Şu an güncel fiyatlar 24 bandında. 20 Ağustos Cumartesi gününden sonra geçerli olmak üzere 1 lira 7 kuruş zam yapıldı. Fiyatı da dolayısıyla 25 lirayı aşacak.

Şu an güncel fiyatlar 24 bandında. 20 Ağustos Cumartesi gününden sonra geçerli olmak üzere 1 lira 7 kuruş zam yapıldı. Fiyatı da dolayısıyla 25 lirayı aşacak.

Arabam benzin+LPG'li. Aslında dizel arabaları epeydir sevmiyorum; ama evlendikten sonra Ford C-Max alırsam, mecburen dizel motorlusunu zorunlu tuttuğum tek araç olacak. Malum bunların benzinlileri tutulmuyor, özellikle de makyajlı 2008-2011 model olanlarında neredeyse hiç yok.
Dizellerin tamamen kalkmasi dilegi ile, Avrupa'da Dizel fiyati iki katina cikti, benzinle yaris ediyor, hatta daha pahalai.
Dizel kanser yapiyor, Türkiyede Devlet buna tam önlme almamli, dizlleri piyasadan asama asama kaldirmali. Asbestten sonra en cok havada dizellerin kanser yaptigi biliniuyor ama bizim egitimsiz cahil Türkiye cevre kirliliginden Dünya birincileri arasinda. Su dahi plastik zararli sislerde satiliyor, dogaddan temizlenmesi asirlar sürüyor ama devammmmmm, bizden sonraki nesil önemli degil..
Bu devletin tüketim politikası.. Motorin fiyatı daha da artacak... Amaç dizel araçları elden çıkarmak... Sonra benzinliler çıkarılacak... Elektrikli araç teşvik yönteminin alternatif dayatması.
Bak zam diyerek günaha giriyorsunuz fiyat ayarlaması diyeceksiniz.. Dolar 18 Tl oldu yarın kaç lira olur bilinmez merkez bankası iflas etmiş durumda..
Cevap
56Cevap
Pişmanlardır
motorine gelen zam binek otosu dizel olanların canını elbette ki sıkar ancak daha geniş bir çerçeveden baktığımızda arabası olmayanın bile tadını kaçıracak bi zamdır bu.
motorini ağır taşıtlar kullanır. otobüs, kamyon, yük treni... bu araçların kullandığı yakıta zam gelmesi demek senin evine kargoyla söylediğin üründen bakkalına gelen ekmeğe kadar her şeyin lojistik maliyetine artı bir yük demektir.
lojistiğinin büyük çoğunluğu karayolu taşımacılığı üzerinden işleyen bir ülkede içtiğimiz çaydan memlekete gitmek için aldığımız bilete kadar her şeyi etkiler bu zam.
Araçtan ziyade babamın işi motorinle. İlk yükseldiği zaman 700 bine anlaştığı işten 500 bin borçlu çıktı Hjsgskshskdhdhs Hala onu ödemeye uğraşıyor. Şimdi yine anlaşmaları yaparken mazot ayrı konuşuluyo da o dönem çok kötüydü ya. Yakıtın bu kadar fırlaması korkunç bi şey
Valla iyice işin pokunu çıkarttılar hadi araba neysede çiftçi ekip bicemezse ülke ac demektir nakliyeci kamyoncu marşa basamazsa ülke aç demektir hiç ülkeyi yönetenler de utanma arlanma kalmamış artik
Dizel demiyelimde genel olarak araba kullananlar pişmanmı dizell pahalı olabilir benzinle fakat dizelin kat ettiği km benzinle edemezsin dizelin bu avantajı var
Ben sağlıkçı olduğum için toplu taşımalar ücretsiz 🤣🤣 o yüzden araba da kullanmaya ihtiyaç duymuyorum. O yüzden beni ilgilendirmez. İsterse 100 lira olsun litresi. Bu halk herseyi hak ediyor.
Maalesef aracım dizel. Ancak vergi almayı marifet sayan bir devlet yapımız olduğu için artık yakıtın litresini de umursamıyorum. mecburuz, bunlar iktidarda olduğumuz sürece de binmeye.
Hafta da 3 kez zam gelmeyince acaba bir sorun mu var diye düşünmeye başladım. Aslında ülkemizden dizel araçların tamamen kaldırılması gerekiyor.
Dunyanin bir cok yerinde dizel benzinden pahaliydi zaten Turkiye istisnaydi, dizel daha kirli bir yakit oldugu icin zaten daha pahali olmasi normal.
dizel araba senede 20 bin km yapan için mantıklı bir seçimdi..
çünkü benzin 7 iken motorin 5 liraydı..
bakımları ağır olmasına rağmen yakıtın ucuzluğu sebebiyle mantıklı bir seçimken artık çok daha pahalı bir seçim haline geldi..
Bi araştırma vardı batarken en mutlu ve mizahı bırakmayan bir ülke olarak kayda geçmişiz, iflas ederken gülen bi biz varızdır heralde, nedenir ki? 🤔
Uzun yolda 4.5 - 5 litre civarı yakıyor 2.0 motor olmasına rağmen şehir içinde zaten motosiklet ve bisiklet kullanıyorum
Arabam yok gelse de boş yani bence bu elektrikli araçlar çıkar artık insanlar bu zamlardan artık kurtulur.
Benzinli araba da çok yakıyor zaten. Aynı hesaba geliyor, arabayı acil durumlar dışında kullanmak mantıklı değil artık.
50 olsun duz uğraştırmasınlar bizi artık takip edemiyoz
valla dizel bir araç sahibi ama ondan da önce bir vatandaş olarak yayında ve yapımda emeği geçenlerin Allah belasını versin diyerek sözlerime başlamak istiyorum.
Pişman değilim. Dizel başka traktör gibi gidiyor aracım. Vooiiiaaaaaaaa🤣🤣🤣
Uzun yol 100 km 3.8 litre şehir içi 4.8 litre yakıyorum pişman değilim. dizel iyidir iyi
Ağzımıza ne guzel sıcıyolar sesimiz bile cıkmıyo deilmi cnmm
Dizel araba aldığımdan beri lanet okutuyorlar. En son 22 den aldım. Depom dolu şu an
Eeeee uçuyorduk biz dimi.
Gerçekten doğruymuş.
Haberimiz yok
Elektirikli olacak 2 motorlu biri bitdimi diyeri devreye girecek kendş kendine şarj
kapısında aslan besleyen yemini düşünmez güzelim :)
Bi ara indiriyorlardı şimdi yine yükselmeye başlamışlar
Eskiden dizel daha ucuzdu ya
Motorin aşırı pahalı. Bu da hayatımızı etkiliyor. Buna dur diyen yok.
Araba kullanmak bu ülkenin vatandaşı olarak en doğal hakkımız, ama bu hakkı iktidar gasbetti.
Hala millet akp nin kuyruğuna takılıyorsa bence 1. 24 az
Az daha çok olmalı enayi milleti daha çok düdüklemeleri gerek
Bunlar daha iyi günlerimiz diye düşünüyorum bakalım hayırlısı
merak ediyorum indirim olduğunda olay olmuyorda zam olunca neden olay oluyor bu
bence AKP ye veren pişman olmuştur geçen sene dolar 18 TL iken yakıt 10 TL idi ne değiştide 25 oldu
Türk milletine dokunmaz Almanya boşuna bizi kıskanmıyor 🤣
Takip edemiyoruz artık
Türkiye de yaşadığıma pişmanım
Millet olarak alistik
Zamlar ülkesi ne hale geldik be
Kimse sesini çıkarmıyor o zaman zamlara dev
100 km de 4lt. Asla pişman değilim.
Kaçın yakaladıklarına pompaliyorlarmış 😄
1 depo mazot yine 22-23 bin lira tutacak mk
Pompaya yansımış
30 kurus indirim yapip 2 kat zam gelmis a.. q
Arabam dizel bana dokunmuyor