Hangisini alırsınız, sebebi ne?
Tesla
Togg
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangisini alırsınız, sebebi ne?
cunki tesla 2012 yılından beri üterim yapıyor ve sağı solu çakma değil
bizimkiler tasarım İtalyan motor bosch üretim entegrasyonu İngiliz enegra mı neydi (aradım bulamadım)
bizim Mercedes te bile tasarım yapan (murat günak) o insanlarınız varken niye İtalyan firma? bi elektrik motoru yapamıyormuyuz? sacı kapısı koltuğu döşemesi çoğu şeyi burada yapılıyor zaten asıl önemli olan yerleri tasarımı motoru üretim hattı ve yazılımı
biz önder Yol'u kaybettik ya togg bize yenilgiden başka bisey getirmicek ?(Google a önder yol yazın beni anlarsınız)
ayrıca aşama aşama diyen zat? dünyada 120 yıldır otomobil seri üretimle üretiliyor bu milletin bir sürü bilim adamı mucidi en ünlü markalarda var bu insanları niye elinizde tutamadık? çoğuda bu ülkeye en başta teklif ediyor şunu buldum üretelim türkiye kazansın diye , sen şimdi önder Yol'u da bilmezsin? bilsen şaşarım ?
hani 2023 te lozanın gizli maddeleri kalkıyodu ucuyoduk? sonra bi baktık ki gizli madde yokmuş? şaşırdık mı? hayır
arabaya benzin mazot koyamiyoruz enjektörle damlatiyolar
bu ülkenin evlatları 1962 de sıfırdan devrim o üretti hemde 129 günde 4 tane araba 8 tane motor, hiçbir örnek hiçbir gelişmiş teknoloji kullanılmadan kaba elle sadece kağıt kalemle üretildi çekiçle yapıldı
bunu o yıllarda sıfırdan yapicak hiçbi ile yoktu
üreten ülkelerde o zamana kadar gelişmiş teknolojileri sayesinde üretim yapabiliyordu
yani bizim gibi sıfırdan ilkel şartlarda iki ay 9 günde 4 otomobil 8 motor üretebilecek hiçbi ülke yoktur
ama yerli araba üreticez diye son 15 yıldır kafamızı sisirdiler
ortaya İtalyan alman İngiliz emeklerinin kullanıldığı sözde yerli oto çıktı
ne olurdu tasarımı Türk motoru Türk yazılımı Türk olan Bi oto çıksaydı fenamı olurdu
yerli oto sevdası nesillerdir milletimizi yormakta , yaptı bari önemli yerleri bize ait olsun ?
ki bugün çoğu tasarımcıya yazılımcıya sahibiz
Eskişehir de tren garında 129 günde araba üreten ülkeden 15 yıldır süren çalışmalar sonucu oda yabancı tasarı. motor ile ürettiğini iddia eden ülkeye ?
doğanı şahini bile Endonezyaya kaptırdık
daha ne diyim
bibot yaşıyosan bana ulaş daa 😃
şu an ikisini de tercih etmiyorum. Çünkü mevcut Elektrik ile şarj edilen teknolojinin sürdürülemeyeceğini düşünmekteyim. Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde, şarj ömrünü tamamlamış bataryalardan oluşan ve her yıl ise devasa boyutta artacak çöplükler ortaya çıkacak. Çevre dostu olarak lanse edilen bu araçlar aslında çok büyük bir çevre düşmanı olduğunu belki de ilerleyen süreçlerde daha iyi anlayacağız. Araçlarda kullanılan Lityum iyon pillerin sadece %5'lik oranı geri dönüşümle kazanılmakta olup, bir elektrikli aracın üretiminde salınan Co2, geleneksel motorlu araçların üretiminden 2 kat daha fazladır.
Bir başka bilgi daha vermek gerekirse; elektrikli bir araç ortalama 100 km'de 18kwh enerji harcar. Bu enerjinin üretilmesi için ise doğaya 5kg Co2 salınır.
Bu düşünce ve tercihimin TOGG'la hiçbir alakası yoktur, dünya piyasasındaki tüm elektrikli araçlar için şahsi düşüncemdir.
He bunu dünyanın uzman elektrik mühendisleri hesap edemedi ama sen çözdün geleceği öngördün😂
@esmerkızz89 Japon ve ABD mühendisleri bu sorunu öngördüğü için hidrojen motorları üzerinde çalışıyor ve ürettiler.. keşke bende de bu sorunları çözebilecek zeka ve eğitime sahip olabilseydim... tek meziyetim okumak ve araştırmak... :)
948 bin lira verecek durumum varsa üstüne dahasını da koyar Tesla alırım acıkta ülkem beni düşünsün herkesin ulaşabileceği bi fiyat sunsun bu milletin yarısı ndan fazlası asgari ücretli ve asgari ücretli 9 yıl hiç bi şey yemeden içmeden bi kuruş harcamadan çalışsa 9 senede alamıyor Togg u
Cevap
43Cevap
Ben tesla alırdım
Yorumlara bakiyorum da siyaset yapiliyor bu soruda bile
Ya başta akp varmiş chp varmiş bunun bir önemi yok
Kendi ülkemiz araba üretmiş tabiki de togg almamiz gerekiyor
Ülkemiz güçlensin diye
Herkes aldikça piyasada çoğalacak
Parçalari ucuzlayacak
Fiyati ucuzlayacak
Arabada olan eksiklikler illaki olacaktir ilk üretim çünkü onlar toparlanacak
Murat 124
Murat 131
Kartal
Şahin
Doğan
Şimdi fiatin egeasi var kademe kademe hepsi
Bir sakin olun ya ne taş attiniz toga
Buraya hakaret etmeye laf sokmaya mi geldin ihtiyar arkadaşim yaşlandin artık doktora bir gözükmelisin
Yaşlaninca akli denge gidip gelebiliyor hak veriyorum sana
Kızlar Soruyor sitesindeki anketlere göre değerlendirme kardeşim. burada kullanıcıların çoğu muhalif kesim tabiki Tesla diyecekler herkes kendi görüşünü izah etmiş genel olarak ülke de anket yaptığın da Togg daha fazla çıkacak
Yok ben toggu siyasete bağlamalarina kızıyorum
bende akp li değilim ama togg deneyimlerini araştıran bir insanım tamam tesla da güzel bir araba ama benim tercihim yerli üretimden olur burdaki anketlere katılan arkadaşlarımızın çoğu chpli olabilir siyasi görüşlerine saygı duyarım ama yerli üretim ile siyaseti bağdaştırmak mantık dışı
Aynen öyle akp toggu yapar 1 ay sonra secim gelir chp basa gecer o togg üretmeye devam eder kisiler partiler önemli değil ülkemizin bir şey üretmesi önemli
Yillardir bir baltaya sap olamadik
Togg Diyorum elbet de Ülke genelin de bir anket yapıldığın da TOGG birinci olacaktır Kızlar soruyor da Kullanıcıların çoğu zaten Muhalif kesim tabiki de Tesla diyecekler. Ama ben Ülkemin insanının kendi yerli üretimini tercih edeceğine gönülden inanıyorum
Tabiki de Tesla alırım. Piyasaya yeni çıkacak TOGG markasının beraberinde getireceği hatalar da olacaktır. Bu hataları ne denli karşılayacaklar orası meçhul. Bir kaç sene TOGG almazdım. Dur ya! Benim param zaten yok ki, yumurtalı pide olmuş 20 TL.
Eğer gerekli koşulları sağlayabilecek maddi durumlara sahipsem önceliğim Tesla olur çünkü TOGG yerli evet ama çok yeni bir araç ne kadar teste tabi tutulursa tutulsun kullanıcı ve yakın dönemde ne kadar sorun açacak ya da sıkıntılar yaşatacak bunları birilerinin deneyimlemesi gerekiyor ve o kişi ben değilim bir de ek olarak henüz araçları şarj edebileceğimiz çok fazla istasyon henüz yok en azından İstanbul da olduğu kadar diğer iller ve ilçelerde yok.
Tesla yıllardır kendine bir şeyler katarak ilerlerken neden togg alayım? Yerli üretim diye fiyatı da arttırdılar gerek yok, meraklıları alabilir iyi sürüşler dilerim.
Elbette ki Tesla marka olarak çok daha güçlü bir imaja sahip. Lakin detaylar ve fiyat önemlidir.
Togg ne ara Tesla ile kıyaslanacak bir araba seviyesine geldi. Togg asla almam, en azından önümüzdeki yakın zamanda.
Teslaya ihtiyacım yok belki donanımsal olarak çok iyi araç ama yerli ve milli herzaman iyidir
Tabi ki togg elin düdüğünü ne diye çalayım imkan varsa togg
Abi benim aracım güzel memnunum uğraşamam bunlarla ben ya
Togg pyomobilimiz yerli ve milli doreksiyonda dünya lideri
Tesla daha estetik üstelik kendi kendine park yapabiliyor
Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı!!!🥳
Biri dünya devi diğeri daha testleri bile doğru düzgün bitmemiş bir araç tabi tesla :D
Yalanlarla ürettiklerini sandıkları şeylere karşı benim karnım Togg.
Teslanin alt yapısı daha geniş ama togg suv versiyon olduğu icin togg alirim
Gömlek almıyoruz, Araba alıyoruz.
O sebeple Tesla.
Ben ikisini de almam karavan alacam kira ödemek yerine mobil ev iyidir 😄 ama Tesla alırım çünkü canım öyle istiyor
Tesla zaten togg yerli bile değil alıp ne yapacağım
#Hükümdar
Tesla tabiki daha iyidir normal olarak bilgi birikimi ve yıllardır bu işi yapıyorlar ama Türk yapımına destek olmak için Togg alırdım sonsuza kadar yabacı malları alıp cari açığımızı arttıramayız
Ne kadar saçma bir kıyaslama 😂
Teslanin ABD nin tüm eyaletlerinde şarj ünitesi var.
Türkiye de togg a ait kactane kurulmuş acaba 😁
abd'de mi yaşıyorsun
Teslayı tercih ederim, daha hoş ve fiyat olarak hakkını verir.
TOGG gidebileceği mesafe daha fazla ama donanım olarak teknoloji olarak Tesla her türlü alır
Togg tercihim.
Türk isek ilk tercih togg olmalı
Elektrikli araç almam
Teslanın özelliklerini saysan bitmez mk :D
Tesla alırım tabiki kendini kanıtlamış bir marka
tabii ki Tesla
Bu soru mu şimdi? Tesla ile kiyaslaman bile hata
Togg dan henüz emin değilim
Bunu düşünebilecek kadar bile param yok
Togg alirm türk olmasamda togg alirdim
Daha köklü bir firma olduğu için Tesla!
Tesla alırdım
Togg’u merak ettim açıkçası dksjsj
Togg Togg Togg Togg sonra Tesla
Türk marka ürünleri almıyorum asla da almam
Togg alırım.
Destek için Togg alırdım fakat Tesla bambaşka)
Togg alırız Togg
Tabi ki tesla.
2 sinde almam
az yakanı alırım
Tesla
tesla
İkisininde canı cehenneme
Tesla
#Mirliva
Tesla abi net
Tesla tâbiki kıyaslamak bile hata
Tog alırım