Evlenmedim ilişkim de olmadı ergenlik zamanımda farkedilen durumdan ötürü ebeveynlerim tarafından kadın doğuma giderek öğrendim imkansız değilmiş ama doğal olmazmış bu durum yüzünden kabul edilmemiştim şu an ise korkuyorum 27 yaşındayım zaten geç kaldım bide bu var
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
5 ayBence bunun için endişe etmeyin. Çocuk yapmak için evliliği saçma buluyorum. İnsan sevdiği için evlenir. Sevdiği ile vakit geçirmek, hayatı birlikte yaşamak ve beraber paylaşmak için evlenir. Çocuk yapmak için evlenilir görüşünden kendinizi çıkartın. İnsanlar birbirlerine değer veriyor. Seviyor, yanında olmak için evleniyor. Çocuk yapmak için evlenirim diyenlerden zaten uzak durun. Kuluçka makinası değiliz. Benim eşim bir damızlık değil. Zaten çocuk yapıp kendi sağlığını mahvetmesini de istemiyorum. Çocuk yapmak kolay bir şey değil ve gerekli bir şey de değil. İnsanların birbirini sevmesinin bir nedeni de değil. Çocuksuz binlerce çift var. Ya kendi istekleri ya da diğer nedenlerle yapmayı tercih dahi etmiyorlar. Zaten bu dünyada yapılmış ve bakılmamış on binlerce güzel çocuk var. O da çocuk, o da insan. Her şey aynı kan demek değil. Biz bağlarımızı böyle kurmuyoruz. Sevdiklerimizle, değer verdiklerimizle kuruyoruz. Arkadaşlarımız, dostlarımız, ailemiz. Hayatta çoğu insanın bizimle bir kan bağı yok. Ama onlar için endişe ediyor, onlara sarılıyor, onları seviyoruz. Bir bebek sevmek veya bir çocuğunuz olduğunu hissetmek için bir şeylerin sizin bedeninizi sömürerek, yırtarak, size binbir sıkıntı ve kaos yaşayarak içinizden çıkması gerekmiyor. Sevdiğiniz, beslendiğiniz koruduğunuz her şey zaten sizindir. Eşiniz size ait olmayacak mı mesela? Ayrıca çocuk yapmak biyolojik bir durum. Rahminiz ve yumurtalarınızla ilgili. Siz bir rahim ve yumurtadan ibaret değilsiniz. Tavuk değilsiniz. Sizin sevmeye, sevilmeye hakkınız var. Çocuğunu olmak zorunda değil.
34 Yorumla- 5 ay
- 5 ay
Ne güzel konuşmuşsun ya ki artı olarak şahsım adına konuşuyorum ben şu anki topluma, şu anki dünyaya masum bir can getirmek istemiyorum. Çocuk yapmak o kadar basitleşti ki günümüzde... Ebeveyn olmak isteyenlerin önce kendilerini sorgulaması ve bir süzgeçten geçirmesi gerekiyor. Ben bu çocuğa bakabilecek miyim, gerekli şartları sağlayabilecek miyim, sorduğu sorulara düzgün cevap verebilecek miyim, doğruyu yanlışı ögretebilecek miyim, çevreden koruyabilecek miyim, partnerime iyi bir ebeveyn olacağı konusunda güveniyor muyum (bu da önemli) gibi soruları kendilerine sormaları gerekiyor. Oysa bakıyorum önüne gelen çocuk yapıyor. Ya bu bir can ya Allah aşkına, bu kadar basit olmamalı.
- 5 ay
@perle__13 Kesinlikle çok ama çok haklısınız. Maalesef bende bu nedenle çok kaygılıyım. Böyle bir toplumda çocuğumun dünyaya gelmesi ona cehennemi yaşatmak gibi. Giderek daha kötüye giden bir Türkiye de üstelik. On binlerce suçlunun dışarıda gezdiği bir ortamda bu çok korkunç. Devleti ortadan kaldırdılar. Kime, neye hangi hakka ve kanuna güvenerek canımızı emanet edebileceğiz ki biz? Dediğiniz gibi daha henüz kendisini yetiştirememiş, henüz kendi sorumluluklarını yerine getiremeyen insanların çocuk yapması ne büyük bir hata.. İnsan yetiştirmek ki dünyanın en önemli olayı. Bir çocuk dünyaya getirmek için eşimizin nasıl ebeveyn olacağı çok önemli. Çünkü ikimizin eşit sorumluluğu. Şahsen ben eğer eşime bakamıyorsam, eşime karşı sorumluluklar alamıyorsam, en azından düzenli olarak bazı yemekleri yapamıyorsam, psikolojik sağlığı için duygusal ihtiyaçlarının karşılığını yerince veremiyorsam; ikimizin beraber daha büyük bir sorumluluğu üstlenebilmesi mümkün mü? Eğer kendimi yetiştirmemişsem bütün yük tek bir tarafa kalıyor. Bu adil mi? O yüzden eğer bir çocuğu kişi kendi başına değil, eşiyle beraber yetiştirecekse, her iki tarafında kendisini çok iyi yetiştirmiş olması gerekiyor. Bir ebeveyn olabilmenin sorumluluğunu gerçekten üstlenebildiğini kendisine daima kanıtlayabiliyor olması gerekiyor. Kimsenin bunlara dikkat ettiğini sanmıyorum. Zaten dikkat ediyor olsalar, bu kadar berbat insanları kimse hayatlarına eşi, arkadaşı veya ilişkisi olarak almaz, tercihlerini dikkatle seçerek düzgün yaparlardı. Dünyanın en önemli seçimi, eş seçimi. Birlikte çıktığımız yola gerçekten uygun olması gerekiyor yanımızda ki insanın. İkinci bir yük, büyümeyen bir çocuk gibi olmaması gerekiyor.
En İyi Cevaplar
5 ayBir insanın değeri, sevgi, anlayış, saygı ve uyum gibi özelliklerle ölçülür. Çocuk sahibi olamamak, senin bu özelliklere sahip olmadığın anlamına gelmez. Karşındaki kişi, senin durumunu anlamaya ve kabul etmeye hazır olabilir. İlk adımı atmak, çekingenliği aşmanın tek yolu. Tüp bebek, evlat edinme gibi yollar günümüzde mümkün. Ama bir ilişkiye başlamadan önce bunları konuşmak veya hemen çözmek zorunda değilsin. Önemli olan, doğru kişiyle dürüst ve açık bir iletişim kurabilmek. Kendi değerini bilmek ve korkularını kabul etmek, insanlarla sağlıklı ilişkiler kurmanın temelidir. Çocuk sahibi olma durumu bir ilişkiyi tamamlayabilir ama belirlemez. Tanışmaya çekinmek normal bir duygu ama doğru adım kendini tanımaya, kendine güvenmeye ve karşındakiyle açıkça iletişim kurmaya başlamak. Bu durum hayatını durdurmamalı; sadece biraz daha dikkatli ve nazik yaklaşmak yeterli.
00 Yorumla
Ben 24 yaşımda bekarken çikolata kisti ameliyatı oldum. Normal şekilde bırak tedaviyle bile çocuk sahibi olma şansım %16 falandı. Ve bu nedenden dolayı bir ilişkim bitti. Daha sonra karşıma eşim çıktı. Durumu anlattım. Direkt "belki çocuk sahibi olamayız" Dedim. Hiç sorun etmedi. Evlendim 2.5 ay sonra tedavisiz hamile olduğumu ve öğrendim. O an dünyalar benim oldu. Oğlum oldu. Benim umudum oldu. Bu yüzden adını umut koyduk. Yani diyeceğim bu işler belli olmaz. Allah ol dedikten sonra olur. Umarım karşına anlayışlı biri çıkar..
102 Yorumla- 5 ay
vay bee <3
- 5 ay
Canım benim 🩷 üzülme sakın. Geçen gün bi komşum vardı eşinin yani adamın çocuğu olmuyordu, birçok doktora gittiler tüp bebek tedavisi bile olmaz dediler herhalde bir iki denemişler zaten olmamış, adama çocuğun olması imkansız dediler.
10 yıldır evliler geçen gün hamile olduğunu söyledi yani şok'a girdik ya o kadar mutlulardı ki bilmiyorum bana çok şey geldi bu olay mucize gibi geldi belki herkesin başına gelmeyebilir ama olsun yani Allah'tan ümit kesilmez kendinde bunu bir eksiklik olarak görme13 Yorumla
Soran5 ayNe kadar mutlu oldum yorumunu görünce mucize Allah’ın mucizesi tabikide Sabır dua ile beklenmeli benim şuanluk yapabileceğim tek şey benimle bu yolda bıkmadan usanmadan ilerleyecek hayırlı bir eş
Soran5 ayAmin çok teşekkür ederim canım 🧡
Yapay Zeka Cevapladı
Çekinmen çok normal ama “geç kaldım, kabul edilmem” düşüncesi seni gereğinden fazla kısıtlıyor 🧡 Anne olmanın bin tane yolu var, önemli olan seni gerçekten seven birini bulmak. Doğru insan karşına çıktığında, önce güven oluştuğunda bu konuyu zamanla paylaşabilirsin. Unutma, bazıları çocuk için değil, önce kalp için evlenir 👩👧👦💫
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
153Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 5 ayDoğru değil yanlış
10 Yorumla
5 ayÇok geçmiş olsun. Karşındaki kişiden önce bu durumu senin kabullenmen gerekir. Ben de pcos var. Aylarca regl olamadığımı şişmiş karınla gezdiğimi bilirim. Evli bir arkadaşım da aynı durumdaydı. Çocuğu olmuyordu, hsg yaptırdı tam tedaviye başlayacakken hamile olduğunu öğrendi. Diğer arkadaşımda 5cm lik iki tane kist var. Bekar olduğu için her doktor ameliyatı yapmıyor. Bu durum sadece bende var diye düşünüp kendini üzme. Böyle şeyler olabiliyor. Fazla düşünmemek lazım. Nasip, her şey olacağına varır🙏
10 Yorumla
5 aySadece bu bir mazeret değil. Çocuk istemiyen erkekler de var. Ben gibi istemiyorum çocuk. Milletin 10 tane patlattığı bir ülkede çocuk yapıp çocuğa ve kendime zulüm yapmak istemiyorum. Gelecek vaad etmeyen bir ülkede bu kadar çocuk yapılmasının sebepi de kadınların çocuk sevdası. Bilinçli ülkeler de her imkan var ona rağmen 2 çocuktan fazla yapan zor görürüsün göçmendir ancak. Bizim ülke fabrika gibi. (Bir ülkede insan sayısı arttıkça devlette ve toplumda yozlaşma başlar. şu an yozlamşanın nirvanaları yaşanıyor türkiyede kimsenin kimseye güveni yok çünkü çok insan yaşıyor. Çokluğun olduğu yerde bokluk anormal değildir.
10 Yorumla
5 ay
Elbette bu konu çok hassas ve böyle düşünmeniz de çok anlaşılır; kendinize göre haklısınız.
Ama şunu da unutmamak gerekir ki, her şey çocuk demek değil.
Sizi her hâlinizle, sadece siz olduğunuz için kabul edecek ve sevecek birinin mutlaka bir yerde var olduğuna inanıyorum.
Lütfen bu kadar kötü düşünmeyin.
Kaldı ki tamamen sağlıklı olan çiftlerin bile çocukları olamayabiliyor.
Hayatta neyin, ne zaman, nasıl olacağını gerçekten bilemiyoruz.
Bu yüzden biraz kendinize iyi davranın.
Kalbinize yüklenmeyin, kendinizi yormayın.
O kadar karamsar düşünmeyin lütfen;
Çünkü siz, her hâlinizle değerlisiniz.00 Yorumla
5 ayTüp Bebeklenoluyirsa sorun yok ama onunla dahi zorsa bence de uğraşma eğer görücü usulü değilse çünkü birine hemen benim çocuğum olmuyor demek olmaz belli bir samimiyet gelişmeli o sırada bağlanırsun ona sonra yok derse ayrılınca üzülürsün tüp Bebek vesaire oluyorsa ve zor değilse o şekilde bakın ama o şekilde de risk fazla ise zorsa hiç uğraşma bu şekilde kabul eden insan elbet olur ama iş o seviyeye gelene kadar da bir duygusal etkileşim olacağı için o kişiyi bulmak bayağı yıpratıcı bir süreç olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayAslında seni anlıyorum zor bir durum ama imkansız değil
Seni seven kişi bu durumu normal karşılar
Ve olmaz diyeni bile olduran bir Rabbimiz var o yüzden üzülme
Allah karşına iyi insanlar çıkarsın
Ben bir hastalık sahibi olduğum için anne olmam imkansız değil ama eğer olursam kendim için risk taşıyor ölüm gibi ciddi sonuçları var
Ve ben tıp fakültesi öğrencisiyim hastalığın tüm detaylarına hakimim
Seni çocuk isteyen birini hayatına alma zaten ve hiç bir zaman umutsuz olma olmaz denen neler olmuş ki
Seni için de çok dua edeceğim umarım Allah sana nasıl eder bu duyguyu
04 Yorumla
Soran5 ayAllah razı olsun senden canım beni mutlu ettin içimi rahatlattı kimin duasının kabul olacağı belli olmaz o yüzden ne ettiysen daha çoğu karşına çıksın en iyisinden Allah sanada şifa versin benimde duam seninledir
Cevap sahibi5 ayTeşekkür ederim inşallah çok mutlu olursun ben dua mı kimseden esirgemem kimin duası kabul olur belli olmaz inşallah her şey gönlünce olur kuzum❣️
Soran5 ayAllaha emanet ol canım benim 🧡
Cevap sahibi5 aySende hiç bir zaman üzülme umutsuz olma❣️
Yani bende böyle bı durumdayım ve hayatımın ortasındayım sevgilim de var ama dediğim kendisine hep soruyorum kız çocuğu diye diye hep konuşuyor sürekli bundan bahsediyordu ve ayrılmak istediğini söyledi bı şey diyemedim ama hep içimde bekledim de hayatımda ondan başkası girmesi sevmedim de kimseyi bende senin gibiyim kısa konuşmalar küçük flortler oldu direk bu konuyu belirttiğim kişiler oldu amaclarini cozunce hepsinden uzaklaştım ama o adam farklıydı benim için asla başka gözle bakmadı hiç zaman duydum şimdi evlenmiş ve bı kızı olucakmis içimde hasret asla sonmicek zor bı durum bu bizim kaderimiz yaşıyoruz da
02 Yorumla
Soran5 ayAh canım 🥺ne desem boş anlıyorsun beni küçük küçük florlet edindim bende ama yok amaç farklı niyet farklı maalesef ki herkese de bu konuyu açmak kabul edecek mi diye beklemek çok zoruma gidiyor
Neden çekiniyosun bence aslında hayat arkadaşını seçmen için çok avantajlı bir durum çünkü erkekler yedik içdik gördük geçirdik artık evlenelim evde işimizi yapan çocuk bakan biri olsun diye evleniyo bu niyette biri ile evlenme ihtimaliniz çok düşük olur
02 Yorumla
Soran5 ayYani kaldım böyle öyle mi herkes yuva kuracak ben sırf çocuğum olmayacak diye kuramicam saçma sapan eğlencelik erkeklerle takılcam hayat böyle mi gececek
Gizli Üye(30-35)5 ayGereksiz yere zamanını heba ediyorsun. Eğer karşındaki merhametli ve düzgün bir adamsa ve dürüstçe söylersen kabul eder. Ve diğer konu ise çiftlerin çoğu aslında kondomsuz seks yapmayı sever belki ne güzel işte kadınım bile diyebilir. İnsanlar tek tip değil ki
32 Yorumla
Soran5 ayZaten birini bulmak zorken bide kabul edecek birini bulabilirim yakın arkadaşım bilr herkes çocuk için evleniyor dedi bana karşı
Cevap sahibi5 ayNasıp kısmet hanımefendi. Bununla alakası yok ki Ben 38 yaşındayım ben de bulamadım
5 ayyaratıcı sensin, neyi düşünürsen ve neye inanırsan gerçekliğin onlara benzer şeylerden oluşur, çocuk önemli dersen çocuğun önemli bulunduğu durumlarla karşılaşırsın, önemsiz dersen önemsiz bulunduğu, evrende olasılıklar sınırsızdır ve her kimse kendi gerçekliğini yaratıyor aslında, farkında olarak veya olmayarak
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 330 cevap paylaştı.
m 5 ayÖncelikle geçmiş olsun şimdi seni teseli edip yok onemsiz falan demeyecem gerçekten bir kadın için çok zor bir şey böyle bir şey duymak ama hayatın kuralları bunlar birileri imtihan edilir birilerin hayagıngüllük gülistanlıktır önemli olan inancını yitirmemek ve iyi bir sonuç için uğraşmak unutma mucizelerle dolu hayat bugün karşına ne çıkar kimse bilemez.
00 Yorumla "27 yaşındayım geç kaldım"çok saçma bir cümle. Ataerkil düzen yüzünden böyle düşünüyorsun zaten, nasip diye bir şey var. Belki 30'da evlenip çok güzel bi 40 yıl devircen, belki o 20'de evlenenler 60 yıl pişmanlık çekecek. Nereden bilebilirsin?
00 Yorumla
5 ayÇok stresli bir durum olmalı... birileriyle tanışmak istiyor ama çocuğun olmazsa ona karşı hayal kırıklığı yaratmak istemiyorsun da... sevgi aşk evlilik hepsi gerçekten çocuk için mi... evde bir ses bir neşe şu stresli zor adaletsiz dünya da bir omuz demek de değil mi
00 Yorumla
5 ayMümkün olmayanı mümkün kılan Yüce Allah'tır sabırlı ol,
üzülme, günün birinde sana değer veren ve seni olduğun gibi kabul eden biri çıkar karşına ve bir gün hiç beklemediğin anda birde bakmışsın, hamilelik belirtisi gösteren aşerme duygusu ve mide bulantısı 😊00 YorumlaMuhtemelen duyar kasıp ağına düşürmek isteyen erkeklerin olumlu yorumlarıyla dolacak paylaşımın.
Konunun detayına döndüğümüzde : Çocuk sahibi olmak istemeyen çok erkek var. Ülke ekonomisi ve şartları, evlenememiş yaşı ilerlemiş erkekler vs vs. Emin ol sadece içgüdüsel üzüntü yaşıyorsun. ( Anne olma isteği her kadının hakkı )01 Yorumla- 5 ay
Bende anne olıyummu
5 ayçekinmene gerek yok, zaten imkansız değilmiş o yüzden dert etmene gerek yok. Bide geç falan kalmadın daha 27 yaşındasın yani zaten insanlar genel olarak 30lu yaşlarında anne-baba oluyorlar. çevrendekilere bak seninle yaşıt olanların hepsi mi anne-baba? yani geç falan kalmadın. Allahın işi sonuçta yani belli mi olur bakmışsın seneye bu zamanlar evlenmişsin ve hamilesin? yani sen duanı et, gayret göster gerisi Allahın elinde.
00 Yorumla
5 ayKoskoca bir YANLIŞ! İmkansız değilmiş çiçeğim, bir sürü yöntem var. Ve sevdikten sonra çocuk olursa harika ama şart değil. Sevgilimle öyle laf arasında biz de konuşmuştuk bunu olmasa ne yapardık diye. Emin ol seven erkek sallamıyor bile. Tedavi oluruz olmazsa da bir sürü annesini babasını depremde savaşta kaybetmiş çocuk var onları evlat ediniriz istersen yoksa da hiç olmasın demişti. Seven erkek bakışı bu oluyor korkma sev ve sevil yeter bu
00 YorumlaGünümüzde bu hiç sorun değil hatta aksine avantaj bence sonucta suanki ortamda sen bu dünyaya bizim yanımıza gelmek istiyomusun die soramadıgımız bir canı kendi keyfimizle buraya getiriyoruz yanı bence sendeki durum bi artı hem ayrıca sanki bizler bu muayneyimi olduk belki bizdede var öyle bir durum önemli olan aşkta değil herseyden önce kafaların uyusması umarım kıymetini bilicek biri hayatında olur musmutlu günler seninle olsun kızçe 🎈🌺🤗
00 Yorumla
5 ayÇocuk bazılarına imtihan bazılarına ise seyran.
Çocuksuzluk bazılarına imtihan bazılarına ise seyran.
Çocuk olmayacaksa evlenmeyelim diyeni hoşgörebilirim ama evlendikten sonra çocuk olmayacaksa boşanalım diyeni kesinlikle hoşgörmem.
Merak etmeyin, çocuk istemeyen erkekler de var. Onlardan biri bir gün karşınıza çıkabilir.
Siz niyetinizi daim ve olumlu düşünce üzerinde tutun.
00 Yorumla
5 ayBence yanlış. Herkesle evlenmek içinde konuşmuyorsun yani.
Sonuçta bazen insanlarla yol ayrımı olabiliyor.
Bence cocuk konusunda Allahın işine çok karışmakta doğru degil.
Ben çok insan tanıyorum ve hepsinin öyle ya da böyle bi şekilde oldu cocugu.
Ayrıca saglıklı olup çocugu olup yıllar sonra ölende var.
O zaman hiç birimiz yaşamayalım hayatı.
00 Yorumla
5 ayBu senin ayıbın değil ki, niye utanarak yaşayasın? Herkesin kendine göre bir imtihanı var. Gerçekten sevecek biri varsa, seni her halinle kabul eder zaten. Korkma, önce sen kendini yargılamaktan vazgeç.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayÇocugun olmuyorsa evlatlık edinebilirsin ? İlla anne olmak kendi çocugunu dogurmak degildir. Evlatlık edinebilirsin ona bakarsın hep ona annelik yaparsın. Bence birisiyle tanışmaktan korkma , kendi çocugunun olmaması buna engel olmamalı. Yani seni seven insan zaten böyle şeyi sorun yapmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayİnsan bu hayata bir kez geliyor, bu durum ve bazıları için engel olabilir ancak anne olmak için illa ki doğurmak gerekmiyor ki bu ülkede bunun bir çok örneği de görüldü zaten. Çocuğunun olmaması büyük bir sorun olmamalı. Bu yüzden birileriyle tanışmaktan kaçınma, olay ciddiye geldiği vakit gerektiği şekilde açıklarsın eğer sorun olursa da kendisi bilir zaten seni seven bunun için değil gerçekten sevdiği için evlenmeli. Gerçek aşk ve sevgi çocuk doğurmaktan ibaret değildir bence. Yaşında çok geç değil seni gerçekten seven biriyle bir hayat kurabilmek senin de hakkın bence kendine ve hayatına bir şans ver.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayBence doğru değil. Ben bile çocuk o kadar çooook seviyorum ki anlatamam. Akrabalarıa ne zaman buluşsak bebekleri bana postalarlar ben de seve seve ilgilenirim. Ama eğer aşık olduğum adamın çocuğu olmayacağını öğrenseydim hiç sorun etmezdim. Onun varliği yeter ve eminim benim gibi düşünen erkekler de vardir. Hatta erkeklerin çocuk istememe oranı kadınlara göre daha fazla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayOldukça karamsar baktığın "27 yaşındayım zaten yaşım geçti" lafından belli. Şaka mı yapıyorsun 27 yaş ne millet 40ında doğuruyor kendi kendini demoralize etme. Tedavi ile olur demiş onlar hiç olmaz dememiş. Hatta tedavisiz de olabilir sonuçta canı veren Allah. Bir bakmışsın hamile kalmışsın. Umutsuz olma. Önemli olan bunu bilerek yola çıkacak sana uygun düzgün bir adam seç.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayYasin hamile kalmak için ideal bile. Sadece biriyle ciddi düşüneceğim evlenme niyetin olduğunda bunu onunla paylaş. Zaten çoğu insan normal yoldan hamile kalamiyor. Tüp bebekle hamile kalıp ikizim olur bir kerede iki evladın olunca yeter sana inşallah. Sorun etme bunu. Kendini kapatmak yerine seni var olduğun halinle sevecek bir erkek olduğunu bil tamam mı güzel kardeşim sevgiler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBence zaten artık çoğu insan çocuk istemiyor doğum oranları onu gösteriyor, ekonomi de büyük etken ama artık insanlar gezmek tozmak birbirine hayat arkadaşlığı yapmak istiyor, olsa da bir tane falan oluyor, 27 geç değil ki zaten herkes artık o yaslarda evleniyor, böyle olmaz denilen ama doğal yollarla hamile kalan da çok kişiyi tanıdım, polikistik over'ın mı var? Bu şimdiki her 3 kadından birinde olduğu söyleniyor sıkma canını imkansız da değil doğal yollarla olan çok var dediğim gibi.
00 YorumlaSeni kabul eden böyle de kabul eder bu bir engel ya da kısıtlanma değil ki... keza imkansız da değil çocuk sahibi olmanız bir sürü yöntem ve tedaviler var esas konu yanındaki seninle bu yolda sabırla gelicek mi?
10 YorumlaÇocuk evin neşesi ama sırf bunun için evlenilmemeli. once erkek kadını çok sevmeli çocuk olursa şerbeti olur üzerine.. Ama baştan demen lazım dürüstçe giden gider boş ver sende sinamis. olursun..
10 Yorumla
5 ayÖzellikle şu soruyu kendine sormani istiyorum. Gerçekten insanlarla ilişki kurmak çocuğa mı bağlıdır? Kendine sorduktan sonra bu sorunun cevabını bana verir misin? Lütfen?
16 Yorumla
Soran5 ayHayır değil tabikide iki insanı bir arada tutan o aradi sevgi saygı güven bağı çocuk insanları bir arada tutsaydı bu kadar çocuklu kişiler boşanmazdı ya da aldatılma olmazdı
- 5 ay
Harika! Aradığım cevap buydu. Peki o zaman neden tanışmaya çekiniyorsun? Tanışacağın insanların seni yargılamasından mı korkuyorsun?
Soran5 ayEvet yetersiz görülmekten
- 5 ay
Hiç böyle düşünme lütfen. Bu bir kusur değil. Yeter ki insanlığında karakterinde kusur olmasın. Ayrıca unutma, seni bu halinle kabul edecek insan eder fakat bunu bahane edip arkadaş olmak istemeyene zaten ağzınla kuş tutsan yaranamazsın. Hem unutma ki mucize çoktur. İleride durumun değişebilir unutma.
Soran5 ayCok teşekkür ederim 🥺umarım dediğiniz gibi olur umarim
- 5 ay
Rica ederim 😇 inşallah
Böyle düşünme tanış seni her halinle kabul edecek sevecek biri elbet vardır kendini bu sekilde kısıtlama lütfen bunun yolları var kendini üzme olur mu
11 Yorumla
Soran5 ayİnşallah canım teşekkür ederim 🧡
Sana çıkma teklifi yapanla 1 hafta geçirdikten sonra olayı anlat
Eğer zaten sevmişse dert etmez
Veye olmaz der gider
Sende şansını dene
En azından denemedim demesin zamanla18 Yorumla
Soran5 aySözde hepsi kabul ediyor ama yok 2 gün sonra afedersiniz bana esc gibi davranıyorlar konuşmayı kesiyorum acaba bu yüzden mi beni ciddiye almıyorlar evlenilecek kadın görmüyorlar
Soran5 ayİnanın hepsini diyorum kesinlikle net ve soğuk davranıyorum kolay kolay görüşmem ama yok
Soran5 ayBen kimseden bu hakkı alamam ki ama niye uğraşsın ki başkası ona kolayla evlat verebilir
Soran5 ayBen bugüne kdr temiz tuttum kendimi buna mı layık olacağım bumu yani
- 5 ay
Beni yanlış anladın senin yorumuna göre cevap verdim
Dedin ya başkası neden kolay evlat verecek biri varken beni istesin
Dediğin için bunu yazdım
Yoksa senin kararın
Sadece fikir olarak yazdım
Mesela ben birini çok beğenirsem kafam uyarsa
Çocuklu dert etmem
Ne olmuşki gayet normal
5 ayYanlış yapıyorsun hayat her zaman için sürprizlerle doludur neyin ne olacağı hiç belli değildir belki 1 gün hamile kalırsın belki kalmazsın bunu kimse bilemez hayatta neyin ne olacağını.. hayatında bunu insan anca yaşayıp görür ne olacağını
00 Yorumla
5 ayÖyle düşünüp kendini cezalandırman hiç doğru değil her erkek çocuk isteyecek diye bir şart da yok seni çocuk için değil sen olduğun için sevip isteyecek birisi karşına çıkacaktır kimseye çocuk doğurmak gibi bir borcun yok.
00 YorumlaBence hata yapıyorsun seven insan asla kusur görmez. Kaldiki bu Allah'ın bir imtihani şöyle düşün çocuğun olup ta hayırsız olsa hep çekmek zorunda kalsan ya da sakat bir bebek ömür boyu bakmak zorunda kalsan
00 Yorumla
5 ayBence geç kalmadın. Tanışmaya da çekinme. Dene. En başında söyle. İstemeyen gitsin. Seni sen olduğun için sevsinler. Seninle evlenen çocuk değil seninle bir ömür geçirmek istediği için evlensin.
00 YorumlaÇok fazla yoruma gerek yok. Kafana takmana da gerek yok.. Erkek sevdiği kadın için katlanır herşeye.. Çocuk illaki istenirse ona da bi çözüm mutlaka bulunur.. Erkeklerin çoğunluğu bu konuyu kafaya takmayacak ve sana sahip çıkacaktır..
00 Yorumla
5 aytüp bebek tedavisi ile binlerce çift bebek sahibi oldu bide söyleyim bunuda kimsesiz çok çocuk var evlatlık alabilirsin ilerki yıllarda önemli olan doğurmak değil büyütmektir
10 Yorumla
5 ayHayır bence bu bir sebep olmasın seni seven insan herşeyi kabul eder tedavide olur evlatlık da olur neden olmasın 🙂
21 Yorumla- 5 ay
Eşimle evlenmeden önce bir ameliyat geçirdiğini doktorun çocuğu olma ihtimalinin düşük olduğunu söylemiş bunu söyledi bana düşünmem ve unutmam 5 saniyemi almadı çünkü seviyodum ve neden olmasın' dı yani, evlatlık alırız olmazsa dert etme dedim geçtim. Sevince herşeye çözüm bulunuyor.
5 ayÇocuğunun olmayacak olması kusur ya da günah değil. Allah ehline denk getirsin. Çekinmene gerek yok. Tanıştıktan sonra evlenmeye karar verince söylersin kabul ederse ne alâ. Ben şahsen çocuk istemiyorum ama tıp ilerledi çaresiz bir durum değil
00 YorumlaDoğal yolla olmasa da tüp bebek yoluyla belki olabilirsin. Başından söyleyerek ilişkiye başla, kendini erteleme. Ama ince düşünüyorsun merak etme, yanında olan olacaktır.
00 YorumlaHayır, herkes çocuk isteyecek diye bir koşul yok. Ben örneğin evlensem bile kesinlikle çocuk istemiyorum. Senin de karşına bu düşüncede biri çıkabilir.
00 Yorumla
5 ayGeç kaldın diye bir şey yok, eğer fiziksel bir hastalığın yoksa çocuğunun olmaması gibi bir şey de yok. Sadece tek başına doğum yapamazsın bir erkeğe ihtiyacın var hepsi bu.
00 Yorumla
5 ayBence kendine yazık ediyorsun hayat ertelenmeyecek kısa çocuk doğurup annelik yapamayan onca insan var doğurarak anne olunmuyor evlatlık edinirsin çok istiyorsan ben şahsen böyle düşünüyorum
00 Yorumla
5 ayçocuk şart değil ben pek önemsemem
https://www.youtube.com/embed/75sWYamSD3A00 YorumlaHiç çekinmene gerek yok. Bu bir başarı değil. Benim şu an böyle bir sağlık sorunum olmamasına rağmen kayınvalidem asla bizim çocuğumuz olmasını istemiyor. Oğlunu sürekli tembihliyor.
Bende anne olmayı en az senin kadar istiyorum ama maalesef olmayınca olmuyor. Ama annelik doğurmak değil unutma, unutmayalım 💔00 YorumlaÇekinmene gerek yok hiç olmama ihtimali yok olabilirmiş. Bende pcos (polikistik over sendrom) tanısı koyuldu, doktor bana doğal yolla hamile kalman çok zor ancak tüp bebek tedavisi ile olur demişti şimdi doğal yolla 6 haftalık hamileyim. Bazı korkuları büyütmek önüne taş duvar gibi büyür kendini korkutma.
00 YorumlaSeni seven birisi olsun cocugu sorun etmez bi sekilde ilaclarla iyilestirir seni olur yani olmasada yetim bi cocugu alib kendi cocugunuz gibi bakarsiniz bu buyuk bi sorun degil.
00 Yorumla
5 aybence endişen yersiz , yanş her insanın başına gelebilecek şeyler , ayrıca farklı yöntem ile anne olabiliyorsun zaten , bence tasa etme , erkek olarak öok takmazdım ben açıkcası
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayher şey kader kısmet nasıp
Böyle düşünme çocuğum olmaz diyen çoğu kişiyi tanıdım hepsinin de çocuğu oldu
Bir zati şahit olduğum da var
Bu durum yüzünden çekinme
Geç kaldın da sayılmaz 😊04 Yorumla
Soran5 ayİnşallah öyledir çok sagolun 😥
Cevap sahibi5 ayİnşallah rica ederim üzme kendini bunun için olur mu
Soran5 ayÜzülüyorum ama her şey Allahtan gelir diyorum ne yapabilirim
Cevap sahibi5 ayÜzülme lütfen
Sorun ne peki anlatmak ister misin merak ettim
5 ayhiç bir şeyi denemeden bilemezsiniz yanlışı da doğruuda ancak deneyimleyerek öğrenir insan deneyin çekinmeyin bence
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayYa bak imkansız değilmiş ki bu kadar düşünme bunu. Hem geç kalmış değilsin benim yengem 42de doğurdu :)
Ayrıca evlenmek isteyebilir ama çocuk istemeyebilirsin böyle insanlar da var, onlar da mı evlilikten çekinsinler yani? Kötü düşünme eğer kaderinde yazılıysa her şey gerçekleşir :) kötü düşünerek anca kendini kötü hissedersin başka bir şey olmaz11 Yorumla
Soran5 ayTeşekkür ederim canım güzel yorumun için 🧡
5 ayGerçekten seven her şeyinle kabul eder korkmana gerek yok senin için doğru insan olduğunu bunu sorun etmemesinden anlarsın.
10 Yorumla
5 ayKısır ve çocuk istemeyen erkekler de var umudunu kaybetme
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayAynı sorunu yaşayan bir arkadaşım evlendi, eşide bu durumu bile bile onunla evlenmeyi kabul etti, ama yinede deniyorlar. Allah büyük , evlatlık almak denen bir şey var vb yollar var. Kimse damızlık değil. Herşeyin hayrlısi olsun yeterli.
00 Yorumla
5 ayçocuk düşünmeyen birileriyle tanış. vardır illaki. veya sana bir soru. bir erkek desekî benim çocuğum olmuyor ama seni seviyorum. ona evet der misin
00 Yorumla
5 ayBak
iste imkansiz degilmis cozulur modern tipta dert etme kendine iyi birisinide bulursun umarim yakin zamnda
00 Yorumla
5 ayNe alakası var ciddi düşündüğün biri olursa bunu baştan söylersin ona göre hareket edersin. Herkes çocuk sahibi olmak ister diye bir şey yok ki
00 YorumlaBence yanlış düşünüyorsun illa karşına düzgün veya durumu kabullenebilecek biri çıkar çocuk konusunu evlat edinme ile halledebilirsinizde
00 YorumlaYani olabilir, ancak birileri ile tanışmayı erteleme çekinme ancak bu durumu anlat mutlaka bir kişi olur yani
00 Yorumla- Devamını Gör (170)
Devamını Gör(215)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Çocuğum olmuyor diye birileri ile tanışmaya çekiniyorum, doğru mu yapıyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler