Kayınvalidemin çocuk baskısı beni çok üzüyor?

En başta Ece torun sevelim vs. gibi başladı. Yaşınız geçiyor demelere kadar geldi.
Temmuz ayında tam 1 seneyi doldurduk eşimle ama yani öyle çocuğumuz olsun olmalı gibi bir düşüncemiz olmadı. Evliliğimizin başında bir düşündük olmalı dedik ilacı bıraktım bu yüzden ama sonrasında hem annelikten biraz korktum hazır olmadığımı farkettim hem de nasip olmadı yani sonrasında eşimle denemeyi de bıraktık ama yani bu özel ya hani bu bilgileri kayınvalidemle vs. Konuşmak anlatmak istemiyorum.

halihazırda 2 tane torunu var zaten tamam eşimden de torunu olmasını isteyebilir ama o çocuk sevecek iki pışpışlayacak diye çocuk yapmak istemiyorum.

sonra bu çocuk yap tacizleri artmaya başladı. Hıdırellezde çocuk dilemeleri hatta ikiz çocuk dilemesiyle devam etti.

En son üstü kapalı çocuk istemiyoruz düşünmüyoruz dedim ve sorulmasını da sevmiyorum diye belirttim anlar diye ama yok anlamıyor.

Geçenlerde telefonla konuşurken bana incir sütü tavsiyesi vermeye kalktı ve orada çok sinirlendim. Neden erkeklere bir tavsiye verilmezken ve ben defalarca düşünmüyoruz denemiyoruz dememe rağmen bende bir sorun varmış gibi bir algıya kapılıyor..

kimse erkekte bir sorun vardır diye düşünmüyor da kadın sorunlu kesin şunu içsin bunu yesin gibi bir düşünce var..

sonra yine saygılı olmaya çalışarak anne sana da söyledim düşünmüyoruz dedim şu an.
eee ama yaşınız geçiyor demeye başladı yine.. sonra aa bak ( eşimin amcasının eşinin gelininden bahsedip ) bak onun gelini de hamileymiş galiba dedi. Haziranda evlenmişlerdi yani bak millet çocuk yapıyor sen kaldın demeye getirdi.

yine saygımı korumaya çalışarak cevap verdim. Beni ilgilendirmez ben ne yapabilirim anne dedim.

yani ben anlamıyorum 1 yıl bitti çocuk yap 2 yıl bitti çocuk yok neyse ne kime ne yahu.. insanlar çocuk sevmek istiyor diye çocuk yapılır mı…

Güncellemeler
9 ay
Eşimin amcasının eşinin gelini kısmı biraz dolaylı anlatım olmuş 😀 eşimin yengesinin gelini işte sonuç olarak
Kayınvalidemin çocuk baskısı beni çok üzüyor?