Doğurganlık 1,30 olmuş birkaç kadın 7 çocuk doğurmuş peş peşe. Hiç mi bir yerin ağrımadı doğurunca. Bu kadar doğurganlık fazla yine de, okul okutulmayan kız çocuğu, kadın varken bu kadar doğum fazla bile.
Çalışırım paramı kazanırım yine de doğurmam?
Doğurganlık 1,30 olmuş birkaç kadın 7 çocuk doğurmuş peş peşe. Hiç mi bir yerin ağrımadı doğurunca. Bu kadar doğurganlık fazla yine de, okul okutulmayan kız çocuğu, kadın varken bu kadar doğum fazla bile.
Çalışırım paramı kazanırım yine de doğurmam?
Bir kadın herkesin kararı dedi diye o kadına küfür etmen saygisizcaydi sen anne olmak istemiyorsun diye kadın sana kötü söz bile söylememis elbette herkes anne olmak zorunda değil herkes anne olmamali tâbi doğurup çöpe atanlar da var bebeğini ömür boyu sevecek iyi davranacak insanlar anne olmalı bakabilecek kişiler dogurmali ama şimdi bekar hanımlar beyler diyeceklerime alinmayin isterseniz anne baba olmayın ölene kadar bekar kalin bu benim ve annelere aşağılayan bu uyenin kimsenin haddine değildir ama bir insan bir insanin evlenmesine çocuk sahibi olmasına burada laf ediyorsa özellikle bekar kadinlar bunu yapmaya çoğunluğu olarak hepsi bir olmasada yuvası çocuğu olan kisileri gıybet edecek linç soruları sormaya başladılar biz şimdi size siz patron kölesisiniz üç krus para için sisteme hizmet ediyorsunuz biz çocuğumuz da yuvamizda aile kurduğumuzdayiz diyormuyuz da hakkınızda soru açıp siz bunu yapabiliyorsunuz hayır şimdi demesemde bu söz hoş olmadı dimi aynı şekilde siz baskasinin böyle demesine istemeyeceğiniz seyleri siz Şu an bu hareketleri yapıyorsunuz hamileyim mutlu aşık evliyim ama bunca zamandır sizin gibi asla soru açmadim siz bekarsiniz evli ve doguracak kişiler hakkında soru acıyorsunuz ama ben evliyim asla bekarlar hakkında soru dahi gıybet açmadım çünkü bu bir acizlik isteyen çocuk sahibi olur isteuen olmaz isteyen evlenir isteyen ölene kadar bekar kalır bu kimseye ilgilendirmez ve kimse kimseye saygısızlık yapamaz bu şekilde saldiramaz
Babalık duygusunu tadabilmek adına ve dünyaya gelecek evladıma elimden gelen en iyi imkânları sağlayacağımdan eminsem, asla ülkenin ekonomik krizini veya eğitim şartlarını düşünmem. Durumlar ne kadar zor olursa olsun, benim ona sunacağım imkân benim için en iyisiyse bu yeterli olacaktır.
Hayır.
Ben de iki çocuk annesi olarak çok sorguladım bunu 👩👧👦 Ekonomi, eğitim, gelecek kaygısı… Hepsi gerçek ve çok haklı endişeler. Çocuk doğurmak zorunluluk değil, kimse kimseyi buna ikna etmek zorunda da değil. Kendini hazır hissetmiyorsan doğurmamak çok olgun bir karar 🍼 Unutma, “Anneliğin yaşı olmaz ama kafanın hazır oluşu çok şey kurtarır.” 😉
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?