Evlenemeden önce söyledim istemiyorum hiç de istemicem dedim kabul etti şimdi beni zorluyor. Baba olmak istiyorum dedi eve çocuklu misafir çağırdı göreyim seveyim diye kontrol haplarımı sakladı vs boşan o zaman dedim ben kabul ederim gençsin kur yuvanı tekrar hayır seni seviyorum diyor benden baba olmak istiyormuş ama ben istemiyorum? Annesine söylemiş beni annesi gelmiş kadınlık biraz anneliktir filan gibi konuşuyor güya çaktırmadan ben boşanıcam dedim süreci uzatırım diyor ben ne yapacağım? Bir süre izin alsam uzağa tatile gitsem iyi gelir mi acaba
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Neden cocuk istemiyorsun? Sen kocani sevdiginden emin misin? Cocuk yapmamak icin kocani gozden cikartip bosanmaya kadar gotureceksin sana kalsa. Evlilik bu kadar basit mi. Kocanla olan evlilik oncesi ve sonrasi iliskin bu kadar kolay gozden cikartilabilir bisey ise neden evlendin?
Ben evlenmeden önce söyledim istemiyorum diye onu tanımadan önce de istemiyordum seviyorum ama zorbalığa katlanacak değilim evlilik basit değil ama beni zorla hamile bırakacak değil heralde?
Burda herhangi bir zorlamadan zorbaliktan bahsetmedim ben. Cocuk gibi bir dusuncen yoksa hic evlilik topuna girmeyebilirdin. Anlattigin dolayi sen ekonomik bir ozgurlugu evlenmekte gormussun. Adama asik bile degilsin. Bugun bosanmak istese ondan once imza atarsin sen tereddut bile etmeden. Anne olmayi istememen kotu birsey ama sirf gezip tozup eglenip o ozgurlugu ve rahatligi tatmak icin evlenmen, basit yoldan rahata kavusmak icin basta söylesen bile birini oyalaman daha kotu. Kendini hic bosuna kandirma. O adam cocuk istiyorsa ya aldatilirsin ya da en yakin sekilde gecimsiz olarak uzun bir celsede bosanirsin. Hakkinizda hayirlisi.
Eşimden çok daha uzun süredir çalışıyorum ve daha fazla kazanıyorum zaten evim vardı aileden zenginim 8 tane ülke gezdim evlenmeden önce. Ben bebek sevmiyorum ayrıca hamilelik sürecini doğumu emzirmeyi bebekten sonra işe ara vermeyi uykusuz geceleri yaşayacak olan benim bunları istemiyorsam sebebi eşimle alakalı değil istemiyorum çünkü istemiyorum bu kadar basit o ısrarla evlenme teklif etti bebek yapmayız dedim tamam dedi şimdi istiyorsan ayrıl başkasıyla yap da diyorum
Ne is yapiyorsun? O ne is yapio? O istedi tanistin , o israr etti evlendin , o simdi cocuk istiyor bu noktada ses cikartiyorsun. Basta soylemis olabilirsin. Insanlar degisir , en azindan degismeli. Evlilik orta yolu bulmaktir en basta. Sen evlenmek icin mi evlendin bu cidden garip. Cunku o kadar kulturlu bir insan olabilsen ufacik bir empati kurar hayatindaki insani anlardin. Evlilik sadece iki insanin ayni eve cikmasi bir sozlesme ile hayatini birlestirmesi degildir. Evliligin temeli insan dogasindaki uremeye ve toplumsal goruslerden etkilenmis inanca gore sekillenmistir. Su anki iliskini evlenmeden de duzenli sekilde yaşayabilirdin . Seninki bencilliginde otesinde safii simariklik baska birsey degil..
Beyfendi sırf o istiyor diye hamile nasıl kalayım delirdiniz mi? Ben eşimi seviyorum hep çok aşıktım her şey de güzel gidiyor ama ne yapayım baba olma sevgisi bana olan sevgisinin önüne geçiyorsa? Değişmez bu konuda en başta defalarca söyledim o istiyor diye anne olamam ben bir haftalık değil bir aylık değil ömür boyu sürecek bir süreç bu ben kadınım diye damızlık olmak zorunda değilim istenmeyen bir hamilelik süreci doğum süreci emzirme bakım süreci beni ve çocuğu mahveder ama kadınım ya doğurmak zorundayım öyle mi?
Bak damizlik muhabbetine hic girmeyeceğim. Bu konuşmayı kucukken ailenin , evlenirken de kocanin anlatmasi gerekiyordu ama sen isi gucu birakip buraya kadar düşmüşsün. 1. Si erkek ask icin , takilmak icin , gezmek icin tozmak icin evlenmez. Yuva kurmak, duzen kurmak , cogalmak ve soyunu genisletmek üzere evlenir erkek. Kadin gibi sinirlari olan bir yasami yoktur. Istese cocuk bile yapar ama toplum baskisi , din baskisi gibi konulari goze almasi lazim. Gelelim sana mesela bedeninden oturu , o süreçten oturu ve sorumluluktan oturu cocuk istemiyorsun tek tarafli olarak. Annende senin gibi düşünse sen olmazdin mesela. Bak kucuklugumuzden beri annelerimizden veto yiyerek buyuyoruz. Bekarken corabini cikarip tv unitesinin onune atan erkek o vetoyu yedikce kirliye atmayi ogreniyor istemeye istemeye. O zaman bizde salonun ortasina coraplari firlatalim , bulasiklar makinaya koyulmasin , evi dagitalim , maaslarimiz sadece kendimize harcansin , evi sizler alin bizde rahat rahat yasayalim kasmadan. Boyle dunya var mi. Erkek genc yasta it gibi çalışıp disiyle tirnagiyla kazanip o maddiyatı evine soktugu sürece , kendinden taviz verdigi surece bir kadin olarak elini o tasin altına koymak durumundasin. Esinide anlamıyorum. Nasil bi kafadaysa dis göstermiyor. Varlikli olsan bile eve sadece sen baksan bile o adam gibi sessiz birini bulmuşsun cocuk istedi diye sikayetcisin. Seninki buldugunu bunamak.
Erkek it gibi çalışıp eve maddiyat sokmuyor ben de odalık değilim tekrar söylüyorum evlenmeden önce tekrar tekrar belirttim söyledim ben çocuk sevmiyorum yapmayacağım dedim. Kadın çocuk yapmazsa erkek de eve saygı göstermez terk eder parayı keser gibi bir şey yok. Kim hamile kalacak? Kim doğum yapacak? Kim daha sorumluluk gerektiren ebeveyn olacak? BEN o zaman benim kararıma saygı göstermek zorunda evlenemeden önce çok iyi olur hep ikimiz oluruz gezeriz sabahlara kadar diyordu şimdi kvırmaya hakkı yok bulduğuma şükredip istemediğim halde bebek yapacak değilim hamilelik ağır geldi diyelim ne olacak kürtaj olacak halim yok o saatten sonra dönüşü yok ben ona baştan söyledim benim vücudum onun isteklerine göre çocuk verecek doğuracak makine değil kadın gibi sınırları olmak ne demek? Ben kendi sınırımı onun keyfine göre düzenleyemem benim isteğimin bu konuda bir önemi yok mu?
Diş gösterip ne yapacak beni zorla hamile mi bıraksın kadının bu süreçte kararının önemi nasıl olmaz? Tam damızlık istiyorsunuz
Yani ömür boyunca gerçekten çocuk istemiyorsan yolları ayırmak en mantıklısı eşin de muhtemelen evlenince fikri değişir diye evlenmiştir senle
Ablacım napıyon sal gitsin adamı uzatsın görelim nasıl uzatıyor senin kafanla kızlar sürünüyor hep
Uzatamaz dimi ya 🥺
Uzatma falan yok benim eski sevgilim ayrılırsan kendimi öldürecem diyordu ayrıldım yap hadi dedim yemedi
Sen çocuk fikrine karşı neden bu kadar katısın
Sevmiyorum bebekleri hamilelik dönemini yaşamak istemiyorum çok yorucu ve kısıtlayıcı geliyor bana bu olay
Hamilelik dönemi 9 ay ve ilk başlrı bildiğim kadarıyla kısıtlayıcı değil. Hep bebek olarak da kalmıyorlar zaten büyüyorlar. Yaşın küçük olduğu için istemiyorsun belki acele ermeyin ama ileridr yapayalnız kalabileceğini ve yuvanı yıktığın için pişman olabileceğini unutma...
Yuvamı yıkan ben değilim eşim? Ben önceden belirtmiştim doğum yapmak da istemiyorum bebek için izin almak da istemiyorum ona enerjimi vermek de istemiyorum ayrıca bebekleri sevmiyorum da
Sen istemiyorsan boşan
korunun
Korunuyorum zaten detayı okursanız daha iyi olur