daha az ilgi gösterdiklerini duydum