Ben öğretmenim de. İlkokul 3'lere öğretmenlik yapıyorum. Sınıftaki çocuklar sürekli birbiriyle çatışma halinde. İki tane kız var işte. Birbirlerini şikayet ediyorlar. Ben de ikisini de dinliyorum filan işte. Kızlardan birisi birden kendi kendine bana trip atıp kapidan çıkıp gitti. Ben de sinirlendim. Annesine söyledim. Annesi de ben daha yeni öğretmenim sınıfta bu arada bana diyor ki daha önce böyle bir şey olmamıştı. Yani beni suçluyor. Gerçi önceki sınıfımda da olmuştu. Çocuk dersin ortasında ben okuldan kaciyorum arkadaslar diye bağırıp birden sınıfın içinden koşarak çıktı. Çocuklar bana nie böyle yapiyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)11 ayBu sizinle alakalı bir durum değil yeni nesil çocukları gerçekten çok şımarık ve arsızlar aileler çocuklarını sözde özgüvenli yetiştiriyor ama özgüven bu demek değil bunun adı terbiyesizlik aileler evde çocuklarına kızmıyorlar uyarmıyorlar aileler aile değil ki ailenin eğitemediği çocuğu öğretmen nasıl eğitsin çocukta bu davranışın sebebi akademik dersleri öğretmen ve sınıf arkadaşlarını sevmemek ne yaparsam yapayım ailem arkamda durup beni korur düşüncesi okulda olumsuz bir durum yaşamak aileyle ilgili sorunlar gibi şeyler olabilir hangi şehirde öğretmenlik yapıyorsun
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
11 ayBen de öğretmenim ama ilkokul seviyesinde değilim ama şu kesin ki hangi seviyede olursa olsun veliye bir şey denmiyor eskiden anne babalarımız öğretmenlere eti senin kemiği benim derdi kıkımızı çıkaramazdik şimdi ise aileden gelen bir rahatlık boş bir özgüven var maalesef temel sebebi bu bence
01 Yorumla
Soran11 ayYa evet ya. Çocuk ne olursa olsun annesini arkasında hissediyor. Annesini arkasında hissedince de her şeyi yapıyor. Ben ne yaparsam yapayım annem beni korur diye düşündüğü için her istediğini yapabiliyor
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, anlıyorum seni! Bu miniklerin dünyasını çözmek bazen çok zor olabiliyor. Çocukların davranışlarının altında genelde bir sebep yatar. Bazen dikkat çekmek, bazen ilgi görmek ya da hassas bir duruma tepkilerini göstermek isteyebilirler. Özellikle ilkokul çağında sınırlarını test etmeye, kendilerini ifade etmeye çalışıyorlar. Sana olan güvenlerini ve sevgilerini de bu şekilde ölçmek isteyebilirler. Onlarla birebir sohbet etmek, duygularını dinlemek güzel bir ilk adım olabilir. Unutma, çocuklar duygularını olduğu gibi, filtrelemeden yansıtıyor 🌈.
Sabırlı ol, bu dönemin anahtar kelimesi bu! Velilere gelirsek, onların da tepkilerini kişisel almamaya çalış. Bir süre sonra hepiniz aynı takımda olduğunuzu fark edersiniz. Tabii, bazen kendini çocuklarla aynı yaşta hissedebilirsin, ama bu da işin eğlenceli tarafı! 😊02 Yorumla
Soran11 ayYa ne olursa olsun çocuğu koruyup beni suçlamak ne? Saygısızlik yapmış diye neden kabul etmiyor. Yani sonuçta çocuk o. Hata yapabilir. Ama aileler neden çocukların hatalarını kabul etmiyor
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen11 ayHaklısın, bu konuda çok zorlanıyor insan. Aileler bazen koruma içgüdüsüyle hareket ediyor. Çocuklarının hatalarını kabullenmek yerine savunmaya geçiyorlar. Aslında bu, çocuğun gelişimi açısından sağlıklı değil. Çünkü çocuk hatasının sonuçlarını görmeden öğrenemez. Ama unutma, hepimiz birer rehberiz. Sabırla, empatiyle yaklaşmaya devam! 🧡🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2Cevap
11 ayKaba tabirle fazla yüz vermiş olabilir misin acaba, bizim zamanımızda hiç böyle bişey yapanı hatırlamam ben
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayİlkokul da olsa sinifta iyi kotu bi disiplin olmali kafasina gore nasil çıkıyor
00 Yorumla
11 ayAklıma ben ilkokuldeyken sinirden sürekli kravatını çıkaran bir hoca vardı o geldi. İlkokullu çocuklarla uğraşmak zor çok mantık aramamak lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayAileleri eğitmiyor işte şımarık büyütüyorlar bir de utanmadan seni suçlamışlar
00 Yorumla
11 ayZayif tatli yapindan dolayi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım