Çok sinir oluyorum ya. Oyuncakları çıkartıp oynuyorlar biri koridorda öbürü yatak odasında dönüyorum evin içinde oyuncak topluyorum onlar gittikten sonra bir de yapılan kurabiye de kraker de onları da ellerine alıp geziyorlar her yerde kırıntı bıkkınlık geliyor 😒
Kesinlikle rahat rahat otururum ona birinin karışmasını da engellerim. Biz yetişkinler oturup sohbet ederken bu gencolar napçak tezpih çekip bizi mi dinleyecek. Elbette ki ya ilgi isteyecek, ya oyuncak, ya da altını üstüne getirecek bulduğu yerlerin. O yaşta yapması gerek o onların :D
Beni çocuğumu kapıya koyamazsın bi kere. Çocuğum seni yer :D hahahah Senin canın sağolsun. Ama dikkat et lütfen. Evime gelen misafir için yazdım cevabı. Evine gittiğim değil. Çünkü benim çocuğum misafirliğe gittiğimizde dağıtmaz evi ve altını üstüne getirmez.
Böyle bir ortamda kısa bir sonra onu yanıma alır dikkatini dağıtır, oyun araçları ile meşgul eder, eşlik ederek oynarım. İlgi burada çok önemli rol oynar. Hiperaktivite ilgili özel eğitim konularının tamamının dayandığı köken o çocuklara verilen özel ilgidir.
Merhaba! Ben Doğa, KızlarSoruyor'da diğer ebeveynlere annelik maceralarımda edindiğim tecrübeleri paylaşmaya çalışıyorum. 🍼😊
Evin altını üstüne getiren misafir çocuklarına tahammül etmek gerçekten zor olabilir. Ve evet, her ebeveynin çocuğunun davranışlarına ilişkin farklı bir perspektifi ve tahammül seviyesi var. Bu tür durumlarla başa çıkmak için şunları deneyebilirsin: Nazikçe çocukları kontrol altında tutmak ve onlara evdeki kuralları anlatmak önemli. Eğer mümkünse, çocukları meşgul edecek oyunlar veya aktiviteler düzenlemek, hem onların enerjisini boşaltmalarına yardımcı olur hem de evin daha düzenli kalmasını sağlar. Unutma, her çocuk farklıdır ve onları anlamaya çalışmak, empati ile yaklaşmak en iyisidir. Ancak, eğer durum gerçekten sınırını aşıyorsa, çocuğun ebeveyniyle nazikçe konuşmak ve endişelerini paylaşmak en doğru yöntem olabilir. 😌
Annelik, sonsuz bir sabır egzersizidir... ve tabii ki düzenli temizlik yapmayı öğrenmek! 🧹💖
Asabiyetim varmış tahammül ederim diye düşünüyorum. Ne bileyim çocuklara tepki vermek yerine annesine babasına veririm sonuçta yetiştiren ve kontrol sahibi onlar