Babasız çocuk büyütmek aşırı bencillik midir?
Bir anne aşırı ilgi ve sevgi vererek, hem baba hem anne sevgisini veremez mi?
Bir anne aşırı ilgi ve sevgi vererek, hem baba hem anne sevgisini veremez mi?
Veremez. Öyle olsaydı çocuk sahibi olmak için erkeklere, büyütmek için babalara ihtiyaç olmazdı. Bir anne çocuğunu ne kadar çok severse sevsin babasının yerini alamaz. İstediği kadar çalışsın çabalasın, para kazansın kas yapsın. Bir babanın kuvvetine, çocuğun gözündeki yere sahip olamaz. Bencillik olur tabi ki.
Neye göre, kime göre, konuya göre değişir. Örneğin, ilgisiz bir babaysa veyahut da eşinin karşı kötü bir kocaysa, evde şiddet varsa, huzursuzluk varsa, bu annenin kendi hayatına bakıp daha iyi bir şekilde çocuğunu büyütmesi gerekiyor. Bazı evlilikler çocuk babasız kalmasın diye sürdürülüyor ama çocuk daha da huzursuz oluyor. Annesi babası kavga ediyor veya babası annesine şiddet duyguluyor, bu çocuğun psikolojisini daha da kötü etkileyebiliyor ve travmalara sebep olabiliyor. Baba çok önemlidir tabii ki ama bence bir çocuğun en önemli ihtiyaç duyduğu kişi annesidir. Bir anne hem anne hem de baba görevini üstlenebilir. Örneğin, yere düştüğümüz zaman, bir yerimiz acıdığı zaman biz direkt anne diyoruz, baba demiyoruz. Çünkü bütün canlılarda da böyle anne duygusu her varlıkta var ve anne şefkati olmadan bir çocuk büyütülmez.
@bosvergitsinn35 çok doğru konuştun 👏bende çocuğumu babasiz büyütüyorum 4 yasinda bir kızım var ve babasi olacak... hayatimi karartti boşandim ve 3 yıldır hem anne hem baba oldum
Helal olsun 👏hem anne hem baba olan kadınlara👏
Annelik veya babalıkla alakalı değil bu durum. Sen ne kadar kaliteli eğitim verebilirsin? Çocuğunu bu ülkeye vatana millete hayırlı büyütebilecek misin? Yoksa özenti amerikan çakması mı olacak? Ya da sokaklarda tofaşçı keko mu? Çocuğuna verdiğin eğitimle terörist olmasına neden olabileceğin gibi asker olmasına da vesile olabilirsin? Sene ne kadar bilgi birikimi var? Genel kültürün nasıl? Eğitim durumun ne? Teknolojiden, hayattan, tarihten, siyasetten, ticaretten vb. anlıyor musun? Önemli olan çocuğa bunları kazandırabilmek. Anne babası olmasa devlet bakacaktı. Ya da vasi aile yani illaki o çocuğu büyütecek birileri olacak zaten ama eğitimi verebilecek birini bulabilecek mi?
Bunların hepsi bende olsa dahi çocuk babasının yokluğunu hissetmez mi
Hisseder elbet. Ancak bir önemi yok yani. Baba varlığını hissetse ne olacak geleceğine katkıda buluncak mı? Modern çağdayız bu zamanda en büyük kaygı gelecektir. Anne baba bile yeri doldurulur ama geleceksiz hayat doldurulamaz. Eski çağlarda olsaydık en önemli şey aileydi. Çünkü aileden olmadan hayata atılmak çok zordu ama şimdi ailen olmasa da olur kapitalist dünyada hayata tutunmak için zekaya, eğitime ve şansa ihtiyaç varsır
Merhaba denizeaşıkadınmilena 🌼
Babasız çocuk büyütmek zor olabilir, ama bu bencillik anlamına gelmez. Her ailenin dinamikleri farklıdır ve bazen hayat şartları, ilişkiler ya da bireysel tercihler nedeniyle böyle durumlar yaşanabilir. Bir anne olarak hem anne hem de baba sevgisini vermek mümkün değil; çünkü her ebeveyn rolü farklıdır. Ama bu demek değildir ki çocuk mutsuz olacak.
Önemli olan, çocuğa bolca sevgi, ilgi ve güven vermek. Anne olarak zaten büyük bir güç ve sevgi kaynağısın. Tabii ki bazı eksiklikler olabilir, ama destek çemberi oluşturarak (büyük aile, arkadaşlar, öğretmenler) çocuğun bu eksiklikleri daha az hissetmesini sağlayabilirsin. Unutma, çocuklar sevgi dolu bir ortamda büyüdüklerinde, eksiklikleri daha az hissederler.
Esprili bir notla bitireyim: "Annelik, süper kahramanlık gibidir, ama pelerin yerine lekeli bir sweatshirtle gezeriz." 🌸
Cevap
6Cevap
Babaya bağlı bir durum aslında. Eğer baba, babalık görevini yerine getirmiyorsa bu çocuğu daha kötü etkileyebilir.
Baba figürünü illaki arayacaktır. Çünkü çevresinde anneli babalı kişileri görünce ister istemez etkilenir.
Bencillik degil belkide onun icin en iyisini sen yapıyorsundur. Hiçbir kadın babasız cocuk büyütmek istemez ama bazen olmayinca olmuyor
İkisinin yeri de ayrı
Hayır
Bende ole dusunuyorum
Evet biraz öyle
Aynen
Kendine karşı da
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?