• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Bir çocuk neden zorba olur?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
32
Yapay Zekaya Sor
Bir çocuk neden zorba olur?
Çocuk Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

Zuhal Demiryolcu Akbaş
Zuhal Demiryolcu Akbaş Takip Et
Çocuk & Ebeveyn
  • Merhaba

Çocuğun zorbalık yapmasının altına yatan temel neden;aile yaşantısında ihmale ya da şiddete uğrayan çocuk zorbalık davranışını daha fazla gösterdiği görülmektedir. Çocuk, ailesi tarafından ihmal ediliyorsa onların dikkatini çekebilmek adına zorba davranışlarda bulunabilmektedir. Aksi olarak aşırı kontrolcü aile yapısına sahip bir çocuk da başkaları üzerinde hakimiyet kurabilmek ve birey hissedebilmek için bu davranışları sergileyebilmektedir. Bunun yanında aile içerisinde yaşanan şiddet olayları da çocuklar için bir rol model oluşturduğundan çocuk bu durumu normal olarak değerlendirip sosyal çevresinde de evdekine benzer davranabilmektedir. Bu durumu engellemek için ise aileye büyük sorumluluk düşmektedir. Çocuğun sağlığı için ihmalden kaçınarak, bireyselleşmesine izin vermeli ve davranışlarının çok iyi gözlemlenmesi gerekir.

5
    0 Yorumla
Çok Süper Cevap
  • jkjkjkjkjkjkaaaa
    jkjkjkjkjkjkaaaa Takip Et
    Xper 2 Yaş: 21
    +1 yıl

ben okulda yaptıgım seylerden dolayı zorba olarak anılan biriyim. kendimin ve yaptıklarımın farkındayım ki hic biri bos degil. bunun dogru bir yol olmadigininda bilincindeyim ama elimde degıl, empati yoksunlugundan dolayi cok kez psikiyatriyle de gorustum. bir sure sonra gitmeyi bıraktım ki gercekten ise yaramıyordu ya da bana katkisi yoktu. ilkokulda zorbalar tarafından asagılanan ve gerek psikolojik gerekse fiziksel zarar alan biriydim. toydum ve onlara gore eziktim. ortaokulda kendimi gelistirdim ve inanın, dıs gorunusum o kadar farklılastı ki... ben bile kendimi tanıyamıyordum. tam olarak serseri bir gorunum cizmis, kaba cevaplarım ve katı yuregimle hepsine dert olmustum. ilkokulda bana yapılanları elime gecen guc sayesinde onlarayapıyor, bir nevi insanlara olan nefretimi bu sekilde kusuyordum. maskulenim, bir erkek gibi takılır, serseri tipimle onları korkuturdum. cogu kez dayak atmıs, paralarını almıslıgımda var. yaptıklarımın hepsi ilkokulda bana gosterilen nacizane muamele yuzunden. igrenc bir aileden cıkıyorum ve inanin empati nedir bilmiyorum. birini sevmek ne demek bilmiyorum. yoksun buyutuldum, ne gosterilirse, ogretilirse onu bildim. siddet gordum, siddet uyguladim. kufur isittim, kufur ettim. onune cikan her engeli yok et dediler, en yakınlarıma ihanet ettim. en onemliside zorbalık gordum, zorbalık yaptım. hic bir sekilde kendimi suclamıyorum, su an lisedeyim ve hala boyleyim. kurdugum cete ile alt donemlere zorbaliktan baska bir sik yaptıgımız yok. yargılananlar buyursunlar onden, boyle yetistirildim boyle olacagım.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• unıcorn22
    unıcorn22 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    +1 yıl

Ailesinden ne gördüyse çocuklar bunları örnek alır ve uygular. Aslında olay tamamen nasıl bir ortamda yetiştiği çocukluğu ve nelere şahit olduğudur. Çok fazla şiddete maruz kaldıysa veya aile içi şiddete şahit olduysa da zorba olmasında bence etkisi çok büyüktür.

0
    0 Yorumla
  • myraes
    myraes Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 27
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.

Temeline inecek olursak elbette ailesel faktörler. Ailesinden ilgi ve sevgi görmeyen veya her istediği yapılan şımarık çocuklarda sık karşılaşılabilen bir durum. Ailesi tarafından gerekli ilgi, sevgiyi, şefkati gören çoğu çocukta zorbalık görmeyiz mesela.

0
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.

Selamlar,

Bir çocuk neden zorba olur diye soruyorsanız ben kendim için şu şekilde söyleyebilirim genel olarak aile tarafından kötü yetiştirilen çocuklar ya da aile sevgisini görmeyen çocuklar ileride ya da yaşantılarında zorba olabilirler, aynı şekilde okulda veya sokak da yani yaşadığı çevresinde ki ortam gelişimine engel oluyorsa çevresinden baskı ve zorbalık görüyorsa o çocuk ileride sıkıntılar yaşayacaktır yani bir çocuğun zorba olması demek aslında yaşadığı içsel sorunları olduğunu gösteriyor bize. tabi ki her çocuk aynı değildir yani bir çocuk zorba diye bu şekilde konuşamayız ama genel olarak ben her zaman için bunları gözlemliyorum yani sevgisiz kalmış güzel yetiştirilmemiş çocuklar genel olarak zorba olurlar ve o sevgi eksikliğini aslında başkalarına sataşarak ya da başkalarına zorbalık yaparak gidermeye denerler yani aslında kendi sorunlarını bu şekilde dışa vurmayı tercih edebilirler bu yüzden bir çocuk zorba ise öncelikli olarak iş ailesine başlar ailesi gerekli sevgi ve ilgiyi göstermek zorundadır eğer hala bir değişim olmuyor yardım almak son seçenek olacaktır çünkü bu sorun ne kadar erken çözülür ise o çocuğun ileri de ki hayatı ve yaşantısı insanlar ile olan tutumu ve konuşmaları veya kendine olan davranışları da o kadar kolay şekilde çözülebilir.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

49

Cevap

54

Cevap

• 27Barem27
    27Barem27 Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 98%
    +1 yıl

Günaydın; kader değil tercihtir. Bu çocuk en çok kendine zarar verir. Hayatına birileri girer çıkar ve o zorba kişi onlara maddi ya da manevi zarar verir. Zarar gören kişi bir şekilde hayatından çıkar. Acı tarafı o zorba kişi hep kendiyle kalmak zorundadır. Bu ilerideki hayatını nasıl etkiler? Mesela böyle birinin eş seçimi nasıl olur? Seçmeyi bırakın tercih edilen kişi olur mu? Velev ki oldu. Evlatlarını nasıl yetiştirir? O evlatlar yaşlandığında ona nasıl davranır? Bunlar düşünülerek hareket edilmesi gerekir. Pervasızca. vurdumduymazlıkla ben böyleyim diyebilir kişi. Bu tamamen kendi tercihidir. Ya o kısır döngüyü kıracak ya da kırmayıp sonuçlarına katlanacak. İlerde kimse onun sesini duymayacak. Çünkü sesini duyurmasına bir başka zorba tarafından izin verilmeyecek (evladı). Bu bir kısır döngüdür.

Zincirlerini kır. Özgürleş. Bu kader değildir, bunu gör ve kır o zincirlerini. "Sevgi güzellik ister, güzellik emek ister". Mutluluk ya da mutsuzluk kader değil tercihtir. Mutlu olmayı seçiyorum. Güzel bir gün dilerim.

0
    0 Yorumla
  • nazendee47
    nazendee47 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23 , eic 97%
    +1 yıl

Ailesinden gördüğü aşağılama, sevgisizlik hisleridir bence. Kendine yapılan şeyi başkalarına da yaparak içindeki kötü hissi bastırmaya çalışıyor ya da gerçek dogrunun bu olduğuna inandığı için böyle yapıyor. Zorbalar ezik ruhlu insanlardır kimse kusura bakmasın ama öyledir. Terapi alması gerekmektedir.

0
    0 Yorumla
  • ayselyildiz0812
    ayselyildiz0812 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

İlk önce herşeyi aileden yani anne babadan görür
    Biraz büyüdüğü zaman internet ve sosyal mecralardaki insanların yaptığı kötü şeyleri iyimiş gibi algılayıp aynılarını yaparlar ama tabi ki genlerden gelen birşeyde olabilir bunu da atlamamak lazım

0
    0 Yorumla
  • cccnahparticcc
    cccnahparticcc Takip Et
    Xper 1 Yaş: 22
    +1 yıl

Uzatmadan cevap vereyim, birden fazla nedeni vardır tabi ama bu problemin asıl kaynağı çocuğun/ergenin bazı çevresel görgü ve tutumlardan sonra haklılık şeması geliştirmiş olmasıdır. İki çeşidi vardır:

1- şımartılmış ve cocukluk yıllarında kayıtsız kalınmış bir haklılık şeması

2- yaralandığı veya yeterince sevgi/destek görmediği için direnç mekanizması olarak gelişmiş haklılık şeması

Detaylı araştırmayı daha güvenilir bir kaynaktan yapmanızı tavsiye ederim.

0
    1 Yorumla
    • cccnahparticcc
      cccnahparticcc
      +1 yıl

Ben ten izlediği için olmaz yani parantez acayim sjxkakks

Yorumla
  • matthewTR
    matthewTR Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    +1 yıl

Evde anne ya da baba birinin karşı kibar değilse evde sözlü ya da fiziksel kavgaya tanık oluyor okulunda ya da izlediği şeyler şiddet içeriyorsa çocuğa bunun yanlış olduğunu düşündüren bişey kalmaz ve onu anormal bir durum olarak algılamaz bunu hapise girdikten sonra ya da büyük zarar gördükten sonra anlaması muhtemel

0
    0 Yorumla
  • georginagio
    georginagio Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

Genelde Zorbalığa uğrayan kişilerin bir süre sonra psikolojisi ve bakış açısı değişir ve ona zorbalık yapan kişiden daha zorba olurlar.
    Bazıları da aileleri terbiye etmeyi bilmedikleri için çocuklarını serbest bırakırlar ve çocukta nasıl olsa kimse bana karışmıyor diyip ona buna dalaşır🤷🏻‍♀️😄

0
    0 Yorumla
  • Sudeozl
    Sudeozl Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

sevgisiz, ilgisiz kalmış çocuktur. başkalarının annelerı çocugunu okula bırakırken kendi tek başına gitmek zorunda kaldığı için içerleyebilen hassas kalpli çocuklardır. kalpleri kırıktır

0
    0 Yorumla
  • beyt_16
    beyt_16 Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 82%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.

Küçükken çok şiddet ve hakaret görenler savunma mekanizması geliştirirler ve kendin zayıfları ezerek tatmin olurlar ama içten içe çok zayıf ve korkaktırlar

0
    0 Yorumla
  • purplewater75
    purplewater75 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Bir çocuğun zorba olmasında ailenin yeterince çocuk konusunda eğitimli olmamasıdır. Zaten yorumlardaki bilirkişi olan şahıs güzelce özetlemiş.

0
    0 Yorumla
  • ppreambule
    ppreambule Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 96%
    +1 yıl

yetiştirilme tarzı, çocukluk travmaları, büyüklerinden gördüğü özentilik, ilgi çekme çabası gibi nedenlerden olur

0
    0 Yorumla
  • ateşşnurr
    ateşşnurr Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Yetişme koşuları tamamen çevresel koşullarin etkisi ile ortaya çıkan psikolojik durum

1
    0 Yorumla
  • 000bambam000
    000bambam000 Takip Et
    Yoda Yaş: 39
    +1 yıl

kendi içinde ilgilenilmediğinden veya katı davranıldığından yaşamak sandığı bir yol buldurur ve ona bağlanır

0
    0 Yorumla
  • MmartKedisi
    MmartKedisi Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 92%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı.

yani ''boş ev takılalım'' ise mevzu gidilmez yoksa hep yatakta geçer ilişki :)

0
    0 Yorumla
  • kleopatra_is_here
    kleopatra_is_here Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 90%
    +1 yıl

Büyük ihtimalle aile kaynaklı meydana gelen boşlukları doldurma çabası.

0
    0 Yorumla
  • vosea0
    vosea0 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 88%
    +1 yıl

Ailenin düzgün eğitim verememesin'den. Genelde sebebler aile içi yaşananlar oluyor.

0
    0 Yorumla
  • HasanGökgür
    HasanGökgür Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 97%
    +1 yıl

Aile ya da çevre şartlarından dolayı zorba olur.

0
    0 Yorumla
  • serafettinkansiz
    serafettinkansiz Takip Et
    Yoda Yaş: 121 , eic 100%
    +1 yıl

sorun genetik de olabilir çocuk yaşlarında gördüğü zorbalıktan da olabilir belli olmaz.

0
    0 Yorumla
  • David-Gloria
    David-Gloria Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Yorumlar aşırı boş. Sebep şu : Zorbalığa uğrayan zorba olur ama daha beteri. Açık ve net

0
    0 Yorumla
  • Monster1902
    Monster1902 Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Aile, akraba ve çevresi öyle olduğu için ona güzel bir şeymiş gibi gösterildiyse.

0
    0 Yorumla
  • filosofia
    filosofia Takip Et
    Bilge Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Çok şımartılmış veya ilgisiz bırakılmış olabilir.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Burdaki herkes şiddet gördüğü için falan demiş de şiddet gören çocuk pisirik oluyor zorbalar doğuştan psikolojik rahatsizliklarla geliyorlar

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Bissuru biseyler sacmalayanlar oluyor yok aile yok bilmem ne.. oyle bisey yok arkadaslar tamamen genetik

0
    0 Yorumla
  • karel7
    karel7 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 24
    +1 yıl

Bu tamamen çevresel bir sorundur. Gerek psikolojik deneyler gerek insanların kendi tecrübeleri olsun bir insan zorba oluyorsa bu çevresindekilerin yaptıklarının bir sonucudur.

0
    0 Yorumla
  • dehayaasigim
    dehayaasigim Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    +1 yıl

Küçükken ailesi tarafından şiddet görüyorsa veya hakerete uğruyorsa çocukta onları örnek aldığı için etrafındakilere aynısını yapmak ister ve zorba olur

0
    0 Yorumla
  • toonoisy
    toonoisy Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23
    +1 yıl

Kim ne derse desin kendi hayatımdaki tecrubem ile söyliyeceğim zorba olma nedeni net bir şekilde şudur yanlış arkadaş çevresi ve en önemliside kuçukken ailesinin ona davranma şekli

0
    0 Yorumla
  • Yuelakiii
    Yuelakiii Takip Et
    +1 yıl

Bence bu büyüdüğü ortama bağlı olur veya icinden ona yapılanı yapmak geçebilir yani bence geliştiği ortamdan kaynaklanır

0
    0 Yorumla
  • kreminikendimini
    kreminikendimini Takip Et
    Xper 2 Yaş: 22
    +1 yıl

Çevresinden veya ailesinden şiddet gören biri öyle olabilir yani gereken sevgiyi vermezsen duygulaeını şiddetle gösterirler

0
    0 Yorumla
  • Rasitisk_
    Rasitisk_ Takip Et
    Xper 3 Yaş: 21
    +1 yıl

Cünkü yag ailesinden şiddet görüp bu şişedi başka çocukları üzerinde dener veya psikolojik sıkıntıları vardır

0
    0 Yorumla
  • 21alev21
    21alev21 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    +1 yıl

Psikolojisi bozuktur ya da yaşadigi şeyler onu böyle yapmaya zorlamiştir ya da ailesinden böyle gördüğü için ailesi onu iyi yetiştiremedigi için

0
    0 Yorumla
  • JDKAJDOAKJAK
    JDKAJDOAKJAK Takip Et
    +1 yıl

Kendinde olan eskikleri insanların yüzlerine vurmaya çalışır kendini yetersiz hisseden insanlar genelde zorba olur

0
    0 Yorumla
  • pelinnss35
    pelinnss35 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    +1 yıl

Ayrımcılık vardır eğer kardeşi varsa dışlanıyordur tabi şiddetin bahanesi olmaz ama o yüzden olduğunu düşünüyorum

0
    0 Yorumla
  • yusufkrks
    yusufkrks Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26
    +1 yıl

yanlız kaldığı için, insanların içine çıkmayıp sürekli baskı altında yetiştirilip sonra birden sokağa bırakıldığı için...

0
    0 Yorumla
  • Hmmmkhm
    Hmmmkhm Takip Et
    Xper 1 Yaş: 48
    +1 yıl

Zorbalık yapılan ve uyguluyan kişiler genelde aynı kişilerdir... Etki tepki
    Bir döngü zincirleme reaksiyon keşke olmasa...

0
    0 Yorumla
  • gulsenelifefe
    gulsenelifefe Takip Et
    +1 yıl

Aile yaşantısı ve şiddete uğramak okuldada arkadaşlık ilişikleri kötü olabilir

0
    0 Yorumla
  • gizliüye6150
    gizliüye6150 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    +1 yıl

geçmişte yaşadıgı sorunlar ve oda geçmişte zorbalık gördüğü için

0
    0 Yorumla
  • Merlia225
    Merlia225 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23
    +1 yıl

Gecmiste zorbalik gormustur zorba degilsen zorbalik goren olursun

0
    0 Yorumla
  • onur2001
    onur2001 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 24
    +1 yıl

Ailesinden yeterli sevgi saygı ahlak göremediği için zorba olur.

0
    0 Yorumla
  • onur1979
    onur1979 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46
    +1 yıl

bir çocuk kesinlikle yetiştirilme koşulları, şımartılma sebebiyle zorba olur...

0
    0 Yorumla
  • Dear_
    Dear_ Takip Et
    Xper 3 Yaş: 35
    +1 yıl

Seviyordur zorba olmayı kadınların genelinde hoşlanıyor sanırım

0
    0 Yorumla
  • kyesting
    kyesting Takip Et
    Xper 1 Yaş: 21
    +1 yıl

eskiden gordugu siddetten dolayi olabilir ya da psikolojik baski

0
    0 Yorumla
  • cagla35izmir
    cagla35izmir Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22
    +1 yıl

Kendisi zorbalığa mâruz kaldıysa travma yaratmıştır. O da aynısını yapıyordur :)

0
    0 Yorumla
  • SALam_SuCuK_SoSis
    SALam_SuCuK_SoSis Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

Özgüveni okadar fazladır herkese istediği gibi davranabileceğini düşünür

0
    0 Yorumla
  • onurbb44
    onurbb44 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    +1 yıl

Aile baskısından... Ailesine yapamadığını başkasından çıkarır çocuk

0
    0 Yorumla
  • manolyanrr
    manolyanrr Takip Et
    +1 yıl

Anadı babası çok yüz vermiştir ya da hiç yüz vermemiştir

0
    0 Yorumla
  • melisayldrmm
    melisayldrmm Takip Et
    +1 yıl

Ailenin yetiştirme ve büyütme stili bu konularda etkili olabilir

0
    0 Yorumla
  • ateşli1genç
    ateşli1genç Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

Her istediği olmuş hayırın ne olduğunu öğretmedikleri için

0
    0 Yorumla
  • EsRwa
    EsRwa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 50%
    +1 yıl

aıle ıle alakalı o

0
    0 Yorumla
  • avigor
    avigor Takip Et
    Guru Yaş: 66 , eic 95%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı.

Genlerinden kaynaklanır

0
    0 Yorumla
  • Pikauv
    Pikauv Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 98%
    +1 yıl

Ailesinden dolayı neden olacak.

0
    0 Yorumla
  • Ramoness
    Ramoness Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 45%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Zayıflığını görmesinler diye

0
    0 Yorumla
  • berkatak
    berkatak Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

sevilmediği için ya da sevildiğine inanmadığı için

0
    0 Yorumla
  • Birabey
    Birabey Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 96%
    +1 yıl

Öyle seviyordur sndjej

0
    0 Yorumla
  • Mrt8787
    Mrt8787 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 96%
    +1 yıl

Ailesi sağolsun… bok gibi yetiştirmişler

0
    0 Yorumla
  • CptSimonRiley
    CptSimonRiley Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Yetişme tarzına bağlı.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Ebeveynleri zorba olduğu icin

0
    0 Yorumla
  • Sinan383838
    Sinan383838 Takip Et
    Yoda Yaş: 26
    +1 yıl

İyi eğitim almadığından

0
    0 Yorumla
  • xyzabc1234
    xyzabc1234 Takip Et
    Guru Yaş: 39
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Zorbalık gördüğü için

0
    0 Yorumla
  • sdqwasp
    sdqwasp Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    +1 yıl

Aile sorunları varsa.

0
    0 Yorumla
  • yzbeyzaa
    yzbeyzaa Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    +1 yıl

Gelişememiş ergen işte öyledir

0
    0 Yorumla
  • hyttt0
    hyttt0 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 21
    +1 yıl

ARKADAŞIMI ARIYORUM BULDUN MUU

0
    1 Yorumla
    • BuraK_27289
      BuraK_27289
      +1 yıl

Buldum buldum diğerleri uzak dursun

Yorumla
  • Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bir çocuk neden zorba olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce çocuk neden bu davranışı gösterir? 8 cevap verildi
BİR KIZ NEDEN GÖRÜLDÜ ATAR? 7 cevap verildi
BİR KIZ NEDEN GERİ DÖNER? 5 cevap verildi
Çocuk neden dogurulur? 7 cevap verildi
KENDİMİ DEĞERSİZ HİSSEDİYORUM NEDEN BÖYLE YAPIYOR BU KIZ? 4 cevap verildi
Çocuklar neden zorba? 9 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • İnce kaş bağımlılığı?
  • Senin en dikkat çekici yerine şiir yazılsaydı, nerene şiir yazılmış olurdu?
  • Fiziğinizle gurur duyuyor musunuz?
  • Kedim beni niye sevmiyor?
  • Çekici görünmenin sırrı nedir?
  • En çok da kaybettiğimiz kişiye değil, ona yüklediğimiz anlamlara üzülüyoruz?
  • Gece saatlerinde ayran içer misiniz?
  • Gece yarısı mutfağa girseniz, hangi lezzeti yersiniz?
  • İçtiğiniz içeceklerin kutularını atar mısınız saklar mısınız?
  • Klipsli küpe kullanıyor musunuz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨