Senelerdir sanki insanlar annelerini yarıştırırcasına kutlama yapıyorlar, tabii ki bu güzel gün kutlansın. Annelerimizin emekleri için özel bir gün olsun ama zaten bu emekleri bir güne sığdıramayacakken neden hiç empati yapmıyoruz? Annesini kaybedenler, evladını kaybedenler, hiç annesi olmayanlar, istese de evlat sahibi olamayanlar? Tüm bu insanları o paylaşımlara boğmanın saçma olduğunu düşünüyorum. Herkes annesiyle özel olarak kutlasa ve sevgisini paylaşsa çok daha samimi olacak bence. Siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılhaklılık payın var. ama annenle bir fotoğrafını paylaşıp abartmadan kendini anne hisseden herkesin gününü kutlamakta sakınca da görmüyorum. çünkü düşünsene. o zaman her şeyi paylaşmak anlamsız olurdu?
- sevgilini paylaşma, olan var olmayan var
-gezdiğin yeri paylaşma gidebilen var/ gidemeyen var
- kardeşini paylaşma tek çocuk olan/ kardeşi ölenler var
- bitirdiğin okulu bile paylaşma maddi durumu iyi değil diye okuyamayan ya da daha az zeki diye boğaziçinde okuyamayan var
...
ama bence en kusursuzu HERKESİN BİR ANNESİ VAR. kayadan çıkmadık ya.
karnında taşımış, emek vermiş, karnında taşımadığı halde bir canlının sorumluluğu üstlenmiş, bir hayvan ya da çiçek ya da değer verdiği bir şeyin kıymetini bilip ona güzel davranmış her canlı annedir benim gözümde.
o yüzden hepimizin günü olsun.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben gösteriş olarak görmüyorum
Evet annesi olmayanlar var ancak bu benim paylaştığım fotoğraf ile yarası acıyacak değil
Sonuçta bu adam yolda anne kız el ele yürüdüğü zaman da canı acıyor?
O zaman annemizin elini de tutmayalım?
Gösteriş duygusal şeylerde olmaz bunlar samimiyettir.
Eğer bunları yapmazsak asıl toplumun duyguları körelir.
Bazı şeyleri görmek hayatın sağlıklı dönmesini engeller.
Ben en yakın arkadaşımın doğum gününü de orda kutluyorum annemin de.
Sevdiğim olayları paylaşıyorum sevmediğim olayları.
Orası artık dijital günlük11 Yorumla- +1 yıl
Ki kaldı ki Ben çocuğu olmuyor diye karalar bağlayan insanları da anlamıyorum herkesin çocuğu olcak diye de kural yok. Sonuçta ben sağlamıyorum onunu annesinin olmamasını, ya da çocuğunun olmamasını. Benimle bağı olamayan şeyler için neden kendimi cezalandırıyım?
Benimde ablam yok o zaman bende tüm kardeş storylerine tepki veriyim
Tepki vermek nedir?
Ben senin ekmeğini çalarım bana kızarsın budur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen özel günleri kutlamıyorum. Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü... hiç birini. Bir doğum günleri o kadar, o da tam kutlama gibi değil pasta yeme bahanesi için kullanıyorum.
Bana da çok anlamsız ve kayıp yaşamışlar için acı verici geliyor.00 Yorumla
Kapitalizmin oyunları , anneler gününe özel gün olsa ne olacak olmasa ne olacak bir insan annesini her gün hatırlaması sevmesi sayması lazım ben doğru bulmuyorum bu tür şeyleri üstelik annesi olmayan insanlarda var
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
59Cevap
+1 yılBen de bulmuyorum.
Annem: "Bak herkes paylaşıyor sen beni sevmiyorsun." Diye trip atsa da durumu izah ediyorum.
Mesele paylaşmak değil, birilerini üzmemek.10 YorumlaBu sadece Anneler Günü'ne özel değil alışılagelmiş günler var anneler günü Babalar Günü Sevgililer Günü Bugünler artık topluma yerleşmiş günler ve insanlar fotoğraf paylaşıyor ve fotoğraf paylaşmayınca düşünceleri acaba annesini sevmiyor mu Ya da sevgilisini sevmiyor mu Ya da babası mı yok bu şekilde düşünceler oluşuyor..
ben de paylaşıyorum paylaşmıyor değilim ama normal günlerde de paylaşıyorum Özellikle o gün sadece paylaşanlardan değildim Bana da sadece o gün paylaşan insanlar samimiyetsiz geliyorlar Çünkü insan sevdiğini her zaman paylaşabilir özel bir güne sevgisini sığdırmamalı.
Ama paylaşırken bile saygımı koruyorum mesela kuzenimin annesi Yok onları Engelliyorum o şekilde paylaşıyorum Bence paylaşırken böyle ince Detaylara takılmalı insan Çünkü senin Öylesine attıgun bir şey Bazı insanların içinde Ukde kalabiliyor yarasıni Kanata biliyor o yüzden sessizcene bir şeyler yapılmalı Böyle insanların gözüne soka soka yapılmamalı bazı şeyler10 Yorumla
+1 yılsosyal medya paylasimlarin da bu konuyla alakali ben bi sakınca görmüyorum.. sonucta o kişi bunu kendi sayfasinda paylaşıyor.. istemiyorsan o kişiyi takip etmezsin olur biter.. empati yapmak meselesinde de senin paylaşımlarinda kullandigin üzerindeki kiyafete kadar bir cok şeyde onlara sahip olamayan insanlarda vardir.. bu durumlari nasil görmek istediginle alakali bir durum.. sen illaki elestirecek bir yön bulma arayışında isen o sekilde görürsün olaylari.. böyle isen ruhunu temizlemen ve art niyetli bakmaman gerekir durumlara.. olayi saf bir sevgiden ibaret gormeyi basarmaya calismalisin.. hava atmak olarak goruyorsan bu senla alakali bir sorun.
10 Yorumla
+1 yılYa eşinin doğumgününü bile sosyal medyada romantik aşk dolu sözcüklerle kutlayan embesiller var. 7/24 birlikte yanında olduğu halde bunu yapmanın nedeni göstermelik. Anneler günü için de, başka özel günler için de o kişiye duyduğum sevgiyi ya da verdiğim değeri herkese göstermeme gerek yok. Kendisine doğrudan söylemek çok daha samimi zaten. Hiç benlik şeyler değil.
10 Yorumla
+1 yılBen anne sevgisini bilmeden büyüdüm. Üvey anne ve bakıcı elinde büyüdüm. Ama asla ben mutlu değilim kimse mutlu olmasın demedim. Annesi olanlarda doya doya paylasmak istiyor sevincini mutlulugunu. Saygi duyarim. Hem artik günümüz anneleride niye paylasmadin diye trip atiyor 😅 ben su an hem üvey anne hem kaynanami paylasiom. Bence herkes saygi duymali
00 Yorumla
+1 yılaynı fikirdeyim..
ilgi çekmek için yapıldığını düşünüyorum..60 Yorumla
+1 yılBenimde hoşuma gitmiyor. Görüntülü ya da sesli ara , sosyal medyada paylaşmak samimiyet içermiyor ve bence işin show kısmına kaçıyor
10 Yorumla
+1 yılBen de nefret ediyorum. O yüzden bugün hiç Instagrama girmicem.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim takıldığım nokta her gün annelerimizin günü, bunu sadece tek bir kutluyormuşuz gibi gösterilmesine karşıyım. Aynı şekilde, sosyal medya üzerinden paylaşım yapılması bana da karşılaştırma yapılıyormuş gibi geliyor. Annelerimizi her gün sevelim ve mutlu edelim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞahsen bende aynı şekilde uygun bulmuyorum. Anneler günü her gün kutlanabilir. Sosyal medyaya bir giriyoruz her yer anneyle paylaşılan fotoğraf, reklam.. Hassas bir konu olduğunu düşünüyorum. Annesi olmayanlar ya da annesini hiç tanımayan insanlara haksızlık gibi geliyor. Onun için doğum günü harici hiç bir günü kutlamıyorum sosyal medyada
00 Yorumla
+1 yılDoğru ama sitede de soruyorlar bugün ne yapcaksın planın ne falan şimdi anneme bir şeyler hazırlıyorum diyince gösteriş mi oluyor sadece ne yapacağımı söylüyorum. Yoksa benim annem var sizin yok gibi ergence davranmıyorum. Kısmen katılıyorum.
10 Yorumla
+1 yılAnneme sabah güzel bir kutlama yaptım fakat arkadaşları hava atmış. Kızım şöyle paylaştı frlan herkes annesini paylaşıyor beni neden paylaşmıyorsunuz demesin mi... kardeşim annesi olmayan insanlar var dese ben kıyamadım paylaştım
00 Yorumla
+1 yılGösteriş olduğundan saçma buluyorum. Eminim günlük hayatında annesine hürmet etmez gel gör ki sosyal medyada anne veya babasıyla resim paylaşır. Çevrede bir çok örnek gördüm.. İkiyüzlülükten başka birşey değil.
00 Yorumla
+1 yılOna bakarsak sosyal medya diye bir şey olmasına gerek de kalmazdı. Her şeyi kendimize saklasak tabi daha güzel olurdu ama millet nelerine varıncaya kadar paylaşıyor, anneler günü kutlamalarını saklanmasını saçma buluyorum
00 YorumlaBen de ayni fikirdeyim. Bazı insanlar üzerinde eksiklik hüzün yaratan bir konu o yüzden sessizce kutlanması doğru olur milletin bilmesine gerek yok yani.
10 Yorumla
+1 yılFotoğraf koyan herkesi gösterişle suçlamanızı doğru bulmuyorum. Annemle çok sık fotoğraf koyuyorum. Belki fotoğraflarımın yarısında var. Bugün de koydum açıkçası. Görünce seviniyor çünkü.
00 Yorumla
+1 yılAnnesi olmayan çok arkadaşımız var mesela benim sosyal medya üzerinde çok sevdiğim bı abimin annesi yok ve ben onun üzülmesini göze alamadığım için bunu yapmadım ki çoğu paylaşan kişi de ailesinden storylerini gizleyip bır güne özel paylaşım yapıyor çok saçma iyi geceler diler ve tüm annelerin anneler gününü kutlarım
00 Yorumla
+1 yılEvet bende doğru bulmuyorum. Ama ısrarla insanlar paylaşıyor.. başka şeylerde çok duyar kasan hashtagler açan tipler maalesef bu konularda hiç hassas değil.. çatur çutur paylaşıyor
00 YorumlaBencede öyle ben öyle bir günün olmasını da doğru bulmuyorum belli bir günde neden hediye vermeliyiz verdiğimiz zaman o gün sadece bizim için özel olmalı
00 YorumlaBende doğru bulmuyorum evde kutla ne gerek var olan var olmayan var üzücü bir durum empati yapın kendinizi o insanların yerine koyun ne hissederler değil mi.
O yüzden doğru bulmuyorum 👍00 YorumlaBen de kesinlikle doğru bulmuyorum.. Özellikle annesiyle birlikte fotoğraf paylaşanlar.. Ben annemş yıllar önce kaybettim 😔 onları görünce ister istemez bir burukluk oluyor insanda..
00 YorumlaAyni dusuncelerdeyiz ben de bu gunleri aramizda yapmayi tercih ediyorum birilerinin kalbine dokunmadan
10 YorumlaÇok haklısın. İnsanlara bazı şeylerin eksikliğini hissettiren bütün günlerin sosyal medya üzerinden kutlanmasına karşıyım.
10 Yorumla
+1 yılKatiliyorum ,
Hersey showa dondu...
Belki annesini kaybetmis insanlar vardir surekli gozune sokmaya gerek yok10 Yorumla
+1 yılBen de doğru bulmuyorum ama annem tripli bi insan herkesi görüp alınıp kıskanır diye paylaştım mecbur😄
00 Yorumla
+1 yılSosyal medya üzerinden hiçbir kutlamayı yapmıyorum. Kutlayacağım kişi veya kişiler varsa bizzat kutlarım.
00 Yorumla
+1 yılŞahsen bir fotoğraf paylaştım ayda yılda bir annemle edebiyat yapmak isteyen yapsın o kadar da önemsemem lafta sevmiyorum ya
00 Yorumla
+1 yılSosyal medyayı isteyen istediği gibi kullanır, başkasını eleştirenler hiç mi paylaşım yapmıyor? O kendini öyle ifade etmiş sen etme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence de saçma ben annemi yakın arkadaşlar kısmına alıp kutluyorum tek o görsün yeter herkesin görmesine gerek yok ben o paylaşımı yaptım diye üzülen belki bir çok insan var o yüzden paylaşmam ve doğru da bulmuyorum
00 Yorumla
+1 yılgenelde bitek anneminkini kutlarım ama yinede yorumlarda falan başka annelerinkinide kutladım yinede onlarda annemiz sayılır
00 Yorumlaben de doğru bulmuyorum, olan var olmayan var her konuda böyle, milletin gözüne sokup gösteriş yapmaya gerek yok
00 Yorumla
+1 yılBen de doğru bulmuyorum.
Kutlamadım, kutlamam da.
Tek tek arıyorum ailemdeki ve çevremdeki anneleri, kadınları, kızları. Bence yeterli.00 Yorumlaİşin biraz ticari biraz magazin kısmı var. Bak ben annemi şöyle seveirm ki ona şunları aldım demeler falan.
00 YorumlaSosyal medayadan paylasilan bu gibi kutla resimlerini mesajlarini samimi icten bulmuyorum millet gosteris derdinde
00 Yorumla
+1 yılAnnesini kaybeden biri olarak bende yapılan paylaşımları doğru bulmuyorum insanın gururu inciyor düşüncesiz toplumda yaşıyoruz malum
00 Yorumla
+1 yılbende ole. dusnuyorm haklisiniz ama iste bende aylardir annemden ayri sehir disindaym annem paylasmami istedi gonlu olsj die paylastim hediyede aldim
00 Yorumla
+1 yılannesini kaybeden cok insan var bende hos bulmuyorum
10 YorumlaOnu gectim ayni evde annesinin yuzune bakmayanlar sosyal medyada canim anam diye kutlama yapiyorlar
10 YorumlaAynen öyle.. bu tip günler Annesi babası hayatta olmayan insanlara zulüm gibi oluyor.. kendi annenin elini öp, uzaktaysa ara.. niye herkese şov yapıyorsun ki..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuzen tutmuş annesine normalde demeyeceği cümleleri adeta kompozisyon yazar gibi yazmış duruma koymuş ne geregi var. Güzel bir hediye al tamam ortalıga oynamanın manası ne
00 YorumlaEvet bende kutlamadim hatta kutlamayin olmayan var diye paylaşım yaptım
00 YorumlaBen de bu durumu sevmiyorum annesi olmayan insanlar var ve bugün onları için acı bir hal alıyor
00 YorumlaBu tur paylasim yapanlarda gercekte kutlamiyor bile dkdkdld
00 Yorumla
+1 yılKutlamaya gerek yok annene hayırlı bi evlat ol yeter annene verebilecegin en güzel hediye bu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer şeyleri gösteriş sosyal medyada paylaşılan şeylerin samimiyetine zerre inanmıyorum bu yüzden sosyal medya kullanmıyorum whatsappta durum falan da nadir atıyorum🙃
00 Yorumla
+1 yılEvet bende doğru bulmıyorum bir çok arkadaşımın annesi vefat etti
00 YorumlaSadece anneler günü mü sanki beni de çok inciten meseleler olmuştu bu sosyal medya paylaşımlarinda
00 Yorumla
+1 yılHaklisin empati yapmak gerek telefonla arayarak kutlamak en guzeli ya da yuz yuze kutlanilabilir
00 YorumlaAmaç hava atmak ben anneme değer veriyorum falan filan
00 YorumlaSana hak veriyorum bu konuyu detaylı tartışalım bence özelde 😬
00 YorumlaAynen birilerinde boşluk duygusu uyandıran hiçbir günü sevmiyorum
00 Yorumla
+1 yılHaklısın ama seni tanımıyorum buradan kutluyorum anneler günün kutlu olsun
00 Yorumla
+1 yılBende ben genel hiçbir şeyi sosyal medyada paylaşmayı doğru bulmuyorum
00 Yorumla
+1 yılYa varya. Ağzına saglık şu sosyal manyaklıga okadar kızıyorumki.
00 Yorumla1 günlüğüne herkes anneci oldu sonra hatırlayan yok
00 Yorumla
+1 yılTamamen şov işte bir arkadaşımın anneler gününden haberi yoktu bir gün öncesi ben haber verdim ona hemen ınstagrama atmış canım annem falan. Ben ise yüz yuze güzel bir hediye ile kutladım gösteriş yapmadan, saçmalık resmen
00 YorumlaAslında bunu daha çok anneler istiyor ben sosyal medyadan paylaşmayı sevmiyorum Ama annem böyle şeylere önem veriyor ve onun hatrına paylaşıyorum zaten ben kendim kutluyorum hediye de alıyorum Ama eski nesil paylaşım yapmayı daha çok seviyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünümüzde artık her şey sosyal medyada kutlanıyor ki hepsi millete gösteriş özel diye bir şey kalmadı artık
00 YorumlaArtık her yapılan eylemleri paylaşılır durumda, yemeğinden sporuna gezisine alışverişine, tepki gösterilecek durum varsa hepsine gösterilir. Git gide alışık hale gelmeye başladı bence
10 Yorumla
+1 yılAnneler günü babalar günü sevgililer günü hiç birini sosyal medyada kutlanılmasını doğru bulmuyorum bize göre basit olan şeyler başkalarının canını çok acıtabilir
00 Yorumla- Devamını Gör (85)
Devamını Gör(130)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Anneler Günü > Sorular > Anneler Günü'nün sosyal medya üzerinden kutlanmasını doğru bulmuyorum, peki ya siz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım