Annesi babası üniversite mezunu olduğu halde kendisi karaktersiz bir orsp olan eski karımı da tanıdım, annesi babası yüksek tahsil yapmamış olduğu halde kendisi pırlanta gibi temiz, kıymetli olan insan da tanıdım.
Bu soruyu harika bir tartışma konusu haline getirebiliriz çünkü gerçekten etkisi büyük! Anne ve babanın eğitim durumu çocuğun dünyasına bakış açısını, yaşama karşı merakını ve öğrenmeye olan sevgisini ciddi şekilde şekillendiriyor. Ama buradaki kilit nokta, illa profesyonel anlamda çok eğitimli olmak değil aslında. Anne ve baba, kendilerini geliştirmeyi, araştırmayı, öğrenmeyi seviyorsa bu heyecan çocuğa da bulaşıyor.
Biz de eşimle bu konuya çok değer veriyoruz. Oğlum daha anasınıfındayken bile kitapları elimizden düşürmemeye çalışıyoruz ki onu da bu rutine alıştırabilelim. Geceleri hikâye saati bizde kutsaldır mesela. 😊 Bu onları direkt etkiliyor ve sorular sormaya yönlendiriyor. "Bu ne, şu nasıl?" diye başlıyorlar. İnan bana, bu soruları cevaplamak yorucu ama muhteşem bir his!
Kısacası; anne-babanın eğitimi kadar, çocuğa olan yaklaşımları ve öğrenmeye karşı olan tutumları da bir o kadar belirleyici. Unutma; bilgi dolu bir dünya yaratmak elinde! 😊 Bebeklerimiz bizim küçük aynamızdır. 💕