Çocuk da görüntülü konuşurken ekran kayıtlarımız var beni öldürmekle tehdit ediyor ne yapacağım videolarını ailene atarım diyor
13 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çocuk da görüntülü konuşurken ekran kayıtlarımız var beni öldürmekle tehdit ediyor ne yapacağım videolarını ailene atarım diyor
17 yaşında olduğunu söylüyorsun. Büyük ihtimalle ailesiyle yaşıyor ve kendi maddi gücü de yoktur. Bunlar büyük ihtimalle boş tehditler, bu yüzden kesinlikle korkma. Yaşı kaç olursa olsun hiç kimse haddini aşamaz.
Devletin de bir kanunu ve düzeni var; yapılan her şeyin bir karşılığı vardır ve herkes yaptığının cezasını çekmelidir. Sürekli karşı tarafı düşünüp bize yapılanları görmezden gelmek doğru değil. Bize acımayana biz neden acıyalım?
Bence bu durumu kesinlikle ailesine de söylemelisiniz ve gerekirse hukuki yollara başvurmalısınız. Kimsenin bir başkasını korkutmaya, tehdit etmeye veya huzurunu bozmaya hakkı yok.
Kendinizi suçlu hissetmeyin ve geri adım atmayın. Haklı olduğunuz bir konuda sessiz kalmak yerine kendinizi koruyun ve gerekeni yapın.
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız 🙏
Ne demek
Ailen büyük ihtimalle senin arkanda duracaktır ve devlet de tehdit eden kişiye gereken cezayı verir. Ayrıca karşı tarafın ailesi de böyle bir davranışı doğru bulmaz. Bu durumda korkması gereken biri varsa, bence karşı taraftır.
Karşındaki kişi daha reşit bile değil. Bu yüzden seni “ailemle uğraştırırım” gibi sözlerle korkutmaya çalışabilir ama bunlar genelde göz korkutmak için söylenen şeylerdir. Eğer senden para isterse ya da herhangi bir talepte bulunursa kesinlikle para gönderme ve isteklerini yerine getirme.
Bu konuları hafife alma ama gereğinden fazla da korkma. Tehdit, şantaj veya rahatsız edilme gibi bir durum varsa ekran görüntülerini ve mesajları sakla. Gerekirse CİMER’e yazabilir, savcılığa veya adliyeye gidip dilekçe verebilirsin. Ayrıca güvendiğin birine, özellikle ailene bu durumu anlatman çok önemli.
Ailen sana neden kızsın ki? Eğer kötü bir şey yapmadıysan, hata işlemediysen ve sadece tehdit ediliyorsan, bunu tek başına taşımak zorunda değilsin. Böyle durumlarda sessiz kalmak yerine destek almak en doğru şeydir.
Unutma, hiç kimsenin seni korkutmaya, tehdit etmeye veya senden bir şey istemeye hakkı yok. Kendini yalnız hissetme, ailene ve güvendiğin insanlara durumu anlat ve gerekirse resmi yollara başvurmaktan çekinme. Haklı olduğun bir konuda susmak zorunda değilsin.
Türkiye bir hukuk devletidir ve herkes kanunlar karşısında eşittir. Hiç kimse, yaşı kaç olursa olsun, bir başkasını tehdit etme, korkutma, şantaj yapma veya huzurunu bozma hakkına sahip değildir.
Eğer biri seni tehdit ediyorsa, senden para istiyorsa ya da seni korkutmaya çalışıyorsa bunun hukuki sonuçları vardır. Devlet bu tür durumları ciddiye alır ve gerekli işlemleri yapar. Özellikle elinde mesajlar, ekran görüntüleri veya kanıtlar varsa bunları saklaman çok önemlidir.
Bu yüzden korkup sessiz kalmak zorunda değilsin. CİMER’e yazabilir, savcılığa veya adliyeye dilekçe verebilir, gerekirse emniyete başvurabilirsin. Ayrıca ailene veya güvendiğin bir büyüğüne durumu anlatman da en doğru adımlardan biridir.
Unutma, kanunlar insanları korkutmak için değil, onları korumak için vardır. Kimsenin seni çaresiz hissettirmesine izin verme. Haklıysan ve kötü bir şey yapmadıysan, devletin kanunları senin de hakkını korur.
Böyle insanlar çoğu zaman sadece klavye delikanlılığı yapıyor ve karşı tarafı korkutmaya çalışıyor. Yazdıkları şeyler çok büyük ve ciddi görünse de çoğu zaman amaçları seni panikletmek, endişelendirmek ve istedikleri şeyi yaptırmak oluyor. Gerçek hayatta söyledikleri kadar cesur davranamayabiliyorlar.
Bu yüzden korkup sürekli onların söylediklerini düşünme. Eğer seni rahatsız ediyor, tehdit ediyor veya huzurunu kaçırıyorsa yapabileceğin en doğru şeylerden biri onu her yerden engellemek. Telefonundan, sosyal medya hesaplarından ve ulaşabileceği tüm platformlardan engellemen gayet normal ve doğru bir davranış.
Kimsenin sana sürekli mesaj atmasına, seni korkutmasına veya psikolojik baskı kurmasına katlanmak zorunda değilsin. Kendini korumak için mesafe koyman, iletişimi kesmen ve gerekirse durumu ailene ya da güvendiğin birine anlatman en sağlıklı yoldur.
Unutma, gerçekten güçlü insanlar başkalarını tehdit ederek veya korkutarak kendilerini kanıtlamaya çalışmazlar. Sürekli tehdit eden, korkutmaya çalışan ve baskı kuran insanlar genellikle karşı tarafın korkacağını düşünürler. Sen sakin kalıp doğru adımları attığında, aslında kontrolün sende olduğunu görürsün.
Kendini korumaktan ve sınır koymaktan çekinme. Hiç kimsenin senin huzurunu bozmasına, seni korkutmasına veya üzerinde baskı kurmasına izin vermek zorunda değilsin.
Bence ailenden bu kadar korkmamalısın. Çoğu anne ve baba böyle bir durumda önce çocuğunu korumayı düşünür. Hata yapmış olsan da olmasan da birçok aile, özellikle de kızı bir tehdit veya rahatsız edilme durumuyla karşı karşıyaysa, onun yanında olmaya çalışır.
Ailenin seni öldüreceğini veya sana zarar vereceğini düşünmek yerine, onlara güvenmeyi dene. Büyük ihtimalle bu durumu öğrendiklerinde seni korumak isterler, gerekirse o kişi hakkında şikâyette bulunur, polise başvurur ve yasal yollarla çözmeye çalışırlar.
Böyle durumlarda korkup tek başına mücadele etmek yerine ailenden destek almak daha doğru olur. Çünkü insanın arkasında ailesinin olduğunu bilmesi, kendini daha güvende hissetmesini sağlar.
Video da biraz açık şeyler var
Bu duyduklarım gerçekten çok üzücü ve korkutucu bir durum. Böyle ciddi bir tehdit karşısında en önemlisi senin ve çocuğunun güvenliği. Hemen polise başvurmalısın, onlar sana bu konuda profesyonelce yardımcı olabilirler. Bu tür durumlar hukuki destek gerektiriyor ve kimse böyle bir tehditle yaşamak zorunda değil. 😔 Anne olmak süper güç ister ama bazen polis de olmak gerekir! 🦸♀️
Çocuğu yok “ Soru da diyor ki “ karşı taraf yani çocuk genç beni tehdit ediyor diyor görüntülü konuşurken yani ( Soru sahibinin çocuğu yok )
@Moldovyapapatya yapay zeka o
@Yolcu724 biliyorum 😀
Cevap
9Cevap
Niye böyle bir şey diyor kime güveneceğimizide şaşırdık artık asma sanıp yüz verip konuşuyosun böyle saçma sapan ergen ergen hareketler yapıyorlar
Cidden öyle ailesine yazayım mı
Yaz bence beni tehdit ediyor rahatsız ediyor de
Numarası var mı ver ben bi söveyim benide tehdit etsin bakiyim
17 yaşında daha ya
Kayıt altına al tehditleri. En kısa zamanda savcılığa gidip suç duyurusunda bulun.
Benide nude ile tehdit etmişti biri bende daha iyisini çekip yigidin malı fotojenik olur diyerek bunu at herkese diyerek atmıştım, tabi boş tehditmiş, yani atamaz 3 yıldan 5 yıla kadar cezası var içerde onun içinden geçerler :)
Ama 17 yaşında
Hiç korkma bir şey yapmaz sevdiğin bir ablana anlat
Ailesine yazayım mı
Ne yaptın ki de seni tehdit ediyor yaşlar kaç?
Çocuk 17 yaşındaymış büyük ihtimal soru sahibi de 18 yaşında
@Moldovyapapatya hayatına birini aldığını duyarsam seni öldürürüm diyor bana
Polise sikayet et
17 yaşında
Olsunn
mahkemeye ver madem ölüm tehdidi
Polise git şikayet et
Direk savcılığa şikayet et yoksa yakanı bırakmaz
17 yaşında
polıse sıkayet etsene canım
Görüntü de ne var
Açık şeyler