Dün eşimle beraber esimin arkadasi ve onun esiyle buluştuk açık alanda bi kafeye oturduk. 3 aylık bebeğim var aglamaya basladi acıktığıni anladım zaten. Emzirmek için herhangi bi yer ya da bebek bakım odası vs yoktu. Eşime baktım sessizce emzirmem gerekiyor dedim. Kafasını salladı yani emzirme dercesine. Ama bebegimde çok ağlıyordu kıyamadım arkadaşımdan yardım alarak emzirdim bende. Eve gelince sinirlendi bir sürü erkeğin icinde nasıl emzirirsin mama verseydin bugünde. Ne olurdu, nasil bu kadar rahat olabiliyorsun felan dedi ama kendi sütüm varken neden mama vereyim ki? Doğru düzgünce mama vermiyorum vermekte istemiyorum. 3 aylık bebek için sağlıklı olan anne sutudur. Sizce kim haklı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılŞimdi şöyle bir şey var siz yeni bir annesiniz ve çocuğunuzu emzirebilirsiniz böyle bir şey ayıp değildir, utanç verici bir durum değildir, gayet normaldir anne olarak bebeğinizin karnını doyuruyorsunuz doğal bir şey sonuçta yani bunu neden bu kadar çok sorun etmiş açıkçası anlamış değilim ve büyük ihtimal kıskançlık da duymuş olabilir, kıskançlık duyduğundan ötürü de bu şekilde size tavır sergilemiş olabilir ama bu zihniyetten çıkması gerekiyor eşinizin.
Ayrıca emzirme önlüğü veya herhangi bir örtü de üzerinizi örtüyseniz, herhangi bir problem yok böyle şeyler gayet doğaldır yani siz ayıp bir şey yapmadınız, gayet bebeğinizi emzirdiniz ve eminim ki emzirme örtüsünü veya herhangi bir örtüyle üzerine kapatarak muhafaza etmişsinizdir zaten. Siz haklısınız bu durumda tabii ki de eşiniz hakli değil sadece eşiniz birazcık düşünce bakımından kendisini geliştirmesi gerekiyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Tam bi geri kafa. Örtü ve arkadas yardımıyla emzirdim sürekli umrumda değil başka erkekler o an o onun beslenme kaynagı cinsel obje olarak görüyorsa o manyakların suçu. Üste cık acıkla sürekli sakın boyun egme ben mama vermeye karşıyım özellıkle 6 ay cocuk o 6 ay neye bağlanırsa oyle ılerler bıberona alışıyor sonra anneyi emmiyorlar 10 günlükken yaşadım bunu emziremedim biberona alıştı demem o ki emzirmek ayıp değil bunu öğret ona sütün yoksa eyvallah verırsın mama
00 Yorumla
Eşin hatalı belki utanabilir ama kadın anne için utanacak hiçbir şey yoktur. Otobuste trende nerde olursa olsun kadın emzirebilir ha ne olur ustune mendil cekersin. milelt için bu bir doyum kadının emzirme hakkı için bir görüntü. Bu şekilde toplumun önyargısı kırlmalı. Yani uluorta bilerek değil mecbur olundugu için kullanıyorsun. Kocan yanlış düşünüyor aşırı muhafaza etmeye çalışıyor. memeyi muhafaza mı edecek Analıgı nasıl durdurursun ki orada kimse cinsel gözle memeye bakamaz. Kadının ane oldugunu erkekelre kanıtladıgı bir an bu. Sapıklıgı kaldırır
03 Yorumla
Soran1 yılAynen öylee. Bende zaten arkadaşımdan yardım alarak emzirdim. O üzerime örtüyü tuttu o şekilde yani. Bunda kıskançlık yapacak bi durum yok bence
Soran1 yılAynen oylee
1 yılKadın hayasını korumak zorunda cafeden müsait bir bölüm isteyip yapmak zorunda eşin haklı cafenin ortasında göğüslerini açıp çocuk emzirmek sence normal bir şey mi bebeğin acıktı ise arkadaşın seni gizleyerek bi köşede emzirebilirsin kimsee görmeyecek şekilde lakin herkesin içinde rahatça o işi yaptın ise eşinin kızması normal
04 Yorumla
Soran1 yılİyi de ben direkt goguslerimi açıp emzirmedim ki. Soruda da bahsettim arkadaşımdan yardım alarak emzirdim diye. Ben emzirirken arkadaşım örtü tuttu o şekilde emzirdim
- 1 yıl
Ortamı görmediğim için yorum yapamıyorum fazla ama eşine sor neyi abarttım bu kadar de
Soran1 yılSordum zaten. O kadar erkeğin icin de emzirmem sorunmus. Göğüslerim görünmedi ne var bunda diyorum. Gorunmese bile milletin için de emzjrme diyor🤦♀️
- 1 yıl
İnsanoğlu anlayış ve empati olmayınca zor oluyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
21Cevap
- Bebek Bakımı konusunda 12,3b cevap paylaştı.
u 1 yılsen haklısın
00 Yorumla
1 yıltamam bnde kiskancim. Bnde olsam seni kiskanirim. Ama kendi cocugumu usulune uygun emzirdin diyede sacmalamam ya. Sacmalamis resmen. Uluorta actin ne. Arkadasin zaten yarrdim etmis. Sirak diye memeleri acip cocugun agzina tikmadinki 🤦 bu tipler yuzunden kiskanmak kadar normal gerekli ve dogal bir tepki yanlis anlasiliyor. Kocaninki kiskanmak degil.
04 Yorumla
Soran1 yılBence de saçmalık. Dün saçmalıyorsun diyorum, nasıl bu kadar rahat olabiliyorsun diyor sanki ne yaptiysam. Dediğim gibi arkadasim yardım etti. Ben emzirirken o örtü tuttu üzerime
- 1 yıl
Ne rahatligi yahu. Kafanda problem var de bnce
Soran1 yılAynen neyin rahatlığı bu. Sanki millete kendimi sergiledim. Hiçbir yerim gözükmedi bile
- 1 yıl
Sacma sapan yere seni uzmus. Kiyamam ya
1 yılEmzirme ortusunu taktiktan sonra sorun ne? Bende kizimi kac kere disarda emzirmek zorunda kaldim allahtan anlayisli kocam var. Davar gibi bakanlarada haddini bildirir. Arkami duvara donup emzirdim. Rahatsiz olan bakmasin. Bu kadar kadinlari baskilamakta dogru degil. Bu emzirme olayi en son utanilacak sey.
00 Yorumla
1 yılMemeni herkese gösterdigini sanmam gizli bir şekilde vermişsindir diye düşünüyorum, Eşin bu olay öncesinde de seninle bu konu hakkında konuşmadı ise eşin haksız. afedersin çişin gelmiş neden tuvalete gittin muhabeti yapıyor.
01 Yorumla
Soran1 yılEvet emzirirken kapattım zaten. Bu bebek illa ki acikacak o zaman dediğin gibi bu olay öncesinde benle konussaydi ayrıca konussa da bisey degismezdi yine emzirirdim orada. Zaten arkadaşim yardim etti o örtü tuttu bende emzirdim gözükmedi yani
- Bebek Bakımı konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılEşiniz bu kadar düşünceli ise bi şekilde göğüs kısmınızı kapatabilirdi. Bu durumda kalan bi anne için siz haklısınız.
02 Yorumla
Soran1 yılAynenn. Ben zaten ilk başta yardim etmesi icin eşime söyledim emzirmem gerekiyor diye. O da emzirme dercesine kaslarini kaldirinca bende arkadaşıma söyledim o yardım etti
- 1 yıl
Doğrusu bu. Buna pek çok yerde denk gelebilirsiniz. Beyefendi yardım isteseydi zaten garsonlar bu durumlar için örtü desteği veriyor.
- Bebek Bakımı konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılVay arkadaş sanırdın o insanlar çocuk büyütmedi. Sanırsın o insanlar hiç göğüs görmedi. Bu ne cahillik
00 Yorumla
1 yılEve gitseydiniz varsa arabanıza binseydiniz arka koltuğa.
01 Yorumla
Soran1 yılSırf emzirmek için eve mi gidecektim? Arabayı otoparka parketmistik ve biraz yürüme mesafesi vardı. Çocuk kucağımda ağlaya ağlaya, otoparka mi gitseydim?
emzirmenin nesi ayıp bu kadar doğal bir şey yok. ağlayan aç çocuğu varken gereksiz kıskançlık olmuş biraz
00 YorumlaNasil emzirdinde ortu falan varmiydi şak diye açtın mı 😂
06 Yorumla
Soran1 yılHayir tabi ki de herkesin içinde öyle açmadım. Arkadaşım yardim etti zaten. O örtü tuttu bende emzirdim
Soran1 yılYok görünmedi
Soran1 yılYok dikkat ediyorum zaten. Ki emzirmeden önce eşime dedim emzirmem lazım diye kendisi hiç dinlemedi bile direkt hayır dedi. Bebeğimin beslenmesi her şeyden önemli benim için. O yüzden dinlemedim onu
Uygun bir pozisyon alsaydın... Emzirme bazı sapıkları azdırabiliyor. Ama emzirme bir beslenmedir. O an ben hiç bir kadından tahrik olmam. Memesini de görsem bakmam.
03 Yorumla
Soran1 yılZaten bende uygun bi şekilde emzirmeye çalıştım..
Soran1 yılAynen öylee
1 yılEmzirme battaniyesi neden kullanmiyorsun? Disarida kullanim. icin ideal bence
10 YorumlaAnlayışsız birisi bebek bu beklemez nerede acikirsa orada emzirmek zorundasın
00 Yorumla
1 yılmemeni görmesinler istemiş biraz kıskanç yani giyimine karışıyordur genelde de sanırım
010 Yorumla- 1 yıl
Memiş
- 1 yıl
@Memo-trakya sende mi kıskançsın
- 1 yıl
Konuya bağlı
- 1 yıl
@Memo-trakya giyimde
- 1 yıl
Çıplak gezecek halli yok herhalde
- 1 yıl
@Memo-trakya dekolte
- 1 yıl
Nereden
- 1 yıl
@Memo-trakya göğüs
- 1 yıl
Büyükmü küçük mü?
- 1 yıl
Evet kiskancim. Neden kotumu
Gizli Üye(30-35)1 yılEğer emzirirkwn gögüslerin görünmediyse sorun yok eşin aşırı kıskanç galiba
010 Yorumla
Soran1 yılHayir görünmedi. Arkadaşımdan yardım alarak emzirdim.
Evet ya aşırı kiskanc
Cevap sahibi1 yılKonu bebek çocugu bu durum da nasıl anlayışsız olur anlamadım başka konularda da böyle mi anlayışsız mı
Soran1 yılYa kendisi aşırı kıskanç. O an mama vermemi istedi bende kabul etmedim. Normalde anlayışsız biri değil ama kiskancliklari tutuyor işte 🤦♀️
Cevap sahibi1 yılNe kadar süredir evlisiniz
Soran1 yıl3 yıllık
Cevap sahibi1 yılHamilelik fiziksel olarak etkiledi mi
Soran1 yılEvet illa ki etkiliyor. Kilo aldım bendee ama doğum yapınca o kiloların yarısı gitti neredeyse
Cevap sahibi1 yılPeki evlilik hayatını ilişkileri bir çok şeyi çocuk etkiliyor mu
Soran1 yılEtkiliyor tabi. Yani artik hayatının çocuğunu bebeğe göre sekillendiriyorsun
Cevap sahibi1 yılMerak ettiğim şeyler var sorabilirmiyim sana
Sen haklisin emzirmek kötü birsey degil goguslerini görmedi ne sonucta kimse arkadaşın yardim etmistir bunda kotu birsey yok bebek neden sütun varken mama yesin kesinlikle haklisin
017 Yorumla
Soran1 yılEvet arkadaşım yardımcı oldu zaten. Emzirdigim belli oluyordu ama goguslerim felan gozukmuyordu yani ne var bunda anlamış değilim
Soran1 yılBencede yanlış ve gereksiz bi tepki
Soran1 yılBen disarda hiç örtü örtmeden emzireni bile gördüm yani..
Soran1 yılHerkesin kendi tercihi ama o şekilde ben emzirmem mesela. Bebeğimle dışarı çıktıysam illa bi örtü olur yanımda
Soran1 yılEvet. Yani disarda emzirmemi istemiyor. Ben bu bebekle illa yine dışarı çıkarım bazen aciktigi durumlar olur ne yapayım mecbur yine emziricem. Gereksiz kıskançlıklara giriyor ya
Soran1 yılAynen daha küçücuk. 2 saatte 1 emmek istiyor. Sütüm varken mama vermem saçma olur. Hem o mamalar bebek için iyi değil. Su ana kadar da hiç mama vermedim hep kendi sutumle besledim
Soran1 yılAynen çok şükür sütüm yetiyor. Bebeğim hep anne sütüyle besleniyor diye sevineceği yere gereksiz kiskancliklara girmesi sinir bozucu
Soran1 yılAynenn öylee
Soran1 yılÇok teşekkür ederim😊🙏
- Bebek Bakımı konusunda 788 cevap paylaştı.
1 yılemzirme önlüğü varsa, siz haklısıız
01 Yorumla
Soran1 yılEvet vardı
1 yılÖrtü örtersin üstüne emzirirsin ne var bunda
02 Yorumla
Soran1 yılBende anlamıyorum ki cidden ne var bunda🤦♀️
- 1 yıl
Sığır işte
1 yılSende haklisin oda kendine gore hakli
06 Yorumla
Soran1 yılOnun haklı olduğu sebepler ne peki? Yani bebeğim acıktı Doğal olarak emzirdim..
- 1 yıl
Onun hakli oldugu yer seni kiskanmasi ve ozel bolgelerinin ulu orta gorunmesi yuzunden baska bir nedeni olamaz
Soran1 yılUlu orta görünmedi ki. Arkadasimdan yardım aldim O örtü tuttu bende emzirdim
- 1 yıl
Ya nasil anlatayim simdi sana bazi seyler erkeklere daha cekici geliyor detay ince detaylar daha kaliteli oluyor esin belki birseyler dusunmus olabilir yani disardan boyle gorunuyor cok rahatlar gibi gibi yani
Soran1 yılNasıl yani. Çok rahatlar derken?
Yani bi annenin bebeğini emzirmesi gayet doğal bisey. Daha 3 aylık bi bebek mecbur emecek yani- 1 yıl
Emecek bolumunde hemfikiriz :) ya sanirim anlatamayacagim :) sen haklisin bazi seyler etrafimda gordugum icin sans fikirlerimi sunuyorum ama sanirim anlatamiyorum 🙏🏽🙏🏽🙈
1 yılustunu kapatsaydin? o da abartmis
02 Yorumla
Soran1 yılKapattım zaten. Arkadaşımdan yardım alarak emziridm. O üzerime bi örtü tuttu
- 1 yıl
ozaman kocan baya yobaz
- Bebek Bakımı konusunda 335 cevap paylaştı.
1 yılGittiginiz yerde bir oda yok mu
02 Yorumla
Soran1 yılHayir bebek bakım odası vs gibi bi yer yoktu. Müsait yer olsa orada emzirirdim zaten
- 1 yıl
Bebegini emziren kadina bakan erkek normal degildir. Haklisin
1 yılDemekki eşin kıskanç
02 Yorumla
Soran1 yılÇok kıskanç ya🤦♀️
- 1 yıl
Ozaman haklı
Bebek Bakımı konusunda 468 cevap paylaştı. Sen haklısın boşa gitsin
00 Yorumla
1 yılEvliliğin nasıl gidiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEşin saçmalamış resmen çocuk aç mı kalsın🙄