Ergenlik döneminde olan çocuğum sizce neden böyle davranıyor?

Arkadaşlar ergenlik döneminde olan bir çocuk annesiyim son zamanlarda çocuğumda insanlara karşı güvensizlik insanlardan gelen sevgiyi kaybetmiş ve odasında daha çok vakit geçirirken görüyorum ve eskisi kadar mutlu olamadığını hiç kimseyi sevmediğini söylüyor son zamanlarda çok asosyalleşti kimseyle yakın olmak istemediğini artık tek başına kalmak istediğini söyledi güven duygusu diye bir şey kalmadı çocuğumda sürekli şu bana ne zaman bir kötülük yapacak bana manevi zarar verecek mi yeniden bir kazık yiyecek miyim ilerde hayatımdan nasıl çıkacak tarzı şeyler düşünüyor bu yüzden kimseyi kendine yaklaştırmıyor ama eskiden görüştüğü arkadaşları var onları çok sevdiğini ve özlediğini söylüyor başka bir şehirdeler telefonla görüşüyorlar onlarla görüştüğü zaman görseniz çocuğumdan mutlusu yok ama gel gelelim burdaki çocuklara onlara gelince nefret ediyorum hepsinden diyor aslında çocuğum öyle saldırgan kavgacı akran zorbalığı yapan birisi değil kimse beni sevmiyor burada hepsi kötü davranıyor artık kendimi mizantroplar gibi hissetmeye başladım dedi (internette araştırırken görmüş o kavramı) Arkadaşlar durumu size kısaca anlattım sizce çocuğumda sorun ne olabilir oyunculuğa ilgisi var o dala yoğunlaştırmayı düşünüyorum ama büyükşehirde değilim tiyatro kursu açılacak olursa eğer oraya gidecek
Ergenlik döneminde olan çocuğum sizce neden böyle davranıyor?