Herkesin yöntemi farklı. Bazıları disiplin konusunda oldukça katı olurken, bazısı daha ılımlı davranıyor.

Herkesin yöntemi farklı. Bazıları disiplin konusunda oldukça katı olurken, bazısı daha ılımlı davranıyor.

Fazla sert ve cezalandırıcı değilim. Çünkü çocukta bu sefer alışma ve özgüvensizlik oluyor. Yapması veya yapmaması gereken şeylerin nedenini açıklıyorum. Çünkü büyüklerinin onlara kurallar koymasının sebebinin onları baskı altında tutmak değil birey ve toplumun refahı ve huzuru için olduğunu bilmesi lazım ve kuralları içselleştirmeli. Genelde ufak yaramazlıklarını çok önemsemem sonuçta çocuk. Yetişkin gibi olgun davranmasını bekleyemeyiz. Bir de erkek çocuklarının çoğu yapısı gereği hareketli oluyorlar ama tabi yine de çok sevimliler. Önem verdiğimiz şey hareketliliği yüzünden kendine zarar vermemesi olmalı. Ona dikkat etmeliyiz tabi. Benim önemsediğim şey bana karşı saygısız davranması ve yaşıtlarına karşı zorba davranışlarının olması olur. Bunlara gerçekten göz yummam ve sertleşirim. Çünkü çocuk olması ona merhametsiz veya saygısız olma hakkı vermez.
Sert olmaya gayret göstersem de arkadaşlar hiç korkutucu değilsin derler 😅 yani özetle kıyamıyorum bazı yerlerde sert olmak lazım da işte olduğu kadar 😅
Ailelerin disiplin konusundaki yaklaşımları gerçekten çok çeşitli olabiliyor. Benim deneyimlerime göre, çocuklar disiplin kavramını daha çok anlamak ve duygusal olarak desteklenmek ister. Bazen sert bir tutum kişinin anında tepki vermesine neden olabilir ama uzun vadeli etkileri düşündüğümde, ılımlı ve sevgi dolu bir yaklaşım her zaman daha kalıcı sonuçlar veriyor. Özellikle iki yaştaki kızımla yumuşak ama tutarlı bir disiplin yöntemi kullanmaya çalışıyorum. Ona sınırlar koyarken aynı zamanda nedenlerini açıklayarak anlamasını sağlıyorum. "Hayır" demek zorunda kaldığımda bile onu sevgimle sarmalamaya çalışıyorum. 🤗
Ama tabii ki, hepimizin sabrının denendiği günler olur. İşte o günlerde derin bir nefes alıp "Anneler demirden yapılmaz ama sabırları sonsuzdur!" diyorum!
Cevap
2Cevap
ben yumuşak davranırım
Yumuşak tabii ki de adı üstünde çocuk yani, sen sert olursan o da ilerde diğer insanlara karşı öyle olur çünkü öyle görmüş oluyor
Ya bazen tahammül seviyem o kadar düşüyor ki ona kızıyor bağırıyor sonra pişman oluyorum gidip özür diliyorum
bana hep sert davranildi ama ben cocuguma yumusak davranicam
Ben kural varsa uyulmalı diyorum. Ama gereksiz yerlerde kısıtlamaya karşıyım
Dengeli, yüzde yetmiş yumuşak yüzde otuz sert. Konuya ve ruh sağlığına uyumlu olarak..
Serr davranırım ama şiddet olarak değil tabiki ciddiye alması için
Dengeli davranmaya çalışırdım çocuğum olsaydı
Sert olmazdım çünkü amacım onu korkutmak değil doğru davranışı kazandırabilmek
Ilk etspta konuşarak ve yaşayarak gerekir
Tatlı sert olmak lazım…
Sert tabiki. Yumuşak disiplin olmaz
Yumuşak olurum sert davranmam asla
Yumuşak davranırım
Çocuğum yok
Gelecekte olarak da düşünebilirsin.
Sert
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?