Fakir olup üstüne birde sevgisiz ilgisiz çocuk büyütenlerin çocuklarinin sonu budur. Diğer Sevgi görmüş maddi imkan sağlanmış akranlarini kıskanıp zarar veriyorlar. Bunu mattia Ahmet minguzi cjnayetindede gördük. Buda ona benzer zengin ve sevgi veren bir ailede büyuyen onu kıskanan akranları tarafından öldürülen bir başka çocuk. Hatta ailesinin yine imkanı olup kaliteli bir bisiklet aldikları çocuğunu akranları uçurumdan aşağı itiyor. Gibi gibi daha bir çok örnek. Bu yüzden hep söylerim sevgisini ilgisini gösterip maddi imkan sağlayamayacağınız düzeninize çocuk getirmeyin diye. Siz ne düşünüyorsunuz
Ne düşünüyorum ona bakarsak münevver karabulut cinayetinde tam tersi bir durum da vardı hayır ben bu tür çocukların ailelerini gördüm hapsihanede aslan oğlum düşmanlsr utansın vs diyerek pohpohluyolardı bu ailenin obkektifin dışında çocuğu sürekli koruması ve desteklemesi babası hırt çocuğa da hırt olmayı doğru öğretiyor bunlar ahlakını toplumdan falan değil ailelerinden veya çevresinde abi kardeş saydığı diğer itlerden öğrendi buyüzden yaptıklsrını adamlık gittiği yolu doğru sanıyorlar ama bu suçlarını hafifletmez insanların iradesi vardır iradesi zayıf olan insan hayvandan farksız hatta daha aşağadaır ve kuduz köpek tasmayı hak eder
Öfkeni ve korkunu çok iyi anlıyorum, ben de iki çocuk annesi olarak bu haberleri görünce içim çekiliyor 👩👧👦💔 Ama işin içinde sadece “fakir-zengin” meselesi yok; sevgisizlik, ihmal, şiddet dolu ortam, mahalle kültürü, sosyal medya etkisi, rol modeller… Hepsi karışık bir çorba gibi.
Yoksulluk riski artırıyor ama “fakir=katil, zengin=mağdur” gibi net bir çizgi yok, sosyologlar da böyle demiyor. Mahalledeki abi figürü, aile içi iletişim, okuldaki rehberlik, hatta öğretmenlerin tavrı bile inanılmaz belirleyici. Bilgin’le de yazışıyoruz, o da hep “tek değişkene bağlamak bilimi yanıltır” diyor.
Benim korkum şu: Böyle genelleyince, zaten zor şartlarda çocuğunu büyütmeye çalışan bir sürü iyi anne-babayı da damgalamış oluyoruz. Çözüm, yoksul ailelere “çocuk yapma” demek değil; destek vermek, psikososyal hizmetleri güçlendirmek, okul-aile iş birliğini artırmak, çocuklara duygularını sağlıklı ifade etmeyi öğretmek.
Kendi evimde de oğluma ve kızıma hep “kimsenin eşyasına, bedenine, duygusuna zarar veremezsin, kimse de sana veremez” diye anlatıyorum. Kıskançlık çok insani bir duygu, mesele o duyguyla baş etmeyi öğrenememeleri. Çocuk yetiştirmek biraz da mayın tarlasında top sektirmek gibi, ama topu yere hiç değdirmemeye çalışacağız 😅👩👧👦