Anne baba olanlar ya da anne baba olma hayali kuranlar. Çocuklarınızı nasıl eğitiyorsunuz, nasıl eğitmeyi düşünüyorsunuz. Sizce çocuklarınız disiplinli ve terbiyeli çocuklar mı? Bir örnek vermek istiyorum biraz uzun olabilir şimdiden özürdilerim..
Biz kirada oturuyoruz. Üst katımızda yan dairenin ev sahipleri var bizim ev sahibimizin kardesleri. Uzun süre çocuğu olmamış onların sonra da sans yüzlerine gülmüş ve bir oğlan sahibi olmuşlar. Ama o kadar çok şımartmışlar ki yani, çocuğu değil bu yaşında koca koca insanları ayıplar oldum. Apartman çocuk kaynıyor ve bahçede oynuyorlar genelde. Bizim arabamıza ve motorumuzun brandasina kaç kez zarar verdi bu çocuk bisikletle doğruca arabaya gidip arka tamponu kırdı, brandayı delik deşik edip 300 kiloluk motorun sağını solunu çizdi ve ailesi bir kere çıkıp kızmadı, masrafimizi karşılamadı, teklif etmeyi bırakın özür bile dilemediler.. Bazen balkonda otururken çocukların konuşmalarına şahit oluyorum motoru arabayı göstererek "bunlar bizim kiracilarimizin, bize para veriyorlar" cümlesi başta olmak üzere hakkımızda ve diğer kiracılar hakkında ufacık çocuğun hiç de ağzına yakışmayacak şekilde konuşmalarına şahit oluyorum. Inanın o kadar çok terbiye vermek istiyorum ki çocuğa ama bazen elimiz kolumuz bağlı kalıyoruz.. Çocuğa ayıp değil ailesine ayıp aslında..
Lafı fazla uzatmıyorum. Siz çocuğunuzu nasıl terbiye ediyorsunuz? Böyle şeyler yaptığını duysanız nasıl hissedersiniz?
Eğitim bence bebeklikte başlıyor hatya hamilelikte çocuklar bunu hissediyor mesela kızımla şu durumu çok yaşamışımdır dışarda kedi gördü ve kedi yemek yiyor onu rahatsız ediyor ve bunu oyun mantığıyla yapıyor ona o an sen yemek yerken biri gelip seni kovalasa korkutsa hoşuna gider mi diye soruyorum ama o zaman yemek yiyemem diyor şu an sen böyle yaptığın için kedi de yiyeyor sana yapılmasını istemediğini kimseye yapma diyorum ki artık alıştı yemek yiyen kedi gördüğünde anne dikkat et rahatsız etme yemeğini yesin diyor iş anne babada ve onların nasıl insanlar olduğunda bitiyor sanırım ki şu da var bazı konularda kendini de paralasa insan çocuk bi. şekilde ailede ya da dışarda gördüğü bi tavrı hareketi benimseyip yapabiliyo
Sevgiyi saygıyı mahremiyeti kendini sevmesini ve cinsiyet farketmeksizin insanlara saygı duymasını öğretmeye çalışıyorum ayrıca çok küçük olmasına rağmen baya bir sorumluluk sahibi. Beynini de ideolojiler ve dinlerden uzak tutmaya çalışıyorum
Belli yaşina kadar anlamiyorlar.. mecburen biraz sert dille kizarak vurmadan iiiii felan ya da trip atiyorsn ise yariyo bazen... genelde en etkili yontem aglarken simarirken odagini baska tarafa cekmek oluyo tabi yerse.. bazi cocuklarda karakteristik ozellik ille de o ille de o o zaman da kimo insanlar agiz burun daliyo.. vuruyo dalmam diyemem bilmiyorum ama cok sabir zorlamasi lazim.. vurmak ckzuk degil anlasmak lazim konusana kadar sabretmek lazim benm fikrim
İki tane oğlum var eşimden ayrıyım benim yanımda kalıyorlar yeri geldiğinde arkadaş yeri geldiğinde kanka yeri geldiğinde babaları oluyorum hiç bir sıkıntımız yok
Çocuk terbiyesi tarifi: Yarım kilo çocuk için 1 su bardağından biraz az süt 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı zeytinyağı 3- 4 diş sarımsak Kekik Biberiye Pulbiber Karabiber Tuz (baharatları çeşitlendirebilirsiniz) bu ölçüleri çocuğunuzun yaşına kilosuna göre ayarlayabilirsiniz not: yalnız bu terbiyeye karabiberden ziyade toz kırmızı biberi daha çok öneriyoruz
Eskiler hep döverek terbiye etmiştir çocuklarını ama şu an eski insanlar gerçekten akıllılar bi de şimdiki nesle bak (bizim neslimiz) ahlâksızlık diz boyu
Ama hayvan dili olmamasına rağmen söz dinliyor çocuk habire şımarıyor ve ben çocuk sevmiyorum belki de ondandır terbiyesini babası versin beni uğraşamicam çoluk çocukla, o kişi kim