Çok büyük bir sorumluluk onun bu şekilde yaşamasını istemezdim
3 ay
Tabii ki herkesin yaşamaya hakkı var ama bir ömür boyu yatağa bağlı veya tekerlekli sandalyeye bağlı hayatı da kim ister diye sorarsan tartışılır şahsen ben böyle bir durumla karşılaşsaydım aldırma taraftarı olurdum maalesef çünkü engelli olacağını bile bile o hayata onu yaşamaya mahkum etmek de biraz acımasız geliyor bana
Bu gerçekten kalbi paramparça eden bir soru. Anne olunca insan hem güçlü hem de çok kırılgan oluyor 💛👩👧👦 Açıkçası böyle bir ihtimali bilmek büyük bir sınav olurdu. Ama şunu da düşünüyorum; evlat geldi mi insanın içindeki güç de geliyor. Sevgi düşündüğünden daha dayanıklı. Anne kalbi geniştir; içine sığmayanı bile sığdırır derler ya, boşuna dememişler 💕🍼
Cevap
12Cevap

Evet.
Aldırmak gerekiyor. O çocuğu birine muhtaç yaşatmak çok zor olur. Anne baba ölünce ne yapacak. Ona bu kötülüğü yapmamak lazım.
Bak mesela burada engelli yok ama bazıları beyinden engelli
Aldırırım istemezdim engelli güzellemesi yapanlar olacak ama hem o çocuğu hem kendimi sıkıntıya sokamam çocukluktan onlara karşı fobim
Kesinlikle katılıyorum çocuğada ebeveynde büyük zorluk
Aldırmam belki de rabbim öyle tahsis etti
Bunu diyip geçemesin işte çocuğun kolu bacağı yok sen ö/dün nolcak o çocuğa büyüsen bile bakıma muhtaç
Aynen o yüzden gördük daha geçenlerde haberlere düştü kaç çocuğu kaçırıp neler neler yapmışlar dünyayı fanusta görüyorsunuz insanlar sizin gibi iyi niyetli değil Allah korur diye bir şey yok ya da Allah rıskını verir diyede bir şey yok sen düşünmesen kimse senin çocuğunun peşine koşmaz
Yeryüzünde nice insanlar var ki hepsinin rızkı allaha ait 1 gün rızkının eksik geldiğini gördün mü soruyorum sana ya da hiç gelmediği oldu mu nicin nankörlük ediyorsunuz allahın rahmeti olmasa hiçbir seysin sen hem iman ettik demekle kurtulacağınızı mı sandınız hepinizi deneyeceğiz der ayet elbette cocuğumu düşünmek bana ait
Tamam kardeşim sen fanusun içinde yaşamaya devam et ama dünya öyle bir yer değil haberin olsun
Dünya senın sandığın ve at gözlüklerinle baktığın kadar dar ve kötü de değil dünyanın bir sucu yok onu iyi ya da kötü yapan yine bizleriz bunun için kimi suçlayabilirsiniz ki kendi ırkına kızına milletine el uzatan insanlar yüzünden bu halde dünya işte bir ayet daha halen düşünmezmisiniz 🫡🫡
Valla insanlar çok kötü çocuğun olmadanda anlayamasın inaç kişisel birşeydir ebeveyn sorumlulu başka bir şeydir
Çoğu testler yanlış çıkıyor
Hayır çıkmıyor maalesef az çok vardır yanlış çıkma oranı ama çok düşük
Zor karar ama evet
Alinmasini isterim hayattan kopuk yasayacak cunku.
Yok ben yapamam
Evet çünkü öyle yaşamak onada ağır gelir
Evlat bakmak ağır gelmez ama onu düşünmek lazım
Kesinlikle evet
Evet kesinlikle
Evet
Aldırırım hayatı boyunca eksik yasayacak
Aldırırdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?