Kimi çocuklar içine kapanık ve utangaç olurlar. Endişe edilmesi gereken ise çocuğun içine kapanık olması.

#impulsive

Çocuklara çocuk olduklarini hissettiren cümleler ile hitap edilmeli. Bizler görmüş geçirmiş kişiler olarak biraz yüksekten bir makam ve ton ile konuştuğumuz için içine basık büyümesine yol açmış oluruz.
Misal ilk hamle hatalarında yanlışlarına
Suçlayan değil de doğruya yönlendiren bir cümle ile hitap etmek.
Misal
Yalan söyledigini anladığımiz da
Bir daha yalan söyleme yerine
Doğruyu söyle diye ona seçenekli bir şey söylememek. . sadece doğru olduguna inandığınız yöne doğru bir adım atmak. cocuk için evet ben doğruyu soylemeliyim hissini uyandirir. aksi durumda ben yalancımiyim düşüncesi oluşturmuş oluruz.
Biraz dikkat yeterli ilgi eşliğinde.
Onunla öncelikle arkadaşlık kurulmalı. Belli ki aile ve arkadaşlık seviyesi düşük.
Onun en yakın arkadaşı olmalıyız.
Geçirdiğimiz vakit boyunca neye yatkın olduğu, becerilerini neye göre kullandığını analiz etmeliyiz.
O beceriye yatkın spor dallarını seçip yönlendirebiliriz.
Böylece hem seveceğini bir spor faaliyeti olur, hem orda ki kişilerle arkadaşlık kurar.
Çocuk yabani bir durumda değilse eğer ki bu hale geldiyse bunun en büyük sorumlusu zaten ailesidir, önce yıkıp sonra yapmaya uğraşmak zor ve gülünç bir eylem.
İçine kapanık olması panik edilecek bir durum değil. Önemli olan çocuğu kabak çiçeği gibi açmaya çalışmaktan ziyade onun düşüncelerine önem verildiğinin ona hissettirilmesi.
Hadi konuş evladım, hadi bak arkadaşların neler yapıyor sen de git katıl demek ile nereye varılabilir ki. Mühim olan onun bunu neden istemediği...
Çok güzel açıkladınız bu şekil de düşünüyor olmanız çok anlamlı. 😇
Ağzına sağlık açıklaman çok hoşuma gitti
Kıyamam! Çok üzülürüm ben öyle çocuklara... Onun seviyesine inmek lazım. Çok utangaç olursa asla açılmıyorlar. Ama ufacık bir gülücek yakalarsam oradan yürüyorum genelde...
Cevap
28Cevap
İçine kapanık çocuğun üstüne giderseniz küstüm çiçeği gibi daha çok kapanır. Ama onunla her gün istisnasız küçük sohbetler yapmak zamanla onun içe kapanıklığını yenip konuşmaya başlamasını sağlar. Okuldan geldiğinde, onun rahat davranmasını sağlayacak 5 dakikalık bir zaman diliminde; "Okulun nasıl geçti?" "Hangi ders daha eğlenceliydi?" "Bugün hangi arkadaşın ile daha çok vakit geçirdin?" benzeri sorularla bu sıkıntı giderilebilir.
Içine kapanıklıkla asosyalliği karıştırmamak gerekiyor. Günlük tutmasını sağlayın. Yazamıyorsa günlüğü resim yaparak tutsun.
Anne ve babanın faktörü büyük
Çocuk bir şey yapmak istediğinde bırakıp yapmasını sağlamak hayır geç otur yerine döverim seni gibi sözler sarf etmemeliyiz ki çocuğun öz güveni yerinde olsun her şeye onlara kizmamaliyiz misallerle çoğaltılabilir
Valla çocukluğum öyle geçti sanırım annem beni çok dövdüğü için 😕
Sebebsiz yere seni döverdim diyor annem
Sebepsiz yere değildi ya kendine olan öfkesini ya da babanıza olan öfkesini sizden çıkarıyordu. Bu yanlış bir şey ama yapanlar var. Mutlu anne, mutlu çocuk demektir.
Doğru öfkesini benden çıkarırmış
Kendine veya babama olan öfkeden değil açıkçası psikolojisi bozulduğu için
Her karakterin kendi çapında bir zenginlik olduğunu düşünüyorum. Başkalarına zarar vermeyen insan, bırakın olduğu gibi kalsın. Herkes fırlama olsaydı, herkes her halta atlasaydı işin içinden çıkamazdık.
Fazla Sıcak Yaklaşılması Gereken Çocuklardır..
Ve Diğer Akranlarının Aksine Önem Verilmesi Gerekir..
Sabır Önemlidir..
Onunla Bir Bağ Kurmak İstiyorsanız..
1 3 Veya 5 Defa Değil, 10 Defa Konuşmayı Denemelisiniz..
#Assa
Oldukça sakin davranılmalı ve onu anlamalı dinlemelisin sonra normale döndürme şansın olabilir ama her yaşadığı olumsuzluklar onu dahada içine kapatır psikolog yardımı şart anlıyacağın
Arkadaşça yaklaşıp empati kurarak derdini anlamaya çalışmalı ve söyledikleri herşeyi o haklıymışçasına savunmalı.
Kendi haline bırakmak ama ekstra özen ve sevgi göstermek narin olmak gerek
Çocuk bir şeyler başardıkça özgüveni yerine gelecektir
İki yıl basketbol benzeri bir takım sporunun kursuna yolla toparlanır, cesaretini kırmayacak şekilde davranılmalı
Çok üstüne gitmeyeceksin. İlgili olduğu konular illaki vardır yavaş yavaş yaklaşarak iç dünyalarını çözmeye çalışmalı, arkadaş olunmalıdır.
İçine kapanık çocukların kendi iç dünyaları çok daha büyük bence. O yüzden kendimizi ona kabul ettirip o iç dünyasına girmeye çalışmak bence daha iyi olur.
Niye endişe edilsin kendi dünyasında mutluysa bence gerek yok
Şöyle izah edeyim. Bir çocuk durduk yere içine kapanmaz onu o duruma iten sebepler vardır. O haliyle mutlu değillerdir.
Sorunuz da bir yanlışlık var o zaman bu şekilde sormalısınız
Pekala nasıl sormam gerekirdi?
“Baştan sosyal ilişkilerinde sorun yaşamayan bir çocuğun zamanla dış dünya ile bağlantısının azalması ve duygu durumunda, sosyal davranışlarında gözlenebilir farklılıkların oluşması halinde çocuğa karşı nasıl bir yaklaşım sergilenmelidir?” daha uygun gibi sanki.
Teşekkür ederim fikirleriniz için.
Katkım olduysa ne mutlu 🙏🏻
Benim dayımın oğlu yiyenimde ögle sessizdi yengem dedi böyle böyle. Sonra iki üç hafta beraber gezdik abi yiyen sosyallesti. Şimdi abi nerdesin diye arar oldu alıştı 😀😀😀
Dost olduğunu hissettirmeli yani ona bı buyukmus gibi değilde dostça yaklaşilmali
Böyle davranmaları onların hamgi ihtiyacını karsılıyor önce bunu anlamalıyız
Onları sevmeli yakınlık gösterilmeli dertlerini anlamak için onlarla olmalı el ele verilmeli. Yoksa ilerde çok ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Brn şahidiyim
Böyle çocuklar çok hassas olur. Onlarla onların sevdiği konularda zorlamadan konuşmak gerekir
Çocukluktan geldiği için çocuğu rahat büyütmeli ve ortama alıştırmalı. Sosyal faaliyetlere katılması vs
Bende çocukken çok içime kapanık utangaç çekingendim ve kişiliğim bozuk oluştu adam olamadım
çeşitli oyunlarla başarılı olabileceği gösterebilmeli..
Eğer içine kapanık bir cocuksa bu ömür boyu onunla devam eder degistiremezsiniz kendimden biliyorum
Tiyatro gibi şeylere yönlendirilebilir veya spor mutlaka
Sosyal etkinliklere götürerek, çocuklar içinde oyun oynamasını sağlayarak
Hayata karşı daha atılgan olmaları sağlanmalı
ben bazen oyleyim bazenn cokk disa donukk
Arkadaș çevresi edinmeli. Etkili oluyor.
İlgiyi ve sıcak davranmayı arttırmak gerekir.
Bence çok üzerine gidilmemeli ve dışa dönük olması için çabalanmalı
Özgüveni icin biseler yapmali
iyi davranmalı en önemlisi saygı duymaktır
Onları neşelendirmeli.
samimi olduğun anladıkları zaman sana güvenirler
içine kapanıksa hiç dostu yoktur
Bana versinler sjfjbs arsızlaştıram
Sevgilin öyle mi idi yoksa
Sevgilim derken
Versinler bana yoldan çıkartırım dedin ya
Sevgiliyle alakası yok ki bu
Sevgilinin böyle olmasını istermi idin