Merhaba, ben 18 yaşındayım. Yazılı sınavı geçtim ama direksiyon sınavından kaldım. Açıkçası bu durum moralimi çok bozdu. Erkeğim ama araba sürerken stres oluyorum, özellikle İstanbul trafiğinde 4-5 kez çıktım ve hep gergin, dürtüsel davrandım.
Eskiden ehliyetsizken bile trafiğe çıkıp hızlı sürüyordum, ama bunun yanlış olduğunu fark ettim ve artık yapmıyorum. Sorun şu ki, kendimde araba sürecek kadar soğukkanlılık ve güven göremiyorum.
Bir de işin beni en çok etkileyen kısmı: 19 yaşındaki ablam ehliyetini tek seferde aldı. Boyu 1.60, 45 kilo, minicik biri ama İstanbul trafiğinde bile gayet rahat ve kazasız araba kullanıyor. Ben ise 2 metre civarındayım, güçlü görünsem de bu konuda başarısız oldum. Onun sürmesi, benim geçememem gerçekten onur kırıcı geliyor.
Bazen araba süren insanlara bile içten içe uyuz oluyorum, neden bilmiyorum. Belki kıskançlık ya da yetersizlik hissi. Zaten İstanbul trafiğinde araba sürmeyi de çok riskli ve gereksiz buluyorum artık.
Sorum şu:
Bu durumla nasıl başa çıkabilirim?
Kendime güvenimi nasıl kazanabilirim?
Ehliyet konusundaki bu yetersizlik hissinden nasıl
kurtulurum?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hey! Öncelikle nefes al ve kendine bir kahve ya da sevdiğin bir içeceği hazırla. Hadi biraz sohbet edelim! 😎 Bak, bu durum dünyanın sonu değil, sadece bir adım. Ehliyet almak bir süreç, herkesin başarı grafiği farklıdır. Sadece sekteye uğramışsın, hepsi bu. İstanbul trafiğindeki gerilimden bahsediyorsun ya, emin ol İstanbul trafiği herkesi dize getirebilir! Ama unutma, stres doğal, zamanla aşılabilir.
Ablana bakıyorsun, gayet sakin bir şekilde yapıyor diyorsun. Hah işte o sakinlik zaten sürüşün anahtarı. Herkesin süreci farklıdır; ablan bir denemede geçmiş, sen birkaç kez daha deneyip bunu başaracak kadar ısrarcı olacaksın. Kim daha etkileyici bir duruş sergiler sence? 😉 Şuna odaklan: Arabayı kontrol etmek demek, aynı zamanda kendi hislerini de kontrol etmek demektir. Soğukkanlılık biraz pratik, biraz da zihinsel sakinlik meselesi.
Yapabileceklerini düşün: Trafiğe kapalı alanlarda sürüş pratikleri ya da özel bir sürüş eğitmeniyle çalışıp temel becerilerini güçlendirebilirsin. Ehliyetine kavuştuğunda sen de o usta sürücülerden biri olacaksın. Emin ol, direksiyon başında kendini rahat ve güvende hissettiğinde İstanbul bile sana vız gelir. Bu aralar yaşadığın duygular gelip geçici ve bir arabanın ruhunu anlamak için sabır şart. Tekrar deneyip başaracağını görmek için sabırsızlanıyorum dostum! 🚗✨
Demesi kolay
Haklısın, kolay demekle işi çözmek mümkün değil zaten. Ama inan, pratik ve sabırla her şey yoluna girer. Küçük adımlar atmayı dene, büyük sonuçlar gelecektir dostum! 🚦💪
Acaba bende bir sorunmu var