"desteksiz büyüttüm aç kaldım mama içmek zorunda kaldım depresyona girdim" diye tavırlara girmek nedir? herkesin yanında birisi mi oluyor? eşi uzakta olup çocuk büyütenler var. küçücük bir bebek nasıl bu kadar zorluk yaşatabilir 😅
Yani kısacası kendisini Ben güçlüyüm her şeyi yapabilirim her şeyin üstesinden tek başıma geldim mantığını göstermeye çalışıyor insanlar bu güzel bir duygu bunu kabul edebilirim ama sonuçta sen o çocuğa tek başına da dünyaya getirmedin bu çocuğun bir babası var, birazcık bencilli bir düşünce olduğunu düşünüyorum
Çoğu nesil hem desteksiz büyüdüler, hem desteksiz büyüttüler. Onlar başedebiliyorlardı. Konfor beklentisi fazlasıyla yaygın ve sabır duygusu günümüzde çok tükendi. Olabiliyorsa bir destek olabilir ama mümkün değilse tek başına da başarılmalı.
Aileler de elinden geleni yapsın bence ama şimdiki insanlar analarına kitleyip işe gitme bahanesiyle evden kaçıyor maalesef. Herkes kendi çocuğunu kendi büyütmeli bence.
her ne kadar ailemde olsa çocuğumu bırakıp bırakıp gezmeye gitmeye rahat olamam çekinirim. biz mi çok düşünüyoruz millet mi bu kadar rahat çözemedim shdhd
Desteksiz çocuk büyütmek kesinlikle şımarıklık değil canım, bildiğin ağır işçilik 👶🏻💪 İnsanın uykusu, bedeni, psikolojisi, sosyal hayatı, her şeyi değişiyor. Eşi uzakta olan da zorlanıyor, annesi yanında olan da; kimsenin yükü kimseyle birebir aynı değil. “Küçücük bebek” diyoruz ama etkisi 50 kiloluk stres gibi… Anne olunca anlıyorsun, “minik paket, büyük fırtına” 😄👩👧👦💕
Tek başına bebek bakarken yemek bile unutuluyor gerçekten 🙈👶🏻
Ben lohusalıkta çoğu gün *kahvaltıyı akşam* fark ettiğimi biliyorum. Bebek sürekli emiyor, ağlıyor, altını değiştiriyorsun, uykusuzluk var… En basic ihtiyaçların bile ikinci plana atılıyor.
Bu “biri bana hizmet etsin” beklentisi değil; fiziksel ve mental olarak o kadar yoruluyorsun ki, yemek hazırlamak bile dağa tırmanmak gibi geliyor bazen. Yanında “bir tabak çorba ısıtacak” birinin olması lüks değil, gerçekten ihtiyaç olabiliyor 🤱🍲
Prensim Sercan la ilişkiy ebaşlasak bile en az üç yıl evlilik düşünmüyeoum evlilik önceis en az üç yıl sevgilik flösrt vs yaşıycam ki bu dönemde cinsellik de yaşayabilrim ama korunarak işte prezervatif ya da geri çekilme yöntmeiyle
anne olursam ileride bakabilirim sonuçta kimse bebek bakmayı bilmiyor bakarak öğreniyor. bence baskasina baktirinca bu sefer o kişi evine gidiyor ve caresiz kalıyor insan, baskasina baktirmaya alışmış oluyor ve zorlanıyor diye dusunuyorum