Çocukluktan beri arkadaş olduğum, yeri geldiğinde ablam olduğu bir arkadaşım var. 3 yıllık evli dün akşam görüntülü konuştuk bir tane daha arkadaşım daha vardı. Üçümüz konuşuyorduk diğer arkadaşım evli olan arkadaşıma ee kanka bebiş yok mu ya sevelim deyip güldü evli olan arkadaşımda bu ülkeye çocuk doğurmak mı? Saçmalama dedi bu da benim kafama takıldı bu ülkeye çocuk doğurmak aptallık mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEğer yetebilecek durumdaysanız yapılır. Hem ekonomik olarak hemde ruhunuz bunu kaldırabilecek güçte olmalı, dünyaya çocuğu getirmek kolay ama bakım kısmı en zorlu ve uzunca yolu olan süreçtir. Kendilerini hem ruhsal hemde ekonomik anlamda yetersiz hissediyorlarsa bu söylemleri çok doğal.
Benimde 4yıldır evli ama birliktelikleri 15 yıldan fazla olan evli arkadaşım var oda mesela çocukları çok sever ve ruhsal olarak hazır ama ekonomik olarak yetemeyecek olduğunu düşündüğü için hiç sıcak bakmıyor. Hem ülkemizin ekonomik sıkıntısı hemde dünyanın genel sorunları yüzünden çocuk düşünmüyorum artık benden geçti der laf arasında hep.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yıleskiden bu dünyaya derlerdi şimdi bu ülke mi oldu.. 97-98 yıllık cumhuriyet tarihimizde neler değişti neler neler oldu... kimler geldi kimler geçti.. evet yıllardır gelişmekte olan ülkeyiz ancak suçu her zaman başkalarına atmamalı. Mücadeleden vazgeçmemeli. Eğitimde, ekonomide, hukukta, sağlıkta... Onunda ailesi öyle düşünseydi böyle fikirler olmazdı.. Geleceğe umutla bakmak için geçmişte naptın bugün naptın elinden geleni yaptın da mı umutsuzsun , yoksa hiçbir şey yapmadın geçmiştede bu günde, çözüm yolları için çabalamadın mücadele etmedin, suçu hep başkalarına attın sonrada dedin bu ülkeye çocuk mu doğurulur, işte o zaman bunu diyen kişi komik olur , kendini gülünç duruma düşürür başka bir şey değil.. Öte yandan doğum yapmak istemiyordur bu onun tercihi hakkıdır eşiyle öyle karar almıştır, herkes saygı duyar ama gerekçesi bu olmaz o zaman.. Hoş insanlara bunu açıklamak zorunda da değil onlar çok ayrı konu
47 Yorumla- +1 yıl
mücadeleden vazgeçmeyelim doğru söylüyorsunuz ama ben genç olarak şu an ve ilerde nasip olursa çocuğumun geleceğini göremiyorum. ben elimden geleni yapıyorum bu ülkeye yararlı olmak için ilerde mesleğime başladığımda da olmaya çalışcağım. ama şunuda biliyorumki ömrüm borç içinde bir ev araba almak için sürünmekle geçecek. bunu ben değil herkes böyle düşünüyor. ve gençlerin böyle düşünmesini kınamak veya onları suçlamak doğru değil. eskiden sorsanız gençler cahil bilinçsiz dersiniz maalesef öyle olmak için fırsatımız bile olmuyor şuandan çok geleceği düşünüyoruz hepimiz ne yapıcaz nasıl iş bulucaz diye. gezecek tozacak ne paramız nede kültürle coştuğumuz eğitimimiz aldığımızlada bu kadar oluyor kusura bakmayın . her insan rahat yaşamak ister sizde istersiniz. ben yapamadım ama çocuğum yapacaksa bundanda geri durmam kusura bakmayın. bu çok farklı bir mesele asla vatan sevgisi ile kıyaslanıcak bir durum değil.
- +1 yıl
Boş yorum yapma bu ülkede mücadele için bile arkanin saglam olmasi gerek aksi halde hemstırın boş boş koşmasi gibi bir şey oluyor anlatabildik mi. Milletin kafasini şu pollayanacı yorumlariniz ile kariştirmayin. Ürememeli parasi olmayanlar.
Cevap sahibi+1 yıl@dolapdereliSabriş öncelikle belliki yanlış anlamışsın 19 yaşındasın tabi o da profilin gerçekse henüz yolun çok çok başındasın. ben bu yorumu atarken çok iyi biliyordum beni partilerle eşleştirip onlar üzerinden yorumlayacaklar diye ama yine de doğru olanları söylemek istedim bu benim görüşüm katılırsınız veya katılmazsınız ancak bunu saygı ve nezaket içinde ifade etmeniz gerekir. Yorumda bile farklı bir görüşe o kadar kızgın o kadar sinirlisiniz ki bunun kimseye bir faydası yok. Bu soruyu gördüm ve ifade hürriyetimi kullandım bu bir anayasal haktır; bu ülke toprakları üzerinde yaşayan herkesin hakkıdır. Hiçte sanmayın ki bu yorumu yapan kişi boş bir kadın veya ordan sizin bakış açınız ile "pollyanna'cı"(!).. Henüz yolun çok çok başındasın, başındasınız..
Cevap sahibi+1 yılBen neler için mücadele ettim bilmeden bunu yazman çok komik.. Öte yandan yorumunda gördüğüm tamamen öğrenilmiş çaresizlik ilk yaptığım yorumda söylediğim gibi mücadele etmekten kaçınıyorsun; denememişsin bile mücadele etmeyi.. Her şeyden evvel unutmayın ki bu ülke vakti zamanında kendi kaderini kendisi tayin etmiştir. Sizin söylediğiniz bir çeşit kısır döngü.. senin arkanda kimse yok onun da yok diğerininde yok e nolucak böyle kendiniz ile çelişmiş oluyorsunuz.. Tutarsız bir ifade oluyor. Mücadele etmekten kaçmak oluyor. Milletin fareye benzetilip boş boş koşması gibi olan yorumunuzda değil.. Uğrunda ölünemeyen amaçlar boştur. Oysa vakti zamanında biz bu ülkede bilim şehitleri verdik araştırabilirsiniz kimler olduğunu.. Onlar mücadele etmekten asla vazgeçmeyen insanlardı.
Cevap sahibi+1 yılSiz daha çok gençsiniz evet zaman zaman umudunuz kırılabilir hevesiniz kırılabilir ama bu pes etmenizi gerektirmez. Mücadele etmemenizi gerektirmez. Öte yandan bireylerinde üremesi yasal bir haktır. Sizin gibi kişilerin kanaati bu olsa bile üremek isteyen bireylerden yasa olarak bu hak ellerinden alınmadıkça ki bunun mümkünatı yok; böyle bir durum söz konusu olamaz. İnsanlar yasal çerçevede temel hak ve özgürlüklerini istedikleri gibi kullanabilirler. Birde yorumda ben hiç mücadele etmeyi denememiş kişileri eleştirdim. Mücadele etmekten kaçınan kişileri eleştirdim mücadele etmeyi denemiş kişiler zaten yorumumun dışında kalır. Bu mücadeleler sonucunda milletçe, ülkece ve devletçe ideal eğitim, ideal hukuk , ideal sağlık sistemlerimiz olur ve ekonomik refah olarak çok ilerde oluruz.. Ben bir soruna karşı çözüm üretme taraftarıyım he zaman; öğrenilmiş çaresizlik içinde yüzmenin kimseye bir faydası yok!
- +1 yıl
vallahi hanımefendi bazı gerçekler var bunlarıda görüyoruz. biz mücadele ediyoruz ama çukur gene kapanmıyor. gençlerde umut kalmamış siz umutla bakın diyorsunuz. neyse yazmak istediğim çok şey varda işte yazamıyorum birde yazsakta değişmiyor. belki siz ne demek istediğimizi anlıyorsunuz ama bazıları anlamıyor. ne diyim allah sonumuzu hayır etsin
Cevap sahibi+1 yılsizin gibi mücadele edenlerin yanındayım @kurgusaldrama.. benim sözüm sana değildi mücadele etmeyip lüzumsuz beni eleştirenlereydi.. Mücadele etmeyi denemiş kişilereydi, öğrenilmiş çaresizlik ile hareket eden kişilereydi.. senin demek istediklerini anlyorum.. Amin hayır olsun
+1 yılO çocuğu doğurmak marifet değil asıl marifet bakabilmek
Asıl gerçeklik ileriki zamanda aranızda sorun olursa o çocukların ne olacağı bu yüzden evlenince iyice birbirinizi tanıyın boşuna denmiyor çünkü evlendikten sonra insanların huyu suyu değişiyor istediğin kadar sevgililik te birbirinizi tanıyın çünkü sevgiliyken asla kendiniz olmuyorsunuz asıl. Kendiniz olduğunuz zaman evlilik sonrasıdır bu yüzden iyi tanıdıktan sonra çocuk yapın o çocukların geleceğini psikolojini düşünmeden yapmayın ama Malesef Bi heves uğruna kaç çocuk oluyor ilk önce anne baba olmayı öğrenin sonra çocuk yapın çok büyük yük anne baba olmak bu yüzden düşünülmesi gereken Bi konu.05 Yorumla- +1 yıl
Gönder gitsin adam değilmiş zaten
- +1 yıl
Ay pardon yanlış yere yorum yapmışım😂😂😂
- +1 yıl
Çocuk yapmak gerçekten düşünürsek zor ama düşünmeden yaparsak kolay bu yüzden en iyisi yapmamak anne baba olmayı hak edenler yapsın çpcuk
+1 yılAptallık demek doğru değil. Cesaret isteyeceği kesin ama. Bilhassa geçim sıkıntısı çeken aileler için çocuk doğurmak yanlış ve zorlu bir karar olur. Evcilik oyununa benzemez o işler
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
79Cevap
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yıl 2021 iş bulmak bu kadar zor iken ve işsizlik fazla iken yani bekarım çocuğum yok onların gelecek kaygısını yaşıyorum.
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğu ülke için mi doğuruyor insanlar gadası. İnsan kendi evladını nasıl yetiştirirse o çocuk öyle iyi veya kötü olur.
00 Yorumla
+1 yılBu dunyaya getirmek aptallik turkiye hele hele aman aman. Düsunsene kizin plucak abazanlar taciz edicek gözleriyle her gun. Oglun olucak yobazlar onu vay aslanim vay pipisi ďaşağı kocaman diye diye simartip sevecek sonuc; pipisi var diye adam oldu sanan parazit erkek. Hadi bunlardan bi sekilde korudun. O cocuk okuyacak emek vereceksiniz ikinizde ama torpiliniz yok. Yüksek mevkide dayiniz arkadasiniz yok ve cocuk yillarca sürünecek. Asgariden bile az maasa anca başlar şansliysa degilse hic bulamaz iş. O da asgari maasa hizmet sektöründe kaybolur. Ölene kdr sorgular sitem eder. Eğer zengin degilseniz cocuk yapmayin sadece maneviyat ile olmuyo hem maddi hem manevi desteginden biri eksikse sen üreme. Bak seks yap. Evlen sevgili yap ama üreme. Çünkü evladinin cellatı olacaksin. Belki de cocuk timarhanelik olur intihar eder vs vs...
20 Yorumla
+1 yılİnsan ülkelere veya iklimlere, tüm doğal şartları düşünerek çocuk yapmaz çocuk mantık değil , sevgi işidir, çocuk sevmeyenlerin baktığı çocukları görüyoruz televizyonlarda doğurup doğurup atıyorlar sokağa ya, yoldan sapıyor, ya ölüyor, ya da başka türlü nane geliyor başına sevmeyen ve bir sebebe bağlayan , kendine güvenmeyen doğurmasın zaten bir zahmet😉
20 Yorumla
+1 yılYalnızca bu ülkede değil dünyaya çocuk getirmenin tamamen bir bencillik olduğunu düşünüyorum. Zavallı çocuğu doğurmakla hayati sorumluluklar yükleniyor ve biraz büyüyüp ergenliğe girdiğinde dünyanın berbat bir yer olduğunu anlayıp hiç doğmamış olmayı dileyecek. Zaten imkanları kısıtlı olan ve maximum 20 yıla sonu gelecek olan bu gezegene çocuk yapmak aptallık değil de nedir? Eğer çok istiyorsanız zaten var olan milyonlarca kimsesiz çocuk var. Eğerk kendinize güveniyorsanız onların hayatlarını şu ankinden daha iyi yapabilirsiniz.
20 Yorumla
+1 yılbu dunyaya cocuk dogurmak desen belki derdim ama bence bu ulkeye cocuk dogurmak aptallık degıl bu ulkeyı degıstırmek ıcın bu magandacı sıyaset zıhnını degıstırmek ve bu ulkeye gelecek yenı nesli daha bilincli düzgün akıllı yetıstırmek gerekır. buda sız anne ve babaların elındedır gerı zıhnıyetlı kesım habire cocuk yapıyor sızlerse bın kere dusunuyorsunuz nufus planlaması adı altında kısıtlanıyoruz. bu dunyada bır ınsanın yapabılecegı en guzel sey cocuktur bır cocugun dunyaya gelmesınden daha mucızevı bısey yoktur bu dunyada
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbana göre herkesin çocuk yapmaması gerekiyor hem psikolojik hemde maddi olarak çocuğuna destek olup yanında olamıycaksan yaşamında hiç yapma daha iyi kendi ailevi sorunlarıma dayanarak konuşuyorum keske bni bu dünyaya hiç getirmeselerdi. Evlendin diye toplum baskısıyla çocuk yapmak veya çocuk sevmek için çocuk yapmak dünyanın en saçma fikri. Kendi kişisel görüşüm
40 YorumlaAptallık değil de gereksiz diyelim. Herkes ana olacak diye bir sey yok. Bana kalirsa hic dogurmam ama beyim isterse min 30da doğururum. Ondan önce düşünmem. Şartlar da ortada, iyi bi yasam icin eve min 6 7 bin girmesi lazım. Onla cocuk büyütürsen evin araban da olmaz. Öyle sokuk bir döneme denk geldik. Çift maas olursak amenna. Ama gezmek tozmak varken dogduktan sonra en az 20 yılını adamanin gerektiği bir çocuk gereksiz.
02 Yorumla- +1 yıl
Gezmeyi tozmayı düşünen bir insanın çalışmamayı pek düşünmüyor olması da trajikomik
+1 yılaslında maddi bir sorun yoksa asıl bu durumların farkında olan birilerinin cocuk yapması gerekli. malum kitlenin üremek dısında bir işi yok cünkü.ülkenin düzelmesi için kaliteli cocukların yetişmesi gerek. yoksa ortadogu mode:loading. 20 sene sonraki nesille ancak suriyeliler kadar medeni ve modern olabiliriz
00 Yorumla
+1 yılÇocuğu ben bu ülke için yapmam kendim istediğim için yaparım. Bu lafta herkesin ağzına sakız oldu. Bu ülkeye çocuk mu olur canım. Yahu arkadaş madem beğenmiyorsun bu ülkeyi yap çocuğunu yap güzel bir birikim. Götür çocuğunu dışarda okut yetiştir veya burada en güzel okullarda okut. Bu kadar basit. Canı sıkılan bu ülkeye çocuk mu olur deyince deli oluyorum.
00 Yorumla
+1 yılCocuk dogurmak aptallik değilde yurt disinda yasayamacaksa insank sartlarda. Türkiyede olmasi bencede aptallık olurdu. Her turlu sapigi katili manyagi serbest geziyor. Ee zengin degil diyelim firsat esitsizlikleri hat safhada. Eğitim desen rezalet 20 kere değişiyor bir yilda. Hadi okudu duzgun meslek sahibi oldu diyelik torpili yok. 15 16 saat calısıcak gün icinde üc kurus alicak köle olacak niye dogursun ki cocuga yazık
00 YorumlaBu şey gibi öleceğiz diye yaşamayalım da o zaman. Evet dünya genelinde kötüye gidiyoruz ama bizden sonra gelip bu ülkeyi bu dünyayı kurtaracak nesillere ihtiyaç var. Çocuğuna gözün gibi bakman gerekecek herşeyden herkesten sakınacaksın belki ama evlat kokusu için bile değer.
00 Yorumla
+1 yılBu, bu konuya bakış açınız, ekonomik durumunuz, birlikte olduğunuz insana olan güveniniz. Gibi nedesellik ilişkilerine bağlı.
Fakat ben inandığım ve gönül verebildiğim bir insan dan, bir evladım olsun isterdim. Mutlaka ona elimden gelen iyi bir gelecek sağlama adına her imkanı sağlardım. Sağlayamadıklarım ile de mücadele ederdim ki, insana en büyük tutkuyu ailesi, ve evladı verebileceğini farkediyorum...00 YorumlaBu ülkede çocuk yetiştirmek zor diye annelik duygusundan mahrum mu kalalım? Arkadaşın çocuk sahibi olmayı isteseydi ülkenin durumu zerre gözünde olmazdı, yapardı çocuğunu. Belli ki istemiyor. Bunu da farklı yerlere çekiyor. Ülke durumu gibi vs.
21 Yorumla- +1 yıl
Bencilsiniz. sen sirf anneligi tat. Evcilik oynar gibi bebekle oyna diye cocugu geleceği %90 sarsıntıda olan bu ülkeye atacaksin ha torpilniz vardie arkaniz saglamdir ammmena. Gorusum meclisten disaridir.
Gizli Üye(18-24)+1 yılAlakası bile yok. Bu ne böyle herkes evlenmemek veya evlensen bile boşanma derdinde.
Hadi evlendim diyelim bu sefer de çocuk yapmama veya onu saçma bulma derdinde. Bunların hepsi nüfusu azaltma çabaları. Biri ordan diyor saçma diye; ondan ona, ondan ona diyerek iyice yaygınlaşıyor.
Sen evlendin mi, çocuk mu istiyorsun? Merak etme Allah sana da, o çocuğuna da rızkını verir.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBirşey sorcam bilgisi olan yazabilir mi? diyelimki eşimiz hamile. malum yeşil pasaporta 3 ay almanya ya da başka avrupa ülkesi seyahat vizesi veriyor. hamileliğin 6ncı aylarında almanyaya gitsek ve turistiz ya çocuk orda doğsa? alman vatandaşı olabiliyor mu ya da bu amerika için geçerli mi?
00 YorumlaBu ülkede cocuk doğurmak aptallık degil ama neyi kast ederek söylemiştir bilemeyiz belki geçim sıkıntısı belki de hastalık o zaman yabancı ülkede doğursun gerçi ünlülerde oyle yapip geri dönüyorlar yani
10 Yorumla
+1 yılÜlke değil genel olarak bu dünyada çocuk doğurmak mantıksız. Üremeyin artık, salın şu dünyayı geberip gidelim, bizden sonra yeni nesiller evrimleşsin maymunlardan, doğa kendini yeniden düzenleyip temizlesin, biraz kendine gelsin ekolojik sistem.
11 Yorumla- +1 yıl
Keşkeeee be. Şu corona gibi evrensel bi virus daha ciksa da 7 sinden 70 ine tüm insanlik kisir olsa. Üremesinler artik pisliklee yeter.
İnan ben de aynı şeyi düşünüyorum hep erteliyorum bu yüzden. Bir yanım erken doğurup arkadaş gibi olmak istiyor diğer yanım da böyle bir dünyaya nasıl çocuk emanet ederim derdinde...
20 Yorumla
+1 yılMaddi durumu rahat seviyesinde ise şayet olabilir ancak diğer türlü orta hallice olmak bile yetmiyor maalesef. Eskiden memur sınıfı vardı. Şimdilerde öğretmen, sağlıkçı bile şikayetçi evdeki hesap çarşıya uymuyor diye haklı olarak.
00 YorumlaDeğil tabiki.. bu dünyaya daha iyi eğitilmiş nesilleri sizler getirmedikce dünyada nesillerin düzelmesini beklemeyin.. şu an neden şikayet ediyorlarsa bunu yaparak onun daha kotu olacağına garanti ederim..
00 YorumlaNe olucak bu gençlerin halı sorusuyla aynı değerde bence tarih ne olursa olsun her dönem çocuk büyük bir sorumluluk ancak güvenilir bir eş varsa düşünülmeli tek sorumluluk kadında olmıcaksa tedirgin olabilir
00 YorumlaHayir aslinda ulke. Tum avrupadan daha iyi konumda. Cografik olarakta. COk iyi. Sadece. Yonetim bes para etmiyor. Sistem bozuk. Hukumet degisirse bile sistem bozuk oldugu icin devam edecek. Sistemi degistirmek. Genclerin elinde. Sadece iyi egitin.
00 Yorumla
+1 yılAptallık diyenler anne baba olmayı beceremeyenlerdir
Ülke ne kadar kötü olabilir ki
Güzel ahlak vererek çocuklarımızı yetiştirelim bunda ne var
Onlarında bir hayatı olsun düşünsenize size anne baba diyen minicik elleri olan bir bebeğiniz var00 Yorumlaevet aptallık gerçekten aptallık eğitim sistemi neslin kötü kalpli çocukları yönetim çocuk bunlarla nasıl baş etsin daha biz baş edemiyoruz çocukmu baş edicek?
10 Yorumla
+1 yılÇocuğu bu ülkeye mahkum etmeyecek bir gelecek sağlarsanız hayır aptallık değil. Böyle söyleyince çıldırıyor belli bir kesim ama durum gerçekten öyle.
20 Yorumla
+1 yılekonomik yönden yetersiz olursa ya da kendine güvence altına alamadığından ya da cocuk yapmak ona basit geldiğinden öyle düşünüyorlar oysa cocuk yapmak bir başkadır. Misaller içok var bunun.
00 Yorumlaabi iş bulacan para kazancan yurt dışına kaçaçan başka çaresi yok bunun bu ülke de daha fazla durunmaz çoçuk dogursan bile bir gelecegi olamıycak adam gibi
00 Yorumla
+1 yılÇocuk aptallık değildir çok çocuk aptallıktır mesela 1 veya 2 çocuğuna verebileceğin eğitimi 6 7 çocuğa veremezsin az çocuk güzel yaşam oldumu dünyanın en güzel şeyidir
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede adalet sistemi yerine tam olarak getirilmediği müddetçe bencede aptallık. Çünkü hiçbir şekilde haklarını doğru dürüst kullanamayacak, kendi ülkesinde kendini güvende hissedemeyecek, kendi ülkesinde baskıyla büyüyecek vs. Daha bir sürü sebep eklenebilir.
00 Yorumla
+1 yılAslında değil, bu ülkede çocuk yetiştirmek çok zor.
O çocuğun yetiştiği ortam ortam olmuyor, kültür kültür değil, yani kaliteli bir birey olarak yetiştirmek çok emek istiyor.
cut.00 YorumlaKimse kafasına göre herşeye aptallık diyemez, eğer durumu yerinde ise ve bakacağına eminse gayet yapabilir, ama suriyeliler gibi savaştan başka bir ülkeye sığındıysan üstelik fakir isen çocuk yapmak tabiki aptallık. Zaten bu halde çocuk yapanın iqsunun da 5 ten fazla olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumun iyi olmadıktan sonra bırak çocuğu evlilikte aptallıktır...
30 Yorumla
+1 yılbu sebepten evliligi erteledim ve cocuk getirmek istemedim
suriyeliler gitmeden cocuk yapmam diye dusunuyorum10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvli olsam mutlaka cocuk sahibi olurdum. Bilincsiz türemeden. 1 veya 2 tane. Hatta benim icin aile kurulma amaci cocuk. Eğer çocuk istemiyorsam kimseyle sevgili olmaktan öteye geçmem, ne gerek var boşuna resmi islemlerle maddi manevi bütünleşmeye.
10 YorumlaParan varsa senden iyisi yok. Özele gider paşalar gibi doğurursun. Ancak paran yoksa devlette sürünerek, azarlanarak, dayatılarak doğurursın
10 YorumlaNeden aptallık olsun ki. Bence bu dünyada evladın olmasından daha güzel birşey yok. 1 oglum var allah nasıp ederse 2. Sinide isterim
13 Yorumla- +1 yıl
size göre bisey yok zaten malmısiniz birazda onu düşünün geleceğini düşünün yazık valla çok yazık
+1 yılTercih meselesidir. Kendince görüşünde haklı bir mantığı var. Olur da demek olmaz da demek bize düşmez.
00 Yorumla
+1 yılAnne/babana bir soruver bakalım, seni yaptıkları için kendilerini aptl hissediyorlar mıymış..
Bence en doğru cevabı onlar verecek00 Yorumla
+1 yılAptalliktan Ziyade Yeni Bir Neslin Devam Etmesi İçin Gereklidir Bence.
Ama Herkesin Görüşü Farklı Olabilir.00 Yorumlaçocuk doğurmak aptallık değil her birey anne baba olma duygusunu yaşamak ister ama fazlası aptallık olabilir aile planlaması önemli
01 Yorumla- +1 yıl
Severmsn
+1 yıl1 iki tane Aptallık değil fazlası aptallık.. çünkü ilerisi belirsiz.. Ayrıca ülkeyle çocuğu bağdaştırmakda ne biliyim..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani kendi karakterine güvenmeyen bi zahmet çocuk falan doğurmasın sonra bunun cerimesini millet olarak biz çekiyoruz. Ama karakterine zekasına güvenenler vatanı milleti için çocuk yapsınlar, buna ihtiyacımız var.
00 Yorumla
+1 yılZaten istatistiklerden belli ama yöneticiler amlayamadı. bu insanlara ne zaman insanca şartlar sunulur o zaman istatistikler iyileşir.
00 YorumlaYok hatta ülkemiz doğum için en çok tercih edilen yer suriyelilerden goruyok
10 Yorumla
+1 yılEğitimli bir anne baba değilsen, evladını ne için dünyaya getirmen gerektiğinden bî habersen , evet.
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Sadece bu ülkede değil dünyanın herhangi bir yerinde aptallıktır.
00 YorumlaBu ülke değil bu dünyaya masum bir varlığı getirip onu kirletmek çok büyük aptallık
00 Yorumla
+1 yılDünya artık masum değil ve hiç birimiz masum değiliz. Bu yüzden hiç gerek yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani şimdi netekim dolayısıyla netice itibariyle doğacak olan çocuğun çocuğu bile bilmem ne kadar borç ile dünyaya geleceği için biraz sıkıntı gibi netekim...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÜç çocuk istemeyi bilirler ama o çocuklara bu ekonomide nasıl 3 çocuk bakılır bilmezler devlet destek olmuyor sonra 3 çocuk istiyor sen çocuğu bir yerine sok millet aç bir de çocuk mu yapsınlar
00 Yorumla
+1 yılKendini bilen kişiler gayet de güzel çocuk yetiştirebilir
00 Yorumla
+1 yılAptallıktan çok destek görememek ve artan giderlerin altında ezilmekten kaynaklı zor diyelim biz ona
00 Yorumla
+1 yılÇocuk doğurmak bu ülkede aptallık demek İman zayıflığı dan başka bir şey değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıliyice sacmaladılar. ne sanıyolar bu ülkeyi? ya da yabancıları nasıl biliyolar? aman doğurmasın öyle zihniyettekiler. dünya güllük gülistanlıkta bizim ülkemiz kötü bi.
00 Yorumla
+1 yılAptallık değil güzel yetiştirirsen güzel bir gelecek vaat edersin
00 Yorumla
+1 yılHayır niye olsun ki aptallıktır diyenin zaten kendisi aptaldır
00 Yorumla
+1 yılEger bakabilecek kadar maddi durumum olursa iki tane doğururum
00 Yorumla
+1 yılNeden baska ulkeye gitmiyorlar? Onlari burada tutan ney? Bence bunu sor.
00 Yorumlayani su donemde cocuk yapmak pek mantikli degil
bakamayacak isen hic yapmayacaksin cocugu bence00 Yorumla- Devamını Gör (96)
Devamını Gör(141)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam