Bazen bir bağırış, bazen bir küçümseme, bazen bir görülmeyiş.. 🥀 .. Terapiye gittiğimizde bize sorulacak ilk soru çocukluğumuz olur. Çünkü yetişkinlikte oluşturduğumuz kimlik, çocukluğun büyük bir parçasıdır. Hiçbir zaman çocukluğunu seven ve sık sık geçmişe giden biri olmadım. Hep geçmişten kaçtım, aslında kaçtığım şey geçmiş değil kendimdi. Yaşım ilerledikçe kaçtığım şeye daha çok yaklaşıyorum. Artık hayatımda çıkan sorunları değil, geçmişte eksik bırakılan şeyleri kendi kendime onarmakla meşgulüm. Yani sorunu yüzeysel değil temelden halletmeye çalışıyorum. Bu yaşlarımda ismini duysam bile yeni yeni idrak ettiğim kelimeler var, öz şefkat gibi.. Bu iki kelimenin bendeki büyük boşluğu doldurmaya başladığını gördüğümden beri çok daha iyi bir BEN'i keşfettim
Hiç Çocukluk Travmalarının, Yetişkin Hayatına Yansıdığını Farkettin Mi?
e bende cocukluk travmalarimdan hic kacmadim o yizden depresyona giriyorum surekli onlarla barosik oldugumda yine. benimle ugrasiyorlar olmadigimda surekli laf sokarak assagilayarak oraya geri dondurmeue claisiyorlar mutlu gordumce uzerime biniyorlar mutsuz olunca daha cok yapiyorlar ben anlayamiyorum bazen ne yapmam nasil davranmam gerek’, cocukluk travmalarini nasil ypneyecegiz nasil guzel bakacagiz onca syagisizlik ve bencil bir toplum icinde bir de tetiklenerek bizi daha cok tepkisel davranmaya itiyor yuzlesmemiz mi lazim? bu nasil placak her seyi kendi basi
kza yapmanin verdigi agirlik var uzerimde hayata gizel bakamiyorum cogu zaman bazen bakiyorum ama baze n de hayir cunku yara veren onsanlarla ayni evd eyasiuorum ve asla yapilanlar kabul edilmiyor hepsi yalanlaniyor kaba ve rezil tavorlarb bagiris cagirislar devam eidyor kendilerini o sekilde eve kabul ettirmisler ve beni kimse sussam bile kabul etmiyor ben ne yapacagim? uc kurus parayla evimo mi tasiyacagin mutlu olmak icin bilmiyorum bu evde yas canım misin sen diyenler var ama cektigimo ben bilirim belki o uc kurus parayla kafam rahat olucak? kendimi gelistirebilcem
Sadece kurban bayramıyla alakalı bir travmam var ve bunu aşamıyorum... Sırf başkalarına iyi gelmesi adına uluslararası sertifikalı aile danışmanlığı eğitimi aldım. Lakin aldığım eğitimleri bir kendime uygulamak istemedim...
Çocukluk travmalarının yetişkin hayata yansımaması neredeyse imkânsız bence 💔 Anne olduğumdan beri bunu daha net görüyorum; tetiklendiğim anlarda “Bu tepki kime? Şimdiki olaya mı, geçmişteki çocuğa mı?” diye soruyorum kendime. Öz şefkat kısmına ise bayıldım, içindeki küçük seni sarıp sarmalamak gibi 🤱 Unutma, bazen en büyük devrim, insanın kendi içindeki çocuğu kurtarmasıdır. 💕