Arkadaşlar eşim daha önce bir evlilik yaptı bir çocuğu var yaş farkımız 12 yaş. Onun 6 yaşında çocuğu var. Ben 24 yaşındayım bu yıl evlendik. 2 yıl içinde asla çocuk istemediğini söyledi aslında fikri değişir diye umuyordum şu an hâlâ bu fikirde olması üzüyor beni belli etmiyorum.. daha önceki evliliğinde hemen 1 yıl içinde çocuk yapmış.. sanki tüm vaktini kızına ayırmak istiyor gibi.. bilmiyorum son zamanlarda çok kötü hissediyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Şimdi beni yanlış anlamanızı istemem.
Elbette ki kendi çocuğunuzun olmasını istemeniz pek tabii hakkınız.
Ama burada evlilik öncesi tabiri caiz ise bir anlaşma yapmışsınız. Siz bu şekilde kabullenecek evlilik yapmışsınız. Baştan bu bu konuyu konuşmuş, anlaşmış ve rafa kaldırmışsınız.
Bu açıdan bakınca eşibiz haklı. Burada sizin hatanız ise bu durumu kabullenmeniz.
Evliliğin doğasında çocuk yapılır. Bunun zamanı size kalmış ama neden böyle hata yaptınız ya da söz verdiniz.
Eğer baştan hayır deseydiniz sizinle evlenmeyecekmiydi. Sizin en büyük kozunu onun çocuğuna bakmanız. Evlenmeden önce ben senin çocuğu la ilgileneceksin, annelik yapacaksam benim de bir çocuğum olmalı, Anne olmak istiyorum diyecektiniz.
Peki sizinde bir çocuğunuz olsa idi o zaman sizinle bu kişi evlenecekmiydi.
Sorunuza bakınca açıkçası Hayır diyecekti. Misal çocuklu bir Kadın olsanıza evlenmeye ekti, evlilik sonrası çocuk yapmak ta istemeyecekti.
Ben burada naçizane hatayı sizde görüyorum. Size baştan söylemiş. Niyetini açık etmiş ve siz de kabul etmişsiniz.
Bu saatten sonra ne yapılır bilmiyorum. Rabb'im hakkınızda hayırlısını versin inşallah
03 Yorumla
Soran1 yılOnun çocuğuna ben bakmıyorum annesi bizde kalmasını istemeyecek kadar kıskanç ve kötü biri. Çocuğu da zaten dolduruyor babası ile bile arasını bozmaya çalışıyor.
Bir kez konuştuk ve kısa bir konuşmaydı yani oturup günlerce gündemimizde olan konu değildi. Çocuk istediğimi bilseydi yine evlenmek isterdi. Peşimden çok koştu çok ayrılıklar yaşadık çocuktan ötürü asla vazgeçmezdi. Şu an bu kadar dert ettiğimi bilse yapalım der ama mevzu bu değil. Mevzu şu an evliyiz 2 yıl içinde keisn bir şekilde asla istemiyorum demesi. 2. yilin sonunda da bakarız vs dedi. 2. Yılın sonunda bile yaparız demedi. Oysa ilk eşinden çocuğu 2. yilda hatta 2018de evlendi 2020 de çocuk dünyaya geldi hatta 1 yıl içinde yaptı diyebiliriz bilmiyorum ben son günlerde pek olumlu düşünemiyorum- 1 yıl
Açıkçası sorduğunuz soruya göre cevap verdim size. Yani okuduysan anladığımı aktarmaya çalıştım size.
Eşinizin iç alemini bilemem. Kafasında hangi türlü türlü düşünceler var bilmiyorum. Açıkçası bu konuda size şeffaf olmak zorunda. Evliliklerte sorunlar sağlıklı diyolog kurarak, doğru tespitler yapılarak ortak karar alınmalıdır.
Eşinizin bu diyalog kapısını kapatması çok kırıcı bir durum.
Maddi durumunuz nedir bilmiyorum. Bundan sebep mi masraflardan kaçınmak için bunu yapıyor. Yoksa yaşım ilerledi çocuk büyüyen kadar yaşım altmış geçecek, uğraşamam mı diye düşünüyor.
Yoksa sorumluluk almak mı istemiyor. Burada yanlış olan size kendi canımızdan kanınızdan bir evladı esirgemesin.
Maddiyat tan dolayı mı bunu erteliyor yoksa benlik duygusundan mı, bencilliğinden, kendini düşündüğünden mi yapıyor.
Bu sebepleri, sorunları ancak Eşiniz size şeffaf olursa çözebilirsiniz. Size inandırıcı ve mantıklı bir cevap vermek zorunda.
Şu hali ile bile çocuğuna baktığı için size gıpta etmeli, kıymet vermeli, mahçup olması gerekir.
Vesvese yapmayın, aceleci olmayın. Sadece konuşmaya çalışın. O ne derse o tavra göre yol alın derim.
Soran1 yılHayır ben doktorum kendisi avukat, maddi durumumuz iyi. Tamamen sorumluluk almak istememesi. Bazıları yeni evlendiniz birbirinizin tadını çıkarın demiş ama zaten biz evlenmeden önce de aynı evi paylaştık ve birlikte vakit geçirdik. Şu 2 yıl için bir şey demiyorum çok sorun etmem ama sonrası için bile bakarız demesi üzdü, kesin yaparız demedi. Evlenmeden önce konuştuk ama 2 yıl için konuştuk. Ben en geç 27-28 yaşlarında anne olmak istiyorum o da bunu biliyor fakat onun da biyolojik yaşı var belli yaştan sonra çocukla vakit geçiremeyecek çabuk yorulacak yaşı şu an 36 40lı yaşlarda biraz zor olacak sorumluluk alması o konuda endişeliyim.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılHiç öyle düşünme 👍
Sen 24 yaşındasın ve arada 12 yaş fark var 36 yaşında bir erkek 6 yaşında bir kızı var ve ikinci çocuk sahibi olmak için acele etmiyor çünkü ikinci çocuğa vakit ayıramayacak yani sana yeteri kadar yardım edemeyeceği için hemen çocuk istemiyor. Yapıcı olmak adına yardım istemediğini anne olmak istediği söyle büyük ihtimalle anlayış gösterir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBu durumda hissettiğin duygular çok anlaşılır. Bir yandan eski evliliği ve çocuğuyla ilgili deneyimleri, bir yandan da sizin ilişkiniz ve geleceğiniz üzerine düşünceler seni içinden çıkılmaz bir hale getirebilir. Eşin çocuk istemiyor ve bu senin için gerçekten büyük bir hayal kırıklığı olabilir. Ama bu konuda hislerini net bir şekilde ifade etmen çok önemli. Belki de önceki evliliğinden sonra farklı bir bakış açısı geliştirmiştir ve çocuk konusunda daha temkinlidir. Onun da bu konuda duygusal olarak ne hissettiğini anlamak gerekiyor. Ancak, kendini kötü hissetmeni normalleştirmek istemem. Çünkü ilişkilerde iletişim çok önemli, bu yüzden duygusal olarak ne hissettiğini ve ne istediğini açıkça konuşmak, belki de ikinizin de farklı beklentilerini ve korkularını anlamanızı sağlar. Kendini ifade edebileceğin bir ortam yaratmak, bu konuda biraz daha netleşmeni sağlar.
20 Yorumla
1 yılKötü hissetme. Adam daha önce çocuk bakmanın zorluğunu ve maddiyatını da biliyor keneini ruhen ve maddi hazırlamak için iki yıl diyor bide bazı kişiler de yeni evlilikler de hemen çocuk yapmanın doğru olmadığını da biliyor belki boşanma olur çocuk arada kalmasın diye. Akıllıca aslında davranıyor. . ne acelen var geçsin sen zaten bide çocuk yapıp vücudunu bozma hemen erkek buna da dikkat ediyor. Bir kadın hemen doğurunca annesi olunca adam da artık ona anne gözüyle bakıyor arzulamıyor onu eskisi gibi. Seni çekici görmek istiyor çocuk olsa çekici olmazsın herkes gibi
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, öncelikle kocaman bir sarılmak istiyorum sana! 💞 Evlilik demek iki kişinin dengeleri oturtmaya çalıştığı, hatta bazen birbirine alışma süreci yaşadığı bir yolculuk demek. Anladığım kadarıyla eşin bir çocuk sahibi olduğu için şimdilik çocuk planlamaya sıcak bakmıyor. Belki ona da bunları konuşmak biraz ağır geliyor ya da kafası karışık olabilir çünkü ikinci bir evlilikte herkesin kendi duygusal yükleri oluyor.
Bence onunla açık bir şekilde ama sakin bir tonda konuşmalısın. "Senin fikrin benim için önemli ama benim duygularımla da ilgilenmeni isterim" diyerek konuyu orta bir noktaya taşıyabilirsin. Tam bir süper anne adayı olduğunu düşünüyorsun biliyorum, sabırlı ol. 🥰 Onu sıkmadan bu durumu zamana bırakabilirsin belki. Ama sıkışmış hissediyorsan bir evlilik terapistiyle görüşmek harika bir fikir olabilir!
Hadi bakalım, kahveni kap ve biraz güç topla, unutma ki kadınlar sakin ama sabırlı olduklarında her şeyi çözebilir! 😉00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
71Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
1 yılBu konuyu konuş boşanma konusunuda bu konunun içine ekle en azından ciddi olduğunu bilsin gadası
20 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılAlakası yok herkes çocuk istemez ki
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılçocuk istemiyor olmasının seni sevmesiyle bir ilgisi yok.
00 Yorumla
1 yılÇocuklu dul bir adamla evlenirken sorman gereken soruları burada bize sorman çok ilginç ayrıca adam sana çocuk ustemudigini başta iletmiş bu sonradan çıkmış bir şey değil ayrıca ekonominin bu kadar kötü olduğu bir zamanda 2. Çocuğu sırf çocuğum olsun diye istemek vicdansızlık ve cahilce diye düşünüyorum
40 Yorumla
1 yılBence önceki evliliğinde hemen çocuk sahibi olunca evliliği yaşayamamış gibi hissetmiş ve pişman olmuş, sende de aynısı olsun istemiyor. Evliliğin tadını çıkaralım ondan sonra olsun diye düşünüyor.
Tâbi bu benim şahsi fikrim gerçek düşüncesini öğrenmen için düzgünce oturup konuşman lazım.21 Yorumla- 11 ay
😍👍😀🙂🙂
1 yılEskiden yapmış öylə bir hata ve eşini doğru düzgün tanıyamadan baba olmuş. Şuanda da sana 2 yıl deməsinin sebebi bu. Anlaşıp anlaşamadığınıza karar vermeden bir çocuk daha istemiyor. Bu açıdan bak. Ayrıca senin için daha iyi. Doğru düzgün karı koca hayatınız olmadan anne baba olmanız birbirinize vakit ayırmanızı da zorlayabilir.
10 Yorumla
1 yılHayır canım ne alaka ben de çocuk istemiyorum. Evli olsam eşimi sevmemekle alakası yok ki bu işin. Benim görüşümde bu feodal emperyalist dünyaya çocuk getirmenin ona büyük bir işkence etmek olduğu. Sevgisizlik ne alaka sırf çocuk istemiyor diye? Ayrıca çocuk öyle oyuncak değil o sorumluluğa gerçekten hazır mısınız ki?
00 Yorumla
1 yılİki yıl belki senin vaktini ona ayırmani istiyor birbirinizi iyice tanımak alışmak istiyor çocuk oldumu birbirinize pek vakit ayiramazsiniz ayirsaniz da ölçülü olur iki yıl da çok değil normal bir sayı bence kızıyla alakası yok onun kızını kiskaniyorsun gibi geldi bana kıskanma her şeyin hayırlısı sen bilirsin de bence de bu yıl evlendiyseniz hemen erken bebek yapmak için de ben olsam da bir ya da iki yıl beklerdim eşime alışıp birbirimizi tanıyıp daha çok vakit ayırabilmek için
00 Yorumla
1 yılAdam kırka merdiven dayamış bulmuş çıtır hizmetçiyi dadiyi yatak arkadaşını yapar mı sence herif seni çocuğuna dadilik edesin diye almış aynı zamanda yatağımda bamyami tatmin etsin pisliklerimizi temizlesi yemeklerimizi yapsın diye almış aklından zorun mu gardi dulu aldin
54 Yorumla- 1 yıl
Bende kim mantıklı açıklama yapacak diye bekliyordum sen geldin
- 1 yıl
Bekar ve haklı teacher :D
Soran1 yılÖncellikle üslubun ve söylemlerin çok rahatsız edici. 1- aile hekimiyim son derece saygın bir mesleğim var, hizmetçi değilim eşim de avukat. 2- çocuğu bizde kalmıyor, ki çocuğu ile çok iyi anlaşıyorum annesi var sadece gezi amaçlı bazen bizimle oluyor onu da sorun etmiyorum. 3- hayatım boyunca hep olgun, karakteri oturmuş erkeklerden hoşlandım yaş farkı bizim için sorun olmadı hâlâ değil yaşını da göstermez maks görenler 28 duruyosun der ona. Son olarak evde yemekleri çoğunlukla o yapar aksine ben yemek konusunda becerikli değilim ve çocuğu da ileriki zamanlarda ister diye düşünüyorum şu an için kesinlikle düşünmüyor
- 1 yıl
Uslubum rahatsız etmesini istemezdim ama genelde böyle yazarım herneyse kanımca daha gençsin ve gerçekten erkeklerin niyetlerini bilemezsin onlar istersen en iyi okullarda en iyi mevkilerde olursa olsun zihinleri kirlidir. Hele ki avukatların aman Allahım herşeyi gördükleri için karşıdaki insanı nasıl manupule edeceklerini bilirler. Benim de hayat tecrübem gösterdi ki kaldı ki mesleğimin verdiği şey de var kız çocuğu babadan almadığı sevgiyi dışarıda arar ama ne dışarıdaki babadır ne de zamanında edinilmeyen doyurulmayam. aclik sonrası doyuma ulaşır. İyi bir meslek var ve kendini gelistirmissin ama dul bir erkekle bekar bir kızın evliliğinde negatif olacağını anlamamıştım ki çok normal yaş gereği bu. Çünkü hiçbir kadın kolay kolay yuva yılmaz biz bir yere daha bağlı kalırız ama erkekler öyle değildir. Herneyse burada eşinizin sizi dediğim şekilde gördüğünü anladım ve yorumu yazdım. Başta dediğim gibi bunu üzmek için değil sadece dışarıda öyle göründüğü için diyorum
Gizli Üye(36-45)1 yılİki yıl neden sana çok uzun geliyo ki. sen bu adamla çocuk doğurmak icinmi evlendin o zamn. sen hani dusuniyormusnya beni sevmiyor mu diye o da senin için sadece çocuk doğurmak için mi benimle evlenmek istedi diye soruyordur sadece üreme dönemindesin ve sağlıklı düşünemiyorum seni yöneten hormonların olduğundan adam seni dizginliyor sonuçta senden daha tecrübeli ve ilişkiyi sağlıklı yönetmeye çalışıyor.
26 Yorumla- 1 yıl
Evliliğin hemen başında çocuk sahibi olma hevesinin sebebini anlamak imkansız evliliğin sürer mi mutlu muyum ekonomimiz bir çocuk yetiştirmeye uygun mu diye düşünmek yok tek dert çocuk sahibi olma hevesi
Cevap sahibi1 yıl@yalansizolmaz35 üremesi gelmiş bencil kadının. birde hesabına bak ilk eşine çocuk vermiş bana niye vermiyor diyor. Ulan sen kendini şimdiden eski eşle kıyaslarsak bu adam sana niye saygı duysun değil mi. ? Kadınların en tehlikeli anı üreme zamanı gelmesi mantıklı hiç bir şey anlayamiyorlar.
- 1 yıl
Bir çocuk doğurmak yedirtismek ülkesine yararlı bir birey yetiştirmek tabi ki çok kıymetli ama allah için anneligi babalığı kutsallastirmaainlar zaten herkesin anne baba koca es olma zorunluluğu yüzünden ilke bu kadar ipe sapa gelmek varlıkla dolu
Cevap sahibi1 yıl@yalansizolmaz35 aynen ben de çocuk yaptım bilincli degildim kimse söylememişti. 18 yaşındaydım. Evlenmiş ve iki sene sonra hamile kalmıştım. Şu an 41 yaşındayım tek çabam çocuğumu büyütmek oldu bu işin zor olduğunu küçücük yaşta öğrendim çevre baskısı aile baskısı arkadaş baskisi bana kısır bile dediler yapmayinca. Ama umursamadım oğlumu büyüttüm iki dil var ana dilleri gibi biliyor. Otomativ sektorunde finastan ticarete geçti. Ayakari uzerinde durdu. Yani o dönem ben bunu çakmış ve uzak durmuş isen. simdiki donemdekiler ne den hala bir adım öteye gevemoyor bu konuda bilinçsiz şahsen ben oğluma aman oğlum çocuk yapma şimdiden diyorum yaşa gir gez toz hayatını yaşa tanı kendini sonra başkasınin sorumluluğunu alırsın diyorum oda neyseki farketti. durumu.
Cevap sahibi1 yıl@yalansizolmaz35 sadece tek çocuk yaptım oda taaaa 18 yaşlarımda kendi kendime farkettim doğruyu. Ben anne olmak istemiyirum bundan sonra dedim cunki çok çetin bir süreç.
- 1 yıl
İnsan kendiyle bile çekişirken yeni biriyle hele de yeterli donanıma sahip değilse vay haline
Ne kadar sürelik evlisiniz? Esin mantikli dusunuyor evliligin en baslarinda ciftler daha tam olarak birbirini tanimadan cocuk yapmak saglikli degil. Ki sütten agzi yanmis hemen istememesi cok normal cunku ciftler anlasamayinca olan cocuklara oluyor o cocuklar hep eksik buyuyorlar..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇocuk istememenin partnerini sevmemesi kadar saçma bir şey görmedim. Neden sevmesin ki seni, belki o sorumluluğu almak istemiyordur. Çocuk yetiştirmek kolay mı sanıyorsun. Çocuk yetiştirmek sanattır. Bizim ülkede herkes çocuk sahibi oluyor ama kimse sanatçı değil
10 Yorumla
1 yılİlk evliliğinde bir yıl içinde çocuk yapmışsa bunun iyi bir şey olmadığını anlamış ve sana vakit ayırmaya ihtiyaç duymuş olabilir ilk önce seks hayatınızı düzenleyipleyip daha sonra çocuk yapmak istiyor olabilir veyahut anlaşıp anlaşamadığığınızı görmek için Çocuğu bekletmeye almış olabilir o yüzden kocanı seviyorsan İki yıl bekle ve anlaşıp anlaşamadığınıza Bakın eğer her şey olumluysa zaten çocuk yaparsınız yani kısacası kocanın ağzı sütten yanmış yogurdu üfleyerek yiyor.
00 YorumlaSıkıntı ne biliyor musun? Adam sana dediği halde senin kendi kendine “ fikri değişir diye umman “ bir insanın fikirlerine saygı duymak yerine böyle sanmak daha kolay geliyor dimi size
31 Yorumla- 1 yıl
Yani madem bunu dert ediyorsun başta niye demedin ben çocuk istemiyorum dediği zaman deseydin keşke emin ol daha az üzülürdün o rahatça isteklerini söylesin sen sus bunu yapamayın kendinize hem istediklerinizi söylemeli hemde size bir şeyler söylenmesine açık bir tavrınız olmalı bu hayatta bu benim mottom
Gizli Üye(36-45)1 yılEvlenmeden önce bunu konussaydınız şu an bu soruyu sormazdınız.
Cocugu olan biriyle evleniyorsanız adamın ya da kadının çocuk yapmama isteginide bilmeniz gerekir.
Herseyi kabul edip sonra aaa böyle olacagını bilmiyordum çok pişmanım çok üzgünüm demek gercekten akıl tutulması yaşamak demek.
İlla cocuk istiyorsanız o cocugun büyümesini bekleyin eşinizle konuşun ya da boşanın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl24 yasinda citir bir kizin sanirim senin ilk evliligin. 12 yas buyuk dul cocukla viriyle evlenmesi icin mantikli bir sebep bulamadim. Evlenmeden dusuncektin.
50 Yorumla
1 yılSevmekte çocuk istemenin ne alakası var yahu? Bunun bir çok nedeni vardır psikolojik ekonomik ama sevgi katılacak en son şey
14 Yorumla
Soran1 yılMaddi durumumuz çok iyi para değil sorun
- 1 yıl
Ya tamam işte psikolojik olabilir bu ülkeyi tutup getirmek istemiyor olabilir ugrasmak istemiyor olabilir bir çok neden sayılır
Soran1 yılİlk çocuğu neden yaptı o zaman? Çok iyi baba. Sorumluluklarn bilincinde bolca sevgi var içinde.
- 1 yıl
Halsiz ikinci çocuğu istiyorsunuz aslında sizin derdiniz çocuk mu dizi sevmesi ilgi göstermesi mi sizin durumlar karışık bence sizin terapi almanız lazım
Çocuk istemediğine göre çocuk sevmiyor seni istemese sevmiyorum der ya da zaten evlenmezdi. çocuk olunca sana üstün bir sevgi beslemeyecek sonuçta
00 Yorumla
1 yılSende kabahat neden kendi akranın veya yaşından bir kaç yaş büyük biriyle evlenmezsin böyle de seni karşındaki parmağında oynatır işte gram acırsam
00 Yorumla
1 yılBiraz yabancı olduğum bir durum. Evlenmeden önce bu durumu detaylıca konuşabilirdiniz. Ayrıca seni sevip sevmemesiyle alakası yok bence ama biraz daha anlayışlı bir tavır takınabilir.
00 Yorumla
1 yılNeden Kendinden 12 yaş büyük biriyle evlendinki çok yaş farkı yokmu kendi yaşıtın veya biraz büyüğün varken nasıl bir gelecek kurmayı düşünüyorsunki bana çok saçma geliyor bu kadar yaş farkı en fazla 5 olabilir bence 12 ne ya çok fazla bence bide boşanmış diyorsun saçma bi karar olmuş ama sen bilirsin
01 Yorumla- 1 yıl
Bide aileni nasıl ikna edebildin hiç karşı çıkmadılarmı rızaları varmıydıki
1 yılDiğer çocuğu okula başlayıp sosyallesinceye kadar istemiyor anladığım kadarıyla. Birde sizin yaşınızda çok genç, eğer profildeki doğruysa, çocuk yapmayı bekleyebilecek bir yastasiniz.
00 Yorumla
1 yılEvlenmeden önceki düşüncesini değiştirir mantığı ile evlenmek neyin kafası?
Sen değiştin mi ki adamdan iki yıldan önce çocuk istemesini bekliyorsun.00 YorumlaMantıklı olan bu bence ilk evliliğinin ilk yılında çocuk yapmışta nolmuş sanki şimdi kuyruk gibi sürekli uğraşıp durucak birde ayrılmış daha zor seninlede belki aynı şeyi yaşamak istemiyordur tamamen emin olmak saçma sapan kuruntu yapıp canını sıkma 2 yıl içinde demiş zaten ilk iki yıl eşler bir birinin tadını çıkarmalı çoluk çocuk doğru zamanda olur
00 Yorumlaama sana net istemiyorum dememiş ki daha yeni evlisiniz onada zaman ver belkide kaza ile olur bir bakarsin ki hamilesin
06 Yorumla
Soran1 yılBen kadın doğum hapı zaten kullanmıyorum veya ertesi gün hapı. Hormonlarm için istemiyorum. O da biz sevgiliyken bile kondom takmadı şu anda boşalmyor içime o şekilde devam ediyoruz.
Soran1 yılMevzu bu değil boşal desem boşalır zaten. Çocuk istememesi sorun rızası olmadan hamile kalmam
Soran1 yılÇocuk olunca cinsellik bittiyor mu?
Olgun oldugu icin cocuk yaparsa seninle rahat vakit geciremez bence ondan dolayi seninle evliliğin tadını cikartmak istiyor
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
1 yılAlınacak dert edinecek başka şey bulamadın galiba. O istese bile senin istememen lazım daha kaç yaşındasın ne bebeği
10 Yorumla Henüz erken biraz daha bekle. Kendi iyiligin için de bunu yapman lazim.30 yaşına kadar zamanin var acele etme.
00 Yorumla
1 yılSiz evlenmeden önce konuşmuyor musunuz bunları ya? Bir de evli olmayan ama evlenecek arkadaşlar değişir diye düşünmeyin değişmezler.
00 Yorumla
1 yılBu yıl evlenmişsin zTen acelen ne 2 yıl olması lazım biraz vakit geçirin diye diyordur bunu hemen çocuk gelirse yorar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılPara yok para. Devlet hastanesinde doğurdsan hem bebiş hem sen kötü bir muamele göreceksin, özel hastaneler 50k daha bunun bezi beşiği vs ohooo yazık günah çocuğa fakfakir hayatı olacak sizin yüzünüzden
00 YorumlaSana güvenmiyor bende 2. eşimden bu yüzden istememiştim ve haklı çıktım
02 Yorumla
Soran1 yılNe açıdan güven
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 409 cevap paylaştı.
1 yılBaştan sana söylemiş çocuk istemediğini saklamamış saygı duyman lazım
Sen çocuk istiyorsan çocuk isteyen biriyle evlenecektin03 Yorumla- 1 yıl
Ya zaten adam hiç yapmayalım dememiş sadece ilk 2 yıl istemiyorum demis
- 1 yıl
Hıı o detayı kaçırmışım pardon
E haklı adam 2 3 yıl evliliğinizi yaşayın birbirinizi iyi tanıyın - 1 yıl
Değil mi
1 yılEvli ve boşanmış birisi ile evlenirsem böyle olur. Bekar erkek mi bitti memlekette
04 Yorumla
Soran1 yılBekardı zaten ne saçmalıyorsun eşinden boşanmştı
- 1 yıl
Bende onu diyorum anlama seviyen yok. Boşanmış birisi ile evlenirsen böyle olur. Müstehak sana.
- 1 yıl
Elleme eninde sonunda boşanıp pişman olacak mahvolmuş bir hayatı olacak yaptığı bu hatadan dolayı adam 12 yaş büyükmüş birde boşanmış çocuklu olmasını geçtim bile
- 1 yıl
@poyraz__38 bunlara bunlar müstehak. Daha beterini bile hallediyorlar. Ne diyeyim. Bizim toplumumuz akıllanmaz 🤷♂️
1 yılYa belki biraz senle vakit geçirmek istiyor olamaz mı hani yatak keyfi falan
02 Yorumla
Soran1 yılGayet iyi, çocuk olsa da iyi olmaya devam eder benim libidom yüksek
- 1 yıl
O zaman bir süre böyle devam edin
Ayrıca ona yatakta daha çekici ol
Dayanamayıp içine boşalır
1 yıl2 yıl içinde istemiyorum demiş hiç yapmayalım dememiş ki
02 Yorumla
Soran1 yıl2 yıl kesinlikle istemiyorum işte sen de gençsin bu sorumluluğu alma diyor 2. yildan sonra bakarız dedi o zaman isterim bile demedi
- 1 yıl
2 yıl sonra bakarız demiş ne desin. Çok derin düşünüyorsun adam seni düşünüyor kasma bu kadar
Gizli Üye(25-29)1 yılNe alaka, çocuk isterse seni sevdiği anlamına mı gelecek? Kocan antinatalist olabilir. Çocukla uğraşmak gerçekten zor, çocuk çok masraflı, çocuk yerine kedi beslemek daha mantıklı.
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAntinatalist kelimesini geri alıyorum, detayı okumadan yazmıştım, evet belki daha fazla yıpranmak istemiyordur, şu şartlarda bi çocuk büyütmek bile çok zorken ikinci bi çocuğu bu yüzden istemiyordur belki
Gizli Üye(36-45)1 yıl2 yıl sonra yaşın 26 olacak, bence eşin gayet mantıklı düşünüyor, unutma ki her evlilik çocuktan sonra çatırdamaya başlıyor. Hayatını yaşa, bu günleri mumla arayacaksın daha çok gençsin.
10 Yorumla
1 yılSenin kafanı sigim öyle adamla niye evleniyon genç yaşta o seni kullanıyor sadece
10 YorumlaO yaşta amca ile neden evlendin çocuk yapacak olsa o yasa kadar yapardı zaten
11 YorumlaAdam seninle rahat rahat takılmak istiyor işte 24 yaşında ne çocuğu
10 Yorumla
1 yılBir yandan beni istemiyor sevmiyor mu diye düşüneceğini bunu eşinle konuşup anlasman lazım belki adamın kafasında geçim sıkıntısı ya da senin bu işin ustesinden gelip gelemeyecegin vardır çocuk çok büyük bir sorumluluk
00 YorumlaMaddi endişeleri olabilir. Önceki evliliğinde maddi sıkıntılar yaşayacağını öngörememiş olabilir.
00 YorumlaÖzelden yazar mısın benzer durum yaşamışız daha önce
00 Yorumla
1 yıl2 yilda seni iyi tanimak istiyordur. Normal.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 347 cevap paylaştı.
1 yılHazır hissetmeyebilir bu bir sevgi göstergesi değildir.
00 Yorumla
1 yılCocuk yoksa evliliğin tadı tuzu kalmaz bir süre sonra
00 Yorumlaİlk baştan fikri değişir diye düşünmek yerine bunu öngörmeniz gerekirdi
00 Yorumla
1 yılAnnelik duygusunu hissini tatman için bir çocuk yapabilirdi
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 543 cevap paylaştı. Elbette seni seviyor. Çocuk doğurup imtihan mı çekeceksin. Hiç doğurmamak gibisi mi var.
00 Yorumla
1 yılPeki sen neden ilk evliliğini dul ve çocuklu bir adamla yapmak istedin ki?
00 YorumlaBekar halinle çocuklu adamı almadan önce düşünseydin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl2 yıl bekle sende ne var ki bunda. Ayrıca en başında da boşanmış ve çocuğu olduğunu bilmiyor muydun şimdi niye beni sevmiyor mu derdindesin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBiraz yalnız kalmak isteyebilir çünkü evlilikte hemen çocuk olunca eşler birbirlerine vakit ayıramıyor öncelik çocuk oluyor o yüzden
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSeni sevmediği için değil seninle rahat rahat cinsellik yaşayabilmek için senin yaşının vermiş olduğu küçüklükten dolayı
10 Yorumla
1 yılya yanlıs anlamada 12 yas farkı bıraz cok adam dınlenme odnemeınde yanı cocuk gurtulusu olsun ıste aglmaları olsun o seylere artık vakıt ayırmak ıstemıyo olabılır
04 Yorumla
Soran1 yılOlgun seviyordum hep kendi yaşıtmla 2 yıl maks süren ilişkim oldu sürmedi. Yaş farkı sorun olmadı. Cinsel anlamda da gayet iyi, evet biraz assosyal ama idare etmeye çalışıyorum. O yapı itibariyle hep dinlenme döneminde
- 1 yıl
onu dıyorum ıste bak kendınde dedın " ıdare edıyosun" bellı bır sure sonra ırade sabrında kalmıcak ıdare etme ıstegındee kalcak mutsuz olcaksın
Soran1 yılEvine sadık olması asosyal olması daha iyi. Arkadaşımın kocası sosyal adam eve uğramıyor arkadaşlaryla sürekli kafelere gidiyor maçlara gidiyor benim eşim haftada bir halı sahaya gider maks. Evde de çok güzel vakit geçiriyoruz muhakkak haftada 1 kez dışarı çıkarız. Hep öyleydi ben de eskisi kadar sosyaliğim kalmadı bilmiyorum çok sorun etmiyorum açıkçası
- 1 yıl
umarım ılerısı ıcınde bole dusunursun
Gizli Üye(36-45)1 yılNe diyoruz herkes kendi yaşıtıyla evlensin davul bile dengi dengine çalar.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılyok yav sevip sevmemesi bu iş için kriter değil ki. başka bir problem yok ise gerçekten şuanda cocuk istemiyordur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılkeşke genç biriyle evlenseydin çocuklu birindense
kesin zengin diye...
01 Yorumla
Soran1 yılBen doktorum eşim avukat. Maddi durumu iyi ama benim de iyi. Paralı bir sürü adam var. Aşk bu
Gizli Üye(25-29)1 yılAğa yanlış anlamada piyasada çok erkek var neden kendinden 12 yaş büyük dul biriyle evlendin ki? 10 sene sonra sen 34 yaşında olgun olcaksin kocanin s2 kalkmayacak enerjisi bitecek evden dışarı çıkmayacak
17 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@cetin2861 ya benim kuzende gitti kendinden 15 yaş büyük biriyle evlendi adam şu an 50 yaşında evden cikmiyo aq enerjisi 0 skeyim öyle parayı
Soran1 yılHayat planladğm gibi olmuyor. Yakışıklı ve karizmatik biri yaşını da göstermiyor 28 duruyor. Paradan ötürü değil ben de doktorum kendi benden daha az kazanıyor avukat.
Cevap sahibi1 yıl24 yaşındasın intörn müsün yoksa sallamasyon mu yapiyosun şu an
Soran1 yılHayır aile hekimiyim asistanım tusu kazandım
Cevap sahibi1 yılDoktorsun zeki kadınsın çocuk yapma konusunda manipüle et onu
- Devamını Gör (64)
Devamını Gör(109)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri