Çocuklarınızı terbiye etmeye çalışmayın zira zaten size benzeyeceklerdir. Siz, kendinizi terbiye edin yeter!
✍️ İbn Haldun
😎 Sahi, siz çocuklarınızı nasıl terbiye ediyorsunuz ve aileniz sizi nasıl terbiye etti?
Bende buna katılıyorum çocukları terbiye etmek gerekiyor. Ama ondan önce kendimizi. Çocuğa ders çalış diyip kendimiz telefonla uğraşıyorsak ya da TV'ye bakıyorsak bir süre sonra çocukta bize özenecek. O yüzden çocuklardan önce kendimizi terbiye etmemiz gerekiyor.
Çevremde sadece yemek yiyip, çalışıp, evlenip, çocuk yapıp, zamanı gelince ölen insanlarla dolu. İnsan bu kadar özel yaratılmışken bu kadar basit yaşamamalı.
Böyle güzel bir soru sorduğunuz için ben teşekkür ederim:-)
Sevginin, anlayışın, empatinin, tatlı dilin ve saygının açamayacaği kapı yoktur.
Çok güzel yazmışsınız siz kendinizi terbiye edin çocuk anne babayı örnek alır
Kesinlikle doğru👏
0-7 yaş ile yürekten arkadaşız
Hayal gücü ve oyuna şevklendirip pak bir zihin yapısında oluyoruz, macera o anda gelişiyor gibi sanki hocam..
Kendini bilme açısına kendini konumlandığı vakit çevresini bilmek istemesini de istemesi oluşuyor çocukta. 🦁
Cevap
3Cevap
Ben de aileme benzedim. Ben de çocuklarımı kendime benzeticem. Yine eğitim terbiye vermeyi ihmal etmiycem tabiki.
Hata yapmamaliyim, kotu cocuk yetistirirsem torunlarim da onun torunlari da kotu olur. Allah muhafaza
Kesinlikle katılıyorum ve çok fazla kısıtlamaya gitmeden yerine göre enerjisini atması sağlanmalı. Özellikle öğrenme yaşında haliyle oldukça merakli ve cesur olurlar. Ödül ve ceza sistemi de ve tekrarlı davranışlar ve pozitif alışkanlıklar da bahsettiğiniz modellemeyle oturtulmali. İleri çocukluk ve gençlik döneminde konfor alanından çıkamayan bir birey olsun istemeyiz😊
Edemiyoruz malesef. Belki kendi kendilerini terbiyeye bağlarlar umarım.
Asıl azmaz diye bir söz var
Ne yapar veya derlerse onu neden yaptıklarını ve dediklerini bilmelerini öğütlüyorum. İnsan bildiği şeyi yapar veya derse hayat boyu kendini kontrolünü elinde tutar.
Biz İslami terbiye ile büyüdük ve öyle büyütüyoruz.
Çocuğum yok ama olsaydı ek bir şey yapmazdım çünkü çocuklar gördüklerini yaparlar.
Örnek, kitap okumak.
Çocuğum yok ki
Teşekkür ederim. Rabbim 'e çok şükür ailem tarafından düzgün, saygı, sevgi çerçevesinde iyi bir aile terbiyesi gördüm
Onu Allah bilir
Benim aseksüelim olduğumu unuttunuz sanırım 😐
Çok cok doğru dediniz evlat olmasa da evladın yerini tutar
Evet öyle
Teşekkürler 👍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?