Bu ülkede ilk yıl çocuk yapmayınca neden sorunlu olunuyor?

2 yıldır evliyiz. Cocuk istemiyoruz.24 yasimda evlendim. 26 yasindayim şu an. Esim Şu an 29 yasinda. Ikimizde erken oldugunu dusunuyoruz. Evlenirkende ilk 2-3 yil cocuk yapmayalim diye konusmustuk.

Birbirimize vakit ayıralım, duzenimizi oturtalim, borclari kapatalim para biriktirelim diye. Zaten artik borç harçla giriyoruz dunya evine. Evlenirkende tonla masrafimiz, borcumuz oldu. Ikimizde çalışıyoruz.

Ama millet durmuyor. Neden cocugunuz olmuyor ki, bir sorun mu var, bir an once doktora git bir sıkıntı olmasin vs diyorlar. Ben ergenligimden beri duzenli olarak yilda bir ya da 2 defa kadin doğuma gidiyorum zaten.

Bu işlerde illa sorun olmasi da gerekmiyor ki. Nasip. Saglikli olup yillarca olmayanda var. Bu 2 yil icinde es kaza, korunmamiza ragmen olsa basimizin ustunde yeri var diyecektik Rabbim göndermiş. Bilincli olarak şu an istemiyoruz ama.

Yani bizim millet niye boyle anlamiyorum. Size ne benim yumurtaligimdan, hormonlarimdan, sanane kocamin sperm sayisindan, sanane cocuktan. Sen mi bakacak karnini doyuracaksin.

Olmayinca illa problemli mi olmak gerekiyor? Ki problem olsa bile bu niye eksiklik olarak görülüyor. Normal bir sey. Derdi de veren Allah dermanı da. Herkes dort dortluk degil, olabilir saglik sorunları da.

Kadinda ya da erkekte sorun olunca milletin tavri da degisik oluyor. Tabulari, dusunceleri ne kadar zor bir milletiz, ne baskici bir milletiz ya. Ya belki sorun var ve ciftler buna uzuluyorlar olabilir. Ne diye habire konuyu açıp milletin derdine neden tuz basiyorlar anlamiyorum ki.

Bu ülkede ilk yıl çocuk yapmayınca neden sorunlu olunuyor?