Bu konu yüzünden terk edildiğim için artık kimseyle tanışmıyorum zaten yaşım 27 insanlar da bana diyor ki kimseyle tanışma kimsenin başını yakma işin zor falan filan haklılar yani neyime zaten
3 ay
Bunu yaşamak gerçekten ağır bir yük gibi hissedilebilir. Bir insanın çocuk sahibi olamaması onun değerini, sevgiyi hak edip etmediğini ya da bir ilişkiye layık olup olmadığını belirlemez. Sen bir “sorun” değilsin ve kimsenin hayatını “yakacak” biri de değilsin. Hayatta herkesin farklı gerçekleri, farklı zorlukları var; bazı insanlar çocuk ister, bazıları istemez, bazıları içinse biyolojik çocuk mümkün olmayabilir. Ama ilişkiler sadece çocuk sahibi olmak üzerine kurulmaz. Sevgi, arkadaşlık, anlayış, birlikte yaşama isteği ve paylaşım da en az bunun kadar gerçek ve değerlidir. İnsanları baştan reddetmek bazen kendini koruma isteğinden gelir; yeniden incinmemek için kalbi kapatmak kolay bir savunma gibi görünür. Ama bu aynı zamanda seni gerçekten anlayabilecek, seni olduğun gibi kabul edebilecek insanlarla karşılaşma ihtimalini de ortadan kaldırır. Herkes aynı şekilde düşünmez. Çocuk sahibi olmayı hayatının merkezine koymayan ya da farklı yolları kabul eden insanlar da vardır. Senin hikâyeni bilip yine de yanında olmak isteyen biriyle karşılaşma ihtimali tamamen yok değildir. Başkalarının “kimseyle tanışma, kimsenin başını yakma” gibi sözleri çok acımasız olabilir. Bu tür cümleler genellikle insanların empati kuramamasından gelir; senin hayatını ve duygularını onların yargıları belirlemek zorunda değil. Sen hâlâ sevilebilir, değerli ve ilişki kurabilecek bir insansın. Yaşın da bunun için geç değil; Bu yaşlar hayatın henüz çok erken bir dönemi. Belki en sağlıklısı, bir gün biriyle tanışırsan bu konuyu açık ve dürüst şekilde paylaşmak olur. Böylece karşı taraf da ne istediğini bilerek karar verir. Bu “kimseyi kandırmak” değil, aksine saygılı ve olgun bir yaklaşım olur. Ama kendini tamamen yalnızlığa mahkûm etmek zorunda değilsin. Şu anda hissettiğin şey büyük ihtimalle biraz kırgınlık, utanç ve reddedilme duygusunun karışımı. Bu duygular çok insani. Kendine biraz daha şefkatli davranmayı hak ediyorsun. Senin hayatın sadece tek bir konuya indirgenecek kadar küçük değil.
Benim gibi düşünenler için çocuk olup olmaması önemli değil. Allah herşeyin hayırlısını kolaylığıyla nasip etsin.
Kimsenin başını yakma derken?
Dolandırıcılık mi yapıyorsun sanki, kimin ne diye başını yakıyorsun ki?
Apt. l apt. l konuşmuşlar ciddiye alma şunları.
Uzun bir dönem bende bu kafada yaşıyordum ama yanlış bakış açısındasin.
Sen her şeye rağmen hayatına bakıp kendini yetiştirmeye devam et, evlilik, çocuğunun olması, yuva ve aile kurmak, güzel bir şey.
Lakin çocuk olmuyorsa diye de sevmek veya sevilmemek, bir şeyleri paylaşmamak diye bir kaide yok.
Bak kardeşim, bizim aile kültürümüz kendisinden başka herkesin daha altta daha mutsuz daha alt seviyede olduğunu görmek ister, öyle görür, görmekle kalmayıp ah vah deyip sana aciyacak şeyler bulmaya çalışır. Aile kültürümüz genel anlamda iyi bir kültüre sahip değil zaten.
Sen bireysin. Bu senin hayatın. Zaman, hayat, olanak ve imkanlar sana tanındı, bana, babana, annene, kardeşine değil. Sadece sana.
Yolu yürüdüğün andan itibaren o yolun belirleyici unsurlarini sen oluşturacaksin.
İster unut, ister sonra hatırla. Her şey senin elinde.
Ya hayır haklı falan değiller. El âlemin laflarına bakma derim. Tanımadan bilemezsin, belki çocuk istemeyen biridir, belki onun da çocuğu olmuyordur, belki zaten çocuğu olan biri olabilir. Çocuk istiyorsa bile madem senin olmuyor, evlat edinelim diyecek biri olabilir. Sen bence tanış, ilişki kur, çocukla ilgili beklentilerini öğrenmeden bağlanmazsin ya da zamanı gelince en erken olacak şekilde konuşursun. Biliyorum kolay değil ama 😂
Ben de biriyle konuşuyordum, yurtdışında yaşıyordu. Az kalsın etkilenecektim bile. 😂 Çocuk da çocuk diye tutturmuştu, 30'lu yaşların ortalarında olduğu için bu konuyu çabuk açıyorlar zaten. Benim de pcos'um var ama infertilite yok, yine de başka sebeplerle de çocuğu olmayabilir insanların, çocuğumun olmasına engel başka bir sebep var mıdır bilmiyorum. Zaten çok fazla istemiyorum. Ona hem istemediğimi hem de pcos olduğunu söylememe rağmen hala çocuk istediğinden bahsediyordu. Yani benim sözlerim ulaşmiyordu ona, ben de konuşmayı kestim.
Sen evlenir de çocuğun olmazsa doktora gidersiniz, sebebi anlaşılır, doktor rahim içini özel aletlerle değerlendiriyor, sen uyuyorsun o esnada. Olmazsa ve sen de çok istiyorsan tüp bebek tedavileri var..
Ayrıca tanışacagin kişinin kendi çocuğu olmuyor olabilir bundan bi haber olabilir. Sen kendi durumunu biliyorsun diye insanlarla tanışmaktan mahrum kalmamalisin.. kendi durumunu bilmeyen pek çok kişi tanışmaya ve çocuk istemeye devam ediyor 😂
Allah şifa versin abla
@Cengaverahmet10 sağol
Ya var ya şöyle diyenleri (kimsenin başını yakma) dar ağacına asıp sallandırmak istiyorum. Evet, çok acı bir şey fakat bu kendini eksik ya da kusurlu görmen için bir sebep asla değil. Çocuk istemeyen çok insan var. Ayrıca yorumlarda beyinsizliklerini itina ile sergileyip eleştirenlerin olup, olmayacağı da malum. Kınayanlara aldırma. Yaşamak ve ilerlemek senin elinde. Kimseye aldırma. Laf edenlerin de ağzına yap. Herkes sanki dört dörtlük gibi bir de eleştiri hakkını buluyor. Vallahi sinir oldum yorumları okurken...
Teşekkür ederim canım benim 🌸🩷beni anladığın için ne desemde boş sabır ve dua benim çarem
Benim bir arkadaşım vardı. Onun da çocuğu olmuyordu. Evlenmeden önce demesine rağmen evlendikten sonra herkes ona kusurlu gözüyle baktı. Rezil ettiler kızı. Sonra boşandılar 7 sene sonra sanırım. Şimdi o karaktersiz gidip başka kızla evlendi kendinden baya küçük kızla, çocuk doğurur bu, genleri iyi diye. On sene olacak hala çocukları yok ve başlarına gelmeyen kalmadı. Arkadaşım ah etmedi ama onlar mazlumun gözyaşını akıttıkları için hayatları en tepeden, en aşağıya indi. Arkadaşıma zorla etek, tesettür derken yeni gelen kız kalıcı ojeler, mayolar, saç boyatmalar, evler vs vs derken mahvetti onları. Şimdilerde arkadaşıma öyle güzel talipler geliyor ki. Çocuk olmasın alırız, çok iyi birisin. Önemli olan o diyorlar... Bu yüzden tükürdüğümün yorumlarına bakma. Yaşamayan bilemez, ben hep arkadaşımın yanında olduğum için az çok anladım onu. Fakat bu bir özür değil, olsa bile sorun değil. Bunu sorun yapan aciz zihinli varlıklar 🦋🌹
Arkadaşını en iyi ben anladım anlattıkların o kdr dokundu ki.. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın canım benim keşke benimde cevrem de senin gbi iyimser bireyler olsa benim 10 seneyi asirmis olan arkadaşım bile herkes çocuk için evleniyor dedi bana yani zor senin işin diyerekten moralimi bozuyor yok seni evden atarlar gbi cümlelerde duydum yani anlayacağın psikolojik şiddet ve baskı çok oldu ama imtihan bu sadece bekleyeceğim
İçim sıkıştı bunu okuyunca. Anne olmak çok kıymetli ama bir kadının değeri sadece doğurganlığı değil ki 🌸👩🏻🍼 Sen önce bir insansın, hayalleri ve sevgisi olan bir kadınsın. 27 yaş daha yolun başı, kimsenin “başını yakıyorsun” demesine izin verme. Kalbine iyi gelen insanı hak ediyorsun. Unutma, nasipten öte köy yok, dua etmeden de bebek yok 💕🧿
Cevap
131Cevap
kendi kararınız..
Sen ilk önce etrafındaki insanları değiştir. Ne demekmiş "başkasının başını yakma". Öyle şey mi olur.
24 yaşımda geçirdiğim bir ameliyattan dolayı çocuğum olmama riski vardı. Tedaviyle bile yüzde 16 şansım falan vardı. Aynen ben sen gibi bu sebepten terk edildim. Ama Allah karşıma bir süre sonra başka birini çıkardı. Durumu anlattım. "Hiç sorun değil" Dedi.
Evlendim. 2.5 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Tedavisiz normal yolla. Allah o kadar büyük ki "ol" demesi yeterli. Doktorlar "mucize" dedi. Yani o işler belli olmuyor. Umarım karşına anlayışlı biri çıkar. O yüzden kendine bir sanş ver derim..
Ne kdr sevindim adına 🌸🩷umut ettin içimi gerçekten Çok teşekkür ederim Allah sana bağışlasın inşallah evladını
Senin gibilerin duası kabul olur Allah duysun seni canım çok teşekkür ederim içimi ferahlattin❤️
ben de çocuk istemiyorum. böyle bi eşim olsun isterdim. bence çocuk istemeyecek biri ile birlikte olabilirisn. benim istememe sebebim karşdeşimin çocuklarını büyütürken ne kadar emek vermesi gerektiğini fark ettiğimde şekillendi. yiğenlerimi çok seviyorum onlarla oyun oynamayı çok seviyorum ama finalde annesine bırakmak en güzeli.
benim hedeflerim hayallerim var. bunları çocuğum olsa gerçekşeştiremem bu bilince sahibim. bence sende bu kafada biri ile sevgili olup evlenebilirsin. çünkü kardeşinin çocuğu olmamış hiç cocuk büyütülen ortamda şahit olmamış cahil biri çok rahat çocuğum olsun isterim diyebilir. sorumluluğunu meşakatini çekmeyen bilemez. hedefleri hayalleri olmayan insanlarında ilk düşündüğü bi çocuk yapıp onun hayallerini değil kendi hayallerini o çocuğa yüklemek.. o yüzden biraz kültürlü biraz farkındalığı yüksek birini bulman lazım.
Ben de çocuk istemiyorum. Bu kirli dünyaya çocuk getirip napacağım. O kadar çok iğrençlik var ki. Akran zorbalığı, madde bağımlıları, lgbt'ler, yobazlar, kendi fikrini gençlerin aklına dayatanlar, özgürlük adı altında her haltı yiyenler, tecavüzcüler, katiller..
Bunların karşısında çocuğumu savunmak çok zor olacak. Kanunlar da caydırıcı değil. Okutup büyüteceğim, kaybedecek hiçbir şeyi olmayan sokak köpeği kılıklı biri, doğru şeyi yaptığı için "ne bakıyon lan" kavgasına kurban gidip ölecek belki. Kalsın, çocuk falan istemiyorum. Benim gibi düşünen çok kişi var. Denk gelirsin belki.
Çok yanlış düşünüyorsun boş konuşan insanları haklı çıkarıyorsun. İnsansın sen ya. Yaşamak mutlu olmak seninde hakkın. Ne demek neyime. Kendine neden bu kadar haksızlık ediyorsun. Seni sen olduğun için iyi yönünle kötü yönünle seven isteyen birisi çıkarsa neden kabul etmeyesin ki. Tamam çocuk evin neşesidir bereketir. Kendi kanından canından olmuyorsa çocuk esirgemelerde anne kucağı bekleyen yuva bekleyen bir sürü bebek var. Bir tanesine yuva olmak hayat olmak bu kadar mı zor bu kadar mı kötü. Kendine bu kötülüğü yapma lütfen
Haklı değiller hanımefendi.
Çocuk evlilik sebeplerinden biridir, evliliğin tek sebebi değildir.
İnsanlar; hayatı paylaşmak, biyolojik ihtiyaçlarını karşılamak (bedensel), manevi ihtiyaçlarını gidermek (ruh, beyin ve kalp) ve üremek (çocuk sahibi olmak) için evlenir.
Çocuk sahibi olamamak evlilik birlikteliğinin sadece çeyreğini eksik bırakır. Bu eksiklik bazı çözümlerle giderilebilir üstelik (evlat edinmek, koruyucu aile olmak, evlatlarına yetişmeyen bir aileye yardım etmek vb gibi). Ama diğer 3 sebep eksik olursa mutsuzluk olur ve giderilmesi neredeyse imkansızdır.
Çocuk sahibi olmak bir nimettir ama olamamakta bir nimettir aslında.
Sizin çocuk sahibi olamamanızı diğer insanların bir kusur gibi görmesini anlarım ama (önyargı, cahillik ve empati eksikliğinden) sizinde böyle düşünmenize üzüldüm.
Lütfen bu düşünce ve tutumunuzdan vaz geçin. Bu konunun bir çok çözüm yolu var.
Ne haklılar ya ne takıyosun dışarda konuşanları hem senin çocuğunun olmaması senin suçun mu neymişsin yai vebalı mı bi bitmediler arkadaş milletin ağzı torbalık tan çıktı çuvallığa evrildi takarsan kafaya kafayı yersin bi düzüne çocuk yurtlarda onların hiç mi bu dünya da hakkı yok nedir yani illa senin doğurduğun mu olacak mış hem kime ne kimin eli kimin cebindeyse nekadar saçma bi dünya lan bu lafa gelince böyle konuşurlar ama iş icraate gelince arkada kimse yok oh ne güzel be bi salın lan insanları...
Dostum, ben kafasına göre takılan, böyle şeyleri kafaya takmayan biri olmama rağmen bu söylediklerin çok can sıkıcı geldi.
Çocuk sahibi olmak eminim çok keyiflidir ama hayatta yaşanacak şeylerin %20si bile değildir. Sonuçta 15-20 yaşına gelen herkes artık kendi hayatını şekillendiriyor, aileyle gerçek manada yaşadığı çok şey kalmıyor.
Bunu düşününce hayatının belli kısmını sadece belli oranda şekillendirecek bir şeyden mahrum kalmak, hayatının kalanını kıymetsizleştirmez. Tam tersi kalan her şeyi daha yoğun yaşamanın fırsatını verir. Basit manada kendi çocuğunu büyütemezsin belki ama içindeki çocuğu çok mutlu edebilirsin.
Hepsini geçtim, evlat edinmek diye bir şey var ki bence kendi çocuğunu yapmaktan çok daha onurlu bir hareket.
Üzme kendini. Değerlisin, sadece onu anlayanı beklemen gerekecek biraz.
Ablacığım saçmalama lütfen, henüz çok gençsin ve daha yolun yarısına bile varmamışsın. Önünde hala uzun bir yol var. Eğer istiyorsan kendine birini bulacaksın elbette. Hem herkes çocuk istiyor diye bir şey mi var, konuşacaksın ve istemeyenini bulacaksın. Dahası bir ilişkide illa çocuk olacak diye bir şey de yok, yuvaya ihtiyacı olan bir hayvan sahiplenebilirsin.
(Artı olarak bu dünyada fazlasıyla çocuk var bence, ilgili yerlere başvurarak evlat da edinebilirsiniz. İlla öz olmasına ne gerek var ki, evlat evlattır.)
(Ayrıca çevreni de bir an önce değiştirmelisin, seni zehirliyorlar.)
Saçmalama evlat edinirsin. İstemeyen birini bulursun. Kimsenin başını yakma ne demek ya? Tek bir özelliğin yüzünden birinin başını yakmış olmuyorsun? Bunu diyenler seni insan olarak görüyor mu cidden? Yoksa doğum aracı , köle , cariye olarak mı? Haklı değiller saçmalama. Hem çocuk istemeyen biri için daha iyi , hamile kalacak korkusu olmaz. Çok isterseniz sonradan evlat edinirsiniz. Bir de sakın bu özelliğini abartıp kendinden bakımsız, yaşlı, karaktersiz insanlara bakma. Ben bunlara layığım deme. Öyle bir his aldım senden.
Herkes kendi işine baksın kim ne derse desin. Keşke öyle ilan etmeseydin herkese, kendi işini zorlaştırmışsın. Yeterli bi samimiyete geldiğinde bunu paylaşırsan beğenmiyosa çıksın gitsin zaten gitmezse de bu başını yakmak değil onun tercihi olur. Kimseyi kandırmadığın sürece bi sorun yok. Sen busun ve bunu kabullen seni seven kişide seni böyle kabul edecektir zaten. Küstüm oynamıyorum triplerine girersen yalnız kalırsın atlatman lazım sirkelen ve bir yerden başla bence.
Bazı insanların öncelikleri ayrı olabiliyor. Kesinlikle çok kırıcı bir durum seni anlayabiliyorum ama bazı insanların evlilik hayali eşiyle farklı yerleri gezip görmek birlikte eğlenceli vakit geçirmek olabildiği gibi bazılarının da çoluk çocuklu büyük bir yuva kurmak oluyor.
Çoğu insan evlenirken çocuk hayali kurar ama bazen olmaz. Olmayacağını da bilmiyordur hem ve bunu bilmeden evlenirler. Tek fark sen biliyorsun. Evleneceğin adamla bunu açıkca konuşabilirsin. Seni sen olduğun için sevecek illa biri olacak. Kendini geri çekme. Rabbim öbür tarafta sana tatlı vildancıklar versin 🥰
çocuğun olmaması nedeniyle insanları reddetmen doğru bir hareket değil. herkesin yaşantısı ve sorunları farklı olabilir, bu nedenle insanların senin durumunla ilgili olarak seni yargılamalarına izin vermemelisin. insanlarla tanışmak ve iletişim kurmak önemli, belki de seninle benzer sorunları yaşayan biriyle karşılaşabilirsin.
Halt etmiş sana bunu diyenler. Doğum oranları açık, gün geçtikçe düşüyor. Çoğu kişi çocuk falan yapmak istemiyor. Demek ki çocuk olmadan da gelecek isteyecek insanlar varlar ve sayıca artıyorlar. Benim çocuk yapacak fonksiyonda çoğu arkadaşım çeşitli sebeplerden ötürü yanaşmıyor mesela. Sen yine de istersen evlat edinebilirsin.
Bende başka bir sebepten dolayı bunu yapıyorum o yüzden seni yargılayamam buna hakkım olmaz, çocuk istemeyen de çok insan var bu arada yani kimse illa bir çocuk doğuracaksın diye seninle evlenmek istemez ki o yüzden bunu bir düşün. İnsanların sözlerini çok da kafaya takma milletin kendine hayrı yok
başka sebepten derken?
Boş ver
dinlemek istiyorum lütfen.
Söylemek isteseydim söylerdim zaten 🙂
Yav söylemiyorum lan işte uzatma
yani karşıdaki kişi çocuk istemiyorsa ve siz bunu bilmeden hoşlanmanıza rağmen reddediyorsanız bu o kadar da mantıklı değil. bence üzülme riskinizi alarak insanlarla tanışıp reddetme haklarını onlara bırakmalısınız. bir bakarsınız tam sizin hoşlandığınız birisi sırf sizinle bir hayat yaşayabilmek için çocuğu olmasından vazgeçer, veya çocuk sevmiyordur :)
Kimsenin başını yakma demek de ne alaka Yaa?
Sen kendine bak.
İş ciddileşirse zaten söylersin başta.
Çocuk istemeyen erkekler de var.
Ve illa çocuk istiyorsanız evlatlık alırsınız
Hem tuvalet eğitimini almış olur.
Allah aşkına kendine bu kötülügü yapma. Sen eksik değilsin. Bu senin imtihanın. her şey çocuk değil. Önemli olan seni seven sana değer veren bir eş. Illaki çocuk isterseniz evlat edinirsiniz.
O milletin başını yakma diyenleri çıkar hayatından. Sen değerlisin bunu unutma. Kendine ve seni gerçekten sevebilecek bir adama şans vermelisin.
Çocuk düşünmeyen erkeklerde var onu geçtim evlilik dediğimiz kavram sadece çocuk yapmak için yapılmıyor karşılıklı sevgi oluştu mu yalnızlığı paylaşmak birlikte yaşlanmak içinde yapılır böyle düşünme bu düşünce de olan erkeklerde var kendini karamsarlığa itme ya da evlenip boşanan erkekte olabilir
Sanki herkes çocuk için evleniyor sçmalama onu diyenlere ne kulak asıyosun cehaletin dibi insan çok ama baştan durumunu konuşmalısın tabiki saklamadan açık birşekilde seninle bunun için değilde sevdiği için birlikte olabilecek insanlar da olduğuna inanmalısın karamsar olma
Kimse seni bu konuda yargılayamaz. Senin niyetini anlıyorum birine gönlünü verip daha sonra çok üzülürüm diye düşünüyorsun belki. Belki karşına bunu dert etmeyecek seni bir ömür sevecek bir insan çıkacak. Eğer bu yaptığın seni mutsuz ediyorsa karşına çıkan sana değer veren bir insanla yola devam et.
Çok ağır bir durum başka ne söylesem boş. Hayatında mutluluklar dilerim 💐
Kimsenin başını yakma ne demek ya çocuk istemeyen adamlar da var ayrıca kendine çok haksızlık ediyorsun yaşanacak çok güzel şeyler olabilir ayrıca seni gerçekten çok sevecek bir adama da haksızlık ediyor olabilirsin sorun tam olarak nedir bilemiyorum tabi ama tıp çok ilerledi mutlaka bir çözümü vardır diye düşünüyorum Allah herşeyin en hayırlısını nasip etsin inşallah
Hayır bence doğru değil neden biliyormusun seni seven kişi ihtiyaçlar ya da bazı şeylerden kaynaklı sevmez seni sen olduğun için sever he bak bunu anlamak sende bitiyor neden çünkü gerçekten seveni anlarsın gelirse eğer ve o kişinin diyeceği aynen şu olacak çocuğumuzun olup olmaması önemli değil ben seni seviyorum diyecektir denelide zaten aksi halde seni sen olduğun için sevmiyordum başka yüzden seviyordur
Yaşın kaç bilmiyorum ama insanların dediğiyle oturup kalkarsan bu hayat yaşanmaz hale gelir aklında bulunsun, o yüzden kimsenin dediğine kafanı takmayacan ve tanıştığın insan ve ailesi bunu bilecekki ilerde sorun olmasın, ayrıca çocuğun olmuyor diye demek değil sevmeye sevilmeye hakkın yok evlat edinebilirsin daha çok sevabı var,
Şahsen böyle bi durumla karşılaşaydım hayatta sorun etmezdim yeterki mutlu olayım
Bence bu kendini koruma refleksi, yanlış ya da ayıp bir şey değil. Bir yerden yara aldıysan insan aynı acıyı tekrar yaşamamak için geri çekiliyor. Ama kimseyle tanışmamakla, başını yakarım diye kendini peşinen suçlamak aynı şey değil. Çocuğun olmaması seni eksik, sevgiyi hak etmeyen ya da yük biri yapmaz. Doğru insan bunu sorun gibi değil, hayatın bir gerçeği gibi görür. Sen insanları değil, önce kendine karşı bu kadar sert olmayı bırakmalısın.
bu kendine koruma refleksi insan bi yerden darbe alınca birdaha aynisini yapmamaya çalışıyor birazdv
Hayır tabiki de doğru değil çocuk istemeyen bir sürü erkekte var gelen kişiye bunu açıklasan en başından çocuk istiyorsa ilişkiye devam etmez ama illa ki istemeyen de denk gelir ama her şeyden önce senin bu durumu kabullenmen gerekiyor kendin kabullenmediğin sürece kimsenin sana yardımı dokunmaz
Bende çocuk istemediğim için genelde terkedildim, kadınların çoğu çocuk sahibi olmak için evleniyor nedense, sanki bu dünyada özellikle bu ülkede çocuk sahibi olacaksında ne olacak, hırtın biri gelip yarın çocuğunu öldürebilir.
Benim de olmucak ben cok okeyim tanismaya 😄 bu konu yüzünden ayrilik yasamadim gerci belki o yüzden boyle düşünüyorum. O kisiyle birbiriniz icin uygun insanlar değilmişsiniz bu baska hiçbir insanla uygun olmayacağın anlamina gelmez
Bence yanlış düşünüyorsun, insanlarda malca konuşuyor, kusurun olabilir bırak seni seven kusurunla sevsin kabul etsin, herkesin bir sorun kusuru olabilir ama bunu insanın yüzüne patavatsızca vurmak çok yanlış, bu konuda üzülme karşına doğru kişi çıkacaktır.
Çok afedersinizde saçmlmyın, saçmalamasın size onu diyen insanlarda. Blmiyorum durumunuzu ama yarın iyileşebilceğiniz ne malum. Ayrıca her şey çocuk ta değil, sizi seven sizle olmak isteyen gerekirse çok çocuk istiyosa bi evlat edinip çocuk sevgisinide tatabilir...
Yanlış düşünüyorsunuz çünkü bir kişi kötü diye tüm olasılıklardan vazgeçiyorsunuz
Herkes kötü kalpli değildir ayrıca bu sizin suçunuz değil
Sizi gerçekten seven biri sorun etmez tam tersi destekçi olur
Bir akrabamın karısının çocuğu olmuyordu ama yıllar sonra 4 çocuğu oldu yani bu iş nasipte varsa olur yoksa akışına bırakılır bence seni sırf çocuk için isteyen biri seni hak etmiyordur
bence çocuğum olmuyor diye üzülmek mantıklı değil şu anda türkiyede bir sürü yetim çocuk var illa doğurunca ebebeyin olunmuyor gidersiniz bir çocuk alırsınız ordan daha ne istiyonuz ki illa aynı kandan olmak zorunda değil
Tamam çocuk önemli ancak hayırlısı ise. Sen bu durumu eksiklik olarak görme. Herkesin kaderi herkesin sınavı farklı. Evlilikte önemli olan şey karşılıklı saygı ve sevginin olmasıdır. Bunlar olmadıktan sonra çocuk olma bile hiç önemi yok.
Çocuk yapmak istemeden evliliğini sürdürmek istryen birisiyle evlenebilirsin. Çocuk esirgeme yurtlarından 1-2 çocuk evlatlık edinip onları yetiştirip büyütebilirsin
Allah aşkına yaşamamış 27 zaten birini bulmak çok zor biri çocuk istemeyen birini ben Nereden bulup tanıyacağım
Dur sakin ol, ben çözüm odaklı birisiyim. Bunun da çözümü var, seninle konuşmak isteyen veya dikkatini çeken her erkekle sırasıyla biraz konuşup flört edeceksin. Ardından flört ettiğin kişilere onunla tanışırken en baştan şu soruyu soracaksın; evlendiğin zaman çocuk yapmak istiyor musun yoksa çocuk yapmadan mı evliliğini sürdüreceksin? Çocuk yapmak istediğini söyleyen erkeklerle kibar bir şekilde sohbetini sonlandıracaksın. Bu şekilde çevrende veya sanalda önümüzdeki 1-2 yıl içinde 50-60 erkekle sırasıyla konuşup tanışmaya çalışsan illaki çocuk yapmak istemeyen 1-2 erkeğe rasgelirsin. O erkeklerinde karakteri iyiyse onlarla sevgili olup evlenirsin. Bu dediğimi yapabilmen için de erkeklerle konuşmaktan ve o erkeği tanımaya çalışmaktan çekinmemen lazım. Ben sana yardımcı olmaya çalıştım yine gelip de yukarıdaki gibi agresif bi cevap verme
Şimdi yine dediklerimi anlayamayıp nasıl birisini tanıyayım diye soracaksın. Sen sormadan cevabını vereyim. Gerçek hayatta veya sanalda dikkatini çeken erkeklere sen yazacaksın veya yüzyüze konuşacaksın. Bunu yapabilöen için de egolarından ve gururundan sıyrılman lazım. Yoksa erkekler sana adım atsınlar diye beklersen bu yaştan sonra tabi sana pek adım atmazlar. Çözüm bu kadar basitken bu çözümün nesini göremedin bende onu anlayamadım.
Hayır tanıyabilirsin tabii ki. Senin elinde olmayan bir durum, bunu kabul edenle çıkarsın yola. Eskiden bu durum zormuş kabul ediyorum ama şimdi kural kanun gibi herkes çocuk yapmıyor/yapmak istemiyor.
Kim diyor onu ya, baksınlar kendi islerine. Moralini bozmaya çalışıyorlar. Çocuk sahibi olmadan da yürüyen evlilikler var. Bu dünyada herkesin sevildiğine sahit oldum ben takılma sakin öyle şeylere
çocuğun oşlmaması senin suçun değil, klasik bir teselli ama gercek ve doğru olanda bu. hayatın tadını ve lezzetlerini yaşamak seninde hakkın yeterki kimle olursa olsun en başından gercekleri söylemen ve sana bu halinle saygı duyacak insanlar bulman
Kendini bilmezler yine konuşmuş yine Allah'tan ümit kesilmez yakınım evlendikten 15 yıl sonra çocuğu olmuş çocuk şu an 12-13 yaşında kendinide üzme
Her şey çocuk demek değil. Bu kıt ve tek düze kalıpları reddediyorum. Ben sevdiğim kadını istiyorum. Başka bir şey değil. Evlilik sadece çocuk üzerine olmak zorundada değildir.
Belki de kaderin istediği çocuğunun olmaması değil, bu vesileyle böyle vefasız birinin hayatından çıkmasıydı. Yeniden biriyle aile kurmayı deneyebilirsin.
Evlilik amacı çocuk sahibi olmaksa birine karşı dürüst olmam mantıklı. Karşındakinin ya da senin kafandaki evlilik gerekçelerini konuşman gerek. Sen kendini bu nedenle karşı tarafa karşı eksik mahcup bir şekilde sunarsan Anadolu irfanı muhtemelen anandan emdigin sütü burnundan getirir.
Saçmalama çocuğun olmuyor diye ne alaka vallahi ben öyle bir kadınla tanıtsam açık açık söylese ileride evlatlık alırız ne olacak senin de karşına çıkar biri öyle düşünme gençsin daha
Hz Adem ve Hz Havva değiliz , çocuğumuz olmasa da insanlık devam edecek. Ailen uzulebilir ama hastalik bu böbrek hastası olmak gibi. Bu devirde zaten insanlar olmasına ragmen te4cih etmiyor farklı nedenlerle. Ekonomi savaş. Tanıştığın kişilere söyle sınırsız seksine rahatca devam et
Öyle şey olur mu valla ister cocugun olsun ıkı evladın olsun evladımdır olmasada caresıne bakarız olmadı evlat edınırız olmadı bırbırımıze eş evlat oluruz. sevgı evlılık bunu gerektirir.
Evlatlık edinmek bir seçenek. Eş seçiminde amaç bir ömürü beraber geçirebilecek partner seçmektir. Senin üzerine düşen ise, flört aşamasında bunu karşı tarafa söylemek. Bu kadar.
Çok sevdiğim bir kadın vardı ama aynı durumdan müzdaripti. Beni kabul etmemişti. Hayat...
Yanlış yapıyorsun kendine haksızlık ediyorsun seni canı gönülden seven biri olabilir sevilmekten sevmekten mahrum kalma geleni reddetme iş ciddiye binmeden söylersin karşındaki kişiye kabul ederse olur etmes se başka biri gelir, başka, başka burada yorulmadan bıkmadan seni böyle olduğu gibi kabullenen biriji bulmaktw senin sınavın dir belki
Herkes çocuk yapmak, istemek zorunda değil. Kimse üremeyecek diye kendini bu şekilde yalnızlığa muhtaç bırakıp izole bir hayat yaşamak zorunda da değil. Yanlış yapıyorsun
İlla evlenmek ya da çocuk sahibi olmak zorunda diilsin regl olamıyor ve rahmin küçük diye, illaki biriyle birliktelik yaşayacaksın ve zamanla bu sorun düzelecek dünde dediğim gibi
Dünyada tek çocugu olmayan kişinin sen olmadğını bılıyorsan eger ve inancında varsa bunun imtihan oldgunu düşünüp bu kadar kafanda büyütmemen gerketgını bılırsın
Ne alakası var neden böyle kötü düşüniyorsun. Evlat edinme diye bir şey var, ya da bir sürü yöntem. İnsanlar birbirini sevdikten sonra bunların bir anlamı yok bence
Aşık olduğum bi kız var. Herkesin ağzına aşk kelimesini aldığım gibi bir aşk değil. Başkasının çocuğuyla gelse bile kabul ederim öyle bir sevgim var. Benim onu sevdiğim gibi biri de seni öyle sevse teslim olup mutlu olursun. İnşallah öyle sevilirsin
Karşılıksız mı peki
Evet hem de dünyanın en karşılıksız aşkı
Seninki takıntı o zaman karşılıksız ise niye seviyorsun
Lütfen en ufak şeyde takıntı damgası yapıştırmayın. Takıntı yapmadım. En ufak rahatsızlık vermedim. Sevmenin niyesi mi olur. Hayatınızda ilk görüşte vurulma durumunu yaşamadığınız için sürekli mantığı karıştırarak dahil ederek düşünüp konuşuyorsunuz ve niyeler, çıkarlar, sebepler üzerine sevgiyi aşkı inşa ediyorsunuz.
Bence hayatına girecek olan insana bu durumu anlat. Kabul ederse devam et etmezse zaten herkes yoluna bakar
Yanlış düşünüyorsun...
Mesela ben 40 yaşına geldim.. Şu an doğurtsam birini ben 65 yaşına geldiğimde çocuk 25 anca olur...
O yüzden çok da istekli değilim...
Milletin ne dediğine takılma...
@Naz_lım 🤣🤣🤣
Saçmalama, o haddeye gelince söylersin ya da baştan dr a gittim çocuğum olmayacakmış diye laf arasına sıkıştırırsın çocuk her şey değil hayatta
çok yanlış düşünüyorsun...
arada gerçek bi sevgi varsa emin ol sorun yaşamayacaksınızdır.
Çocuğun olmadığını nereden biliyorsun, benim arkadaşımın babaannesi ne doktorlar çocuğun olması imkansız demişler
Evet haklılar kimseyle tanışmaya hakkın yok
Tamam seni dinlicem 😒
Aferim uslu kız ol söz dinle
Ay haspam sen kimsin be şuna bak belki seninde olmadı sorunun olmamasına rağmen benim kalbimi kırdın ya Allah nasip etmez görürsün
Şaka yapıyorum beni tanımadın muhtemelen dün farklı sorunda bu konuda tam tersi yorum yapmıştım
Çocuk istemiyorum. Özellikle istemiyorum. Yani bunu konuş karşı taraf da istemiyorsa sıkıntı yok ortada.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?