• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Çocuk & Ebeveyn

Babasız çocuk büyütmek, çocuğa karşı bencillik mi olur?

Billy59
Billy59 Takip Et
Master Yaş: 25
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
66
Yapay Zekaya Sor

Babasız çocuk büyütmek aşırı bencillik midir?

Bir anne aşırı ilgi ve sevgi vererek, hem baba hem anne sevgisini veremez mi?

Babasız çocuk büyütmek, çocuğa karşı bencillik mi olur?
Babalık Soruları Çocuk Soruları Sevgi Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
12 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • 1İnciTanesi
    1İnciTanesi Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Bazen diyorum ki en güzelini Meryem Uzerli yaptı, hiçbir erkeği tamamen almadı hayatına ve çocukları konusunda tüm yetkiye kendisi sahip oldu, ilk hamile kaldığında tekrar anne olamayabilirim diye doğum yaptı, sevgilisinden hamile kalmıştı, sevgilisi de evlenmedi, evlilik taraftarı değildi , çocuğunu aldırmadı ve gayet de güzel düşündü , çocuğunun hem anası hem babası oldu, tıpatıp kendine benzeyen güzeller güzeli kızını dünyaya getirdi, kütükte baba adında çocuğunun babasının adı yazmıyor , iyi yönü ne? Çocuk hakkında tek söz sahibi olan kendisi ve anne her şeyiyle yeter yavrusuna, annenin boşluğunu hiçbir şey , annenin doyuramadığını dünya doyuramaz, annenin yerini apayrıdır, sonra ikinci kızını doğurdu, çocuklarının babasının kim olduğunu biliyor ama çocuklarına sadece kendisi bakıyor, çocuklarından sadece kendisi sorumlu, çocuğunun babasının ailesini çekmiyor, sadece çocuklarının sorumluluğunu almak istedi belki de, belki de nikah istemedi, çocuklarıyla ilgili tüm kararı kendisi vermek istedi , çocuğu konusunda çocuğunun babasıyla tartışmalar, fikir ayrılıkları yaşamak istemedi , hem anne olmak istedi , hem de çocuğunun babası olacak kişiyi hayatına dahil etmek istemedi, çocuğunun babası olacak kişinin ailesini hayatında istemedi, belki de böyle düşündü, sadece anne olmayı sevdi belki de , bana da mantık dışı gelmiyor, bir erkeğin afrasını, tafrasını, ailesini çekmek kolay değil, bazen çocuğunun babası da olsa bir erkek kadınının tüm enerjisini bir vampir gibi emebilir, bir erkeğin arkasını toplamak, çoraplarını kirli sepetine atmak kolay değil lakin yine de bir kadın çocuğunun babasını iyi seçmeli , aile birliği kurulmalı , aile düzeni olmalı lakin işte her kadın dikkat etmeli kendisine çocuk vereceği adama, neticede bebeğe vücudunda ev sahipliği yapacak olan annedir, sevdiği , saydığı , mutlu olduğu, takımdaş olduğu, kendisini seven adama çocuk vermeli kadı. Alalade, herhangi bir adama değil !
    İnsan sevdiği adamın, kendisini seven , karakter sahibi bir adamın çocuğunu taşımalı vücudunda.
    Anne mutlu olursa çocuğu da mutlu olur çünkü , anne maddi ve manevi kendine yeten bir kadınsa , üretkense, donanımlıysa, hayat enerjisi yüksekse, parasını kazanıp ayakları üzerinde duruyorsa anne her bakımdan yeter çocuğuna ve çocuğunun soy kütüğü de belli olmalı, soy kütüğünü bilmeyenler yanlışlıkla, bilmeden kardeşiyle evlilik yaşayabilirler, insan köklerini bilmeli.
    Anne çocuğunun babasını bilmeli.
    Ayrıca konuyla ilgisi olduğunu düşündüğüm ve Adil Yıldırım' a sonuna dek katıldığım kendisinin düşüncesi olan bir video bırakıyorum buraya.
    www.instagram.com/.../?igshid=YmMyMTA2M2Y=
    Adil Yıldırım sonuna dek haklı

8
    2 Yorumla
    • 1İnciTanesi
      1İnciTanesi
      +1 yıl

Bazen asıl bencillik çocuğu huzursuz olduğu bir aile ortamında büyütmeye mahkum etmektir, kadınlar önce maddi ve manevi kendine yetip öyle anne olmalı ki mutsuzluğa mahkum etmesinler kendilerini, kendi kazancı olmayan kadın evleniyor, çocuk yapıyor ve gidecek gücü olmadığı için çocuğunu mutsuz, huzursuz bir aile ortamında büyütmek zorunda kalıyor, aslında en doğru olan annenin her bakımdan güçlü olup çocuğunu da, kendisini de mutsuz, huzursuz bir ortamda büyütmemesidir,

• 1İnciTanesi
      1İnciTanesi
      +1 yıl

Huzursuz bir aile ortamında büyüyen çocuk huzuru nasıl öğrensin? Bazen en doğru karar ayrılıktır lakin şartlara bağlıdır insanın vereceği karar da

En İyi Cevaplar

• nutellalıpasta95
    nutellalıpasta95 Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 96%
    +1 yıl

Hmmm. Aslında bu konudakı düşüncelerim şu:Ben çocuğuma hem baba hem anne olurum. Ona hiçbir zaman babasının yokluğunu hissettirmem. Eminim eğer çocuğum olsaydı ve babası olmasaydı babasından ve babası olan çocuklardan daha iyi bakardım. Onun için istediği her şeyi verirdim. Çocuğuma önceden anlatırdım derdim ki, Oğlum bak bazı aileler vardır anne ve babası olanlar , bazı aileler vardır tıpkı bizim gibi ya babası ya da annesi yok ve benim de oğlum bunu öyle kabul ederdi. 2. kez gelip bana sormazdı ,,, bunu böyle kabul ederdi

0
    0 Yorumla
  • Milabeni
    Milabeni Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Herşeyden önce bu çocuğun hayatını olumsuz etkilecek bir şey Anne veya Baba figurunun eksikliği O çocuğun Babasıyla beraber olan arkadaşlarına baktığında yaşıyacağı üzüntü ve hayal kırıklığı en başta büyük sorunlara yol açar. Bunun yanında Baba kahraman figürüdür Her çocuk babasını güçlü görüp korunma ve güven hisseder. Özellikle Kız evlatlar Ve aynı zamanda baba başarı figürü ve idelizasyon oluşturan kişiliktir. Çocuk babasının başarılı yönlerini örnek alır Onun gibi olmak ister. Ve bilinen en önemli baba figürünün etkisi ise Sınır alan piskolojisi şimd elbette aşırı baskıcı olmak hatta şiddet bu çok yanlıştır. Ancak çocuğa hiç sınır koymamak başı boş bırakmak Hatalar yüzünden ceza vermemekde oldukca kötü sonuçlar doğrur Sınır alan anlayışı gerçekleşmez. Deprem günü çıkıp depremde ölen insanlarla dalga geçen Kızları hatırlayın Bu çok buyuk ihtimal Baba figuru eksikliğinin bir gostergesi Neyin tam olarak yanlış olduğu algısı oturmamış bir sınır (Aynı zamanda Dady issues meseleside var) çizilmemiş. Olduğundan. çok rahat şekilde Dalga geçebildiler Bu tarz vakaların çoğunda ya babasızlık ya da babanın aşırı pasifize olmasından kaynaklanır genelde Şimdi sen sevgi ve ilgi dedin Bu işin anne tarafı buda gerekli ama sağlık şekilde çocuk gelişimi her iki figurunde olmasıyla olabilir Tabi burada Toksix derece berbat Anne veya Baba dan bahsetmiyoruz. O yüzden işin tüm yönleriyle düşünmeden ortada ciddi bir sorun yokken çekip gidip Çocuğu babasız bırakmak elbette bencilce olacaktır. Kaldı ki çocuk hele boyle birsey istemiyorsa maalesef günümüz neslinde ki bozuklukların sebeplerinden biride Bunlardandır. İnsanlar gerçekten evlat yetiştirme konusunda berbat durumdayken bide Kafasına göre çekip gidenlerin yüzünden olan çocuklara oluyor İnsan çok hassas bir varlık Komplex bi canlı Bizi biz yapan şeyler. Büyük oranda yaşadıklarımızla bir bütün halinde daha nasıl anlatılır Bilmem Ne evliliğin ciddiyeti ortada kalmış nede çocuk yetişmenin ne kadar elzem olduğu Neyse özetle Sevgi ve ilgi dedin Buda tabi önemli ama tek bu yetmez. Şefkat annenin vereceği yegane şey bunu baba veremez. Diğer saydığım hususlarıda bir Baba en iyi şekilde kazandırabilir. Ortada ciddi bir sorun yoksa Kocanız piskopat bi manyak değilse elbette ki bunu yapmanız cocuk acisindan bencillik olur Ve hayatını olumsuz etkiler.

3
    0 Yorumla
  • GeceMuhafızı
    GeceMuhafızı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Şimdi şöyle bir gerçek vardır bir insanla evlenebilirsiniz başlarda anlaşırsınız aynı dili konuşursunuz ama daha sonrasında o insanla aynı fikirde olmayabilirsiniz, belirli bir zaman sonra kültür çatışmaları anlaşmazlıklar çeşitli eksiklikler ya da yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu gördüğünüz zaman, evlenmek gibi ayrılmak da doğal bir şeydir fakat bunu yaparken eğer çocuğunuz varsa çocuğunuzu annesine karşı ya da Babasına karşı doldurmak veya kötülemek görüştürmemek kesinlikle doğru bir şey değildir.

Dünyaya gelmeyi hiçbir çocuk seçmez anne babadan ve Allah'ın nasipi doğrultusunda dünyaya gelirsiniz anne baba anlaşamıyor diye çocukları perişan etmek biri diğerine karşı doldurmak ya da kin ile bir araya getirmek doğru bir şey değildir, bu yüzden evet babasız çocuk büyütmek çocuğa karşı bir bencilliktir ancak şöyle bir gerçek var eğer ki babası bir uyuşturucu bağımlısı yani gerçekten çocuğuna bir zararı dokunacak kişilik ise tabii ki böyle bir baba ile görüştürmemekte annenin hakkıdır yani o anki yaşanan olaylara göre bunu ancak değerlendirme yapabiliriz şu an için herhangi bir şey söyleyemiyorum tek taraflı düşünmek doğru olmaz çünkü her olayda haksızlık gibi haklılık payı olan insanlarla bir o kadar vardır.

Ancak bizim Türk toplumunda özellikle kadınlar şu hatayı yapmakta mesela bir erkekle birlikte oluyor evlilik yapıyor o erkekten çocuk dünyaya geliyor yani bir şekilde güzel bir evlilik yapıyor en sonunda birtakım anlaşmazlıklar nedeniyle ayrılık durumları söz konusu olabiliyor, ancak bizim Türk kadınları baktığın zaman evlendiği adamı ayrıldıktan sonra yok efendim şu eksiği vardı yok efendim bu eksiği vardı zaten sevmiyordum zaten şöyle insanda böyle insandı bir ton kötüleyici laf ediyor.

yahu arkadaşım kadın olsun erkek olsun birbirinize karşı birazcık saygınız olsun öyle ya da böyle güzel zamanlar geçirmişsiniz yerken içerken otururken kalkarken hiçbir sıkıntı yok da ayrıldıktan sonra mı birbirinizi bu kadar kötüleyip aşağılıyorsunuz?

Yani dolayısıyla zaten ayrıldıktan sonra sadece çocuk açısından değil birbirine karşı da bencil olmamak gerektiğini düşünüyorum.

1
    3 Yorumla
    • lemeasare
      lemeasare
      +1 yıl

Kesinlikle katılıyorum tebrikler...

Yorumla
    • GeceMuhafızı
      GeceMuhafızı
      +1 yıl

Teşekkürler 😊

Yorumla
    • GeceMuhafızı
      GeceMuhafızı
      +1 yıl

En iyi görüş seçimi için teşekkür ederim

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

75

Cevap

71

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.

Bencillik olmaz

0
    0 Yorumla
  • Ceylin_45
    Ceylin_45 Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Merhaba

Benim vefat eden bir teyzem var. Kendisi çocuklarını babasız büyüttü. Eşi aldattığı için ve eşinden şiddet gördüğü ve o da yetmedi üzerine kuma getirildiği evde fazla durmak istemedi ve ayrıldı. Bunun sonucunda çokta güzel çocuklar yetiştirdi. Herkesin işi var. Hem çalışıp, hem çocuklarına bakıyordu, teyzem. Hiç pes etmedi ve daima çocukları için elinden gelen fedakârlıkları yaptı. Evlendirdi, torunlarını vs hep gördü, ne mutlu ona. Ama vücudu kanseri yenemedi. Bizim ailemizde de genelde eşi vefat eden ya da ayrılan bir kadın olursa, o kadın bir daha kimseyle evlenmez ve çocukları için hayatını feda eder. Eşinin üzerine başka bir gül koklamaz yani. Bu düşüncede, bu karakterdedirler hep. Yani diyeceğim o ki, çocukları için her şeyi göze alan bir kadın; asla ve asla bencilce davranmıyordur. Çocuklarına karşı bir bencillik değildir bu. Aksine çocuğunun hayatını önemsediğinin bir göstergesidir. Babasız çocuk büyüyebilir. Belki hep bir yerde baba eksikliği yaşayabilir. O eksikliği de anne her zaman, istediği sürece doldurabilir.

3
    0 Yorumla
  • H2__O
    H2__O Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 98%
    +1 yıl

Çocuklarda cinsiyetine göre farklı travmalara yol açabilir.

Çocuk kız ise baba eksikliğinden dolayı sürekli bir baba arayışında olacak, kendinden yaşça çok büyük hatta yaşlı katagorisinde erkeklere ilgi duyacaktır, baba eksikliğini kapatabilmek için ve tabi başka bir sürü şeye sebep olabilir.

Çocuk erkek ise baba eksikliğinden dolayı erkek bir rol model sahibi olamayacak, anne de muhtemelen bu konuda babanın yerini tutamayacaktır ve çocuk erkek olmayı öğrenemeden yetişecektir, feminen olacaktır ve bu da eğer tedavi edilmezse ömür boyu mutsuzluğa sebep olabilir. Çünkü erkek olmak öğrenilir. Sadece eğer çocuk şanslıysa ailede ki diğer yetişkin erkeklerle vakit geçirip onları rol model olarak alabilir.
    Ama bence yine de baba olmalı. Yani anne erkek olmayı oğluna öğretemez.

Yani olay ilgi değil, kadın sadece kadının yapabileceği şeyleri yapabilir, erkekte sadece erkeğin yapabileceği şeyleri yapabilir. Yani tek baba ile de olmaz.

Kadın ya da erkek farketmez, çocuğun sağlıklı olabilmesi için hem anne hem baba olması lazım.

Bu verdiğim örnekler dışında onlarca sorun yaşanabilir, bunu mutlaka bir psikolog ile görüşün.

Anne ya da babanın ölümü gibi acı durumlar dışında kesinlikle tek ebeveyn ile çocuk yetiştirilmemeli.

3
    0 Yorumla
  • Bakıcaz
    Bakıcaz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

Ben ve abim babasız büyüdük. Ama bu bir seçim değildi. Ben bebekken vefat etmiş. Abim zeki ama pısırık bi tip. Bende yıllarca arkadaşta, erkeklerde o eksik sevgiyi doldurmakta uğraşan ama bir türlü mutlu olmayan bir tip oldum. Şimdi iki ilgi gösterdi diye eşimle evlendim ama onu baba olmaya layık bulmuyorum. Çocuk yapıp boşanmak ta çocuğun hakkına girmek diye düşünüyorum. Çünkü ben o eksikliği çok çektim. Boşanmakta zor bir süreç mutlu edemeyeceğim bir çocuğu dünyaya getirme hakkım yok bence. her şey para pul da değil. Ne kadar özgür pozitif bir anne de olsan o çocuk o eksikliği hisseder.

1
    0 Yorumla
  • Nerminhoo
    Nerminhoo Takip Et
    Bilge Yaş: 52 , eic 97%
    +1 yıl
    babasız çocuk büyütmek
    babasız çocuk büyütmek

Hayır, babasız çocuk büyütmek çocuğa karşı bencillik olmaz. Çocuğu büyütmek çaba, özveri ve sevgiyle yapılan bir iştir.

Ancak, çocuğun yaşadığı çevreden ve destek alabildiği kişilerden etkilenmesi kaçınılmazdır. Bu nedenle, herhangi bir babasız çocuğu büyütmek, anne veya bakıcısının çocuğu yalnız bırakmadan ona sağlam ve güvenli bir ortam sağlamakla başlar.

Çocukların yeterli desteği almak için; sürekli destek veren akrabalar ve arkadaşlar gibi kişilerle birlikte olmalarına izin vermek ve onlarla sevgiyle iletişim kurmak çok önemlidir.

Ayrıca, özgüven, çocukluk dönemlerinin veya çocuğun kişiliğini geliştirmek için çabalar yapmak gerekir.

0
    0 Yorumla
  • endmuhh
    endmuhh Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 31%
    +1 yıl

işin uzmanı değilim ama fikrimi söyleyim. veremez. en ideali normal aile. o da bi anne bi baba demek. ama tabi işler değişir eşiniz öldü kaçtı vs olur ama ne olursa olsun baba ana lazım. bi de sert imaj lazım hizaya getircek cocugu. sadece sevkatle olmuyo

1
    0 Yorumla
  • babysharkSmom
    babysharkSmom Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 99%
    +1 yıl

Ebeveynlikte anne ve babanın rolü tamamen farklıdır. Anne sevgi şefkat rolünü üstlenirken baba otorite rolündedir. Anne istediği kadar babanın boşluğunu doldurmaya çalışsın çocukta otorite eksikliği oluşur. Eğer anne otorite rolünü üstlenirse bu defa şefkat ve özveri konusu eksik kalır. Hepsini vermeye kalkarsa da kavram kargaşası yaşatır.

1
    0 Yorumla
  • BryanHawk
    BryanHawk Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 43%
    +1 yıl

babasız yetiştim. annem de benimle ilgilenmedi. çok kötü noktalarda olabilirdim ama öyle olmadı. hayata karşı bakış açım hep farklı olduğundan yönlendirmelere aldırmadan doğruyu yanlışı, iyiyi kötüyü kendi kendime ayırt ederek yetiştirmeyi başardım ama herkes böyle olamıyor. çok depresif olabiliyorlar ya da başka türlü gelişebiliyor. önemli olan çocuğun sizi arkadaşı gibi görmesi. sizin de ona neyin ne olduğunu doğru dille aktarmanız.

0
    0 Yorumla
  • LoveBuzz_
    LoveBuzz_ Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 98%
    +1 yıl

Babalık içgüdüsü pek çok canlıda yok. İnsan da o canlılardam biri. Babalık içgüdüsü sonradan öğrenilen bir şey. Yani bir kadın çoxuğunu tek başına da büyütebilir. Çocuk babaya ihtiyaç duymaz. Sadece arkadaşlarının yanında babasının olması onda benim neden yok demesine neden olur.

0
    0 Yorumla
  • Sınanreıs12
    Sınanreıs12 Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 86%
    +1 yıl

Sen bu kafayla çocuğun hayatını mahvedersin. Aşırı sevgi vermek de az sevgi vermek de zararlıdır. Babasız çocuk büyütmek çocuğa bencillik mi bu durumdan duruma değişir. Eğer kendi saçma egolarindan, duygularından vs benzeri durumlardan dolayı bu çocuk babasız buyuyorsa kesinlikle bencilliktir.

0
    0 Yorumla
  • düşünmektükenmektir
    düşünmektükenmektir Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 98%
    +1 yıl

Babasız çocuğu büyütmek değildir bencil olan şey, dünyaya çocuk getirmiş olmak bencilliktir. Dolayısıyla bencilce davranıp getirilen çocuk babasız da kalarak, hayatı boyunca hep eksik ve öfkeli bir birey olacaktır.

Bu yüzden #antinatalizm.

0
    0 Yorumla
  • I-Ruh-uRevanım-I
    I-Ruh-uRevanım-I Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    +1 yıl

Eğer olmuş bir çocuksa ve ortada bir anlaşmazlık varsa bence değil çünkü şartlar bunu gerektiriyor. Anne baba kavgasıyla büyümesindense ayrı olması daha iyi.

Ama herşeyi bile bile sırf çocuk isteniyor diye dünyaya çocuk getirip sadece annenin ya da babanın sahiplenmesi tamamen bencillik. Eğer tek cinsiyete ihtiyaç olsaydı zaten kendi kendimize de yapabilirdik o çocuğu. Saçmalıktan başka bir şey değil. Çocuğu belki maddi yönden tek taraf doyurabilir ama manevi yönden doyuramaz. O çocuk büyüdüğünde babasını veya annesini soracak, arayacak, kim, nerede, nasıl biri öğrenmek isteyecek. Başkalarına özenerek bakacak. Tamam evlilikle de bu durumlar yaşanabilir ama bunun denk gelmesi ve kasıtlı bir şekilde yapmak aynı değil. Doğru değil.

0
    0 Yorumla
  • Lütfetmedinizefenim
    Lütfetmedinizefenim Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Babasına göre değişir hesap yaparsın daha zararlı çıkarsa bencilce değildir

Ama bir erkek baba görmezse

Kadınsı olur

O erkek erkek gibi düşünüp hareket etmeyi öğrenmek zorunda

Balgam atmayan sümkurmeyen erkek mı olur ya

0
    8 Yorumla
    • Firu_Zen
      Firu_Zen
      +1 yıl

Onları oğluna annesi öğrettiyse berbere annesi götürüyosa sünnet olurken yanında annesi kaldıysa?

Yorumla
    • Lütfetmedinizefenim
      Lütfetmedinizefenim
      +1 yıl

@Firu_Zen farketmez erkeksi düşünüş tarzı başkadır
      Mesela sizler dert anlatırken bildiğin dertlesirsiniz aaa vay k. pe filan..
      Ama erkekler dert çok anlatmadığı gibi
      Dert anlattığı zamanda diğer erkek hemen çözüm bulmaya çalışır
      Biz sorun çözme odakliyken siz duygusal ve detaycisiniz

Yorumla
    • Lütfetmedinizefenim
      Lütfetmedinizefenim
      +1 yıl

Misak erkeği erkek yapan en büyük özelliklerinden birisi mücadeleciligi ve cesaretidir
      Kadinalr ise daha çok korkaktır ve birbirin arkasından vurur
      Ekrkrler bu konuda daha açıktır
      Sevmiyorsa sevmiyirdur
      Erkek sorun çözer kadın detaycı...

Yorumla
    • Firu_Zen
      Firu_Zen
      +1 yıl

Hepiniz öyle değilsiniz. Bazınız sorun çıkarma odaklı

Yorumla
    • Lütfetmedinizefenim
      Lütfetmedinizefenim
      +1 yıl

Kadınlar süslenip püslenmeye önem verirken erkek alır çıkar mesela
      Düşünsene bir erkek saatlerce elbise cart curt diyerek hazırlanıyor

Yorumla
    • Lütfetmedinizefenim
      Lütfetmedinizefenim
      +1 yıl

Hayır erkek pratik olmalı mantıkçı düşünmeli

Yorumla
    • Lütfetmedinizefenim
      Lütfetmedinizefenim
      +1 yıl

Tamam sen sevgilinden çocuk yap
      Yetiştir
      Umarım kadınsı evladin olmaz

Yorumla
    • Firu_Zen
      Firu_Zen
      +1 yıl

Biz de tam tersi bir işleyiş söz konusu açık net mert ve cesur olan hep benim. Korkak yalancı düzenbaz olan erkek kişisi. Sürekli arkadan konuşan vuran iftira atan tehdit ve şantajla dediklerini dikte eden!

Yorumla
  • Benimolsadecebenim
    Benimolsadecebenim Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 63%
    +1 yıl

Bence veremez nitekim anne sevgisi başka baba sevgisi başka ikisini karıştırmamak lazım, evet bazı insanlar özellikle anneler biz ona baba sevgisini de verebileceğiniz düşüncesinde bence çok yanlış zira bir anne ne kadar severse sevsin çocuğuna baba sevgisi veremez hep bir noktada eksik ve yetersiz kalır.

0
    0 Yorumla
  • alperer5657
    alperer5657 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 99%
    +1 yıl

Evin içinde babanın rolü ayrıdır, annenin rolü ayrıdır. Çocuklar anneyle ve babayla büyümeli. Ben hem anne olurum hem baba olurum diye bir şey olamaz. İleriki yıllarda çocuk diğer arkadaşlarının babası olduğunu gorünce o da sorgulamaya başlayacak. Ve üzülecek. Babasını arayacak, yokluğunu hissedecek. Böyle bir şey yapmanız doğru değil. Çocuğunuzu babası, sizi görmeden büyütsw hoşunuza gider mi? Gitmez. Siz de böyle bir şey yapmayın.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Tabii ki veremez. Dalga mı geçiyorsun? Artık şu "ben kendime yeterim' saçmalıklarından bıktım abi eğer sadece erkek ya da kadın yeterli olsaydı ta baştan diğer cinsiyet hiç yaratılmazdı. Bir çocuğun hem anne hem de baba sevgisine ihtiyacı vardır. Ha eşin ölür ya da başka bir sorun olur, yeniden evlenmek istemezsin onu bilmem ama sırf kendi keyfin için ben koca kahrı çekemem ama anne de olmak istiyorum kafasıyla çocuk sahibi olman o çocuğa yapabileceğin en büyük kötülüklerden biri olur.

1
    1 Yorumla
    • sowowoaap
      sowowoaap
      +1 yıl

Ya bunlar ne anlar knk çok haklısın sa ohoyyyy

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Adam şiddet uyguluyorduysa, sürekli hakaret ediyorduysa ya da aldatma gibi ciddi durumlar varsa boşanmak şarttır ve bu bencillik değildir. Ama vay efendim sıkıldım, vay efendim ilgisiz, vay efendim anlaşamadık gibi sebeplerden kaynaklı boşanmak ve çocuğuna hem anne hem baba olacağını "ZANNETMEK" yanılgı ve bencilliktir.

1
    0 Yorumla
  • Drakula3584
    Drakula3584 Takip Et
    Master Yaş: 42
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 492 cevap paylaştı.

Kızdıysa eşine çoçuğa yalan demişse hani Türk filmlerin de oluyor ya senin baban yok öldü vs. bunu bilip de söylememek sadece kendi fikirlerini savunması bencillik bana göre çocuk ne olursa olsun babasını tanımalı görmeli baba ister veya istemez ona kalmış bir durum böyle olursa herkes kendi yoluna gider. Çocuk sormucak mı benim babam kim nere de yaşıyor neyin nesi kimin fesi illa ki soracak varlığını gizlemek bile bile yalan söylemek bencillik olur.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bir annenin verdiği sevgi bir insanın aşk İÇİN görmesi sevginin yerini tutmazsa bir sevgilinin verdiği sevgi anne sevgisinin yetimi tutmazsa arkadaşın verdiği sevgi aşk sevilme hislerine cevap vermiyorsa annenin verdiği sevgi baba sevgisini doldurmayacaktır benim şahsi görüşüm

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bencillik konusuna gelirsek şartlara göre bencillik olmayabilir hatta tam tersi fedakarlık ve çocuk İÇİN daha iyi olabilir

Yorumla
  • Amortentiaa
    Amortentiaa Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Çocuğun lehine çıkar esastır.

Koy teraziye, babasıyla olduğu ortam mı onun için iyi yoksa sadece annesiyle olduğu ortam mı? Bazen bazılarının yokluğu varlığından daha iyidir 👍

Annelerin terazisi şaşmaz.

1
    0 Yorumla
  • AliceMixfield
    AliceMixfield Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.

Herkes gibi babasının da dahil olduğu mutlu bir yuvada büyüme imkanı varken bu yol seçiliyorsa elbette bencillik. Ama babası denen beyefendi adam olamamışsa çocuğu ondan uzak tutarak büyütmek çok daha sağlıklı

1
    0 Yorumla
  • seyda028
    seyda028 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Çocuğa yapılacak en kötü şeydir bu. Annenin yeri ayrı babanın yeriyken nedn çocuğa bu kötülüğü yapasn ki. Babası ölse ya da terk etse görüşmek istemese o zmn tamam ama ortada bsi yokken cocug babasından uzak tutmak bencillik kötülük

1
    0 Yorumla
  • çikolata_ağacı
    çikolata_ağacı Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Bazı şartlarda babasız büyütmek zorunda kalırsınız mesela bunu siz yazınca benim aklıma boşanmak zorunda kalmış olma durumu geliyor eğer ki evliyseniz ve mutsuz bir evlilik varsa lütfen boşanın öyle bir evde büyürse çocuğa daha çok haksızlık olur

0
    0 Yorumla
  • Sedalı008
    Sedalı008 Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 95%
    +1 yıl

Aşırılıkla alakası yok babanın misyonu farklıdır tabi, fakat tahammül edemeyecek kadar mutsuzsa kadın ilk siniri çocuktan çıkarır zaten ki bu da babasız kalmasından daha korkunç, babasız büyüyen arkadaşlarım var ben karakterde bi falso görmedim hiç

0
    0 Yorumla
  • Mechanic34
    Mechanic34 Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 99%
    +1 yıl

Bence güzel bir aile içinde büyümeli çocuk hem annesi hem babasından mahrum kalmamalı anne baba birbirini seven fedakar insanlar olmalı sevgi ile buyutsunler yeterince hayat da kötü şeyler yaşanıyor zaten bare buna uğraşsın insanlar

0
    0 Yorumla
  • gururlufakir
    gururlufakir Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 95%
    +1 yıl

babasız büyüyen biri olarak söyliym evet kesinllikle bencilliktir, çocuk baba sevgisini başka yerlerde arayacak bide kız ise aşık olduğu her ereğe bağlanacak her erkeğe değil de ona ilgi, sevgi gösteren erkeğe bağlanacak vs..

0
    0 Yorumla
  • TOKAREV
    TOKAREV Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl

Zorunda kalırsanız elbette hem anne hem baba olursunuz. Ancak bu zorunluluk yokken bu durumla baş etmek çok zor. Bildiğimden değil ama boşanan arkadaşlarımdan gözlemlediğim çok zorlu olduğu bir gerçek. Yani neden böyle bir düşünceniz var?

0
    0 Yorumla
  • ayyıldızgökyüzü
    ayyıldızgökyüzü Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Niye bencillik olsun? Sen ina aşırı sevgini vererekten zaten babaya ihtiyaç duymaz. Babasız büyüyünce çocuğun psikolojisi bozulmayacak ya da dünyası başına yıkılmayacak. Çokta dramatize etmeye gerek yok. Hayat devam ediyor her türlü.

0
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    +1 yıl

Mutsuzluk var ise boşanmayı düşünebilir gayet doğal. Ama eğer baba çok olumsuz değilse baba sevgisi de apayrıdır. O duyguyu da yasaması da sağlıklı ne psikoloji için önemli.. Çocuk babayı da tanımalı şahsi fikrim

0
    0 Yorumla
  • _PƎRA_
    _PƎRA_ Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Babalı büyüyenler ne güzel yorum yapmışlar ya uzun uzun.

Olmaz yaşandı onaylandı. Anne hem baba oluyor hem anne sağolsun.

4
    0 Yorumla
  • harrylinka
    harrylinka Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl

Baba zaten yoksa annenin bu şekilde dusunmesi guzel. Ancak annenin kararı nedeniyle cocuk babasız buyuyecekse bencillik degil bu bir hastaliktir. Zaten oyle biri hic cocuk büyutmemeli…

0
    0 Yorumla
  • Sude899999
    Sude899999 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27
    +1 yıl

Annem ve babam boşanmış biri olarak bu duyguyu bildım için çok hep arada kalıyor başka aileleri özeniyor çoçuğuma yapmak istemem bunu dayanırım ama som noktaya gelirsem bitiririm bu süreç çok zor bütün yaşamını etkiliyor ister 20, ister 40 yaşına gelsin o duygu hep kalıyor ben evlendim zaman bebeğim olunca garip olmuştum 3 kişi olduk diye ben hep 2 kişiydim aile tablosu hıç yoktu çok acı verici..

0
    0 Yorumla
  • zPSiCoPaTa
    zPSiCoPaTa Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

değil zaten erkekler çocukla ilgilenmiyor bile çoğu da babasından kötü muamele görüyor ya da babasını sevmiyor o yüzden bencillik değil iyilik olmuş olur

0
    0 Yorumla
  • AnormalVatandas2001
    AnormalVatandas2001 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25
    +1 yıl

Ben babamı 10 yaşımdayken kaybettim. Annem ve ablamlarla büyüdüm. Çocuk aklımla o acıyı atlatmış olabilirim ama ergenliğimde veya ergenlikten sonra hayata atılmamda faşan hep eksikliğini hissettim. Hissediyorum da hâla. "Babasız çocuk büyütmek bencillik değildir." Babasız çocuk büyütmek, hayatı göğüsleyip kendini genç bir fidana, yani evladına adamaktır. Çocuk kendini eksik hissetmesin diye kendinden bir çok şeyi eksiktmendir. Lütfen böyle saçma sorularla gelmeyin tekrar.

0
    0 Yorumla
  • afrodit-0
    afrodit-0 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 74%
    +1 yıl

Veremez annenin yeri ayrı babanın yeri ayrıdır ne yaparsan yap o çocuğun içinde bir eksiklik kalır... Ama baba piskopatsa ya da çocuğa zarar verebilecek birisiyse elbette onsuz olması daha iyidir...

0
    0 Yorumla
  • Beyimsi
    Beyimsi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 93%
    +1 yıl

Hayatınız, yaşam tarzınız, yaşadığınız zorlukları tam manasıyla bilmek lazım kimse Şu an burada kolay yorum yapamaz o yüzden bu soruya cevap vermek oldukça güç

0
    0 Yorumla
  • Furkan8976
    Furkan8976 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22
    +1 yıl

Benim babam ben 3 aylıkken vefat etti ve bende annem ananem dedemle büyüdüm dedem bana kısaca belli yaşa kadar babalık yaoti tabi sonra dede olduğunu anladım ve 2 sene önce dedemi de kaybettim kollarımda vefat etti yani bu hayatta hiç bı zaman babam olmadı yanımda bı destekçi olmadı tek büyüdum

0
    0 Yorumla
  • lilüzyonist
    lilüzyonist Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 94%
    +1 yıl

Bu soru eksik. Baba varsa çocuğa zarar vermiyorsa ona rağmen görüşülmesi engelleniyorsa tabiki bencillik hatta kötülük yani. Yoksa da anne verir herşeyini.

0
    0 Yorumla
  • arsiz_gunahlar
    arsiz_gunahlar Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 97%
    +1 yıl

Bunun tartışması bile olamaz. Çocuk sizin oyuncaginjz değil anne kadar babaya da ihtiyacı var. Sorunlu bireyler yetiştirmek mi gayeniz. İğrenç egonuuzn tatmin yeri burası değil

0
    0 Yorumla
  • Nasipvedua
    Nasipvedua Takip Et
    Xper 1 Yaş: 38
    +1 yıl

Bir çocuk için anne ne kadar önemliyse baba da o kadar önemlidir. Çocuğun babasından ayılabilirsin ama çocuk ile babasının iletişimini koparmaman lazım. Bırak o yapabildiği kadar babalığını yapsın, sen de anneliğini yap. Çocuk için en iyisi hem anne hem baba sevgisi ve ilgisi görmektir.

0
    0 Yorumla
  • Chıld_Of_GOD
    Chıld_Of_GOD Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 93%
    +1 yıl

Ne kadar ilgi verirsen ver bir babanın yerini alamaz, bir babanın vereceği ilgiyi veremezsin. Aynı şey baba için de geçerli, annenin yerini tutamaz. Herkesin yeri ayrı yani.

0
    0 Yorumla
  • İsimsiz_bir_kız
    İsimsiz_bir_kız Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Kötü bir babası olacağına da hiç olmaması daha güzel bence değil babasının kim olduğuna bağlı sarhoş alkolik veya dayak şiddet uygulayan sevmeyen birisi ise hiç olmaması daha iyi

0
    0 Yorumla
  • blackk_eagle
    blackk_eagle Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Hayır tabikide üvey babasından psikolojik şiddet bile görse bu ileride çok kötü bir durum olur kalabalıkta mutsuz olmaktansa yalnız başına huzurlu olmak iyidir

0
    0 Yorumla
  • SeRenngeti
    SeRenngeti Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 98%
    +1 yıl

Baba figürü olmalı, görüşmek istiyorsa çocuğuyla.

Bencilik felandan öte çocuk yarım kalır.

Bunu kimse evladına yapmak istemez.

0
    0 Yorumla
  • yunhee
    yunhee Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Evlenip, bazı nedenlerden dolayı boşanma durumu gerçekleşmişse ona yapılacak bir şey yok ama evlenmeden çocuk sahibi olmak bence doğru değil.

0
    0 Yorumla
  • The_Muallime
    The_Muallime Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Şimdi anne rolü ve baba rolü çok farklı ama huzursuz bi ortamda büyümesindense babasından uzak olması belli zamanlarda görmesi daha mantıklı

0
    0 Yorumla
  • Behavaha
    Behavaha Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 97%
    +1 yıl

Anne istediği kadar çocuğuna iyi baksın şefkatle yaklaşsın babası olan çocukları görünce alsın yanının bütünüyle üzülecek.

0
    0 Yorumla
  • HasanGökgür
    HasanGökgür Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 97%
    +1 yıl

Bir yere kadar verebilirsin. O çocuk eninde sonunda babaya ihtiyaç duyacaktır hem senin konuşamayacağım konular var mutlaka baba şart.

0
    0 Yorumla
  • CoffeeAndCoffee
    CoffeeAndCoffee Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Baba hayatta olmasına rağmen tek yetiştirmeye çalışmak bencilliktir bence. Bir ebeveyn iki ebeveynin sevgisini ilgisini aynı anda veremez evladına.

0
    0 Yorumla
  • kaz-ayagi
    kaz-ayagi Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 99%
    +1 yıl

aşırı ilgi ve sevgi, eksik ebeveynin yerini doldurmaz olmamış oluşmamış bir duygunun yoksunluğu olmaz yasayanda gereksiz yasatimlar sağlanmamali

0
    0 Yorumla
  • Sarıruhlubirbayan
    Sarıruhlubirbayan Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 63%
    +1 yıl

Bir çocuğu eşinizle birlikte değilken de babasıyla büyümesini sağlayabilirsiniz öylesi daha sağlıklı olacaktır

0
    0 Yorumla
  • летящийoрел
    летящийoрел Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Işte o yüzden her adama aşık olunup çocuk yapılmaz. Ama adam şiddet uygulayan biriyse babasız olsun daha iyi.

0
    0 Yorumla
  • djdjdjdjdjdjdjdjdj
    djdjdjdjdjdjdjdjdj Takip Et
    Xper 4 Yaş: 46 , eic 100%
    +1 yıl

babanın yerini tutmaz ne kadar ugrassada.
    Baba gibi olmaz
    O sadece o sevgiyi anne sevgisi olarak alır.

0
    0 Yorumla
  • sierravista
    sierravista Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Çocuk etrafındaki kişilerin bir babası olduğunu görünce ister istemez üzülür kendi babasının neden olmadığını merak eder

0
    0 Yorumla
  • Kanchenjunga
    Kanchenjunga Takip Et
    Bilge Yaş: 39 , eic 93%
    +1 yıl

Ne bir anne baba olabilir ne bir baba anne olabilir

1
    0 Yorumla
  • felakettin
    felakettin Takip Et
    Guru Yaş: 43
    +1 yıl

iyi bir kadın hem anne hem baba olabilir aynı şey baba için geçerli değil tabiki ama ciddi zorlukları olacaktır, en başından okul dönemi o kadar sıkıntı çekerki diğer çocukların yanında

0
    0 Yorumla
  • Erens19
    Erens19 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Babasız büyüdüm sandığınızdan çok ama çok zor dostum bildiğin gibi değil bu riske girmeye değmez aranı düzeltme şansın varsa egoyu kibiri bir yana bırakmalısın

0
    0 Yorumla
  • Kidemlierkekk
    Kidemlierkekk Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 94%
    +1 yıl

Cikolata yiyerek sen baklavanin tadini alabiliyormusun? Alabiliyorsan sorunun cevabi evettir.

0
    2 Yorumla
    • Kidemlierkekk
      Kidemlierkekk
      +1 yıl

İkidide tatlı oldugu halde, cikolata ve baklavanin ikisinin de tadi farkli oldugu icin ikisinin varligi nasil farkli ise anne ile babada oyle farklidir. En cok severim babasini aramaz demek saflik sacmalik tir

Yorumla
    • Kidemlierkekk
      Kidemlierkekk
      +1 yıl

Kkcanla aranda bosanmayi gerektirecek bir sorun varda oyle soruyorsan bu soruyu o zaman durum farkli birbirjne karstrmamak lazim

Yorumla
  • Almanyali3959
    Almanyali3959 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 78%
    +1 yıl

Bende ikiside olmadiği için aile olmanin nasil bir duyğu olduğunu bilmiyorum

0
    0 Yorumla
  • darkone
    darkone Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 41%
    +1 yıl

Eğer birlikte olmak daha sıkıntılıysa
    Babasız büyütmek daha iyidir...

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (86)
Devamını Gör(131)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Babasız çocuk büyütmek, çocuğa karşı bencillik mi olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Babasız çocuk büyütmek, çocuğa karşı bencillik mi olur? 13 cevap verildi
Desteksiz çocuk büyütememek şımarıklık mıdır? 19 cevap verildi
Sizce bu dünyaya babasız çocuk getirmek bencillik mi? 63 cevap verildi
Çocuk yapmak bencillik midir? 23 cevap verildi
Babasız çocuk büyütülür mü? 15 cevap verildi
Babasız çocuk büyütmek? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Lahmacun olsa da yesek saati değil mi be?
  • Hayatta hangisini seçerdin, çok para mı yoksa gerçek bir aşk mı?
  • Filenin Sultanları ve Filenin Efeleri, Bizim Çocuklar'dan daha iyi olmalarına rağmen neden takdir edilmiyor?
  • Aşık olduğunuz kişide size aşık olsa napıcaksınız?
  • Beklediğiniz birinden böyle bir mesaj alsanız , her şeye rağmen ne dersiniz?
  • Burnum yüzümü gerçekten çirkin mi gösteriyor yoksa ben mi kafaya takıyorum?
  • Nihayet ABD ile İran anlaştı! Sizce bu savaşın kazananı kim oldu?
  • Geceye şuanki ruh halinize hitap eden şarkıyı bırakır mısınız?
  • Bu şort nasıl sizce?
  • Egosu yüksek insanlarla anlaşabilir misin?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨