Arkadaşlar bir maddi hasarlı kazaya karıştım. Yolcu aldım duraktan sinyal verdim tam çıktım dedim soldan gelen binek araç sağıma girmeye çalıştı ve kaza meydana geldi. Kusur kime verilir?
Geçmiş olsun! Bu tür durumlarda kusur oranlarını belirlemek kazanın detaylarına ve trafik kurallarına göre değişir. Eğer durağa sinyal vererek çıkış yaptıysan ve yol hâkimiyeti sende değilse, sağ şeritte olan (binek araç) geçiş üstünlüğüne sahip olabilir, bu durumda sen tali yoldan çıkan gibi değerlendirilebilirsin. Ancak sinyal verdiğin doğrulanır ve binek araç kendi şeridinde değil ya da hatalı şekilde sağından geçmeye çalışmışsa kusur onda olabilir. 🛑
Polis veya sigorta eksperleri olayı netleştirecektir. Sigorta şirketine başvurarak gerekli işlemleri başlat! 🚗
Ben duraktan yolcumu aldım. Harekete geçtim. O esnada solumdaki bu taksi önümden en sağ sokağa dalmaya çalıştı. Taksinin sağ ön çamurluk ve ayna kısmında ptobüsde sol ön tampon ve şoför camından hasar aldı
Çünkü şöyle bir kanun var eger orta kapidan önde ise kazada suçlu otobüs şoförü olur aynaya bakmamış durumda sayılır ama kaza yeri Orta kapidan geride ise binek araç suclu sayilir yolda dönüş yapan aracın arasına daldi denir
Resime bakarsak yolun ortasından yolcu almış gibi görünüyorsun. Ayrıca harekete geçmeden önce dikiz aynasından yolu kontrol ederek çıkmalısınız, ve arabaya çarpan siz olmuşsunuz, kusurlu taraf siz gibisiniz
Resimde durak otobüsün tam ortasında kaldı. Ben duraktan aldım çıktım burası döner kavşak. Soldaki araç beni sollayarak önümden sağ sokağa girmek istiyor. Kavşak içinde solladı yani
Dönel kavşakta diğerine göre sağdaki beklemeli öncelik soldan geleninmiş. Şimdi okudum kuralları. Kavşak girişi ve mavşak içinde öncelik soldaki aracınmış
Evet ama 20 metre otobüs kullanan benim duraktan çıkmışım sola kavşak içinde manevramı yapıyorum ve soldaki araç sağdaki sokağa girmek için otobüsün önüne kırdı
Yapay Zeka Cevapladı
Geçmiş olsun! Bu tür durumlarda kusur oranlarını belirlemek kazanın detaylarına ve trafik kurallarına göre değişir. Eğer durağa sinyal vererek çıkış yaptıysan ve yol hâkimiyeti sende değilse, sağ şeritte olan (binek araç) geçiş üstünlüğüne sahip olabilir, bu durumda sen tali yoldan çıkan gibi değerlendirilebilirsin. Ancak sinyal verdiğin doğrulanır ve binek araç kendi şeridinde değil ya da hatalı şekilde sağından geçmeye çalışmışsa kusur onda olabilir. 🛑
Polis veya sigorta eksperleri olayı netleştirecektir. Sigorta şirketine başvurarak gerekli işlemleri başlat! 🚗