Ne yapacağımı şaşırdım, sürekli laf sokmalar disismeler, hep benden hiçbir şey olmayacağını söylemeleri, birsuru yasaklar koymaları.
Dayanamıyorum artık ne yapmalıyım?
Bazen diyorum kendi kendime canımı alsalar da kurtulsam diye. belkide kendime birşey yapmadan anlamayacaklar yaptıklarını.
18 yaşındayım ve inanınki dayanilmayacak seviyede kısıtlanıyorum.
Psikolojik şiddet mevcut ve ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok...
Dayanamıyorum artık ne yapmalıyım?
Bazen diyorum kendi kendime canımı alsalar da kurtulsam diye. belkide kendime birşey yapmadan anlamayacaklar yaptıklarını.
18 yaşındayım ve inanınki dayanilmayacak seviyede kısıtlanıyorum.
Psikolojik şiddet mevcut ve ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Benim ailem de çok kısıtlayıcı ve yaptığım çoğu hataya onlar sebep oldu diyebilirim. Aslında böyle yaparak seni korumuyorlar böyle yaparak daha çok hata yapmana ve onlardan uzaklaşmana sebep oluyorlar. İşin gerçekten çok zor. Eğer mümkünse bir işe girip kafanı dağıt evden mümkün olabildiğince uzak ol veya aileni ikna edip psikoloğa görün. Gerekli konuşmayı eminim ailene yapacaktır. başka türlüsü zor Allah kolaylık versin.
Güzel bir firmadan iş teklifi aldım ona gitmeme bile izin vermediler.
Yurt dışından sevgilim var ve onu öğrendiklerinde beri yapmadıklarını bırakmadılar bana.
Çocuk gelip tanisayim bile dedi bizimkiler istemedi. cok önyargılılar insanlara karşı.
Eğer şiddet başlarsa kaçmayı düşünüyorum.
Sana tavsiyem yakınlarında olan herhangi bir işte çalışıp para kazan ve birikim yap. Onlara ihtiyacın olmadığını anladığın an yerini önceden hazırlayıp kendi hayatını kur. Öyle aileye böyle evlat olunur. Bu devirde ailenle bile yaşasan ekonomik özgürlük çok önemli. Onların yaptığı korumak değil hayatını engellemek.
10-15 bin kadar bir birikimim var aslında fakat korkmuyor da değilim.
Sevgilimin ailesi bile üzerimdeki baskiyi fark edip yardımcı olmayı teklif ettiler reddettim.
Kendi ailemden fazla onlardan destek görüyorum gibi birşey ve buna sevinsem mi üzülsem mi...
Yerinde olsam ailemi karşıma alıp konuşurum. Böyle devam edecekse gideceğini söyle. Sonuçta birikimin var kendine yeni hayat kurma konusunda güveniyorsan bence bu konuşmayı yapmalısın. Aksi takdirde evde hapis hayatı yaşayıp gidersin yaşam enerjin sömürülür.
Aynısını bende yaşıyorum ama bu kadar kısıtlanmıyorum. Umarım en kısa sürede o evden kurtulabilirsin veya ailen üzüldüğünü fark eder🤍 enim ailemde sürekli herşeyimi eleştiriyor ve benimle kimsenin evlenmeyeceğini vs söyleyip duruyorlar.. yinede fazla takmamaya çalış sen
dava aç ailene ya da evden ayrıl tutan mı var?
Onca yıl hicbirseyimi eksik etmediler birsuru acılar yaşadılar ve kendilerince beni korumaya çalışıyorlar, maddi olarak kendi kendime bakamam iş bulamam evden çıksam neye yarar. Dava açsam nankörluk etmiş olurum.
Ya bilmiyorum herşey çok karmaşık
ben zaten ironi yapmıştın gerçek mi sandın?