Bereket yemkete de olur
Pahalılık çocuk yetiştirmeye engel mi?
Bereket yemkete de olur

Çocuk bereketiyle gelir diyenlerin hepsi çocuğunu sokağa salıp büyütmüş insanlar. Bir çocuk annesi bir kadın olarak çocuk yetiştirmek hele ki bu devirde ne yazık ki çok zor. Okul masrafları bile dünya para tutuyor. Karın kuru ekmekle de belki doyar ama iş sadece karın doyurmak değil. O çocuğu tiyatroya götürecek paran da olmalı. Kışın botunu alacak paran da olmalı.
Olmayan birşeyin bereketi de olmaz.
Biz maddi olarak yetebilecegimizi dusunerek ebeveynlik yoluna çıktık, ama gelin gorün ki ikiz geldi mucizelerimiz ve zorlu bir hamilelik olduğundan çalışamadım, erken doğum oldu, çok hassastilar o yüzden dogum sonrasi da calisamadim. 3 sene eve kapandim 🤭
Sorunuza gelecek olursak, pahalılık tabii ki cocuk yetistirmeye engel değil. Ancak cocugunuz bir şey istediğinde bunu sırf maddiyattan dolayı yapamamak çok yıpratıcı ve onur kırıcı oluyor.
Bence değil. Herkes bakabileceği ve güzel yetiştirebileceği kadar çocuk yapsa sorun olmaz. Önemli olan dünyaya getirdikten sonra iyi bir birey yetiştirmek. 😊
Teşekkür ederim 😊🌸
Rızkı veren Allah burada çocuk da anne babaya emanet sahibi değil bundan mütevelli rızık korkusuna düşen gitsin imanını sorgulasın
Cevap
48Cevap
Aynen hatta sayın cumhurbaşkanın dediği gibi en az beş
Gerçi bu aralar söylemiyor herhalde öyle şeyler dimi milletin yatak odasından el çekti galiba
Bi abimizin dediği gibi anadoluda iki çeşit çocuk yapma felsefesi vardır. Ya bakabilecegin kadar çocuk yaparsın ya da yapabilecegin kadar çocuk yaparsın 😉😉
Önüne gelen çocuk yapıyor, güzel bir eğitim verebiliyorlar mı çocuklarına? Aile planlaması yok bir şey yok, olan çocuğa oluyor. Günümüzüde düşünürsek çocuğa ne vad edeceksin düşünülmüyor hiç. Yani maalesef tek hayal olarak düşünmek doğru değil, eğri oturup doğru konuşmak lazım.
Evet biraz öyle maalesef ben şahsen 5 çocuk 2 ebeveyni olan 7 kişilik bi ailedenim ve memur maaşı bu aileyi geçincediremez elektrik su kira dahil bile değil çok sıkıntılı dönem olmadı çünkü her gün sıkıntılı geçti bir şey olduğunda bile mesela gezmeye gittiğimde para aklıma geliyor gidemiyorum hem aile sıkıntıya giriyor hem çocuklar kendini kısıtlıyor
en büyük engel hemde büyük konuşmak gibi olmasın ama ben hazıra konmayı düşünüyorum ilerde yani kendi evladım olmayacak belki de ama ona da çok güzel babalık yapacağımdan eminim yani baştan bir cocuk yapıp neden doğacak cocuğun hayatının bitireyim ki başlamadan cocuk TR de dünyaya gelecek yazık değil mi
Çocuk yapmakta bir sey yok 10 tane de yaparsın para da çok mühim değil ancak o çocuğu yetistiremicek, ona lazım olan eğitimi veremeyecek maddi gücün yoksa yapmamak gerekiyor. Sonra ne oluyor eğitimsiz, doğru düzgün düşünemeyen adeta mantar kafa çocuklar etrafa doluyor.
Eğer şayet Allah evliliği birgün nasip ederse bir tane çocuk düşünüyorum. Ewet bereketiyle, rizkiyla gelir ama ayağımızı yorgana göre uzatmak lazım.. Aile planlaması lazım.. Çocuk çok ciddi bakım sorumluluk isteyen bir mefum.. Ona yetebilmek başlı başına itinalı bir iş. Eger birşeyler isterse alamazsam başkalarına ozenirse kahrolurum.. bu yüzen pahalılık bir engeldir bana göre.
Çocuk yetistirmek çok zor oldu bu zamanda çocuğun hayırlısını istemek lazım insanın başına belada olabilir Nitekim kuranda mallarınınız ve çocuklariniz sizin için imtihandır buyruluyor çocuğa iman ettirip namaz kıldırabilecekmisin dünya ve ahiret fitnelerinden kendisini nasıl koruyacağını Öğretebilecekmisin çok önemli bu işleri Allaha havale edip ona güvenmek tedbir almak icap eder.
Ya abuk subuk konuşma bakamayacak durumda olan aile çocuk yapmamalı o çocuğa eziyet etmek olur bu
Çocuğun bereketi ile, rızkı ile geldiği inancı hurafeden ibarettir. Evin masrafı katlanır. Kıt kanaat geçinen bir çift, çocuğun masraflarını nasıl karşılayacak? Bunun her ay yenisi alınan kıyafeti var, maması var, bezi var.
Esim 2 kez dusuk yapti son 2 yilda. Tedavi oldu bakalim Allah nasip ederse guzel haber bekliyoruz. Imkanlarim cok ve yeteri kadar var ama bakalim henuz nasip olmadi..
Bence engel değil olsaydı o zaman bizde dünyaya fazla masrafız demek oluyor
herkes düzgün insan olacak düzgün insan yetiştirecek bu dünyaya bir bahane değil
Olmaz o ya. İstesen de istemesen de her şey çok pahalı şu an. Çoğu boşanma sebebi ekonomik sorun. Bebek yapmak da buna çok yardımcı olmuyor hatta daha zor oluyor :(
Bazıları maddi açıdan bu dünyaya çocuk getirilmez diyor fakat yanlış düşünüyorlar. Maddi açıdan değil de yetiştirebilme açısından bakmalılar. Her şeye maddi açıdan bakıyorlar artık.
simit ayranla çocuk mu büyür mng çocuk 30un da dağılır gider çöker varoşlar da hiç durmuyor 6 çocuk asgari ücret belediye yardımları din afyonu nasıl bir memleket
Hayır şartları oluşturup eşinle konuşup karar alıp zamanı belirlersiniz hiçbir engel kalmaz. Biraz biriminden sonra tabiki bebeğin masrafları için.
Gelmez bu yobaz cahil zihniyet yüzünden. Yüzmilyonlarca cocuk hayvan gibi aclikla sefaletle yasamak zorunda kalıyor islam ülkelerinde
Evet bereket paradır. Çocuğuna doğru dürüst giyecek yiyecek bile alamayan milyonlarca insan var bu ülkede. Ne hakkınız var lan o cocuklara bunları yaşatmaya
Hay sizin olmayan beyninize ben ... Embesil sürüleri yaaa
Midem bulanıyor sizi görünce Doğru ya Avrupa ülkeleri saraylar da yaşıyor ezik
Biraz engel eğer iki tarafta çalışır ise sorun olmaz önemli olan yetiştirme tarzı bulduğun yer de önemli bu arada.
Aksine ahlakina , karakterine yatirim yapabilecek , evlatlarina model olacak bir yasam surebilecek babalarin ve annelerin sayisi cok az.
Durumun yoksa niye cocuk yapacaksin ki? Durumun varsa da evlat edin. Bu Dunya'ya niye hala yeni bebekler getiriyoruz ki?
Şu bereketiyle gelir kafasından çıkın artık. Hele bu devirde bu kafayla sürüyle çocuk yapan varsa tamamen akılsızlık...
Şart değil tabiki. Ama kişiler ebeveynler maddi olarak rahat hissetmediklerinde bunu çocuklarına yansıtabiliyorlar maalesef
Ne alakası var. Ne oluyor çocukla beraber maaşmı bağlıyorlar.
Cidden iyi bir maddi gücü yoksa insanın çocuk yapmamalı. Eve asgari ücret girip te çocuk sahibi olanları anlamıyorum
Engel çünkü makarna bile 10-15₺ olmuş bir çocuğun beslenmesi bile büyük lüks bu dönemde giyim felan saymıyoruz
Yalan o mk ne bereketi ile gelmesi... Gelse surilerin memlekette bereket eksik olmazdı.
Çocuk bereketi veya rızkı ile gelmez, gelse Afrika'da küçücük çocuklar açlık ve susuzluktan ölmezdi.
kesinlikle engel. Çocuğumu iyi yetiştirmek hakkım ona bu dünyayı zindan edemem maalesef
Enflasyonun %70 lerde gezdiği bir ekonomide bebeğinin bereketinin yeterli olacağını pek sanmam.😄
O çocuğa güzel bir hayat yaşatmakla mükellef tüm aileler. Herkes 3 çocuk yapar ama o çocuğun istekleri ne kadar karşılanır bilinmez.
Bereketiyle gelir olayı züğürt tesellisidir. Tamamen saçmalık.
Bereketi ile gelir de abartıp elli tane yapmaya gerek yok.
Bana göre engel , maddi olarak bakamadığın bir çocuğu doğurmam.
Öyle de çalışıp çabalamadan bereketi beklememek lazım millet öyle yapıyor
Evet bereketi ile gelir yapın 100 tane 😅😅😅
Bereketiyle gelseydi Suriyeliler milyoner olurdu.
Engel çünkü çocuğun masrafı çok maddi durum yoktur belki kisilerin
Ne kadar pahalı olursa olsun o çocuğun gülümsemesine yeter be 😀
Siz hiç 5500 lira asgari ücretliyken çocuk sahibi oldunuz mu ya da etrafınızda olan var mı? Bi bunu araştırın sonra devam ederiz
5500 lirayla tek başınıza bile zor yaşarken karı koca bi tanede çocuk hadi geçinin bakalım? hayatın gerçekleri vardır, bi ayakkabı olmuş en az 300-500 gelse yaşa
güzel bi soru sormussunuz ve insanların çoğu toz pembe yaşadıklarını göstermiş, efenim maddiyatta neymiş ya neymiş ya? demiş bazıları açıklim maddiyat gelen faturaları ödeyebilmek pazara çıkabilmek en az haftada bir dışarı çıkıp bi yerde oturup biseyler yiyebilmek üstüne başına bu kat elbise alabilmek arabana bikac litre yakıt alabilmek, bizler ekonomik olarak değilde düşüncelerimizde yıkılmışız
Benim bir aile geçindirmeye yetecek param yok he bekar olarak aile evinde yater ama bir ev açmak çoluk çocuğa girmek zor bu dönemde
Bence engel
Dünyaya getireceğim çocuğu harvard'da veya oxford'da okutamayacağım için çocuk yapmıyorum
Evet kesinlikle engel
Tabi ki de engel.. yani bu zamanda çok çocuk yapıp bakamamaktansa bir tane yapılır bütün motivasyon ona verilir ve en azından sağlıklı bir birey çıkar ortaya.
Eskidendi çocuk bereket getirir düşüncesi, artık devir değişti.
Gelmez. Çocuklar hep masraftır, bereketi yoktur.
Evet
Biraz engel eğlenmek istese lunepark para oraya gitmek para kitap almak para kurs para her adım para
İsteyen bir yolunu bulur, ama her çocuk en iyi şartlarda büyümeyi hak eder bunu da unutmamalıyız.
Eskiden ülkenin yarısından fazlası yoklukta çocuk yetiştirmiş. Ne alaka amg
Eger durumun yoksa cocuk yapma, cocuklar sefillik icinde buyumek zorunda degil
Asgari ücretle geçinenler için çok zor
Rızkı Allah verir
2 den fazlası zor olur
Çocuk bereketiyle gelmediği için engel evet
markete bereketle ödeme yapılsa dediğin doğru
Maalesef öyle çocuk büyüdükçe masrafta büyür
Allah rızka kefilim diyor 90 ayette.
Evet engel bu devirde
Rızk Allah tandır.
Evet. Rizki ile gelir
Allah cocugu bereketi ile verir ki engel degil
Yani şu an zor gibi hiç mantıklı gelmiyor.
Bütcen yoksa cocuk yapma, okadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?