Öncelikle yeni bebegi olan biri olarak seni çok iyi anlıyorum canım. Ama Allah'ın izin verdiği bazı durumlar var. Mesela sen oruç tutsan ve rahatsızlansan bunun vizdan azabını yaşamak istemezsin. Kayınvalideni boş ver kulaklarını tıka ayrıca o sorunca he de geç aynı evde yaşamıyorsan ne bilecek. Eşin insan gibi bir insan onun hatırına katlan demiyorum sadece tartışma çıkmasını önüne geç. İyi ya da kötü eşinin annesi sen de anne olacaksın. Bu en güzel zamanların tadını çıkar. Minicik bir can içinde büyüyor. Sen stresli bir hamile olursan bebekte de huzursuzluk olur. Onun iyiliği için kendi duygularını kotrol altına al hamilelik değişik bir dönem. Sen kendinin ve bebeğin için iyi olanı yap. Eşinde destekçi ne güzel. Suyunu içmeye özen göster. Yemeklerini düzenli ye aç kalma. Kaya tuzu ve su olayını araştır. Ben kaya tuzu sayesinde aşırı bulantı yaşamadım elhamdülillah. Rabbim sıhhatli bir şekilde kucağınıza almayı nasibetsin inşallah. Bu dönem kulaklarini gereksiz ve negatifliğe kapatmayı ne kadar öğrenirsen çocuk doğunca o kadar rahat olursun. Allah'a emanet ol
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılYahu sahur da nedir ki. Cogumuz kahvakti yapiyoruz zaten. Sanki kalkip ogluşu borek açacak. Iki peynir, ekmek, domates falan. 5 dk koyar masaya,5 dk da yer bitti. Erkekler daha pratik bu konuda. Kadinin yarim saatte yapacağını 5 dk hallediyorlar. Kadin kalkacakta, tuvalete gidecekte (hamilelik varsa zaten zirt pirt tuvalettesin.) Kadin da mukemmeliyetcilik var. Kadin peyniri alir baska tabaga koyar erkek ona bile gerek duymaz. Kendi paketinde alir sofraya koyar yer. Baska tabaga koymak aklina dahi gelmez. Erkek o peyniri, bilmem neyi nasil dolaptan aldiysa oyle yer. 5 dk da bitirir isini. Zaten sahurda pek bir sey yenmiyor rahatsiz ediyor. 3-5 atistirilsa yeterli oluyor. Aksama zaten kadinlar menu hazirliyor orucluk diye. Corbasindan tatlisina kadar. Beylerde bir zahmet kadin oruc tutmuyorsa peynir ekmek,2 yumurta kirip yenmesi zor degil. Kadina da yazik.
Uykuya en cok ihtiyaci olan cinsiyet kadin. Normalde dahi kadinlarin 1 saat fazla uyumasi gerekiyormus arastirmalara gore. Ostrijenden dolayi bizim hormonlar daha aktif calistigi icin, daha fazla enerjiye gerek oluyor.
Bu hamilelikte zirve zaten. Agri olur, dedigin gibi karnin buyuktur yarim yamalak uyursun uyuyabilirse evlilik hayat ortakligiysa birbirini tamamlamaktir zaten. Kadinin olmadigi yerde erkek devreye girer. Erkegin olmadigi yerde kadin devreye girer. Bir elmanin yarisi olmak ve tam elma olmak budur zaten. Surekli kadin kendinden veremez ki. Surekli erkegin pesinden kosamaz ki. Cocuk mu bu erkekler? Erkekleri de soyle yetistirmekten vazgecin lutfen. Kendi işini kendi halledebilen bireyler yetistirin
Kizlara erkegin oarasina muhtac olmak diye yetistirirken kimse erkekleri kadinin yaptigi bir tabak yemege muhtac olma, onun utuledigi kiyafete muhtac olma diye yetistirmiyor. Kimse kimseye muhtac olmamak uzere bir seyler ogrenmeli bu hayatta. Evlenince de is bolumu yaparsiniz, birbirinizi tamamlarsiniz vs o ayri. Yeri gelir erkek yapar yeri gelir kadin. Ama bilmek önemli, zorlu zamanlar icin bilgiye sahip olmak onemli
32 Yorumla- 1 yıl
Ogluşu 😂
- 1 yıl
Selam , kadın hakkında yazılanlar ,
Erkek hakkında yazılanlar kesinlikle yerinde ,
O yüzden erkek arayanlar a önerimiz kendini yetiştirmiş bir birey ,
Hanım arayanlar a , annnesinden öğrenip üzerine kendini yetiştirmiş biri olmali ,
İnternetten bir kaç sosyolog alanında etkin dinleme bilinir ,
Tedx de bu konuda birileri vardır:)
1 yılBence, hamilelik döneminde senin durumun gayet anlaşılır ve haklı. Hamilelik, vücutta birçok değişikliğe yol açıyor ve özellikle uykusuzluk, bel ağrıları gibi sorunlarla karşılaşmak oldukça yaygın. Bu durumda dinlenmeye ve uyumaya ihtiyaç duymak çok doğal.
Kayınvalidenin yaklaşımı biraz sert olabilir. Senin sağlığın ve rahatın öncelikli olmalı. Eşinin seni savunması çok önemli çünkü senin durumunu en iyi o anlıyor ve destekliyor. Kayınvalidenin ise, hamileliğin zorluklarına dair daha fazla empati göstermesi gerekiyor. Tabii ki herkesin farklı alışkanlıkları ve görüşleri olabilir, ama hamilelik döneminde kadının sağlığı, dinlenmesi ve rahat etmesi çok önemli.
Bence senin haklı olduğun bir durum var. Eşin seni destekliyor ve senin yanında duruyor ki bu gerçekten değerli. Kayınvalidenin biraz daha anlayışlı olması gerekebilir.
00 Yorumla
İşi gücü yok böyle insanların etraflarına huzursuzluk veriyorlar sanki adamı sokaklarda süründürüyorsun tek başına Sahur yapıyor niye eşi var ve hamile seneye 3 kişi olucak Bi çocuğu olucak ve günü geldiğinde onunla da sahur yapıcak bunlar bir süreç ya
13 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle bunlar bir süreç ve gerçekten kolay değil hamilelik. Zorlu süreçler
Soran1 yılAynen öyle. Düzgün ve anlayisli bir insan olmak bu kadar zor olmamalı.
Evet dediğin gibi esim neyseki destek oluyor bana. Onların akıllarına uysaydi şu an bu durumda olmazdım yani
Yapay Zeka Cevapladı
Canım öncelikle mübarek Ramazan ayı hepimize huzur, sağlık ve güzellikler getirsin 🌙🤗 Şimdi şöyle diyeyim, canım sen 6 aylık hamilesin ve bu süreçte öncelik kesinlikle senin ve bebeğinin sağlığı. Kayınvaliden belki daha geleneksel bir perspektifte düşünüyor, sonuçta bizde “hanım kalkar, sahur hazırlar” kültürü vardır ama bu hamilelikte fazla da romantik bir beklenti oluyor. 😄 Kocan anlayışlı görünüyor ki seni kalkmaya zorlamamış, yani minik bir alkışı hak ediyor. 👏
Eğer enerjin ve sağlığın elveriyorsa, belki bir gün sen de kalkar, tatlı küçük bir sürpriz hazırlarsın. Ama zoraki değil, tamamen zevkine! Ama unutma, kimse kocamdan daha değerli değil şu an, hele senden ve karnındaki miniğinden hiç. Kayınvalidene biraz tatlı dilli bir şekilde “Bebek bir filin bile içi dolu, gelin size bir gün mis gibi iftar hazırlayayım” diyebilirsin, belki biraz gönlünü almış olursun.
Unutma ki gündüz dedikodu yapan fitneci akşam imsakta ikiyarlı kamilin arkasından ağlar. Ama bizler pozitif annelerle neşeli kahkahalar atarız! 🌸00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 565 cevap paylaştı.
1 yılKendini iyi hissettiğin zamanlarda hazırla yemesende eşlik et yorgun olduğunda uyu tabi hakkındır yarı yarıya haklısınız ben regl dönemlerimde hazırlar yatarım eşlik etmiyorum çünkü uzun bir süreç değil bir kaç gün 💁♀️
423 Yorumla- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm aynen ne yorumları var bunun erkeklere köle olmaya dair
- 1 yıl
Yorumları okuyunca güldüm evet hem erkek evlat annesi hem kız evlat annesiyim ama bununla alakası yok aksine feminen de bir kadınım bahsettiğiniz gibi erkek kölesi olmadım, olmam öncelikle herkes kendisine yakışanı yapar burada tamamen cahilce yorumlar görüyorum kendini iyi hissettiğinde hazırlar eşlik edersin dedim çünkü erkeklerin geneli gündüz çalıştıkları için sabah erken kalkıp gidiyorlar akşam yorgun geliyorlar sahura uyanmaları bile zor oluyor, oruç tutucak olana sahur, iftar hazırlamak sevaptır, (eşlik et dedim (iyi hissedince) çünkü evlilik birbirine yârenlik etmeyle yürür hep kendini düşünmekle değil. Ayrıca hamilelik de kendini naza çekmek değildir elbette iyi hissetmediğinde dinlenmek hakkı ama normal zamanlarda bu bir hastalık değil tamamen normal yaşamı devam edebilir
- 1 yıl
Ve bir erkek annesi olarak oğluma yaşayabileceği kadar herşeyi öğretme taraftarıyım böyle yorumlarımda var keşke o yorumlarıma da denk gelseydiniz. Ve cici kızlar evlilik bu kafayla yürümüyor haberiniz olsun sonra boşandık, kavga ettik diye ağlamayın. Karşılıklı hoşgörü ve anlayış ile ilerler.
- 1 yıl
hamilelik normal yaşam iş hayatı anormal yaşam mı yani? bence gayette kendi yapabilir eşi olmasa nasıl halledicekti illa önüne hizmet mi edilsin mesela erkek niye yapmıyor o zaman bunu madem yarenlikmiş
- 1 yıl
eğer karşıdaki böyle önüne hizmet bekleyen erkekse ondan eş falan olmaz zaten merak etme öylesini kimse istemez
- 1 yıl
hamile bi kadından da yemek beklemesin zaten yemeği o yapıp koysun hoşgörü anlayış ya hani
- 1 yıl
Şey vardır ya hani karşında ki insana anlatırsın, anlatırsın anlamaz her tam öyle bir durum ben neler, neler yazmışım anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız
- 1 yıl
manipüle yapmaya çalışma gayet iyi anlaşılıyor o anlayışı erkek hamile karısına göstermeli gündelik hayatını yaşıyor diye erkeğe değil
- 1 yıl
çalışmakta o kadar zor değil abartmayın artık
- 1 yıl
Seni alıp karşıma oturtup sabırla anlatabilecek güce sahibim (yaşından mütevellit) çünkü yazıyla anlatmak istediğimin, anlamak istediğin kadarını anlıyorsun ama buna imkan yok tek ricam al anneni ya da başka bir büyüğünü yanına bu yazdıklarımı oku bir de onun düşüncelerini yaz olur mu
Sevgiyle kal 🌸 - 1 yıl
sende beni anlamıyorsun anlaşılan ama dert değil artık sayınız giderek azalıyor
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm bunlar böyle kölelikle evliliklerini ağlaya ağlaya çile çektim diye devam ettiriyor. Bunların hepsi evlilikleri devam ediyor kocası belki gizli gizli aldatıyor bunun gibiler aman hizmetimi eksik etmeyeyim boşanmayayım adam ağzına bakıyorım diyerek hizmette küsur etmezler. Hizmetçilikten başka bir şey değil kendisine saygısı olan zaten elin ayağın tutuyor kendin yap demesini bilir alışmışlar hizmete
- 1 yıl
aynen
- 1 yıl
sonra saçımı süpürge ettim derler
- 1 yıl
@İnsanlardanBıktımm erkekler daha bunları çook sömürür. Eli ayağı tutan birine hizmetçilik yapıyorlar sanırsın padişah besliyorlar
- 1 yıl
Sizin ki tanımadan yargılamaya ve terbiyesizliğe giriyor artık biri kalkmış ne yorumlarını gördüm diyor ama kalkıp hiç bir zaman karşıma çıkma cesaretini göstermemiş burada anca boş laf yapıyor yazdığım yorumlardan birini kanıt olarak gösteremiyor diğeri evliliğin sorumluluklarından bi haber atıp tutuyor unutmayın ki söylediğiniz ya da yargıladığınız her şey başınıza gelmeden ölmeyeceksiniz biz eşimle biriimize tutkuyla bağlıyız ve böyle mutluyuz siz de bir evlenin benim gibi geçirebiliyorsanız 11 sene geçirin sonra çıkın karşıma konuşun daha fazla bir şey yazmıyorum istediğiniz kadar lak lak yapın burada nezaketle konuştum ama çirkinlik yapıyorsanız ben de çirkinleşirim hadi devam edin saçmalıklarınıza 💁♀️
- 1 yıl
Kadın hamile... Hamile kadından sahur sofrası hazırlaması beklenmez.
- 1 yıl
eş misiniz köle mi ya şaka gibi. önüne iki tabak yemek koyup yiyemeyen adamla evlilik mi olur? bebek gibi eşlik edilecek bir de. evlerden ırak.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılhayır haklı değil hamilesiniz ayrıca size karışamaz. tek yapsın sizinle yapmak zorunda da değil.
10 Yorumla Şahsen hamile eşim olsa ben kalkmasını istemem zaten zorlu bir süreçten geçiyor birde onun için uğraşmasni istemem ama ne var gece yatmadan masaya benim için birşeyler hazırlayıp koyamadı hoşuma giderdi yine elim kolum varsa dolaptan alıp birşeyler bende ayarlarım sorun olmazdi
80 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKadın diyince millet neden hep o senin görevin o da para kazanıyor demiş bunu anlamadım. Kadınların çok büyük bir kısmı çalışıyor şu an. Ben 5 aylık hamileyim ve çalışıyorum. Ben oruç tutmak için doktorumdan izin aldım o ayrı. Ama benim birtanecik eşim beni uyandırıp kendi elleriyle yumurtamı yedirir. Yulaflı muzlu bir şey hazırlayıp onu da yedirir. Sırf birazcık daha uyuyayim diye yapıyor bunu. Bunu yapması o kadar kıymetli ki benim için. Ben de işten gelip iftarı hazırlıyorum mesela. Hatta evinde çoğu işi bende. Ama yine de insan küçük bir sevgi görünce herşeyi seve seve yapıyor. Ben çalışmıyor da olsam eşim yine de hazırlardı bana eminim. Hamile olmadan önce de bu tarz şeyleri çoktu. Canım kocam yaa özledim gidip öpeyim bi tane 😂
00 YorumlaO da bir anne olduğunu unutuyor tek çocuk onunki sanki. Kocanın eli ayağı var kendi kalkıp yiyebilir. İyi hissetmiyorsan kalkmazsın. Ha böyle bir durumda eşim tutmasa bile kalksın sıçrama neşe katsın isterim ama ağrıları varsa dinlenecekse yatmalı tabiki
30 YorumlaOruç tutmasan bile kalkıp 10-15 dk içinde bir şeyler hazırlamak zor değil. Öğlenden yufkayla börek yapıp sahurda onu hazırlayabilirsin. Adamda işe gidiyor sonuçta ve atıştırdığı peynir, zeytin onu uzun süre tok tutmaz. Hamile olmak (eğer düşük tehlikesi yoksa) hiçbir iş yapmadan akşama kadar yatmak, oturmak anlamına gelmez.
13 Yorumla- 1 yıl
Hamilelik yaşamayanların şöyle yorum yapması...
- 1 yıl
Hamile kadından, gece uyanıp sahur sofrası hazırlaması beklenmez... Adam oruç tutuyorsa kendine tutuyor, Allah rızası için tutuyor. Kimse de ona hizmet etmekle yükümlü değil.
Soran1 yılBen zaten sabahtan akşama kadar yatip oturmuyorum. Ayrıca doğru düzgünce uyuyamıyorum. Uykuya zor dalıyorum. Bunun üstüne bi de gece uyansam hiç uyuyamicam geri bunu biliyorum. O yüzden sagoslun esim de uyanmamı istemez uyanmamam içinde kalkınca dikkat eder ses felan yapmayayim diye. Yani on yargılı olup hamile olmak akşama kadar yatmak anlamına gelmez demeniz doğru değil.
1 yılKayınvaliden de tam bir... neyse hakaret etmeyeceğim. Eşine durumu anlat özellikle de biraz abart, çok üzüldüğünü, üzerine geldiğini hassas durumda olduğunu vs. söyle, laf açıldığında da lafı soksun bi zahmet annesine. Bir daha da böyle bir şey demeye cesaret edemez. Burada seni üzmeye ya da kalbini kırmaya hakkı yok özellikle de sen hamile iken.
10 Yorumla
1 yılkavınvaliden kim ki buna karışıyor
çok meraklıysa oğlu kendinde kalsın oğluyla birlikte yapar sahurunu
benim annem öyle şeylere asla karışmazdı evli olsam
karışmaya çalışsa da kızardım yani
çocuklarımın annesine saygı duymak zorunda annem olsa bile
10 YorumlaVallahi abla kusura bakma ama senin kayınvalidem biraz canımsın galiba hamilesin zaten nasıl oruç tutacaksın o karnındaki bebek seninle beraber besleniyor abla unutma bunu sen yemezsen o aç kalır sen kayınvalideni dinleme boş ver zaten hamile olmazsan tutarsın ki oruç başkaları için değil Allah için tutuluyor
17 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
1 yılBoş ver. Daha ne kaynanalar var. Kadının haklılık payı da var az da olsa. Gece yatmadan önce hazırlarsın bir şeyler. Kocan da kendince eklenti yapar. Mesela tarhana çorbası yapmak 12 dk falan. En azından bir çorba yaparsın. Kocan ısıtıp içer. Üstüne veya öncesine biraz da kahvaltı tamamdır.
05 Yorumla- 1 yıl
6 aylık hamile olmak hakkında bilgin yok sanırım..
- 1 yıl
Var. Sağlıkçıyım.
- 1 yıl
Şunu da bırakayım. Onun yaptığı da yanlış ama sıkıntı olmadı.
onedio.com/.../9-aylik-hamile-olmasina-ragmen-spor-salonundan-cikmiyor-709986 - 1 yıl
Şimdi aklıma geldi ablam şu an 5 buçuk aylık hamile. 2. Gebeliği düşüğü saymazsak. Yaşı da 44.
1 yılEşin bu durumu annesine söylüyor mu, anneye söylemeyin kendi aranızda halledin, başınız ağrımasın, hamile insanın uykusu ağır oluyor, hatta hamile insanın evine iftara bile gidilmeli, siz eşsiniz, birbirinizi idare etmelisiniz, üstelik onun çocuğunu taşıyorsun karnında, keyfi bir durum yok, hamile olmasan kendin tutmasan bile hazırlaman gerekir, eşin annesine hazırlıyor desin, sen de evet hazırlıyorum de, kapansın konu gitsin
00 Yorumla
1 yılyani bu anneler her şeye bir şey bulur evladı sonuçta gönlü razı gelmiyor ama seninde iyi olduğun zamanlarda gerçekten hazırlaman lazım bence eşin sonuçta kendini iyi hissettiğinde ya da ağrın olmadığında yapabilirsin saygısız olma ama hazırlamadığını da söyleme hazırlayıp yiyoruz de geçiştir yoksa yani lafları sözleri bitmez çok kafana takma yaşlılıktan kaynaklı çoğu yaşlı böyledir alttan al boş ver 😊
00 Yorumla
1 yılKayınpeder kayınvalide sıkıntılıysa hayat da Zaman Zaman sıkıntılı hale gelebiliyor eş ne kadar savunsa da Moral bozuyorlar maalesef. iyisine denk gelmek mucize oluyor. Söyleseler de hiçbir zaman seni evlat yerine koymuyorlar. Hamileyken oruç tutmak istemiyorsan tutmazsın. Bu kadar basit. Daha burada sana bıdı bıdı yapıyorlarsa işin zor kardeşim
00 Yorumla
1 yılEşin senin yanındaysa kaynananın dediklerini ciddiye alma tamam anne de geç sorunca da he hazırlıyor dersiniz. Eski kafa demek işte kadın dediğin her şartta hizmet etmeli diye düşünüyor, çünkü onlar bunu görmüş doğrunun bu olmadığını anlatamazsın artık o yüzden he diyip geçin huzursuzluk oluşmasin maksat, herkesi de ciddiye alıp dert etmemek lazım şu kısacık hayatta
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKayınvaliden söyledi diye değil de eşinle olan bağdan dolayı kalkıp hazırlaman lazım sonuçta bebeğinin babası ve senin eşin o para kazanmakla yükümlü sende onun herşeyine yardımcı olmakla. O yüzden o dedi diye değil ama kendiniz için tabiki eşlik et sahurda tutmuyosanda yine tutma
127 Yorumla- 1 yıl
Hamilelik zor süreç
- 1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն Hamilelik zor bir süreç ama hastalık değildir. Hamileliğinin son ayına kadar çalışan insanlarda var. Sizlere zorda onlara çocuk oyuncağı mı? Kalkıp birkaç dakika içinde bir şeyler hazırlasa hiçbir şey eksilmez.
- 1 yıl
@mervesse_ hayır herkesin hamilelik süreci aynı değildir kadın isen anlaman lazım erkeksen anlaman beklenilmez
- 1 yıl
@mervesse_ ya nasıl kadınsınız hayret ediyorum. Kalkıp hazırlasa beli ağırsa çocuk düşebilir niyr eli ayağı tutan birine yemek hazırlasın kocanız olacak adam bir zahmet KENDİ yiyeceğini kendisi hazırlasın birşeyleri eksilmez. Merak etme kocan hazırlayınca kadınlığın eksilmez
- 1 yıl
@Հայերեն_և_քրդերեն Hamilelikte eğer düşük riskin yoksa sürekli yatmaya da gerek yoktur. Hamilelikte hareket etmekte çok önemlidir. Ayrıca 5-10 dk kalkıp kahvaltı hazırlamayla kimse yorulmaz.
- 1 yıl
@mervesse_ hamile kadın yorulur. Bir kadın niye eli ayağı tutan birine yemek hazırlasın anlamadım? Kadın daimi işçi mi. Erkek niçin kadına hazırlamıyorsa kadından bekleniyor? Kadın yemek hazırlamakla mükellef değil. Alışmışsınız her işi erkek gibi sırtlanmaya.
- 1 yıl
@Kalplivceld Siz benim kadınlığımı sorgulayacak bir konumda değilsiniz. Burada sırf kadın diye birilerini savunmak, haklı çıkarmak zorunda değilim. Hamilelikte düşük ilk 3 ay içinde olur, 6 aylık hamile olan birisinin ağır hareket yapmadığı, düşmediği sürece bebeği tehlikeye girmez. Kadınında eli tutuyor bu mantıkla o zaman erkekte hiçbir zaman eşine yardım etmesin. Kocam kendisi hazırlarsa kadınlığım eksilmez ama vicdanım aç kalır diye rahat etmez.
- 1 yıl
@mervesse_ vah vah vicdanı aç kalırmış. Erkekler zaten yardım etmiyor hem evde hem dışarda çalışıyor kadınlar erkekler bebek değil kendi yemeğini kendisi yapabilir hele hamile kadın hiç mecbur değil hazırlamaya. Hamileyken böyle diyen kadından bekleyen biri zaten kadına yemek hazırlamaz. Siz saçınızı süpürge edebilirsiniz kendinizi sonuna kadar kullandırıp yıpratabilirsiniz. Bu hayatta hiç kimse kişinin kendisinden önemli değildir. Hamile kadından sofra beklemek hadsizliktir. Koca meraklısı olmanın alemi yok.
- 1 yıl
@Snowcat bir akıl hastası köle daha geldi sen hamile kalınca belin ağlıya ağrıya kocana hizmet edersin kedi bu kadar zavallı koca meraklısı oluyorsunuz ya komiksiniz
Soran1 yılŞuna cevap vermeyin ya snowcat mıdır nedir. Bana da aynı yan gelip yatıyorsun bu gidişle zor dogurursun eskiler tarlada doguruyormus vs dedi ama ben düzenli fitnessa gidiyorum sen tarlada dogur madalya verirler deyince cevap bile veremedi. Tam kendi seviyesine uygun konuşuyor.
- 1 yıl
@Snowcat kocan seni çalışsanda beğenmez. Beğenmeyen adam sen hizmetçi gibi yemeğini ağzına yedirsende beğenmez siz köleliğe devam edin sonra çok çile çektim değerimi bilmedi diye ağlar boynuzlanırsınız
- 1 yıl
Soran bunlar erkeklere köle olarak gelmiş sen takma kendini yormadan sürdür hamileliği kocanda zaten kendisi hazırlıyor bu kaynana kılıklı şahıslar boş konuşur burada
Soran1 yılFitnessa gecenin dördünde mi gidiyorum. Sahur gecenin 4 ü farkindaysan. Gece kalkmakla gündüz bir mi? Ki hamile biri olarak uyku düzenim yok uyumak zorundayım. Buna kafan basmaz
Soran1 yıl@kalplivceld aymem öylee. Kaynana kesildi başımıza
- 1 yıl
Hayır bunlara ne oluyor anlamıyorum sen kahvaltı hazırlayınca bunların eline ne geçecek bir insanın kendisine saygısı olur şu yorumu yapmaya utanır. Kadınlar kaça bölünsün prenslerinin ellerini soğuk suya sokturtmaz bunlar ama değerde görmezler
- 1 yıl
Ne kadar bencilsin... Hamile kadından hizmet bekleyen insanlar nasıl bir kafa yaşıyor?
Cevap sahibi1 yıl@TürkKızıyız herşeyi kocan yapacaksa sen sadece çocuk doğurup her istediğini aldırtacaksan aldatılınca ağlama bence.
- 1 yıl
kadın bedenine sıkışmış bir erkek gibisin. ailen kadın olmanın hizmet etmek olduğuna seni inandırmış ve bu yüzden kadın olmanın ve değerinin farkına varamamışsın. çok üzücü.
- 1 yıl
- 1 yıl
Hamile kadının eşine sahur sofrası hazırlamak gibi bir görevi yok... Adam oruç tutuyorsa kendi için tutuyor, Allah rızası için tutuyor... Kadının erkeğe köle olmasını nasıl da benimsemişsiniz... İbadet kişiseldir, bunun için bir başkasının kolaylık sağlamasını beklemeye kimsenin hakkı yok...
1 yılÇok düşünüyosan oğlunu gel sen hazırla deseydin ay allahım ya çok sinir oluyom böyle kaynanalara kocanda diyemedimi ben istemiyorum kalkamasını yorulmasına gerek yok anne diye
38 Yorumla
Soran1 yılKocam söyledi zaten. Hamile halde niye kalkıp bana hazırlasın diye
- 1 yıl
@Asfgfdff evliyim kaynanam ağzını bile açamaz bana ne diyon sen😂
- 1 yıl
@Asfgfdff benden kaynaklanıyor o aslnda ben güçlü bir karaktere sahibim boynumu bükmüyorum saygıda sevgide de kusur etmiyorum ama onlarda aynı şekilde çokta iyi anlaşıyorz ben ilk başta boynumu büküp herşeye tamam desem onlar ezerdi belki
- 1 yıl
@Asfgfdff işte o konu önemli insan kendine değer vercek ki diğerleride ona değer versin eşin değer vercek ki aileside değer versn
Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. haksız tabiki. bu kayınvalideler neden kendisi hiç hamilelikte zorluk çekmemiş gibi davranıyor hiç anlamıyorum. işte toplumdan dolayı. kadından bekleniyor eşe yemek falan hazırlamak. sanki ilkokul çocuğu
11 Yorumla
Soran1 yılAynen öylee zaten bizim zamanımızda diyip konuşmaya başlamalari yok mu🙄
Gizli Üye(25-29)1 yılHamile olduğun için evet haklısın kalkmak da zorunda değilsin çünkü kadının torununu taşıyorsun zaten. Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama eşin de küçük çocuk degildir yani hazirlayabilir. Fakat senin arsız vs demen de hiç hoş değil her anne çocuğunu düşünür. Sen nasıl karnındaki çocuğu dusunuyorsan o da seneler önce doğurduğunu düşünüyor haksız da olsa.
00 Yorumla
1 yılO da aynı süreçlerden geçti ve böyle davranması çok yanlış. Bende hamileyim seni anlayabiliyorum. Eşinin sana destek çıkması doğru bir davranış. Eşinin desteği olduktan sonra gerisini pekte takma.
10 YorumlaHamilelikte li uyku sorunlarını çok iyi biliyorum ve halen de devam ediyor 2.5 yıl oldu... Kocanın sana anlayışlı yaklaşmasını sağlayabilirsen gerisini takma kafaya . Hatta kocan annesini bu konuda susturmalı
10 YorumlaÖyle bir konu ki, kız tarafı ve erkek tarafı olarak ikiye ayırır adamı. Bkz. yorumlarda gördüğümüz üzere. Bu konunun sonu yok ama tek gerçek var, cinsiyet ayırmadan herkes insani yaşamın idame ettirebilmesi için tek başına temel ihtiyaçlarını görebilecek düzeye gelebilmeli (yemek yapma, ütü, çamaşır ve bulaşık yıkama, temizlik vs).
Anlaşıldı mı!
24 Yorumla- 1 yıl
Oruç tutan insan da bi zahmet sahur sofrasını eşinden beklemesin... İbadet kişiseldir, bir başkasından ibadetini kolaylaştırmasını bekliyorsan, senin ibadetin başkasına külfet olacaksa zannımca Allah katında da o ibadet kabul olmaz...
1 yılAnnemden bilirim annemede böyle yaptılar yok efendim neymis kocasına yemek hazırlamalıymıs yahu zaten sahurda çoğu insan kahvaltı yapıyor 2 zeytin 2 peynir 1 bardak su içip yatacak abartmasınlar ve o sevgili 'kayınvalidecikler' her şeye burnunu sokmasın bi zahmet eğer cok meraklıysa oğluşuna gelsin kendisi hazırlasın
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 384 cevap paylaştı.
1 yılOhaa ama bu ne saygısızlik ya sen hamilesin canın bir şey çeker, miden bulanır, halsiz olursun, enerjin düşer, bildiğim kadarıyla ilac vs da içiyorlar allam yaa insanlık ölmuş
20 Yorumla Eşini arada bırakmadan kayınvalidene bu bizim hayatımız anne biz böyle uygun görüyoruz diyip kibarca sınırlarını öğretebilirsin
23 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle haklısın
1 yılKimse kimseye sahur hazırlamak zorunda değil... Adam karısına güvenip mi oruç tutuyor? İbadet bireyseldir, külfetine de bireysel olarak katlanılır...
04 Yorumla- 1 yıl
Ben olsam, "anne benim karımın bana sahur sofrası hazırlamak gibi bir görevi yok, sen karışma, seni ilgilendirmez" derdim.
Soran1 yılAyenn öyle çok haklısın. Esim zaten kendisi benim kalkmami istemez, rahat etmem için sagolsun elinden geleni yapıyor. Annesine de diyor ama annesi anlamıyor iste
- 1 yıl
Umarım senden yana tavrı devam eder ve annesinin dolduruşuna gelmez... Toksik kaynana görüyorum...
Soran1 yılAynı apartmanda oturuyoruz eşimle ben taşınmayı bile düşünüyoruz burdan. Sırf annesi yüzünden. O yüzden doldurusuna geleceğini sanmıyorum
1 yılErkek annelerin böyle bir huyu var da çok da umrunda olmasın. Kocan sıkıntı etmiyorsa ona ne konuşur konuşur susar bir süre sonra. Sen şu an yeni evlisin diye seni boyunduruğu altına almaya çalışıyor aldırma önemli olan bebiş ve sensin.
00 Yorumla
1 yılKocanı tebrik ediyorum tavrı ve tutumundan dolayı. Kaynanan sussun otursun. Gerginlik çıkarıyorsa kesinlikle görüşüp muhatap olma. Anne de olsa toksik ise muhatap olmaya değmez
02 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle çok haklisin
- 1 yıl
🌸
1 yılEşin şikayetçi değilse diğer tarafların ne söylediğini fazla takma. Eski Toprak onlar öyle görmüşler öyle yapmışlar senden de öyle yapmanı istiyorlar ama. Devir o devir değil alışkanlıklar o alışkanlıklar değil
00 Yorumlayazmak zor oldu. sözlü ifade daha kolay
https://voca.ro/1rKqbnE0kpXs07 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederimm
Benim oruç tutup tutmamama karışmıyor ama kalkıp kocana hazirla diyor bende zaten şu sıralar zor uyuyorum bünyem biraz zayıf niye boşuna uykumdan kalkayım hazırlayayım. Eşimde aynısını diyor sen yat kalkma ben atistiririm yatarım diyor
Soran1 yılEvet o konuda haklısınız kalkıp okusam güzel olur ama gece kalkmak çok zorluyor beni. Mesela gece 2 de uyudum ben. Artik bebek büyüdükçe ağrılarım da oluyor. Zor uyuyorum. 4,30 ta sahura kalksam sadece 2,30 saat uyuyor olacaktım. Çünkü uyanınca geri uyuyamıyorum. O da beni daha çok halsiz düşürür biliyorum. Bende o yüzden gündüzleri okuyorum
Soran1 yılYoksa bir tabak hazırlamak külfet değil tabi. Mesela Geçen senelerde oruç tutmadığım günlerde eşimle birlikte bende uyanıyordum hazirliyordum
Soran1 yılAmin teşekkür ederim
Sizede hayırlı ramazanlar
1 yılKocan sakat değilse nedir bu sorgu sual? Nefret ediyorum bu zihniyetlerden sanki kocanın hizmetçisiymiş gibi davranan insanlardan.
31 YorumlaAy yorumlar cildirtti beni
kalkmak zorunda falan degilsin kocanin eli ayagi yok mu kendi hazirlasin bos konusmus kayinvaliden
biz erkeklere hizmet etmekle mi yukumluyiz ya
11 YorumlaBence de haklı kaynana millet tarlada çalışıp ertesi gün. dogum yapıyormuş yan gelip yatıyor musun zor dogurursun bebeği valla söyliyim
13 Yorumla
Soran1 yılO pilates gecenin 4 ünde mi yapılıyor. Gündüzleri zaten spor yapan biriyim. Fitnessa gidiyorum. Yani yan gelip yatmıyorum. Sen git tarlada doğur. Madalya verirler!
1 yıloruç tutmaman iyi olmuş, ama orta yolu bulmak önemli, sen hamile olabilirsin ama hasta değilsin, ya da hamile olduğun için eşine karşı olan sorumlulukların sona ermiş olmuyor, evet hamilesin dinlenmen gerek yemek yemen gerek, ama kalkıp, iki domates peynir hazırlayıp buyur kocacığım afiyet olsun demekte bence çok zor değil ya. zaten seninde uykun gelmiyormuş oruç tutmasan bile sahurda kocanla en kötü bir çay içip sohbet ederek sahuruna eşlik edebilirsin.
00 YorumlaKayınvaliden çeksin çenesini otursun. Kocan şikayet etmiyor kayınvalidene ne oluyor acaba. Sen iki canlısın ve dikkat etmen lazım. Bel ağrın da varmış o yüzden kayınvalidene takılma bile.
00 Yorumla
1 yılAyyy sinir oldum? Kaynanana deki hamile olan oğlun sanırım? Yıl saçını başını şu karının ayyyy sinir oldum! Hamilesin ve kalkıp iş mi yapacaksın? Hamile olmasan bile mecbur değilsin! Ayrıca oğluna sofraya 2 tabak koyacak kadar bile eğitim veremediyse kendinden utansın alma o kadını evine say söv gitsin haklı falan değil
00 YorumlaYani eskilerin düşünme şekli kaynana haklı olarak görülüyor. Sen yemiyorsan bile eşine hazirlaman da gerekmez mi?
04 Yorumla
Soran1 yıl6,5 aylık hamileyim. Zaten uykumu zor uyuyorum. Bi de sahura kalkıp eşime biseyler hazirlayamam ki kendisi de kalkmamı istemez. Kendisi biseyler atistirip yatabilir öyle de yapıyor. Geçen senelerde ben tutmadığım günlerde eşime eşlik ediyordum hazırlıyordum ama şu an durumum farklı
Soran1 yılEsimin zaten buna rızası var. Hatta kendisi kalkmamı istemiyor
Kayinvalideme de esim de böyle istiyor desem yine anlamıyor o
Hamilelik zor bir süreç arada belki hazirlarsin ama sürekli de eziyete dönüşebilir. Kahvaltı yeniyor zaten. Kayınvalideyi az gör bence bu dönemde yoksa sınırlı bir hamilelik geçirirsin
00 Yorumla
1 yılBence sen haklısın da burada kim haklı diye bir şey ve tartışma yok bence. Haklısın anne de geç. Hamilesin herhalde uyuyacaksin yani uykun bolunmemeli.
00 YorumlaSağlıklı oldugunda rşinle oruç tutmasan bilr yapabilirsin sahur bence ama bir zorunluluk mu elbette değil sonuçta bebiş var eşinin de söylrnecegını sanmam oyle olsa o derdi sanki
00 Yorumla
1 yılBu cahil grzekalı buyuklerden o kadar sıkıldım kı ıkı canlı olan bırıne boyle bır vıcdansızlık layık gorulmez
10 Yorumla
1 yılKaynanan oğlunu bu kadar düşünüyorsa dondurucuna börek çörek hazırlayıp da koysun. Oğulları evlenince değere biniyor nedense😄
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAslında uygun olan hazırlaman onlar öyle görmüşler yetişmişler kötü niyet arama
Akşamdan hazırlayabilirsin sofrasını gece de ısıtır yer mesela
Ben regl olunca akşamdan hazırlayıp bırakıyorum gece yatmadan yani
Ama mazeretin var11 Yorumla- 1 yıl
Uygun olan şey eşine sahur sofrası hazırlaması mı? Neden? Oruç tutan insan, oruç ibadetinin bir külfeti olan sahur hazırlama işini neden, ve ne hakla bir başkasından bekliyor?
1 yılSahura kalkıp kahvaltı niyetine sahuru birlikte yapabilirsiniz. Oruç tutmana gerek yok. Eşlik etmiş olursun. Kaynanan da susar.
10 Yorumla
1 yılOğlunu çok düşünüyorsan sahuru sen hazırla da birlikte yiyin anacuğum hadi yine iyisin bir ay verebilirim sana oğlunu sahurlarda de geç shshsh
10 YorumlaKayın validen çok ciddi bir konu olmadığı sürece aile içi konulara karışamaz. Karışıyorsa ne söylerse söylesin haksızdır.
10 Yorumla
1 yılAnnem karıma öyle davransa , hele hamile olacak bir de moralini bozacak yanaştırmam karıma
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılhaklılık payı yok her kesin durumu belli yani yapsın etsin yatsın zor bir şey değildir diye düşünüyorum
00 Yorumla
1 yılEski analar öyle bişey olmaz paşa oğlu iki kahvaltılık koysun masaya. Eşin annesinden etkilenirse daha çok naz yap ev işi yemek yapma
00 Yorumla
1 yılEşine helal olsun şanslısın
Ortak bir karar alıp her zaman aynı şeyi söyle geç eve gelecek hali yok00 Yorumla
1 yılKalkmak zorunda değilsin koca adam kalksın kendisi hazırlasın kıyamaması lazım sana hamile olduğun için
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok ayıp. Sen tutmasan bile kocana eşlik etmelisin. Bende hamileyim 2 haftaya kalmaz dogurucam ne var yani sahurunu ben hazırlıyorum eşimin. Annem zamaninda beni tarlada çalışırken doğurmuş. Abartmayin hamileligi
00 Yorumla
1 yılHaksız! , bir kimsenin yaptığı ibadete Allah ile kul arasındadır , kul buna karışamaz sorgulayamaz..
00 YorumlaZaten Türk kayınvalideleri kayınvalideden çok her şey oluyorlar. Eşin arkanda durmuş ne güzel takma bence ciddiye alma ne derse desin boş ver
00 Yorumla
1 yılHiç canını sıkma sonuna kadar haklısın eşin de senin yanındaysa zaten mükemmel varsın konuşsun kendi kendine he he değip geç.
00 Yorumla
1 yılHamileyken oruç tutmanı eşinle sahura kalkmanı beklemek zaten başlı başına saçmalık. Eşinşn düşüncesi önemli kayınvalidenin değil
00 Yorumla
1 yılHaklı falan değil sen tutmuyosun bir de hamilesin gece gece sırf kocan yalnız olmasın diye kalkıcan mi
00 Yorumla
1 yılHamilesin eşin sana yapmalı sen dinleneceksin
10 YorumlaSen haklısın.6. Ay olmuş eşin kendisi bişeyler yiyebilir.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 312 cevap paylaştı.
1 yılÇok haksız hem bu sizin ailevi sorununuz kimsenin karışmaya hakkı yok
10 Yorumla
1 yılYani. onu ilgilendiren bir durum yok ortada takma derim
10 Yorumla- Devamını Gör (113)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım