Sadece onların gözünde kadın.
Çocuklarımız sadece çocuktur.
Sadece onların gözünde kadın.
Çocuklarımız sadece çocuktur.
Kıyafet firmaları ve sosyal medya fenomenleri yapıyor. Geçen hafta bir mağazaya girdim. Hediye alacaktım çocuk reyonuna bir girdim kadın kıyafetleri var sadece. Eski komik dinozor resimli, uzaylı kafalı eğlenceli çocuksu kıyafetlerin hepsi kaldırılmış. Kısacık etekler, şortlar, çocuklar için bile kısa ve dar croplar, atletten daha açık bluzlar. Şok oldum. Çocuklar, bebeklikten kadınlığa atlıyor resmen. Beni daha da şaşırtan o kıyafetleri alıp çocuklarına giydiren ebeveynler.
Ben 5. sinifi bitirdikten sonra direk annemler başımı kapatmislardi artık kapanacaksin gibi. buda senin bahsettiğin konuyu kapsıyor. ablami kapattılar o itiraz etmemişti ben istemiyordum. sanki günah yaziliyormus gibi o yaşta beni kapattılar dışarıda çocuklar insanlar garip bakıyordu. o kapalı halimle saklambac oynamak ip atlamak vs vs ne saçmaydı. toplumun bana bakışı değişik hele yaşıtlarımin. O yaşta neden kapanayim günah desen daha günahım yazılmıyor çocuklar gerçekten cocuklgunu yaşayamıyor. şimdi çevremde bu tarz çocukları görünce üzülüyorum o daha çocuk onun başını kapatmanin mantığı ne anlamıyorum. agac yaşken egitilmekse kusura bakmasınlar öyle diil. simdi büyüdüm ve kapalı diilim bir nefret oluştu çünkü kapanmak kişi tercihidir çevrem istiyor diye kapanmak bana göre değil.
Ebeveyn baskısı ve sosyal medya gibi faktörlerden kaynaklanır. Toplum, kız çocuklarına belirli davranış kalıpları dayatarak erken yaşta olgunlaşmalarını bekler. Medya ve sosyal medya, çocuklara yetişkin tarzını benimsetirken, ebeveynler de bazen kendi hayallerini gerçekleştirmek için çocuklarını erken yaşta olgunlaşmaya zorlar. Bu durum, çocukların çocukluklarını tam olarak yaşamalarını engelleyip, psikolojik ve duygusal sorunlara yol açabilir.
Anne ve babalatr çocuklara çocukca davranmalarına fırsat vermelidir. Kıyafet seçimi olsun, davranışsal psikolojik etkenler olsun çocuklara uygun olmalıdır.
Kesinlikle haklısın! Çocuklarımızın çocukluklarını yaşamalarına izin vermek çok önemli. Sonuçta, onların dünyası oyunlar, hayal gücü ve saf mutluluktan ibaret olmalı. Maalesef, bazı insanlar çocuklarımızı erken yaşta yetişkin gibi görmeye başlıyor ve bu onların büyüme süreçlerini olumsuz etkileyebiliyor.
Benimkilerin de çocukluklarını doyasıya yaşamalarına özen gösteriyorum. Eğlensinler, öğrensinler ve kendi hızlarında büyüsünler. 🌈 Bu yüzden onları doğru yönlendirmek ve gerektiğinde korumak bizim görevimiz. Oğlum ve kızım için hep en iyisini isterim ama onların çocuk olmalarına da asla engel olmam. Çocuk olmak, hayatın en güzel dönemidir sonuçta!
Unutma, hayat kısa, çocukluk daha da kısa! Onlara bu özel dönemi yaşamak için tüm fırsatları verelim! 🧡👧👦
Cevap
11Cevap
Çok basit sosyal medya bunu çok kolay başarıyor gadası
Ebeveyn baskısı
Bazı insanlar her şeyi yapabiliyor valla anlatsam kanınız donar. Duyar kasanlar da dahil bu bazı insanlara...
Pedofililik diyoruz bir çocuğu kadın olarak görene öyle olduğunu iddia edene
Çocuklarımız tabii ki de çocuktur ama şimdi şöyle bir zihniyet var yok çocuklar kapalı giysin yok dizinin altında giysin böyle bir şey yok o1 çocuk bir çocuk istediği gibi giyinecek çok böyle kadınsı kıyafetlerden bahsetmiyorum şort da giyebilir askılı da giyebilir çocukları kısıtlamanın ne mantığı var
Soruyu anlamak istemedim... Kanayan yaraya tuz basılmaz be.
Film ya da müzik sorusu olmadığı müddetçe etiketler görünmez efenim. Fenomeni olduğumuz sorularda ya da bencelerde yorum atınca görünür etiket :D
Daha 5 yaşındaki çocuğa makyaj yapıp oje sürmek bana hiç mantıklı gelmiyor
Çünkü karakter yoksunları. Çünkü dengesizler. Pedofililer vs
Pedofili ve ensest ilişkiler maalesef
Pedofili sapkınları oldukları için.
Evebeyin baskısı olabilir
Baskıcı ailelerde olur bunlar
maalesef dini eğitimle bu yapiliyor
Bişey anlamadım
Allah belalarını versin
Kadınlaştırıyor derken bir bunu anlamadım 😄
Ne demek peki 😃
Ben mesela