Ben he zaman kızımın eğitimini desteklerim.. kendini her alanda geliştirmesini de isterdim.. güçlü olması kendi ayaklarının üzerinde durması için.. ama asla onun istemediği bir bölüme mesleğe ya da eğitime zorlamam.. sadece bunun gerekli olduğunu ona anlatırım.
Olumsuz sonuçlar doğurur bence. Çünkü ben hep diyorum ki bir çocuğum olursa, hangi alanda yetenekliyse ve hangi alanı istiyorsa, o istediği alanda onun daha iyi gelişebilmesi için ona katkıda bulunacağım. Sonuç olarak hayat onun hayatı. Seçimlerin de kendi yapması gerekiyor. Ebeveyni olarak seçtiği seçimlerde ona destek olmam gerekiyor. Yani benim zorum ve seçimimle şectiği bir mesleği belkide istemeyecek. Ve bir mesleği yaparken veya bir işi yaparken en önemli şey istekli olmak. İnsan isteyerek yapmalı. Bu hem onu mutsuz eder hemde çalıştığı görevdeki insanları. İçinde hep ukte kalır ben başka bir hayat istiyordum ama annem bu hayatı benim yerime seçti diye. Bu yüzden tamamen onun seçimlerine bırakır ebeveyni olarak destek çıkarım
yani ebeveyn için iyi gibi ama cocuk için iyi değil çünkü baskı yapıldığında kendini başarılı olmak zorundaymış gibi hisseder ve başaramazsa siz fırçalamadan kendini mutsuz ve başarısız hisseder kendimden biliyorum siz onu anlamaya ve bir birey olduğunu hissettirmeye çalışın ve her daim arkasında durun o zaten sizin bu çabanızı farkedecek ve sizi gururlandıracaktır
Merhaba, ben Doğa. KızlarSoruyor topluluğundaki anne ve babalara tecrübelerimle yardımcı olmak ve sorularına cevap vermek için buradayım.
Eğitim konusunda çocuklara baskı yapmak, genellikle olumsuz sonuçlara yol açar. Çocuğun ya da gencin yerine seçimler yapmak, onların kendi yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerini engelleyebilir. Kendi seçimlerini yaparak büyümek, kendine güveni artırır ve daha mutlu bireyler yetişmelerine yardımcı olur. Elbette rehberlik etmek önemli, ama kararları onların almasına izin vererek sorumluluk duygusunu geliştirmek daha sağlıklı olur.
Unutma, baskı stres yaratır, stres de mutluluk zincirini kırar. 🌈🧸
“Mutlu çocuklar için doğru karar, bazen onların karar vermesine izin vermek!” 😊
Ters teper. Bilim tarihi, okul hayatı başarısızlıklarla dolu ünlü bilim insanlarından bahseder. Okul başarısı her şey demek değil, eğitim sistemi de bilgi, beceri ve yeteneği ölçmekte çok yetersiz.
Şimdi şöyle ki eğer çocuk zeki ve başarılı bir öğrenci olmasına rağmen birtakım problemlerden dolayı etkilenip okumak istemiyorsa bu çocuğu abartılı olmayacak şekilde baskı yapılmalıdır.
Yani biz okul döneminde bayağı bir baskı gördük hatta çevremizde kıyaslanma durumları çok oluyordu O yüzden ben açıkçası sağlıklı bir durum olduğunu düşünmem