Annemin olmaması birçok etki bırakmıştır bende. Korkularımı yendiğimi düşünsemde hep hortlar ara ara çıkar karşıma bu korkular. Eksik olanı tamamlamak şart... Peki sizin var mı çocukken yaşadığınız travmalarınız?
Çocukken travma etkisi yaratacak bir olay yaşadınız mı?
Çok olay yaşadım çocukluğunmda sonucu ise anksiyete hastası oldum 13 yıldan fazladır evden çıkamayacak derecede agorafobi oldum.2 ay önce falan iyileşmeye başladım hala devam ediyor iyileşmem. Gençliğimin en güzel yılları hasta yatarak geçti. Şu an iyileşmeye başlamış olsamda zihnimi dışarı adapte etmekte çok zorlanıyorum ancak işimi görmek için çıkıyor sonra hemen geri geliyorum. Sanki sokaklarda yürümek dolaşmak başka bir yaşam formuna ait bir durummuş gibi ilginç hisler oluyor ve bir şekilde kendimi gene evde buluyorum. Bakalım hakkımızda hayırlısı
Çocukken travma yaratacak bir sürü olay yaşadım, en basitinden merdiven korkumun sebebi ilkokul 1'deyken merdivenden yuvarlanmamdı ama çoktan aştım, arada yüksek adımlı merdivenlerden inerken gerilsem de eskisi kadar travmatik olmuyor.
Var.. Bir keresinde köydeyken civciv almıştık. Benim kardeşim de küçük o zaman. Civcivi alıp köpeğe attı 🤦 Köpek onu ekmek sandı ve havada ağzıyla yakaladı ısırdı. Sonra yemedi yerde kaldı hayvan öyle. Can çekişiyor diye yaşıtım olan kuzenim de onu ayağıyla ezdi😢
Bu baya komik ama çocukken anneme "anne bir çocuk bana çıkma teklifi etti bu ne demek ne olacak çıkınca" demiştim. Annem ilk başta gülerek "baban seni öldürür" diyip beni içeri göndermişti sonra çağırıp " bize uygun değil daha 1. Sınıftasın küçüksün takılma bunlara" demişti. 6. Sınıfa kadar arkadaş dahi edinmedim. Şu an da pek dışarı çıkan ve gezen bir insan değilim biri gelip böyle bir konuşma açmaya çalıştığında koşarak uzaklaşıyorum hatta rüyalarıma giriyor ldmfmcmfm
Yani yaşadım çok yaşadım büyüdüm ailem büyüdüğüm ev öyle çok böyle aman aman güzel bir yer değildi evde çok kavga olurdu çok dövüş olurdu hem fiziksel hem psikolojik olarak daha sonra maraşta büyümek zaten ayrı bir zorluk iyi değil yani benim büyüdüğüm ortam ama tabii ki ben şanslıyım kardeşim daha kötü şartlarda büyük o zaman para yoktu ne yoktu sefalet içinde büyüdü çocuk
Çocukken bisikletle gezerken ağzımın içine arı 🐝 girdi. Artık nasıl bir can havliyle çıkarmışsam hayvanı ağzımın içinden Allah'tan yanağımın içini sokmuş. 😄 Eğer boğazıma kadar gidip soksaydı sanırım nefes darlığından ölürdüm. Bir dönem arı fobim vardı ama zamanla geçti
bana köpeklere yaklaşmayım diye bi hikaye anlatmışlardı. köyde bi çocuk traktörün üstünde oynarken yerdeyatan köpeğin üstüne düşmüş köpek onu ısırmış çenesini tutamıyormuş yüzünde kutuyla geziyormuş ve salyaları hep kutuya akıyormuş çocuğun. günlerce köpek kabusları görmüştüm. ve hala çok sevsemde korkarım köpeklerden.
Küçükken köyde hep horoz atlardı bana, o gün bugündür horozlardan korktuğum kadar çok şeyden korkmam. Onca sefer motordan düştüm kaza yaptım, dereye yuvarlandım ama hiç kaza yapmamış, olay olmamış gibi motora binerken horoza yaklaşamıyorum😶
3 yaşıma ait bir anı hala dün gibi aklımda kardeşimin cenazesine ait. 5. sınıfa giderken bir bakkalcı tarafından tacize uğramıştım o bakkalın olduğu sokaktan geçemiyordum 4-5 yıl öncesine kadar. Başka da aklıma gelmiyor.
Gozumun onunde tavuk kesmislerdi bide gizli gizli kurban kesimini izlemistim amcam bahceye cikmak yasak dediginde dinleseydim keske. O yuzden et yemeyi cig ete dokunmayi sevmem.
Bir kedi sevmiştim ve kucağıma almak istemiştim, kedinin kemiklerini incitmiştim ve kedi beni kovalamaya başladı. 2 sene önce bu korkumu yendim çok şükür
benim ki cok travma degil aslında 7 yasindayken ilk kez anneannemi görmüştüm o da ölü hali yüzü hâlâ aklımda sadece o gece korkmustum ama su an hayalimdw ki meslek gassal olmak daha cok ölü görmek istiyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O tramvalar kendi kendine geçmez psikologlar bunun için var toplum bunu anlayınca daha iyi bi şekle bürünecek
Bilinçaltımın derinliklerinde olduğunu düşündüğüm ama yüzleşmek istemedigim daha doğrusu yuzlesecegim seyin ne oldugunu bilmedigim seyler vardir herkes gibi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Olmaz mı en kralından var hemde beş kez tacize uğradım ayrı insanlardan ayrı zamanlarda diyeceğim bu kadar...