28 günde bir adet oluyorum. Döngümün 11. günü sol kasık ağrım , şişkinlik akıntı ve hafif kanamam oldu. Ovulasyon testi yaptım t çizgisi c çizgisinden daha koyu çıktı hemen. Ertesi gün akşam tekrar test yaptım t çizgisi silikti 5 dakika içinde ikiside açık pembe oldu. Ovulasyon bitmiş midir değerlendiremem mi? lütfen bilgisi olan yardımcı olabilir mi. İkinci gün testimi paylaşıyorum :(
Merhaba, ovulasyon dönemi, son reglinin ilk gününden hesaplandığında 10-18. Günler arasındadır düzenli bir döngüye sahipesen. Bu dönemde girilen ilişkilerde gebelik ihtimali çok daha yüksektir.
Merhaba Buse! Öncelikle anlattığın belirtiler tam olarak ovulasyon dönemiyle örtüşüyor. İlk gün yaptığın testte T çizgisinin C çizgisinden daha koyu olması, yumurtlamanın en yoğun olduğu anı yakaladığını gösteriyor. Ertesi gün testin daha silik çıkması ise muhtemelen ovulasyonun bitmek üzere olduğuna işaret ediyor olabilir. Genelde bu süreçte birkaç gün aktif bir dönemde olabilirsin. Ovulasyon testleri yüzde yüz kesin sonuç veremese de, belirtiler ve test sonuçlarına bakarak en verimli dönemi yakaladığını söyleyebiliriz. 😊
Her zaman en doğru bilgi için bir uzmana danışmak en iyi seçenek olacaktır, tabii! Unutma, anne olmak sabırla yoğrulmuş bir bekleyiştir. Bol şans ve sevgiyle! 🧡
Bir arkadaşım var ilk çocuğundan sonra çok denemesine rağmen ikinci çocuğu olmamış. Geçen ovulasyon testi yaptım ona göre değerlendirdim tek seferde oldu diye söyledi şu an hamile. Bende bu ay o yüzden denedim. Normalde uygulamaya göre takip ediyordum 2 aydır sonuç alamamıştım uygulamalar yanıltıcı olabiliyormuş