• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Çocuk & Ebeveyn

Anne ve babanın eğitim durumu çocukları nasıl etkiler?

orangegreysky
orangegreysky Takip Et
FenomenYoda Yaş: 35
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
61
Yapay Zekaya Sor
Anne ve babanın eğitim durumu çocukları nasıl etkiler? Eğitim durumunun çocuklar üzerinde etkisi var mııdr sizce?
Eğitim Soruları Babalık Soruları Çocuk Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

Özdemir Hiçdurmaz
Özdemir Hiçdurmaz Takip Et
  • Yüksek eğitim profilden ailelerin çocukları yeni ortamlarda daha fazla zaman geçiriyor. Haftada 4,5 saat kadar. Yeni ortamdan kastedilen müzeler kurslar ve atölyeler, kamplar, kitapçılar, tiyatrolar, sergiler, sinemalar, oyun grupları, spor ve sanat faaliyetleri. Bu yeni ortamlar, yeni deneyimler yeni beyin bağlantılarını oluşturuyor.

Yine aynı şekilde bu aileler çocuklarıyla haftada 3-4 saat daha fazla konuşuyor, iletişim kuruyor ve paylaşım yapıyor. Ortam ne kadar zenginse beyin o kadar gelişiyor. Ancak ortamın zenginliğinden çok senin o ortamda ne yaptığın önemli. Diyelim ki zengin bir ortama doğdun etraf kitapla, oyuncakla, insanla dolu ancak sen akşama kadar oturduğun yerde PS’te oyun oynuyorsun, TV izliyorsun sadece sosyal medyada vakit geçiriyorsun. Sen bunları yaparken beyninde pasif halde kafanın içinde miskin miskin oturuyor. Öte yandan yoksul bir köy ortamında doğdun hiçbir şey yok. Sen ağacın tepesinde oturup düşünüyorsun hayaller kuruyorsun, kilden oyuncaklar yapıyorsun araştırıyorsun işte bu durumda beynin daha çok gelişiyor. Özetle eğitimli ebeveyn sana bir ARTI ancak her şey değil.👍🏻

1
    0 Yorumla

BiBilen

İrfan Kotan
İrfan Kotan Takip Et
Psikoloji
  • Sevgili KizlarSoruyor üyemiz,

Bir insanın hayatında olan her şey ve herkes geleceği için çok önemlidir. Size şunu söyleyebilirim: Sizin yaşadığınız aile, akraba, oturduğunuz mahalle, şehriniz, ait olduğunuz kültür, tartışma şekilleri, insanı değer endeksi diğer bütün yaşam şartları sizin benlik oluşumunda çok etkilidir. Yaşadığınız çağ ve yaşadığınız dünya düzeni bile düşünme biçiminde etkilidir.

Fakat şunu da söylemek gerekiyor. İlk doğumdan itibaren çevrenin etkisi çok fazla iken zamanla bu etki azalır, büyüme olaylara bakış açısı yaşadığınız değerler silsilesi ve kendi görüşleriniz hayatınızın yön vermede etkili olur. Savaş olan bir ülkede doğan çocuk ile hayatı boyunca savaş görmemiş bir çocuk arasında eğer doğru eğitim iyi bir yönlendirme olursa fark kalmaz ama savaş şartlarında doğan birey ağır travmalar ve diğer olumsuzluklar eşlik ederse Mesela anne baba kaybı, ülkede oluşan ayrımcılık, istediği gibi eğitim görememesi... Onu diğer çocuklara karşı olumsuz etkiler.

0
    0 Yorumla
Çok Süper Cevap
  • Tanzanit
    Tanzanit Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Daha başarılı kendini geliştirmiş çocuklar yetişiyor ve aile çocukların psikolojisini etkileyen unsurların başında bilinçli ve eğitimli ailelerin buna daha çok dikkat ettiğini düşünüyorum. Eğitimsiz ve bilinçsiz bir ailenin örneğin sürekli çocuklarını diğer çocuklarla karşılaştırması çocuğun psikolojisini etkileyen bir durum ve bunu herkesin içinde yapmaları. Bu örnek verdiğim yaptıklarının sadece biri. Eğitimli ve bilinçli bir ailenin bunu yaptığına şahit olmadım. Bu yüzden bu konuda bilinçli olmayanlar çocuk yapmasın. Psikolojisi bozuk çocuklar yetişiyor.

2
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• aybukemsen
    aybukemsen Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl

Anne babanın çocuklarıyla ne kadar kaliteli zaman geçirdiğine gore değişir. iki çocuğum var babaları kesinlikle ilgilenmedi ve yaklaşık 4 sene görmedi. simdi okula basladilar okuma yazmayı biliyorlar kendini ifade edebilecek kadar ingilizce ve Rusca öğrettim matematikte süperler..

1
    0 Yorumla
  • Keslerr
    Keslerr Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl

Olmaz mı ben bu eğitimli anne baba mevzsunu en çok lise yıllarında farkına varmıştım tabi ergeniz o zman duygular gel git çok sevdiğim bir hocam vardi sağolsun onun sayesinde desteğiyle liseyi birinci bitiridim. Ergeniz ya kafamızda gidip geliyor ulan kendi annemiz babamiz okumamış ergenlik nedir bilmez bilse bile yaşamak nedir bilmez ama o hoca biliyordu bana benim anlayacağım şekilde anlatıyordu beni ona göre frenliyordu hani derler ya neresinden tutacağını bil

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

31

Cevap

19

Cevap

• delirdimişte
    delirdimişte Takip Et
    Bilge Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Etkisi yoktur diyebilirim çok rahat. Kendi ailemden yola çıkayım, ebeveynlerim öyle ahım şahım ünilerden mezun değil. Hatta annem lise mezunu, üniversite okuyamadı bazı sebeplerden. Ama buna rağmen 2 tane üniversite bitiren kişilere taş çıkarır. O kadar bilgili ve donanımlı ki anlatamam.

Babam da aynı şekilde. Mükemmel bir okuldan mezun değil ama o kadar harika bir insan ki onunla bir saat yan yana kalsanız bile çok şey öğrenirsiniz. Haliyle böyle ebeveynlerin yetiştirdiği çocuklarda gayet bilgili ve bilinçli oluyor.

Kendimi fiziksel, ruhsal hiçbir eksiklik görmüyorum da hissetmiyorum. Mükemmel değilim elbette zibilyon tane eksiğim var. Hatta pek çok görüşümde de bunlardan bahsettim. Ama eğitim ve yetişme tarzım gerçekten olağanüstü. Çünkü hayatın her alanına dair bilgim var ailem sağolsun.

Bunun için ebeveynler eğitim durumu çocukları olumsuz ya da olumlu etkiler diyemem. İki taen dahi insan evlenir ve çocuk büyütür ama çocukları onlar kadar olumlu gelişme göstermeyebilir. Çünkü dediğim gibi bu eğitim seviyesiyle alakalı değil. Kişinin kendi yetiştirmesiyle alakalı tamamen ๑

0
    0 Yorumla
  • rehberlikçi85
    rehberlikçi85 Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 86%
    +1 yıl

Etkisi kesinlikle var. Tahsil cahilliği giderir eşeklik baki kalır diye bir söz de vardır. O yüzden eğitim tek başına yeterli değildir. Aynı zamanda ebeveynlerin bilinçli de olmaları gerekir. Çalışma hayatımda bir çok anne baba ile iletişim halindeyim. Okuma yazması olmayan ama pırlanta gibi, saygılı, dürüst çocuk yetiştiren aile de azımsanmayacak kadar çok.
    Her ne kadar çocuğun hayatında anne babanın eğitimi etkili olsa da herşeyin belirleyicisi değildir. Belki iyi bir eğitim hayatının olmasında etkisi olabilir. Ama çoğu aile zaten elinden gelenin en iyisini vermeye çalışır çocuğu için.
    Ortaokul mezunu ama çocuğuyla yakından ilgilenen, güzel evlat yetistirmis bir çok velim var. Yanı anne babanın eğitimli olması çocuğun hayatını etkilese de her şey değildir. Ailenin bilinçli olması ve kendini yetiştirmesi de bu konu da önemli bir ölçüttür.

1
    1 Yorumla
    • LilithOfWitch
      LilithOfWitch
      +1 yıl

.

Yorumla
  • michael_k
    michael_k Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    +1 yıl

Uzman görüşleri mevcut, ben sadece nacizane bir görümü belirtmek isterim. Ailelerin eğitim seviyelerinin çocuklar üzerinde muhakkak olumlu etkileri olmasına karşılık bazı olumsuz etkileri de olabilmekte. Fayda/Zarar analizi yapıldığında madde madde incelenebilir fakat burada kısaca değinmek istedim. Bununla birlikte ailelerin kültür düzeyinin yüksek olması, geniş bakış açıları, pozitif düşünce sistemleri ile deneyimleri ve deneyimlerden faydalanma oranları, geleneksel güçlü aile bağlarının çocukların olumlu yönde gelişimleri açısından çok büyük önemi vardır.

0
    0 Yorumla
  • agaRIOmee
    agaRIOmee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Babam bana ben hayat okulu mezunuyum derdi çok şükür ben okuami istememe rağmen döve döve 2. Uniyi okutyor hayat okulundan da yeni mezun etti :) şaka makanbin yana aileye göre değişiyor benim babam ilk okul mezunu olmasına rağmen çoğu üni mezununu cebinden çıkarır gözümle çokkez şahit oldum onun ve annemin içindeki eksik bizi okutmadilar siz ne olursa olsun okuyacaksiniz annem baya 5kintili çıktı 55 inde listeyi bitirdi üni okuyucam diyor ya geç yaşın kaç basın kaç dedim bikere sanane diyor bilemezsin anlayamazsın diyor garip iste

0
    0 Yorumla
  • the-notorious
    the-notorious Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 97%
    +1 yıl

bence illa ki etkisi vardır ama olmazsa olmaz değil
    benim çok arkadaşım var anne babasının eğitim durumu iyi olmayan ama kendisini çok geliştirmiş zannedersin 7 kuşaktır aristokrat çocuğu gibi olan

önemli olan ailenin mantalitesi yani eğitime verdiği önem

0
    0 Yorumla
  • bulinmeyen926
    bulinmeyen926 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Kesinlikle vardır benim ailem kendi istediğim bölüm Güzel Sanatlar yerine uluslararası ilişkiler bölümünü okumamı istediler çünkü kendi yapamadıkları hayalleri benim üzerimden gerçekleştirmek istediler dedikleri oldu ama ikinci sınıfta okulu bıraktım ailenin dediğine değil kendi görüşüne önem vermeni tavsiye ederim 🙏

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Geçen gün yol kenarinda BMW marka araba duruyordu tam modeline gerek yok benim 50 sene çalışmam lazım o arabayı almak için. Şimdi bu arabaya eğitimsiz biri bine bilirmi binemez. MK ccukları çocuk bezini ana yol kenarındaki sulama kanalına firlati verdi. Eğitimi skim insan olamadikdan sonra.

2
    0 Yorumla
  • mina15
    mina15 Takip Et
    Yoda Yaş: 45 , eic 97%
    +1 yıl

çok etkiler mesela bizimkiler ilkokl mezunu ne kitap okumayı aşıladılar bize ne diş fırçalamayı büyüdükçe kendimiz farkına vardık bazı şeylerin buna rağmen biz okuduk şükürler olsun eğitimli ailelerin çocuklarının okumadağı nadirdir

0
    0 Yorumla
  • Şerinamın
    Şerinamın Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Bence uni mezunu bile olsa bi yerde dusunce yapisi onemli geri kafali olup uni mezunuda gördüm cok bilgin tecrubeli olup okul okumayan insanda gordum tamamen dusunce yapisina bagli

0
    0 Yorumla
  • Selimcan3460
    Selimcan3460 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 87%
    +1 yıl

Doğuda insanların çoğu okumamış şu an doğudan çok kişi devlet dairelerinde sence etkilemişmidir aile?

0
    0 Yorumla
  • miss_misfit
    miss_misfit Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Evet vardır iyi eğitim almış anne baba çocukları için iyi bi eğitim kapısı açabilir manevi olarak daha iyi yönlendirir

0
    0 Yorumla
  • Noria
    Noria Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Ne çok kötü ne fevkalade, eğitimin temeni bozuk gelebilir, sonrasında kendisine yük düşeceğini varsayarsak olumlu sonuçlanabilir

0
    0 Yorumla
  • mysticalstarfish
    mysticalstarfish Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Başarı açısından katkısı oluyor eğitimli bir ailesi olunca.

1
    0 Yorumla
  • cpkn_kuru_fasulye30
    cpkn_kuru_fasulye30 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 40 , eic 94%
    +1 yıl

çocukları düşünen var mı
    ver eline tableti bitti -gitti!

1
    0 Yorumla
  • saturnlina
    saturnlina Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 97%
    +1 yıl

Bilmiyorum ben annemle babamı asla affetmeyeceğim onlardan nefret ediyorum

0
    0 Yorumla
  • Berkan26
    Berkan26 Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Cocuklarin etkiler derken, ne gibi etkilemesi gerekiyor?

0
    0 Yorumla
  • Elfinaleyna
    Elfinaleyna Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23 , eic 38%
    +1 yıl

Eğitim durumu maddi durumunu etkiliyorsa bir de 2 den fazla kardeşiniz varsa baya etkiliyor:/

0
    0 Yorumla
  • beyt_16
    beyt_16 Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 82%
    +1 yıl

Sanıldığı kadar yok ama önemli tabi ! Eğitim durumu iyi olan çok cahiller var

0
    0 Yorumla
  • __pinhan
    __pinhan Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 45%
    +1 yıl

Bilinçli bir çocuk yetiştirmek için önemli bir etkisi var.

0
    0 Yorumla
  • Gayland
    Gayland Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

nasıl bir eğitim ve piskolojide oldukları çokomelli tabi mesela benim babam bir finans uzmanı mıt de yüksek yaptı annem ev hanımı oda güngören anadolu lisesi çıkışlı bende geçen senen okulu bıraktım mesela ama tabi olay hep sende bittiyor.

0
    0 Yorumla
  • LilithOfWitch
    LilithOfWitch Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    +1 yıl

Anne ve babanın eğitimli olması her zaman için iyidir fakat saygıyı sevgiyi öğrenmek için okumuş olmak gerekmez bazen okumamış bi babanın çocuğu ülke yönetir yani kısaca çok da dert etmemek lzım

0
    0 Yorumla
  • __mervee
    __mervee Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Bence etkilemez her okuyan adam olamıyor okumayıpta kendini geliştirebilen insanların bilgileri okuyanlardan ve adam olamayanlardan daha iyi

0
    0 Yorumla
  • Baykeman
    Baykeman Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

Eğitim durumlarının çocuk üstünde etkisi büyüktür rol model olma durumunda ama en büyük etken çocuğun kendisidir içinde olacak..

0
    0 Yorumla
  • IoriiYagamii
    IoriiYagamii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Başarılı yapıyor genelde çalışkan cocuklara baktıgımızda hep paralı ve ailesi okumuş bilinçli ailelerin çocukları oluyot

0
    0 Yorumla
  • minyoncitirrr
    minyoncitirrr Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    +1 yıl

eğitimsiz anne baba çocuğa gerekn bilgiyi maalesef veremiyolar

1
    0 Yorumla
  • gargarası
    gargarası Takip Et
    Xper 2 Yaş: 28
    +1 yıl

İlk. Okul. Mezunları. Biliyorum. Kızı. Öğretmen. Oldu.

0
    0 Yorumla
  • mia-34
    mia-34 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    +1 yıl

baya etkiler çocuk kültürlü konuşmasını kalkmasını bilen biri oluyor. ayrıca bilgili ve akıllı olur.

0
    0 Yorumla
  • Cevapistermisin
    Cevapistermisin Takip Et
    Xper 4 Yaş: 45
    +1 yıl

Okumuşlar ise çocuğunu akıllı yetiştirir.
    Okumuş değilse de çocuğunu akıllı yetiştirir ama farklı

0
    0 Yorumla
  • banasorsen
    banasorsen Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    +1 yıl

Etkiler sonuçta okumuş anne baba bilgili bir yapıya sahip.

0
    0 Yorumla
  • cihan3410
    cihan3410 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22
    +1 yıl

Ailem sokağa attı gayet terbiyeli ve ahlakliyim yaşım 17

0
    0 Yorumla
  • meraklımelahat_00
    meraklımelahat_00 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    +1 yıl

eğitim almayanlar genelde gördüklerini iletirler çocuklarına , ne gordulerse o , kısıtlı.

0
    0 Yorumla
  • senol67671
    senol67671 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Yani etkiler bence ama kesin diye birsey yok

0
    0 Yorumla
  • asdgh01
    asdgh01 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Eğitim durumu değilde meslek durumu etkiliyor

0
    0 Yorumla
  • Nesliççe
    Nesliççe Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

ahlaki daha çok etkiler

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

benimkiler eğitimli olduda ne oldu

1
    0 Yorumla
  • sadeceehickimse
    sadeceehickimse Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28
    +1 yıl

Gelişimi, psikolojisi herşeyi etkiler

0
    0 Yorumla
  • Kardeleen2000
    Kardeleen2000 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    +1 yıl

Eve giren para çocukları etkiler

0
    0 Yorumla
  • Lastword10
    Lastword10 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    +1 yıl

Bence burada herşeyi açıklıyor ney bir şekilde

0
    0 Yorumla
  • limoncicgii
    limoncicgii Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    +1 yıl

Çocukların gelişim açısından etkisi olur

0
    0 Yorumla
  • su12344321
    su12344321 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22
    +1 yıl

Sadece yardım konusunda etkiler bence

0
    0 Yorumla
  • Dᴀʀᴋɴᴇss
    Dᴀʀᴋɴᴇss Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 95%
    +1 yıl

Tabii ki de var

0
    0 Yorumla
  • persordinary
    persordinary Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

İnanılmaz etkiliyor

0
    0 Yorumla
  • rabiaa12
    rabiaa12 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 65%
    +1 yıl

Çok etkiler

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kesinlikle vardır

0
    0 Yorumla
  • hottestbillionaire
    hottestbillionaire Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Asiri cok etkiler

0
    0 Yorumla
  • Yeahmariia
    Yeahmariia Takip Et
    Xper 2 Yaş: 24
    +1 yıl

Etkisi olur tabiki

0
    0 Yorumla
  • SEVİMLİHABER
    SEVİMLİHABER Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Baya etkiler

0
    0 Yorumla
  • Thejokers
    Thejokers Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

Nxjdjx

0
    0 Yorumla
  • whiteparadisee
    whiteparadisee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26
    +1 yıl

cok etkiler

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

yani tabiki etkiler

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Anne ve babanın eğitim durumu çocukları nasıl etkiler?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Anne ve babanın eğitim durumu çocukları nasıl etkiler? 6 cevap verildi
Anne ve babanın eğitim durumu çocukları nasıl etkiler? 6 cevap verildi
Anne babanın eğitim durumu çocukları nasıl etkiler? 6 cevap verildi
Anne babanin eğitimi çocuğu etkiler mi sizce? 5 cevap verildi
Sizce anne-babanın eğitim seviyesi çocuğu etkiler mi? 21 cevap verildi
Sorum ailelere çocuklarınızın eğitim hayatıyla ne kadar ilgilisiniz? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Daha önce yalnız kalmamak için yanlış yerlerde bulundunuz mu?
  • Aileniz size ne sıklıkla, ne kadar para veriyor?
  • Deli misin, akıllı mı?
  • Sağlığına özen gösteriyor musun?
  • Aşk kime yakışır?
  • Evde ya da iş yerinde su arıtıcısı kullanan var mı?
  • Hayatında deniz gibi huzurlu hissettiren neyin var?
  • Gececi tayfa geceye bir şarkı bırakalım mı?
  • Biriyle evlenebilmeniz için hangi özelliklere sahip olması gerekir?
  • Kadınlar neden kahve sunumunu sever?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨