Çocuğunuz olmuyorsa zorlamayın?

40 yaşındayım, bekarım

Çocuklarla daima iyi oldum hiç tanımadığım çocuğa 30 saniyede sağını solunu öğretirim arabasından yeni ayrılmış olsun 1.5 yaş benim için yeterli.

15 yaşındayken kızım olur diye ben ona mektuplar yazmıştım. 10 sene kadar düzenli sürdü. Bir yerde canımçok acıyınca vazgeçtim

Sevdiğim kadınların çocukları benim elimde büyüdü. Evlenenleri bile oldu. Travmaları korkuları benimle geçti.

6 yıldır memurum. Kurumda sevgi evinden çıkıp memur yapılmışlar var. Benim büyüdüğüm kentte yetişmiş olanlar da denk geldi. Onların eksikleri, yapamadıkları, tarvmaları...

Mesela siz 25 yaşından fazla iken baban öldü dediklerinde verilen adrese gidip anneni ilk kez görmek nedir biliyor musunuz? Yapayalnız büyü, düzen kur. Cenazeden gel abi 17 kardeşim varmış diye anlat olanları.

Bir komşumuz var evlatlık oğlu ile tanıştım. Çocuk annesini bulmuş baba kim sorusu önemli. Düğünlere gelen bir piyanist sarışın olduğu bilgisi var. Tek gecelik ilişkiden olma. O adam şimdi o hiç bilmediği babasından gelen müzik yeteneği ile ülkenin önemli orkestra şeflerinden.

benim görev yaptığım ilçede 26 okul var. Bölgede 4 ilçenin kitap deposuyuz. 120 den fazla okul var toplam. Özel eğitim öğrencileri çok fazla. Tanıdığım öğretmenler de var. Son 1 yıldır özel eğitim çocuklarının okul ve bakanlık arası işlemlerini de yapıyorum.

Siz hiç zihinsel engelli çocuk gördünüz mü? Mesela otistik. Evde mi okulda mı, yanındaki annesi mi ben miyim bunun farkında olmayan bir çocuk. Ya da liseye kadar getirilmiş bir çocuk var. Odada zincirli, kendine ve başkasına zarar veriyor tuvaletini tutamıyor konuşma yok! Baba sokağa çıkaracaksa kendine zincirliyor onu. Öğretmenleri arkadaşlarım, müdürleri arkadaşlarm, ilde işlemleri yapanlar arkadaşlarım. Neler duyuyorum

Google a yazar mısınız? Sakıp Sabancı Metin Sabancı. Metin Sakıp ağanın ilk evladı. Güler'in abisi. Spastik. Bir şey yapılamayan çocuk. Sakıp ağa bir tek o çocuğa yenildi. Araba fabrika olmasaydı oğluma araba alabilseydim demiştir. Videosu var. Lan araba fabrikan var ülkenin en zengin adamısın ama olmuyor!

Bir kuzenim var 1959 doğumlu. Yengem hamile iken farenjit olmuş fark edilmemiş o abim hidrosefali. Babam 1955 li onun yürüdüğünü hayal meyal hatırlıyor. Yaşayan bellekti o abim. Eskiden beri kapı eşiğine oturur mahalleye bakardı. 20 sene sonra gittim beni tanıyan tek adam. Amcam 90 yengem de o yaşlar haliyle bakımı zor. O abimin inlemeleri mahalleyi yıkar bütün gece. Bir şey yapılamıyor. Amcam çok sert adam. Ağladığını gördüm ilk kez. Köyü terk ettim dayanamadım.

bunlar da var bakın! Daha kaza vs ile oluşacak fiziksel engel riskine girmedim. Ben 2 yıl tedavi gördüm organik olmayan atipik psikozum. 13 yıldır o koridorlarda yaşıyorum. Kitaplarda okuyup filmlerde izleyeceğiniz akıl hastası sıfatına dahil edilecek tiplerden çok daha fazlasını şahsen gördüm tanıdım sohbet ettim ben!

Çocuk işi zor. Pardon diyemezsiniz! Olmuyorsa zorlamayın! Bunu tüp bebek uzmanları ile de görüştüm çok kez onlar da bana katılıyor

hastalık çok! yaşam zor!

Güncellemeler
1 yıl
güncel
Güncellemeler
1 yıl
Günaydın
Çocuğunuz olmuyorsa zorlamayın?
Cevapla