Bazı kadınlar evlenip çocuğa karışınca yeterince bakım yapmıyor. Sizce çocuk sahibi olmak bakımlı olmaya engel midir? Bence bu bir engel değil. Çocuğu hatta bebeği olduğu halde bakımlı anneler dolu.
Bence bu kadının hayatının kaç parçaya bölündüğüyle alakalı. Sadece çocuk ve kişisel bakım, biraz daha olası görünse de, ev işleri, yemek, para kazanmak, aile sorunları ve şimdi aklıma gelmeyen bir sürü parçaya bölünmesi gerekiyorsa, kişisel bakım feda edilebilir hale geliyordur
Herkesin, her kadının, her annenin hayat şartları, hayat enerjisi, öncelikleri aynı değil. Bütçe, bebeğin çocuğun karakteri hepsi engel olabilir yani. Hiç bir kadını, anneyi bu yüzden eleştirmem ben. Lohusa sendromu diye bir şey varmış zaten 😂
Engel değil tabiiki ama fazlasıyla zor. Mesela benim için önce kızımın ve evimin bakımı önemli. Sonrasında da ben. Zaten öyle makyaj yapmayı seven bir yapım yok. Ama cilt bakımımı boyamı ve temizliğimi aksatmamaya çalışıyorum. Sizin bakım dediğiniz genellikle makyajsız bir şeye benzemeyen ve takıntılı kadınlar.
Aslında engel değildir ama anneler fedakar oldukları için kendine bakım yapmak yerine çocuklarına vakit ayırıyorlar. Ev işleri yemek temizlik vs derken kendine bakım yapmaya pek vakitleri olmuyor. (eşimden biliyorum) 😊😊😊
Hayır değildir. Evet, bakım yapması çok zor olabiliyor bu noktada da eşin desteği önemli. Eşi destek olan bir kadın her zaman bakımına dikkat edebilecek zamanı bulur.