Annelerimizin "saçımı süpürge ettim" lafı geldi aklıma. Birçok kadın anne olunca eskisi kadar bakımlı olamadıklarını söylüyor. Kendine ayırdıkları vakit azalıyor tabi. Çevremde çok bakımlı anneler var oysa. "Bu nasıl anne?" dediğim çok oluyor. 🤔 Anne olmak bakımlı olmaya engel mi sizce?
bu tarz şeylerde ahkam kesmek kolay, yaşamak lazım. 10 yaşında çocuğu olan bir anne bakımlı olabilir, vakit bulabilir. çocuk daha büyükse zaten artık kendi hayatına daha çok vakit bulur. ama bebeği olan bir anne için 'anneler isterse bakımlı olabilir' demek toplumsal baskıdır. o kadının hangi koşullarda çocuğuna baktığını bilemeyiz. eğer çok bakımlıysa ve eski rahatından ödün vermemişse bu demektir ki iyi bir eşe, sağlam bir bakıcıya veya çevre/aile desteğine sahip. bunların hiçbirine sahip olamayan dahası işten çocuktan başka bir şeye vakit ayıramayan kadınlar var. bence herkes kendi yaşantısına bakmalı. ha konunun özü anne olmak bakımlı olmaya engel mi diyorsak; hayır ne münasebet. Kötü bir eş bakımlı olmaya engel, yoğun çalışma saatleri bakımlı olmaya engel, maddi imkanların doğrultusunda yardımcı olacak birinin olmaması bakımlı olmaya engel, annenin yanında ailesinin olmaması bakımlı olmaya engel.. ama annelik değildir engel olan. aksine kadın oğluyla/kızıyla vakit geçirirken çocuğunun gözünde güzel görünmeyi herkesin beklentisinden çok ister.
bebekten kastım kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan tüm çocuklardır. tuvalet, yemek, oyun oynamak, uyumak vs bunları tek başına yapabiliyorsa zaten artık okul çağındadır muhtemelen.
Ya engel değil ama zor oluyor. Önceliğin cocuk oluyor. Sonra ev isleri yemek oluyor. Turkiyede cogu erkek tum işi kadına yıkıyor. Tum bunların icinde bakımlı olmak zor. Ha baba yardim ediyorsa destek oluyorsa kadın biraz nefes alıp kendini bakımla, makyajla şımartabilir ama hangi erkek yapıyor bunu? vardır belki ama ben hic görmedim cevremden. Onun disinda bir de anne olarak şu oluyor. Bakım tamam önemli ama bir rimel almayı, maske almayı, yüz yıkama jeli almayı 40 kere düşünüyorsun. Ya ben bu rimeli baska zamanda alırım. Rimelsiz de bir sey olmuyor, bir tarafimdan bir sey eksilmiyor. Onun yerine bu parayla kızıma/oğluma gidip oyuncak alayım, yüzü gülsün diyorsun. O bakıma, makyaja verecegin para bile içine oturuyor yeri geliyor. Cocugumun rızkını boşa mı harciyorum diye düşünüyor insan.
Aynen katılıyorum anne demek önce evladını düşünmek oluyor. Ama bende isterim biri baksın bir maşa yapayım saçıma ama arkamda meraklı bir kiz çocuğuyla olmuyor işte.. Çocuk ağlarken kendine bakım yapan anneler de var şahsen ben yapamam..
@cfusun aynen öyle. Bazıları cocuk büyüsün rahat edersin diyor ama asıl kucukken bebekken daha iyi oluyor. En azindan öğle uykusuna falan yatıyor bebekken. Buyuyunce surekli hareket halinde. Gun icinde pek uyumuyorlar. Büyüdükçe enerjisi artıyor. Ordan oraya gidiyorlar. Büyüdükçe derdi daha da cok artıyor.
@Eskotek temizligini, banyosunu ya da kişisel temizligini her anne mutlaka yapar onlar yapılması gerekenler. Ekstra bakımlar yapılamıyor çocukla beraber. Cok zor. Biri cocukla ilgilenecek anca o zaman. Tabi dışarıya illa para vermeye gerek yok ama olmuyor oyle de. Dışardaki ürünler daha cabuk uygulanabilen, anında etki eden malzemeler oluyor. Salatalıkla da maske yapılabilir. Evdeki malzemelerle de bakım yapilabilir ama bebegi olan bir kadının kendi uykusunu bile zor alırken evdeki malzemeleri geçtim disardaki urunleri bile kullanacak vakti olamıyor. Zaman ayırması gerek. Böyle de bir zamanı yok malesef. Ama derli toplu, temiz gorunmesinde sorun yok. Onlar yapılması gerekenler. Anne cocuktan ilk firsat buldugu anda banyo, kisisel temizliğe girişiyor. Az da olsa düzgun gorunmek icin. Bunun dışındaki ekstra bakımlara, makyaj yapmaya cok firsat olmuyor.
@cfusun Allah kolaylık versin. Siz annelerimizin hakkı ödenmez. Bende cocugum yok evli bile degilim😊 okul öncesi öğretmenliği okuyorum. Staja gittigim oluyor. Benimde küçük, enerjileri bitmeyen, ordan oraya kosturan bir sürü çocuğum var. 😊Hic kolay değil. Yine ben o çocukları gunde 6-7 saat görüyorum. Ama anneler her saat beraberler. Cocukları boyle gorunce anne olmaktan çekinir oldum. Özellikle çalışan anne olmak cok daha zor.
Genelde kadınların evlenmeden önce ki ön görüleri arasında ''anne de olsam bakımlı ve alımlı olmayı asla ihmal etmem'' yönündedir. Fakat evlendikten ve hatta çocuk olduktan sonra ki dönemlerde, hem tüm gün çocugun ihtiyaçlarına koşuşturmak, hem başını alıp giden evi temiz ve düzenli tutmak hemde bir yandan evin erkeğinin gönlünü hoş etme çabası derken ne yazık ki kendilerine ayıracak vakitleri kalmıyor. Bir de bunun yanına eğer çalışmak durumundaysanız eğer işler iyice zorlaşıyor. Sizi anlıyoruz merak etmeyin. Her daim başımızın tacı olarak kalacaksınız.. Bunu size hissettirmesek te..
Bakımlı olmaya hiç bir şey engel değildir :)) Ayrıca baba olmak çocuğu anneye atıp ilgilenmemek anlamına gelmez. Tamam yeni doğmuş bir bebek sadece anneye ihtiyaç duyar ve sadece annesini ister ama bu anneye yardımcı olmayı gerektirir. Bir süre sonra zaten baba olmayı öğreniyoruz erkekler olarak :)
Hayır, engel değildir. 5 kardeşiz annemi bir gün olsun saç baş dağınık, makyajsız veya pijamayla görmedim her daim bakımlıdır. Hatta evde pijamayla gezersek terlikler havalarda uçuşur..
Bence değildir. Bize hiçbir şey engel olamaz. Bakımlı insan her zaman az ya da çok kendine bakmaya zaman ayırabilir diye düşünüyorum. İnşallah ilerde evli çocuklu mutlu olunca da bunu kanıtlarım birgün😁
Engel değildir ama anneler için bakımlı olmak lüks hale geliyor maalesef. Hep önce bebeğim diyorsun , birde tek başınaysan ev işi, temizlik, yemek çocuğun banyosu, yemeği, uykusu, temizliği vakit geçiyor. Kuaföre gitsem çıkman saatler alıyor , çocuğu zaptetmek zor.
Engel olmamalı ancak bir çok kadın için zaman en büyük sorun. Ben kendi adıma dikkat etmeye çalışıyorum saçıma başıma kıyafetime bakımıma. Çünkü sadece anne değiliz KADINIZ. Ve kendimizi iyi hissetmezsek kadın olarak, anne olarak da mutlu olamayız, eş olarak da partnerlerimizi mutlu edemeyiz.
Olmamalı lakin insan bir şey diyemiyor eşine. Çocukla uğraştırmaktan haksız sayılmaz bakımsız olmakta ama işte insan yanına yakışsın bakımlı olsun istiyor. Onu kırmadan hadi bugün makyajını sen yap biz oğlumla/kızımla seni izleyelim gibi cümleler sarf edilebilir.
Bakımlı olmaya engel değildir insan istediği her şeyin çaresini istemediği her şeyin bahanesini bulur ama bakım demek temiz olmaktır dozunda şık olmaktır bakım adı altında açılıp saçılan boya küpüne düşenler anneligin kutsallığını da zedeliyor
Siz bayanlarımızın beyin algoritmaları 50 farklı kombinasyonu düşünürken aynı zamanda 6-7 işi de bir arada yapabilme yeteneğine sahipsiniz. Bu bayanlarımızın üstesinden gelebilecekleri bir konu diye tahmin ediyorum.
Degil nedne olsun ki bunun anne olmakla degil bunun kisinin kendisiyle alakali bir durum dedigin gibi anne olup harika sekilde kendine bakan bakimli kadinlar oldugu gibi hoc bakmayan aman diyip salan kaidnlarda cok fazla
Eğer eşi de sorumluluklarının farkındaysa bakımlı olur tabi. Mesela güzellik salonuna gitmek istiyor, e çocuğa birinin bakması gerekiyor. En sorumlu kişi de babası.
ilk aylar zor olduğundan annelik duygusuyla önceliğini çocuğuna verdiğinden kendine çok vakit ayıramıyor anneler.. ama zamanla herşey yoluna giriyor :)
Aslında dağınık olmayı isteyen insanlar anneliği bahane ediyor, 10 çocuğum da olsa o saç makyaj olacak insan ilk olarak kendini iyi hissetmeli ki çocuğuna da yansıtsın
Kendi çocuğum henüz yok fakat en yakın çevremdekilerden görerek edindiğim tecrübe ile cevaplayacak olursak.. Evet! kesinlikle anne olmak bakımlı olmaya engel.
Çocuk doğduktan heralde çok lk bir kaç kadınlar makyaj yapamıyor, çocuğu öpeyim derken bebeğe zarar veriyor heralde o ama belli bir zaman geçtikten sonra kadın normal rutinine döner.
Insan sürekli değişen bir varlık. Eşimizin şu an aşık olduğu kişiyle 10 yıl sonraki kişi çok başka kişiler olacak. Bu yüzden kişi eşinin dikkatini kendi üzerinde tutmak için kendine bakmaktan asla vazgeçmemeli.
En İyi Cevaplar