“Ben yaşayamadım, çocuğum yaşasın.” Mantığı göründüğü kadar masum değil... Her anne/baba, çocuğunun mutlu olmasını tüm ihtiyaçlarının karşılanmasını ve eksiksiz büyümesini ister. Fakat bu durum çocuğun her dediğini yapmaya, her istediğini almaya varırsa, çocuklarda doyumsuzluk meydana gelecektir. Her istediği yapılan çocuk mutsuz ve sabırsız olur... Elindekiyle tatmin olmaz, değerini bilmez. Dolayısıyla onun istediği gibi olmazsa sinir krizi geçirir hem anne babasını hem de kensini üzer... Kısacası çocuğunuzun her istediğini yapmayınız. Değer vererek kazanmasını öğrenmesi lazım!
"Ben yaşamadım, çocuğum yaşasın!" Çocuğunuzun istediği her şeyi yapar mısınız?
Güzel bir düşünce ama böyle yapmak da ilerde istediği bir şeye zamanında sahip olamayınca kafaya takmasına, daha fazla üzülmesine yol açabilir tabiki ben o yaşlarda sahip olmadığım şeylere sahip olmasını isterim ama bunu çeşitli oyunlarla, üzerinden belli zaman aralıklarından sonra alarak istediği şeyin olacağını ama istediği anda değil biraz istemekle ve zamanla olabileceğini aşılayarak felan
Her şeyi yapmam, hatta vayy benim çocuğumun haline. 😅 Ama yaşamadığım ailece gezip vakit geçirmek gibi şeyler var, o konularda daha şanslı olacak bana göre.
Ben öyle düşünmüyorum bilakis mesela siz deseniz ki evladım takdir alırsan sana istediğini Allah’ın izniyle alacağım dersen hem evladın çalışmayı öğrenir hem de istediğine ulaşmak için hayal kurmayı öğrenir. Bununla beraber istediği şey zararlı ise yapmayız orası ayrı. Ancak ödül sistemi kişiye hem çalışmayı hem de hazıra konmamayı öğrenir.
@Halit1997 bana göre de çocuk kendi için çalışıp çabalamalı. Bir beklenti içinde olup da buna dayanarak yapmamalı. Hayatında her zaman her şeyin karşılığını bulamayacak çünkü.
@LeyylaMcnn insan hayatta her zaman herşeyin karşılığını bulamaz ancak bu sistem de ona hayallerinin peşinden koşmayı öğretir. Ben düşüncenize saygı duyuyorum ancak ben böyle düşünmüyorum
@Halit1997 ben de saygı duyuyorum lakin hayallerinin peşinden koşması için bir ödül olması gerekmediğinden bahsediyorum ben de. Yani asıl amacının kendisi için hayallerinin peşinden koşması gerektiğini bilmesi daha doğru bana göre. Yine evlatlarımıza hediyeler almalıyız ama bunu yaptığına ödül olarak olmamalı diye düşünüyorum. Tabii o da sizin düşünceniz.
@LeyylaMcnn tabi herşeyi yaptığına ödül olarak almamalıyız. Bu da yanlış ancak bu sistem de zaten kendisi için hayallerinin peşinden koşmasını öğretiyor. İnsan zaten kendisi için hayallerinin peşinden koşar.
Kimseye öyle bir dünya yok, her istediğinin yapılması falan. Bakıyorum da mesela, anne babalar küçük çocukların oyuncağı olmuş. Her istediklerini ağlayarak yaptırıyorlar. Aman ağlamasın yeter ki sussun kafasında. Buna sebep olan da zaten anne ve babalar. Resmen s*lak yerine koydurtuyolar kendilerini çocuklara. Daha kötü çocuk yetiştirilemez heralde.
Çok yalnış bir düşünce. Çocuğa her şeyi sunarsan ilerde doyumsuz, hiç bir şeyden zevk almayan biri olur. Bugün durumum iyi her şeyi aldım. Yarın öbür gün isteklerini karşılayamazsam o zaman çocuk için bir yıkım olur. İstediğini elde edemeyince çok farklı şeyler yaşanır.
kesinlikle var kadin ise erkek arkadasi ile gezebilmesi. erkel ise kiz arkadasiyla gezebilmesi. kesinlile kadin ya da erkek taparcasin a isterken benim cocugum yasamasin kesinlikle. Din olarak asla ve asla islami ogretmeyecehim tekgecerli din bilimdir yasamdir o kadar basit
Her istediğini yapmak yanlış olur ancak mesela bizim çocuğumuz birşey istedi mi ona derslerini çalış takdir al sana istediğini Allah’ın izniyle alacağım deriz. Alırız evelallah böylece çocuğumuz hem kazanarak almayı hem de Hayatı öğrenir.
Sonra da tvlerde uyuşturucu parası için anne-babasını kesen ya da birşeylere sahip olmak için türlü suçlara karışan gençlerin haberlerini izliyoruz. Çocuk "yok" kelimesinin de anlamını bilmeli..
Elbette her şeyi yapmam yaşam seviyesini olabildiğince iyi hale getiririm ancak her istediğini almam bazı şeyleri kazanmayı bilmeli, kazanmayı öğrenmeli ve değerini bilmeli.
Şahsen çocuga karsıyım yazık günah heleki 2 3 tane doğuranlara tamamen karsıyım ne okutabılıo ne duzgun bir miras bırakablıo ne aıle içi tam destek verebilio yazk bea
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yapmam bu teori bana hep ters gelmiştir şimdi ki çocuklar çok arsız ve aşırı terbiyesiz çünkü her istediklerini yapiyorlar annesine bana şunu getir lan diyo ve ya da kız annesine hizmetçi muamelesi yapıyor ve büyüklerine karşı çok saygisizlar anliycagin şimdi ki çocuklar Cok seytanlasmis
Benim her istedigim yapıldı 12 yasinda piercingler takmaya 14 yasinda dovmeler yaptirmaya basladim maddi manevi her istedigimi yaptilar şımarık ruh hastasının teki oldum bir istedigim olmayinca sinir krizine girer oldum. Asla yapmam her istedigjni
Bu mantık ortaya her açıdan obur birini çıkarır. Geleceğin menfaatçisi olur. Gerek yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
şahsen ilk okul 5e kadar youtube ye girmesine hiç izin vermem ha tableti olursa sadece oyun kurarım oynar internete bağlı vermem çizgi film veya eğitici bir ideo olursa belleğe atar televizyonda izletirim bilgisayara falan bağlı olmasın
En İyi Cevaplar