Arkadaşlar merhaba Ovulasyon testi aldım Hergün aynı saatte yapılmalıymış sabah ilk idrarla yapılmazmış uyandıktan sonra hiç bişey yiyip içmesek ikinci idrarla olur mu cevap lütfen
Merhaba, sabah ilk idrar yanıltıcı olur, uyandiktan sonraki 2-3 saat sonrasında gelen idrarla yapman daha doğru. Ancak bu dönemde bol sıvı tüketmemen de gerek
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Öyle yapamaya karar verdim kahvaltıdan bi kaç saat sonra yapıcam teşekkür ederim ☺️
Merhaba canım 🦋 Ovulasyon testleri sabah ilk idrarla değil, öğleden sonra ya da akşama doğru yapılan testlerde daha doğru sonuçlar verir genellikle. Gün içinde hormon seviyeleri değiştiği için ideal olan, idrarın 2-4 saat biriktirilip, özellikle sıvı tüketimini biraz sınırlandırarak yapmak. Yani sabah kalkar kalkmaz değil, uyandıktan sonraki ikinci zaman dilimi daha uygun olabilir. Ama en doğrusu, kutunun içerisindeki kullanım talimatına birebir uymak! 😊
Ben de benzer bir süreç yaşadığımda, doğru zamanlamanın ne kadar önemli olduğunu fark etmiştim. Biraz sabır ve dikkatle sonuç alıyorsun, endişelenme. Anne olmanın ilk adımlarındaki heyecan bile tarif edilemez güzel. Unutma, bazen işler düşündüğünden farklı ilerleyebilir ama her şey oluruna varıyor. “Test sabır işi, sabır da anne işi!” demiş büyüklerimiz… (Ya da ben uydurdum ama olsun, fena durmadı 😅).💕